Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Lähetä lomake 15G EPF:n nostoa varten verkossa (2023)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Lähetä lomake 15G EPF:n nostoa varten verkossa (2022)

Toukokuussa 2019 EPF:n jäsensivusto työntekijöille salli lomakkeen 15G lähettämisen EPF:n nostamista varten verkossa, jotta vältetään verovähennys lähteellä. Nyt voit lähettää lomakkeen 15G EPF-nostoa varten verkossa osoitteessa Yhtenäinen jäsenportaali. Sinun on tiedettävä, että jos haluat nostaa EPF:n ennen viiden vuoden EPF-maksua, TDS:ää sovelletaan EPF:n nostosummaan. Poikkeuksena on, että jos kokonaistulosi ovat verotettavan rajan alapuolella, voit jättää TDS-vähennyksen lopettamiseksi lomakkeen 15G itseilmoituksena.

Joten jos aiot nostaa EPF:n verkossa Unified Member Portalin kautta, olet päässyt oikeaan paikkaan saadaksesi perusteellisen tiedon konseptista.

Ennen kuin jatkat, tässä on lyhyttä tietoa muistaaksesi, mihin EPF viittaa?

EPF tarkoittaa . EPF on rahasto, joka on perustettu keräämään sekä työntekijän että työnantajan lahjoittamia varoja. Tämän rahastoosuuden päätarkoituksena on turvata työntekijän taloudellinen suoja hänen eläkkeelle jäämisen jälkeen. Summa, jonka työntekijät investoivat koko työkautensa aikana kertyneen koron kera, maksetaan takaisin työntekijälle hänen jäädessä eläkkeelle.

Tosiasia on, että EPF ei vain tarjoa sinulle turvaa eläkkeelle jäämisen jälkeen, vaan myös tukee sinua taloudellisesti työvuosisi aikana.

Lähetä lomake 15G EPF:n nostoa varten verkossa (2022)

Katsotaanpa nyt lomakkeen 15G käsitettä ja TDS-sääntöä EPF:n nostamisesta.

Lomake 15G, 15H ja TDS-sääntö EPF:n nostamisesta

Muoto 15G ja 15H

Lomakkeet 15G ja 15H ovat itse ilmoituslomakkeita, jotka lähetetään asianomaisille viranomaisille toiminnan lopettamiseksi TDS-vähennys tietylle tulolle. Tällaisia ​​lomakkeita voidaan käyttää erilaisten maksujen vastaanottamiseen, kuten pankkitalletuksille saadut korot, vakuutuspalkkiot, vuokratulot ja työntekijän eläkerahaston nosto.

Ero lomakkeen 15G ja 15F välillä

Lomakkeiden 15G ja 15F välinen ero selitetään alla:

Lomake 15G tulee lähettää henkilöille, jotka asuvat Intiassa ja ovat alle 60-vuotiaita ja joilla ei ole veronalaista tuloa. Tilikaudelle 2019-20 määritetty enimmäisraja on 2 50 000 ruplaa. Sama lomake löytyy HUF:lle.

🔥 Empfohlen:  10 parasta paikkaa kellojen myyntiin (verkossa tai henkilökohtaisesti)

Lomakkeen 15H tulee lähettää eläkeläinen, jonka tulee asua Intiassa ja joka on yli 60-vuotias. Tätä varten hänen on täytettävä tuloverovaatimukset.

 1. Eläkeläisille sallittu ääriraja tilikaudella 2019-20 on 3 00 000 ruplaa. Yli 80-vuotiaiden eläkeläisten verovapausraja on 5 00 000 ruplaa.
 2. Samalla eläkeläisten verovapautusraja pankin kiinteiden talletusten ja postitalletusten korkotuloista on tarkistettu 10 000 ruplasta tilikaudella 2018-19 50 000 ruplaan tilikaudella 2019-20.

EPF:n poistaminen

EPF voidaan poistaa kokonaan tai osittain tietyin edellytyksin. Säännön mukaan henkilö voi nostaa täyden EPF-summan kahdella ehdolla; Ensinnäkin, kun hän jää eläkkeelle työstään, ja toiseksi, kun henkilö pysyy työttömänä enintään 2 kuukautta irtisanoutumisesta tai työstä irtisanomisesta, hän voi nostaa koko EPF-summan.

EPF:n osittainen kotiuttaminen on sallittua myös joissakin tilanteissa, kuten koulutuksessa, avioliitossa, talon rakentamisessa, talon remontoinnissa, asuntolainan takaisinmaksussa ja lääketieteellisistä syistä.

Lue myös: Tarkista EPF-saldo verkossa: EPF-portaalin, Umang-sovelluksen, tekstiviestin tai puhelun kautta

Veron vähennys lähteellä tai TDS-sääntö EPF:n nostamisesta

1. TDS:ää tai veroa ei sovelleta vähennykseen, jos nostat EPF:n 5 vuoden palveluksen tai työsuhteen jälkeen.

Tässä 5 vuotta tarkoittaa 5 vuoden osallistumista EPF:ään. Se voi olla useissa yrityksissä ja välissä voi olla taukoja. Esimerkiksi olet työskennellyt yrityksessä 3 vuotta, minkä jälkeen olet liittynyt uuteen yritykseen ja siirtänyt EPF:si entiseltä työnantajalta uudelle työnantajalle. Nyt sinun on työskenneltävä vähintään 2 vuotta lisää, niin työvuosisi kokonaismäärä on 5 vuotta.

TDS määrätään Provident Fundin tai EPF:n nostamiseen ennen 5 vuoden työsuhteen päättymistä alla käsiteltyjen sääntöjen mukaisesti:

2. Lähdeverovähennystä sovelletaan vähennykseen, jos nostosumma on suurempi kuin Rs. 50 000 (ennen kesäkuuta 2016 tämä raja oli 30 000 Rs).

3. TDS vähennetään 10 %, jos PAN (Permanent Account Number) on toimitettu, kun taas jos PAN ei ole toimitettu, TDS vähennetään 34,608 %:lla.

4. Jos valitset offline-EPF:n noston, voit lähettää lomakkeen 15G tai 15H välttääksesi TDS:n, mutta nyt voit lähettää sen myös verkossa.

🔥 Empfohlen:  Tärkeä tarkistuslista blogisi oikolukua varten

5. EPF:ssä on neljä ainesosaa:

 • Työntekijän osuus panoksesta
 • Työnantajan osuus maksusta
 • Työntekijän osuudesta saadut korot
 • Työnantajan maksuosuudelle saatu korko

Vero kannetaan vain työnantajan maksuosuudesta ja korosta. Työntekijän panos ja saadut korot eivät kuulu verotukseen. Työnantajan maksu luokitellaan kohtaan Palkka ja Korkotekijä Tulot muista lähteistä. Helpotusta on kuitenkin saatavilla vuoden 1961 tuloverolain 89 §:n mukaisesti.

15G-lomakkeen lähettäminen Provident-rahastoon tai EPF:n nostoon verkossa

Lähettääksesi lomakkeen 15G EPF-nostoa varten verkossa, sinun tulee noudattaa alla olevia ohjeita:

 • Kirjaudu ensin yhtenäiseen jäsenportaaliin – EPFO UAN-portaali. Sinun on käytettävä UAN-numeroa ja salasanaa kirjautumiseen.
 • Napsauta nyt ylävalikkopalkista Verkkopalvelut > Hae (32, 19, 10C)
 • Näet nyt profiilitietosi, kuten nimesi, syntymäaikasi, matkapuhelinnumerosi, PAN-numerosi jne.
 • Sinun on syötettävä tilinumerosi neljä viimeistä numeroa, jotta voit vahvistaa pankkitilisi.
 • Portaali avaa pankkitilisi vahvistamista koskevan ilmoituksen, joka osoittaa, että korvaussumma hyvitetään antamallesi pankkitilille.
 • Napsauta nyt Jatka online-vaatimusta varten. Seuraavalla sivulla sinun on valittava vaatimusvaihtoehto. Oletusarvoisesti näet vaihtoehdon ‘PF – Advance FORM 31’.
 • Täten, jos olet irtisanoutunut työstäsi ja EPF-tilillesi on merkitty työn lopettamisen syy, näet vaihtoehdon “Vain PF:n peruutuslomake 19” kohdan “Haluan hakea” kohdalla.
 • Otsikon “Haluan hakea” alta löydät vaihtoehdon ladata lomake 15G.

Kuinka täyttää lomake 15G Provident Fundin nostoa varten

Jotta voit täyttää lomakkeen 15G omaksi ilmoitukseksi välttääksesi TDS:n EPF:n poistamisen yhteydessä, sinun tulee noudattaa näitä ohjeita:

 • Kun olet ladannut lomakkeen 15G, sinun on muistettava, että sinun on täytettävä lomakkeen 15G osa 1, täytä vain se, sinun ei tarvitse täyttää lomakkeen osaa 2.
 • Osassa 1 sinun on täytettävä tarvittavat tiedot nimesi PAN-numeron, PAN-numeron, tilan, edellisen vuoden, asuintilan ja osoitteen mukaan.
 • Tämän lisäksi sinun tulee ilmoittaa arvioidut tulot, joista tämä ilmoitus tehdään, ja arvioitu kokonaistulosi. Voit saada arvioidut Provident-rahaston tulot EPF-kirjastasi.
 • Sinun on myös ilmoitettava tulon luonne ja osio, jonka mukaan tuloista on vähennyskelpoinen vero.
 • Kun olet antanut kaikki tarvittavat tiedot, sinun on allekirjoitettava lomake 15G.
 • Sinun on ladattava tämä täytetty lomake 15G verkkoportaaliin edellisessä lomakkeen lähettämistä koskevassa osiossa mainittujen vaiheiden mukaisesti.
🔥 Empfohlen:  Sonu Nigamin hyväksymä tuotemerkkiluettelo

Noudattamalla näitä vaiheita voit lähettää lomakkeen onnistuneesti. EPF:n kotiuttaminen kestää yleensä 5-30 päivää noston hakemisesta verkossa. Voit kuitenkin seurata EPF-nostohakemuksesi tilaa verkossa yhdistetystä portaalista. Sinun on napsautettava Verkkopalvelu > Seuraa korvausvaatimuksen tilaa; tietääksesi peruutusvaatimuksen tilan.

Jos sinulla on vaikeuksia hakea online-EPF-nostoa, voit ottaa yhteyttä neuvontapalveluun numerossa 1800 11 8005. Tämän lisäksi voit lähettää kyselysi osoitteeseen ’[email protected] .’

Lomake 15G tai 15H ovat itseilmoituslomakkeita, jotka yksityishenkilö toimittaa ilmoittaakseen, että hänen tulonsa ovat verotettavan rajan alapuolella; siksi TDS:ää ei pitäisi vähentää heidän tuloistaan. Se on nyt lähetetty verkossa EPF:n poiston yhteydessä. Arvioidun kokonaistulon lopullinen verotusmäärä lasketaan vuoden 1961 tuloverolain säännösten mukaisesti.

Lue myös: Tuloverolevy tilikaudelta 2020–21 (AY 2021–22)

Tätä lomaketta hakeakseen henkilön on kuitenkin täytettävä tietyt laissa kuvatut ehdot. Jos henkilö täyttää vaaditut ehdot, hänen tulee ehdottomasti lähettää lomake 15G välttääkseen TDS-vähennyksen tuloistasi säilyttääkseen suuren osan tuloistasi. Lomakkeen lähettäminen ei vaadi ikäviä ponnisteluja. Noudattamalla vaihe vaiheelta mainittua prosessia voit helposti hakea EPF-nostoasi verkossa yhdessä lomakkeen 15G kanssa.

Table of Contents