Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Lauren Joyner Kuinka asianajajasta tuli taiteilija Laolu menestyy maailmanlaajuisena luojana NYC:ssä Lue artikkeli

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Lauren Joyner Kuinka asianajajasta tuli taiteilija Laolu menestyy maailmanlaajuisena luojana NYC:ssä Lue artikkeli

Q&A taiteilija Laolun kanssa

GoDaddy: Mitä pidät eniten taiteilijana olemisesta New Yorkissa?

Laolu: Se, mikä inspiroi minua jäämään, oli sen tajuaminen, että useimmat newyorkilaiset eivät todellakaan ole kotoisin täältä, jokaisella on taustatarina, mikä tekee kaupungista yhden monimuotoisimmista paikoista, joissa voit koskaan olla. Hälinä muistuttaa minua Lagosista – niin kauan kuin sinä Jos olet valmis tarjoamaan palvelua, ihmiset haluavat tehdä työtä kanssasi.

Ensimmäistä kertaa elämässäni minusta tuntui, että voisin olla oma itseni.

Kukaan sekunti ei arvannut minua, kun esittelin itseni taiteilijaksi, kun taas Nigeriassa oli tarpeen selittää, että olin lakimies, jotta ihmiset eivät tuomitsisi minua tai ajattelisi, että olen aivan hullu. Tässä voisin esiintyä täysin omana itsenäni. Pystyin maalaamaan kasvoni ja toimimaan korkeimmalla itselläni, ja ihmiset ottivat sen vastaan.

Tunsin olevani niin sopusoinnussa Ori-ni kanssa, että se antoi minulle luvan vain olla – New York sai minut tuntemaan oloni täysin eläväksi.

GoDaddy: Voitko kuvailla tehtävääsi ja mikä motivoi sinua?

Laolu: Minua motivoi jatkuva halu näyttää ihmisille erilaisia ​​tapoja olla ihminen eurooppalaisen katseen ulkopuolella.

Jos törmäät työhöni ilman aiempaa tietoa jorubakulttuurista, et voi mitenkään lähteä samalla tavalla. Tavoitteeni on osoittaa joruban historian ja kulttuurin merkitys, koska se kattaa ihmisiä, joiden tarinoilla on merkitystä.

Aivan kuten kreikkalaisilla, kiinalaisilla ja eurooppalaisilla, jorubailla oli valtakuntia, tapoja, kuninkaat ja kuningattaret. Aivan kuten amerikkalaisilla on supersankarinsa, kuten Superman ja Batman, jorubamytologiassa meillä on omat sankarimme, jotka ovat yhtä mahtavia.

Haluan ihmisten näkevän meidät ja tarinamme todellisina osana historiaa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka käyttää sosiaalisen median tietoja verkkokauppabrändillesi

Kun joku on vuorovaikutuksessa työni kanssa, haluan hänen näkevän joruban historian ja oppivan esi-isiemme viisaudesta, taiteesta ja tavoista. Joruba-kulttuurilla on paljon enemmän historiaa, jota akateeminen maailma ei kata ja jonka haluan ihmisten oppivan työni kautta.

GoDaddy: Miten muutto Yhdysvaltoihin on vaikuttanut työhösi?

Laolu: Kokemuksellani Yhdysvalloissa on ollut valtava vaikutus työni takana olevaan tehtävään.

Ennen kuin muutin New Yorkiin, minua ei koskaan tunnistettu mustaksi mieheksi. Nigeriassa kukaan ei koskaan kutsunut minua mustaksi – tämä oli valtava kulttuurishokki minulle. Mustaksi tulemisen oppiminen on jotain, joka minun on täytynyt juurruttaa taidekäytäntööni. Jos poliisi pysäyttää minut kadulla, olen vain tummaihoinen [person] – ei nigerialainen tai mikään muu. Tämä vaikuttaa taitooni, koska se pakottaa minut opiskelemaan historiaa, joka ei ole täysin minun, mutta ihoni värin vuoksi olen adoptoitu.

Laolun “Afrikka ei ole maa”.

Saan nyt inspiraatiota Trayvon Martinilta, Jordan Davisilta ja muilta, jotka näyttävät minulta, ja tavasta, jolla tarinamme kietoutuvat toisiinsa. Otan kaiken tämän ja käännän sen visuaaliselle kielelle, jota kutsun Afromystericsiksi ja jossa mistä tahansa lenkkareista, seinistä ja autoista tulee minun kankaani jakaa näitä tarinoita.

GoDaddy: Mikä oli yksi vaikeimmista tai odottamattomimmista esteistä, jotka sinun piti voittaa noustaessasi maasta?

Laolu: Kulttuurishokki. Se, että maailma piti minua mustana miehenä, oli jotain hyvin tuntematonta. Olen koko ikäni tunnistanut olevani nigerialainen, joten se on jotain, johon sopeudun edelleen.

Minun on täytynyt oppia, että olla nigerialainen mies, joka on musta Amerikassa, sisältää omat kamppailunsa ja yhteiskunnalliset odotuksensa.

Minulla oli myös vaikeuksia oppia käyttämään metroa. Kysyisin joltakin ohjeita ja tekisin jotenkin täysin päinvastoin kuin mitä he olivat juuri kertoneet minulle. Niin monta kertaa ajattelin, että olen menossa kohti Manhattania ja löydän itseni takaisin Brooklynista tai Queensista.

🔥 Empfohlen:  Instagram Unfollowers 2023: Kuinka löytää ne ja suosituimmat sovellukset

Yhdessä vaiheessa tajusin, että en voinut tehdä muuta kuin eksyä, kunnes tutustuin tähän vieraan kaupunkiin.

GoDaddy: Mitä sanoisit vaikeuksissa olevalle taiteilijalle, joka haluaa menestyä NYC:ssä?

Laolu: Ei todellakaan ole muuta tapaa kuin vain avata itsesi. Odota mitään ja kaikkea yhtä aikaa. Yhteenvetona sanoisin, että ole kuin New York, ole kuin vesi.

GoDaddy: Miksi .nyc-verkkotunnus?

Laolu: Monet ihmiset ajattelevat, että verkkosivustoni johtuu vain tuotenimestäni. Mutta päinvastoin, se ei ole niin hienovarainen muistutus tehtävästäni taiteilijana: jakaa jorubalainen ja nigerialainen kulttuuri maailman kanssa.

Koska ensimmäinen pysähdyspaikkani Nigeriasta oli New York, paikka, jota pidän maailmanlaajuisena keskuksena, “Laolu in NYC” käännettynä viestii tavoitteestani jakaa työni, kulttuurini ja perintöni maailman kanssa, alkaen tästä Newista. York City.

GoDaddy: Mitä sinulle tapahtuu seuraavaksi?

Laolu: Haluan antaa muille taiteilijoille mahdollisuuden päästä käsiksi maailmaani jakamalla matkan varrella käyttämiäni työkaluja ja resursseja.

Viimeisten seitsemän vuoden aikana New York City on edelleen antanut minulle työkalut, joita tarvitsen kulttuurini jakamiseen maailmanlaajuisesti. Tiedän tunteen selvittää, miten ala toimii, tai vihdoin tunnistaa, minkä jäljen haluat jättää maailmaan.

Olipa kyse sitten kouluttamalla muita taiteilijoita, antamalla näkemystä prosessistani tai kertomalla, kuinka luon The Sacred Art of the Ori -taiteen monimutkaisuuden, haluan levittää seuraavan sukupolven taiteilijoita konkreettisilla tavoilla.

Koska New York City antaa minulle edelleen mahdollisuuden toteuttaa unelmiani, haluan tehdä saman muille taiteilijoille.