Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Lego: The Rise & Shine of Bricks

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Lego: The Rise & Shine of Bricks

Moniväriset toisiinsa lukittuvat muovipalikat sekä joukko varusteita ja pieniä hahmoja, jotka voidaan koota ja yhdistää eri tavoilla ajoneuvojen, rakennusten, työrobottien ja monien muiden esineiden luomiseksi ja rakentamiseksi, tuovat mieleen lapsuuden muistot Legoilla leikkimisestä. Näiden kappaleiden loisto piilee niiden kyvyssä purkaa ja käyttää uudelleen rakentamaan ja rakentamaan uusia asioita. Lego-brändi, joka on nykyään maailman johtava leluvalmistaja, on saanut nimensä tanskalaisesta lauseesta “jalka jumalat‘ se tarkoittaa ‘pelaa hyvin’.

Luovia leluja, jotka tunnetaan yleisesti nimellä Lego-palikoita, myydään tällä hetkellä 130 maassa. Brändin liikevaihto oli 3,6 miljardia dollaria vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla, mikä oli 46 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Se myös omistaa 10 teemapuistoa, elokuvafranchise ja yli 600 myymälää maailmanlaajuisesti. Se on laajentanut tuotevalikoimaansa sisältämään DUPLOn (jotka ovat suurempia palikoita nuoremmille lapsille, jotka eivät pysty käsittelemään pienempiä palikoita) ja valikoiman keltaisia ​​minihahmoja, jotka näkyvät yrityksen teemaleikkisarjoissa. 90 vuotta täyttänyt yritys on käynyt läpi haasteiden ja esteiden mutkaisen tien saavuttaakseen menestyksen huipulle, mikä tekee siitä tänään vertaansa vailla olevan globaalin leluimperiumin.

Lego – Alku
Kasvu
Brändin osallisuus
Legon talous
Johtopäätös

Lego – Alku

Vuosi oli 1932 ja maailma käy läpi kovia talouskriisejä. Ole Kirk Kristiansen, puuseppä pienessä tanskalaisessa kaupungissa Billundissa, käytti taitojaan uudelleen valmistaakseen puisia leluja, kuten autoja, lentokoneita jne. Hän antoi yritykselleen nimen “Lego” kuvastaakseen tuotteidensa laatua. Vuonna 1936 Kristiansen loi yritykselleen tunnuslauseen, joka tanskasta käännettynä tarkoittaa “vain paras on tarpeeksi hyvää”. Muutamaa vuotta myöhemmin hänellä oli vaikeuksia hankkia puumateriaaleja lelujen valmistukseen, ja hän kiinnitti huomionsa mahdollisuuteen käyttää muovia tuotannon jatkamiseen.

Vuoteen 1947 mennessä Kristiansen laajensi tuotantokapasiteettiaan muovilelujen valmistukseen, ja seuraavan kahden vuoden aikana Lego alkoi valmistaa uusia lukituspalikoita ja kutsui niitä “Automaattiset sidontatiilet‘ – varhainen versio nyt tutuista lukituslaatoista. Seuraavien neljän vuoden aikana, vuoteen 1951 mennessä, lähes puolet Legoilla valmistetuista leluista oli valmistettu muovista. Vuosien varrella Legon muovilelut ovat voittaneet yleisen muovin vastainen tunneerityisesti lasten leluissa. Tämä johtuu pääasiassa sen perustajan asettamista korkeasta laatustandardista.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä kuvauksesi Tumblr Shine -palvelussa?

Kasvu

Kristiansenin poika Godtfred näki legopalikoissa valtavan potentiaalin tulla luovan leikin järjestelmäksi keskustelunsa kautta ulkomaisen ostajan kanssa. Nousi yrityksen tikkaat nuoremmaksi toimitusjohtajaksi vuonna 1954, ja hän ryhtyi korjaamaan muutamia tiilissä esiintyneitä teknisiä ongelmia, kuten monipuolisuutta ja niiden rajoitettua lukituskykyä. Vuoteen 1958 mennessä moderni tiilisuunnittelu valmistui ja yritys jätti patenttihakemuksen Tanskassa 28. tammikuuta 1958. Godtfred sanoi: “Halusimme luoda lelun, joka valmistaa lasta elämään, vetoaa hänen mielikuvitukseensa ja kehittää luovuutta. luomisen halu ja ilo, joka on jokaisen ihmisen liikkeellepaneva voima.” Lähivuosina Lego haki muotoilupatentteja myös useisiin muihin maihin.

DUPLO-tuotelinja keskittyy valikoimaan yksinkertaisia ​​lohkoja, joiden pituus, leveys, korkeus ja syvyys on kaksinkertainen. Se esiteltiin vuonna 1969 nuoremmille lapsille. Melkein kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1978, Lego esitteli Minihahmot joista on tullut peruskappale useimmissa heidän leikkisarjoissaan.

Kaksi vuosikymmentä myöhemmin, vuonna 1998, Lego esitteli tuotesarjan palikoita, joihin oli upotettu mikrosiruja luomaan ohjelmoitavat robottipaketit. Samana vuonna yritys valittiin Yhdysvaltain National Toy Hall of Fameen. Pari vuotta myöhemmin nimeksi annettiin Lego vuosisadan lelu British Association of Toy Retailers -järjestön toimesta.

Lego kruunattiin “maailman tehokkain tuotemerkkihelmikuussa 2015 markkinoinnin konsulttiyhtiö Brand Financen toimesta.

Brändin osallisuus

Vuosien varrella brändi on käyttänyt paljon pysyäkseen merkityksellisenä jatkuvasti kehittyvillä kuluttajamarkkinoilla. Tällä hetkellä Legoa johtaa perustajan Kjeld Kirk Kristiansenin lapsenlapsi. Leluyritys valmistaa palikoita, jotka ovat vieläkin yhteensopivia vuonna 1958 valmistettujen kanssa. Lego on tehnyt vuonna 2021 merkittäviä ilmoituksia, jotka heijastavat yrityksen syvää ymmärrystä muuttuvasta yhteiskunnasta.

Legon ensimmäinen ilmoitus oli, että yritys aikoi poistaa tuotteistaan ​​sukupuoleen perustuvan ennakkoluulon vähentääkseen stereotypioiden haitallisia vaikutuksia lasten kunnianhimoon. Toinen ilmoitus tehtiin maaliskuussa 2021, kun se paljastettiin ‘Kaikki ovat mahtavia‘ – sarja, joka nimenomaan juhli LGBTQ+ -yhteisöä.

🔥 Empfohlen:  25 parasta kyselysovellusta, joilla voit ansaita ylimääräistä rahaa (2023-opas!)

Legon talous

Legon matka suuruuteen ei ole ollut ilman esteitä ja haasteita. Mutta brändi on noussut taisteluistaan ​​”lego-tavalla”.

Hakettuaan ensimmäisen suunnittelupatentin vuonna 1958, yritys purjehti sujuvasti kolmen vuosikymmenen ajan perustajan alkuperäisillä ideoilla ilman tutkimusta nousevista trendeistä tai uusista markkinoista. Ongelmat alkoivat, kun heidän patenttinsa päättyivät vuonna 1988. Käsittelyä lukuun ottamatta Lego-vaikutteisia kopioita Markkinoille ilmestyessään yritys kohtasi myös uudemman version lasten viihteestä – videopelit.

1990-luvun lopulla Lego kamppaili selviytymisestä. Uusiakseen kiinnostusta tiilirakennussarjoihinsa ja pitääkseen brändin hengissä, yritys käytti valtavasti televisio-ohjelmien kehittämiseen, alkaen Jack Stonesta, monipuolisesta hahmosta, joka esiintyy erilaisissa avatareissa ja rakentaa koneita rikollisten kiinni saamiseksi. Esitys epäonnistui täydellisesti toisen Galidor: Defenders of the Outer Dimension -nimisen kanssa. Tällä hetkellä ainoa tuotemerkki, joka piti yrityksen pinnalla, oli “Bionicle‘.

Lego sai pienen menestyksen, kun he myivät ensimmäisen ryhmänsä Star Wars -aiheisia settejä elokuvan julkaisun aikoihin. Seuraavana vuonna nämä sarjat eivät kuitenkaan menneet kaupaksi, koska Star Wars -elokuvaa ei julkaistu ja Legon oli kannettava huomattavia tappioita. He toistivat saman virheen Harry Potter -sarjojen kanssa ja melkein jättivät konkurssin. Vuoteen 2003 mennessä Lego oli rakentanut 800 miljoonan dollarin velkaa ja kirjannut 30 prosentin liikevaihdon laskun.

Viimeisenä yrityksenä pelastaakseen hallitus muutti johtorakennetta ja nimitettiin uusi toimitusjohtaja. Tämä osoittautui oikeaksi toimenpiteeksi, kun hän ryhtyi tekemään välittömiä ja tarpeellisia muutoksia sulkemalla suurimman osan kannattamattomista yrityksistä. Lego. Yritys aloitti monipuolistamisen etsimällä useita tuotantokumppaneita, jotka loivat luotettavan tulokanavan. Lego alkoi luoda ja kertoa tarinoita brändeistä, joiden kanssa he olivat yhteistyössä. He alkoivat tehdä omia tarinoita ja esityksiä sekä vuoden 2011 esitystä Lego Ninjago osoittautui erittäin menestyksekkääksi. Tätä seurasi toinen menestynyt esitys vuonna 2013 – Chiman legendat.

🔥 Empfohlen:  Kuinka louhia Ethereum? (Aloitusopas)

Lego-elokuva joka julkaistiin vuonna 2014, sen lipputulot olivat 468 miljoonaa dollaria. Tällä menestyksellä toimitusjohtaja Jorgen Vig Knudstorp sanoi: “Tämä on ollut kaikkien aikojen paras vuosi Lego Groupille. Jos voisin laulaa ja tanssia, minun pitäisi laulaa ja tanssia, koska se on fantastinen määrä tuloksia. Tämän elokuvan menestys johti jatko-osaan ja kahteen jatko-osaan nimeltä The Lego Movie 2: The Second Part, The Lego Batman Movie ja The Lego Ninjago Movie.

Johtopäätös

Legon kestämien taantumien vakavuuden vuoksi on todella ihme, että brändi on onnistunut paitsi kääntymään, myös nousemaan takaisin entiseen loistoonsa. Heidän yritystaloutensa keskittyy kertomaan tarinoita, joita ihmiset rakastavat. Nämä puolestaan ​​ruokkivat heidän myyntiään. 90-vuotias brändi on kulkenut muutaman käänteen, käännöksen ja kuoppien kera, ja se on noussut vahvempana johtaen maailmanlaajuisia lelumarkkinoita tyhmästi ja loistokkaasti.

UKK

Mikä on Lego-lelu?

Legopalikat ovat värikkäitä muovisia rakennuspalikoita, jotka voidaan yhdistää helposti torniksi, taloksi ja muuksi. Se on maailman suosituin rakennuslelu.

Mikä on Legon keskimääräinen hinta?

Tämä arvo voidaan laskea jakamalla asetettu kokonaishinta tiilien lukumäärällä.

Mikä on Legon kohdeyleisö?

Lego Companyn pääkohdemarkkinat ovat 1-15-vuotiaat lapset.

Sopiiko Lego kaiken ikäisille?

Kyllä, Lego sopii kaiken ikäisille. Ne tarjoavat Lego-settejä lapsille ja aikuisille kaikissa ikäryhmissä.

Table of Contents