Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Lightroom-esiasetusten tekeminen ja myynti: Lopullinen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Lightroom-esiasetusten tekeminen ja myynti: Lopullinen opas

Haluatko oppia luomaan ja myymään Lightroom-esiasetuksia? Olet oikeassa paikassa.

Lightroomin esiasetukset ovat kuin Instagram-suodattimet, mutta paljon parempia.

Ne ovat valmiita Adobe Lightroomin asetusten määrityksiä, joiden avulla voit muuttaa valokuvasi yhdellä napsautuksella. Valokuvaajat ja vaikuttajat käyttävät niitä usein tietyn “ilmeen” saavuttamiseen.

Tässä viestissä näytämme sinulle, kuinka voit luoda passiivisen tulovirran luomalla ja myymällä omia Lightroom-esiasetuksia verkossa.

Valmis? Aloitetaan.

Miksi myydä Lightroom-esiasetuksia?

Lightroom-esiasetukset ovat yksi parhaista digitaalisista tuotteista, joita voit myydä verkossa. Tässä syy:

 • Korkea kysyntä markkinoilla. Instagramin kaltaisten sosiaalisen median alustojen kasvun ansiosta ainutlaatuisille kuvankäsittelysuodattimille on tällä hetkellä valtava kysyntä. Kaikki haluavat syötteensä erottuvan joukosta ja näyttävän visuaalisesti upeilta, joten esiasetuksillesi on paljon potentiaalisia asiakkaita.
 • Suuri sivutulo valokuvaajille. Jos olet ammattivalokuvaaja, käytät todennäköisesti jo Lightroomia ja sinulla on omat räätälöidyt esiasetukset, joten ei todellakaan ole mitään syytä olla listaamatta niitä myyntiin verkossa. Se voi avata sinulle uuden passiivisen tulovirran hyvin pienellä vaivalla.
 • Hio taitojasi. Lightroomin esiasetusten tekeminen antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla valokuvien muokkausta ja kehittää taitojasi samalla kun ansaitset rahaa.
 • Rajoittamaton määrä. Kun olet tehnyt Lightroom-esiasetuksen kerran, voit myydä sen niin monta kertaa kuin haluat ilman varastoa. Ja täyttäminen on yhtä helppoa kuin latauslinkin tarjoaminen asiakkaalle.
 • Matalat yleiskulut. Lightroom-esiasetusten (tai minkä tahansa digitaalisen tuotteen) myyntiin liittyy hyvin vähän kuluja, joten suurin osa myyntituloistasi on voittoa.

Kuinka tehdä lightroom-esiasetuksia

Puhutaanpa ensin Lightroom-esiasetusten luomisesta. Jos olet jo tehnyt omat esiasetukset ja haluat vain tietää kuinka myydä ne, voit ohittaa tämän osan. Jos ei, lue eteenpäin, niin opastamme sinut sen läpi.

Valitse markkinarako

Vaihe numero yksi on oman markkinaraon valitseminen.

Tällä tarkoitamme sen selvittämistä, millaisia ​​esiasetuksia haluat tehdä ja kenelle aiot myydä ne.

Esiasetukset myydään yleensä yhtenäisissä pakkauksissa. Ne, jotka myyvät parhaiten, on suunniteltu tietyn teeman ympärille selkeä käyttötapaus mielessä.

Tässä on esimerkki havainnollistamaan, mitä tarkoitamme. Katso tätä Night Sky esiasetuspaketti:

Sillä on selkeä kohdemarkkina ja käyttökohde: Se on suunnattu tähtivalokuvaajille, ja se on tarkoitettu Linnunradan ja tähtitaivaan valokuvien käsittelyyn.

Tässä on toinen esimerkki:

Tämä esiasetuspaketti on suunnattu luoville valokuvaajille, jotka työskentelevät lehtien/toimitusjulkaisujen valokuvien parissa. Ja se on Envato Elementsin suosituin Lightroom-esiasetus.

Kuten kahdessa yllä olevassa esimerkissä, sinun tulee pitää mielessä selkeä markkinarako, ennen kuin aloitat esiasetusten tekemisen, ja pidä ne kaikki ryhmiteltynä yhden teeman ympärille. Esiasetettu teema voi olla tietty käyttötapaus, estetiikka, tunnelma, väri tai mikä tahansa muu.

Voit esimerkiksi luoda esiasetuksia:

 • Muotokuvaajia
 • Ruokavalokuvaus
 • Auton valokuvien käsittely
 • Syksyisiä kuvia
 • Oranssin sävyjen tuominen esiin
 • Vintage-ilmeen käyttäminen

Ymmärrät idean.

Kun valitset markkinaraon, sinun tulee myös yrittää löytää aukko markkinoilla.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi luoda jotain, jolle on selkeä kysyntä, mutta jolla on vähän kilpailua. Avainsanatutkimustyökalut voivat auttaa tässä näyttämällä sinulle, mitä ihmiset etsivät. Voit myös selata esiasetettuja markkinapaikkoja nähdäksesi, mikä myy hyvin.

Valitse kuvia ja tuo ne Lightroomiin

Kun olet selvillä siitä, millaisia ​​esiasetuksia haluat myydä, on aika aloittaa niiden luominen. Ja sitä varten tarvitset kaksi asiaa:

 • Adobe Lightroom ohjelmisto
 • Muutama valokuva muokattavaksi

Tarvitset vähintään 3 valokuvaa kutakin esiasetusta varten, jonka aiot tehdä: yhden alkuperäisen muokkauksen luomista varten ja kaksi testataksesi, miltä se näyttää erityyppisissä valokuvissa.

Joten jos aiot luoda paketin, jossa on 10 erilaista esiasetusta, tarvitset yhteensä 30 kuvaa.

Käyttämiesi valokuvien tulee olla järkeviä kohdealueelle, mutta niiden tulee myös olla erilaisia. Jos esimerkiksi luot astrovalokuvauksen esiasetuspakettia, niiden kaikkien pitäisi luultavasti olla kuvia yötaivaasta, mutta eri valkotasapainon, valotuksen jne. tasoilla.

🔥 Empfohlen:  Mikä on AutoGPT? Kattava opas ja ChatGPT-vertailu

Jos olet luomassa esiasetuspakettia maisemakuvaajille, sisällytä joukkoon kuvia, jotka on otettu eri vuorokaudenaikoina, joista osa on otettu vedellä ja osa ilman vettä jne.

Tai jos luot esiasetuksia muotokuvausta varten, sisällytä joukkoon kuvia, joiden kohteet eroavat ihonvärinsä, iän, sukupuolen, asennon jne. suhteen.

Suosittelemme myös RAW-kuvatiedostojen käyttöä JPEG-tiedostojen sijaan, koska esiasetukset toimivat yleensä paremmin RAW-tiedostojen kanssa.

Kun olet valinnut valokuvasi, tuo ne Lightroomiin ja olet valmis aloittamaan muokkaamisen.

Luo ensimmäinen muokkaus

Luodaksesi ensimmäisen esiasetuksen Lightroomissa, aiot leikkiä muokkausasetusten kanssa, kunnes saavutat haluamasi ulkoasun.

On olemassa monia liukusäätimiä ja asioita, joita voit muuttaa, kun muokkaat valokuviasi.

Voit esimerkiksi säätää kirkkautta -painikkeella Altistuminen liukusäädintä, muuta rakennetta/yksityiskohtia -painikkeella Selkeys liukusäädintä ja säädä viileyttä/lämpöä Temp liukusäädin. Lisäksi muutat varjoja, kohokohtia, kontrastia, eloisuutta ja paljon muuta.

Tämän oppaan ei ole tarkoitus olla täydellinen pikakurssi Lightroomin käytöstä, joten oletamme, että tiedät perusasiat jo lyhyyden vuoksi.

Käsittelemme kuitenkin lyhyesti muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä ja jotka koskevat erityisesti muokkausprosessia luodessasi .

Ensimmäinen vinkki on, että älä koskaan muuta globaaleja valkotasapainon liukusäätimiä. Tässä on syy.

Muut valokuvaajat aikovat käyttää esiasetuksiasi omissa kuvissaan, eikö niin? Ja jokainen näistä kuvista on otettu eri valkotasapainolla.

Joten vaikka tietty yleinen valkotasapainoasetus näyttää hyvältä testatuissa kuvissa, se ei ehkä näytä hyvältä heidän omassa. Siksi valkotasapainon liukusäädin kannattaa aina jättää asentoon Kuten Shot.

Seuraava vinkki on käyttää käyriä. Emme halua muuttaa yleistä valkotasapainoa, mutta valokuvan lämpötilaa on mahdollista muuttaa käyrien avulla vaikuttamatta globaaliin valkotasapainoon.

Voit tehdä tämän valitsemalla Sävykäyrä esiasetusvalikosta.

Tämän jälkeen voit tehdä lämpötilan säätöjä, jotka ovat suhteessa kuvan maailmanlaajuiseen lämpötilaan, jotta tehoste toimii oikein riippumatta siitä, mitä valokuvaa muokataan. Voit myös leikkiä Kalibrointi työkalu suhteellisten värilämpötilojen säätämiseen.

Kolmas vinkki on mukautuvien maskien käyttö. Mukautuvat maskit ovat toinen todella tehokas työkalu valokuvien muokkaamiseen globaalien muutosten sijaan, mihin pyrimme.

Napsauta vain maskauskuvaketta ja valitse sitten se osa valokuvasta, johon haluat tehdä muutoksia: Taivas, Taustatai Aihe.

Voit sitten muuttaa värilämpötilaa/sävyä suhteessa valittuun maskiin yleisen valkotasapainon sijaan.

Viimeinen vinkki on välttää sijaintiin perustuvia, valikoivia säätöjä säätösiveltimellä, säteittäisellä suodattimella jne. Syy tähän on sama syy, miksi emme halua tehdä yleisiä valkotasapainon säätöjä: se ei näytä oikealta jokainen valokuva.

Oletetaan esimerkiksi, että muokkaat muotokuvaa esiasetuksen luomiseksi ja teet säädön kohteen silmiin säteittäissuodattimella. Toimii täydellisesti ensimmäisessä kuvassa.

Mutta kun asiakas käyttää esiasetusta omaan valokuvaansa, elleivät hänen kohteensa silmät ole puhtaan sattuman takia täsmälleen samassa paikassa kuin valokuvassasi, se jää huomaamatta ja vaikuttaa toiselle alueelle.

Tallenna esiasetukset

Kun olet tyytyväinen muokkaukseen, aiot tallentaa sen esiasetukseksi.

Voit tehdä sen napsauttamalla + -kuvaketta esiasetuspaneelissa ja napsauta Luo esiasetus.

Anna seuraavassa ikkunassa nimi yksittäiselle esiasetukselle (valitse jotain, joka tekee selväksi, mitä esiasetus tekee) ja luo ryhmä tallentaaksesi sen. Ryhmästä tulee esiasetuspakettisi, johon tallennat seuraavan muutamia esiasetuksia, joita teet myös.

Varmista sitten, että kaikki asiaankuuluvat asetukset valintaruudut on rastitettu.

Ainoat asetukset, jotka tulee valita, ovat muuttamasi asetukset. Jos esimerkiksi esiasetus säätää Tone Curve- ja HSL-asetuksia, mutta ei mitään muuta, varmista, että nämä kaksi ruutua on valittu.

Tämä varmistaa, että esiasetus ei turhaan ohita muita asetuksia ja sotke käyttäjän olemassa olevia muokkauksia.

🔥 Empfohlen:  Mikä on Ghost Writer? Opas ravitsemusterapeuteille

Testaa esiasetuksiasi muilla kuvilla

Juuri tallentamasi esiasetus on ensimmäinen luonnoksesi. Seuraavaksi aiot testata sitä kahdella muulla kuvalla ja kiillottaa sitä tarvittaessa.

Avaa kuva numero kaksi ja ota käyttöön juuri tallennettu esiasetus valitsemalla se esiasetuspaneelista.

Saatat huomata, että se ei näytä tässä kuvassa niin hyvältä kuin ensimmäinen. Esiasetus saattaa esimerkiksi saada valokuvan näyttämään yli- tai alikylläiseltä. Tai voit päättää, että haluat lisätä valoisuutta tai lisätä kontrastia tai selkeyttä.

Siinä tapauksessa voit tehdä lisämuokkauksia ja päivittää esiasetuksen uusilla muokkauksilla. Napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella esiasetuspaneelissa milloin tahansa ja valitse Päivitä nykyisillä asetuksilla.

Tee sama uudelleen kuvan numero 3 kanssa. Kun se näyttää hyvältä kaikissa kolmessa kuvassa, se on valmis myytäväksi osana esiasetuspakettiasi.

Toista prosessi luodaksesi lisää esiasetuksia

Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla yksi esiasetus valmiina. Mutta haluat ainakin muutaman lisää pakettiisi, jotta se houkuttelee asiakkaita. Suosittelemme 10-20.

Joten toista prosessi täyttääksesi esiasetuspakettisi lisää esiasetuksia. Jokaisen muokkauksen tulee olla erilainen, mutta ne tulee ryhmitellä johdonmukaisen teeman ympärille.

Vie esiasetuspakettisi ZIP-kansiona

Kun olet tehnyt kaikki esiasetukset, napsauta hiiren kakkospainikkeella ryhmää, johon olet tallentanut ne esiasetuspaneelissa ja napsauta Vientiryhmä.

Kirjoita sitten esiasetuspaketillesi nimi ja paina Tallentaa viedäksesi sen ZIP-kansiona.

Tämä on kansio, jonka aiot myydä asiakkaillesi verkossa ja joka sisältää kaikki yksittäiset XMP-esiasetustiedostot.

Valmistele listauskuvasi

Viimeinen vaihe ennen kuin olemme valmiita aloittamaan myynnin, on yritystietojen kuvien valmistelu.

Pääluettelokuvan tulee sisältää esiasetuspaketin otsikko valokuvan päällä, joka näyttää, miltä paras esiasetus näyttää valokuvassa käytettynä.

Muiden yritystietokuvien tulee näyttää, miltä paketin eri esiasetukset näyttävät erilaisissa valokuvissa.

Hyvä tapa tehdä tämä on leikata jokainen valokuva puoliksi, jolloin toinen puoli näyttää miltä se näyttää ennen esiasetusta ja toinen puoli näyttää miltä se näyttää esiasetuksen jälkeen.

Voit käyttää graafisen suunnittelun työkaluja, kuten Canvaa, luodaksesi yritystietokuviasi tai vain napata kuvia muokkauksistasi Lightroomissa.

Kuinka myydä Lightroom-esiasetuksia verkkosivustollasi

Paras paikka myydä Lightroom-esiasetuksia on omalla verkkosivustollasi.

Tämä johtuu siitä, että toisin kuin ihmiset, jotka myyvät esiasetuksia kolmannen osapuolen markkinapaikoilla, sinun ei tarvitse jakaa myyntiäsi kenenkään muun kanssa. Pidät kaiken voiton itsellesi.

Lisäksi sinulla on myös täydellinen hallinta kaikesta: hinnoittelusta, myymälän suunnittelusta, kassasta jne.

Eikä ole edes vaikea aloittaa. Voit rakentaa oman verkkokauppasivustosi muutamassa minuutissa Sellfyn avulla. Näin se tehdään.

Vaihe 1: Rekisteröidy Sellfyyn.

Sellmy on verkkokauppaalusta, joka on rakennettu erityisesti digitaalisten tuotteiden myyntiin, joten se on täydellinen ratkaisu Lightroom-esiasetusten myyntiin.

Se on uskomattoman helppokäyttöinen, se ei veloita transaktiomaksuja, ja sen mukana tulee kaikki työkalut, joita tarvitset verkkokaupan rakentamiseen, tuotteiden markkinoimiseen ja maksujen hyväksymiseen.

Siirry ensin Sellfyn verkkosivustolle ja rekisteröidy ilmaiseen kokeiluun. Voit rakentaa myymäläsi ja käyttää alustaa ilmaiseksi ensimmäiset 14 päivää, ja jos pidät siitä, päivitä myöhemmin maksulliseen sopimukseen (suosittelemme Starter-suunnitelmaa).

Kun olet kirjautunut, kirjaudu sisään ja käytä ohjattua asennustoimintoa, kunnes pääset kojelautaan.

Vaihe 2: Lataa esiasetuspakettisi.

Valitse seuraavaksi Tuote > Digitaalinen tuote > Lisää uusi tuoteja lataa sitten esiasetuspakettisi ZIP-tiedostona. Sinun on annettava valmiille pakkauksille tuotteen nimi ja lisättävä tuotteen kuvaus.

Varmista kuvauksessa, että määrität pakkaukseen sisältyvät esiasetukset sekä perusohjeet niiden käytöstä, vinkkejä parhaiden tulosten saamiseksi, ohjelmistojen/tiedostotyyppien yhteensopivuus ja kaikki muut tärkeät tiedot, joita uskot asiakkaidesi tarvitsevan tietää.

Voit lisätä listauskuvasi alle Tuotteen esikatselu -osiossa ja määritä sitten hinta.

On sinun itsestäsi kiinni, kuinka paljon veloitat esiasetuksistasi ja millaisen lisenssin haluat tarjota. Jotkut myyjät veloittavat vain 5 dollaria per pakkaus, kun taas toiset (etenkin kuuluisat valokuvaajat) veloittavat satoja dollareita.

🔥 Empfohlen:  Google Search Console -opas sijoitusten parantamiseen vuonna 2023

Kun olet täyttänyt tuotetiedot, paina Tallenna tuote ja tuotesivusi julkaistaan ​​sivustossasi.

Vaihe 3: Viimeistele myymäläsi määrittäminen

Lopuksi, suuntaa omaan Kaupan asetukset -sivua, jotta voit määrittää kaiken.

Täältä voit liittää maksuprosessorin (Stripe tai PayPal), jotta asiakkaasi voivat maksaa, ja myös halutessasi liittää mukautetun verkkotunnuksen.

Voit myös avata Store Customizer asetussivulta. Mukauttajassa voit valita teeman, jolla voit muuttaa sivustosi ulkoasua yhdellä napsautuksella, ja sitten muokata ulkoasua ja sisältöä vetämällä ja pudottamalla.

Kuinka myydä Lightroom-esiasetuksia markkinapaikoilla

Web-sivustosi lisäksi voit myös listata Lightroom-esiasetukset myytäväksi muille, kolmansien osapuolien alustoille ja kauppapaikoille.

Näin tehdessäsi voit hyödyntää heidän olemassa olevaa asiakaskuntaansa, mikä voi helpottaa esiasetusten löytämistä ja myyntiä.

Mutta haittapuoli on, että useimmat markkinapaikat vähentävät myyntiä, jonka teet niiden alustojen kautta.

Tässä on joitain markkinapaikkoja, joissa esiasetuksesi kannattaa listata:

 • FilterGrade. Suosittu ammattivalokuvaajien markkinapaikka, jossa on 500 000 kävijää kuukausittain. Monet nimekkäät valokuvaajat käyttävät FilterGradea, ja monet esiasetuspaketit myyvät satoja dollareita. Ansaitset kuitenkin vain 70 %:n provisiota myynnistäsi – FilterGrade tekee suuren leikkauksen.
 • Etsy. Toinen suosittu paikka esiasetusten myyntiin. Sillä on valtava käyttäjäkunta miljoonien tavallisten ostajien kanssa, joten se on loistava löytöjä varten. Sinun on kuitenkin maksettava listalleottomaksu jokaisesta myyntiin listaamastasi esiasetuksesta sekä 6,5 %:n tapahtumamaksut.
 • Envato Elements. Tilauspohjainen alusta, joka maksaa myyjille tulonjakomallin kautta. Et voi asettaa omia hintojasi – ansaitsemasi summa riippuu Envato-tilaajien määrästä, jotka lataavat esiasetukset.

Kuinka markkinoida Lightroomin esiasetuksia

Nyt kun olet listannut Lightroom-esiasetukset myyntiin, on aika rauhoittua ja antaa myynnin rullata, eikö niin? Ei aivan. Jotta voit saada asiakkaita, sinulla on oltava vankka markkinointisuunnitelma. Tässä on joitain markkinointistrategioita, joita voit yrittää saada pallon pyörimään.

Kasvata myyntiä Instagramin kautta.

Instagram on yksi parhaista markkinointikanavista valokuvaajille, koska se perustuu kokonaan kuvien jakamiseen.

Jos olet valokuvaaja, yritä kasvattaa Instagram-seuraavuuttasi julkaisemalla jatkuvasti mahtavia otoksia, käyttämällä oikeita hashtageja, olemalla tekemisissä muiden tilien kanssa jne.

Sitten, kun olet kasvattanut seuraajasi määrää, voit kaupallistaa yleisösi myymällä Lightroom-esiasetukset heille. Lisää linkki Sellfy-kauppaasi Instagram-bioosiisi ja sisällytä joihinkin sosiaalisiin viesteihisi toimintakehotus pyytämällä yleisöäsi tarkistamaan se.

Käynnistä sosiaalisen median kilpailu

Voit kasvattaa Instagram-seuraajaasi ja mainostaa kauppaasi entistä nopeammin järjestämällä arvontakilpailun. Voit käyttää sosiaalisen median kilpailutyökalua, kuten SweepWidget, määrittääksesi sen ja vaatia käyttäjiä seuraamaan Instagramiasi, käymään kaupassasi tai rekisteröitymään postituslistallesi voidakseen osallistua.

Käytä sähköpostimarkkinointia

Luo postituslista ja käytä sähköpostimarkkinointiohjelmistoa automaattisten sähköpostimarkkinointikampanjoiden luomiseen, jotka mainostavat valmiita tuotteitasi ja kasvattavat liidejä. Sellfy sisältää sähköpostimarkkinoinnin perustoiminnot, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun.

Lopulliset ajatukset

Tämä päättää oppaamme Lightroom-esiasetusten tekemisestä ja myymisestä verkossa. Toivomme, että siitä oli apua!

Esiasetusten myyminen voi olla suuri sivuhulina. Mutta on olemassa monia muita digitaalisia tuotteita, joita voit myydä sen sijaan. Nämä oppaat auttavat sinua pääsemään alkuun:

Onnea!