Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Liidien pisteytys: Täydellinen vuoden 2023 opas liidien pisteytykseen

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Liidien pisteytys: Täydellinen vuoden 2023 opas liidien pisteytykseen

Kun yrität luoda liidejä yrityksellesi, haluat varmistaa, että tavoitat ihmisiä, joista tulee maksavia asiakkaita yrityksellesi. Liidien pisteytyksen avulla saat paremman käsityksen siitä, kuka todennäköisimmin tuottaa yrityksesi tuloksen tai ei.

Tämä prosessi auttaa sinua keskittymään enemmän potentiaalisiin liideihin ja saamaan ne muuntamaan.

Tällä sivulla perehdymme pisteytysjohtojen yksityiskohtiin.

Jos tarvitset apua liidien pisteytykseen ja priorisoimiseen saadaksesi enemmän konversioita tuovia liidejä, ota meihin yhteyttä jo tänään tai soita numeroon 800-280-1062 keskustella strategin kanssa siitä, kuinka voit luoda arvokkaampia liidejä yrityksellesi.

Digitaaliset markkinointikampanjamme vaikuttavat parantuviin mittareihin sinun tulos.

Katso lisää tuloksia

WebFX on tuottanut asiakkaille seuraavat tulokset:

3 miljardia dollaria

Asiakastuloissa

7,8 miljoonaa

Johdot asiakkaillemme

5,2 miljoonaa

Asiakkaiden puhelut

Mitä johtaa pisteytys?

Liidien pisteytys on prosessi, jossa määritetään arvot jokaiselle luomallesi liidille. Käytät numeerista asteikkoa auttaaksesi arvioimaan liidejä pisteillä. Eniten pisteitä saaneet liidit ovat yrityksellesi arvokkaimpia, koska ne johtavat todennäköisesti tulokseen.

Miten liidien pisteytys toimii?

Saat liidejä useiden ominaisuuksien perusteella. Voit arvostella niitä heidän toimittamiensa tietojen sekä sen perusteella, kuinka he sitoutuvat verkkosivustoosi ja brändiisi.

Tämän prosessin avulla myynti- ja markkinointitiimisi voi priorisoida liidejä sen mukaan, missä he ovat markkinointisuppilossa. Myyntitiimisi voi keskittyä sulkemaan liidejä, jotka ovat lähellä konversiota, kun taas markkinointitiimisi voi keskittyä tuottamaan sisältöä, joka muuttaa tavalliset liidet kuumiksi liideiksi.

Se tekee järjestelmästäsi tehokkaamman, koska tiimisi voi priorisoida strategiansa ja keskittyä tärkeimpään. Mitä tulee liidien pisteytysmalliisi, sinun kannattaa luoda sellainen, joka toimii parhaiten yrityksellesi. Jokaisella yrityksellä on oma mallinsa pisteiden jakamiseen.

Haluat luoda pistejärjestelmän, joka sopii yritykseesi ja liidien luonnolliseen tulokseen.

Miten luon liidien pisteytysmallin?

Jos yrityksesi on luotava pisteytysmalli, mistä tiedät, mistä aloittaa? Yleisin tapa aloittaa on käyttää aiempien liidien ja asiakkaiden tietoja arvojärjestelmän luomiseen.

Voit tarkastella yleisiä malleja ja attribuutteja yrityksellesi konversion tuoneiden asiakkaiden keskuudessa. Haluat myös tarkastella yhteyksiä ja yhteisiä piirteitä niiden välillä, joista ei tullut asiakkaita. Näistä tiedoista voit luoda arvojärjestelmän.

Pisteytysmallin luominen auttaa myös ymmärtämään, mikä saa yleisösi konvertoitumaan, ja tunnistamaan, mikä saattaa aiheuttaa niiden, jotka eivät tuottaneet tulosta.

Kun luot järjestelmän, voit päättää, mitkä attribuutit ovat arvokkaampia kuin muut. Jos joku esimerkiksi vierailee hintasivulla, voit antaa hänelle enemmän pisteitä kuin jos hän käy blogikirjoituksessa. Tämän järjestelmän avulla voit määrittää arvoja sen mukaan, kuinka tärkeitä ne ovat yrityksellesi. Monet toimet ovat hyödyllisiä, kuten:

 • Sivun katselukerrat
 • Hae sivustoltasi
 • Ladataan sisältöä
 • Vierailu aloitussivulla
 • Webinaariin osallistuminen
 • Videon katsominen (ja kuinka kauan he katsovat sitä)
 • Linkkejä klikkaamalla
 • Ja enemmän

Kaikista näistä toiminnoista voi tulla osa pistejärjestelmääsi. Kun käyttäjät suorittavat nämä toiminnot, voit laskea yhteen kunkin toiminnon pistearvot ja määrittää, kuinka todennäköisesti joku sopii tuotteeseesi.

Pitäisikö minun käyttää ennakoivaa liidien pisteytystä?

Kun tutkit liidien pisteytystä, saatat kuulla ennakoivasta pisteytystä, joka tunnetaan myös automaattisena pisteytyksenä. Pohjimmiltaan ennakoiva pisteytys on algoritmipohjainen lähestymistapa liidien pisteytykseen. Tämä algoritmi käyttää asiakkaidesi osto- ja käyttäytymistietoihin perustuvia malleja ennustaakseen, mitkä asiakkaat tekevät ostoksen.

Jos käytät ennakoivaa pisteytystä, algoritmi tekee kaiken tutkimuksen ja laskelmat. Ilman automaattista pisteytystä myyntitiimisi selvittäisi tietojen ja kokemuksen perusteella, kuka todennäköisimmin ostaa.

🔥 Empfohlen:  40+ uusimmat sisältömarkkinointitilastot & Faktaa vuodelta 2023

Joten kumpi on parempi? Valinta on täysin sinun. Jotkut yritykset luottavat myyntitiimiinsä, koska he pitävät pisteytyksen henkilökohtaisesta näkökulmasta. Kukaan ei tunne asiakkaitasi paremmin kuin ihmiset, jotka käyttävät aikaa vakuuttaakseen heidät asiakkaistaan.

Toisaalta inhimillinen virhe voi joskus johtaa siihen, että suunnitelmasi on epätarkka. Jos sinusta tuntuu, että pisteytyssuunnitelmasi ei tuota parhaita tuloksia, voit optimoida strategiaasi ennakoivan pisteytyksen avulla.

93 % WebFX:n asiakkaista on erittäin tyytyväisiä digitaalisen markkinoinnin tuloksiinsa.

”WebFX:n kanssa kaikki on hyvin organisoitua ja strategista. Olemme vasta vuosi kumppanuudestamme, ja odotuksemme ovat ehdottomasti täyttyneet.

Katso lisää asiakaskokemuksia

3 erilaista pisteytysmallia

Jotta voit aloittaa liidien pisteytyksen, sinun on luotava pisteytysmalli. Voit määrittää kolmenlaisia ​​liidien pisteytysmalleja. Katsotaanpa näitä eri malleja:

 1. Väestömalli
 2. Verkkokäyttäytymismalli
 3. Kihlautumismalli

1. Väestömalli

Demografinen malli on vakiomalli, jota yritykset käyttävät yleisönsä pisteytykseen. Tämä vaihtoehto on hyvä, jos kohdistat vain tietyn ryhmän ihmisiin. Saatat esimerkiksi kohdistaa vain vanhemmille tai nuorille aikuisille.

Käyttääksesi tätä mallia, sinun tulee kysyä demografisia kysymyksiä sivustosi lomakkeilla. Yleisin tapa saada nämä tiedot on aloitussivujen kautta. Siellä voit pyytää ihmisiä täyttämään lomakkeita nähdäksesi sopivatko he kohdeyleisösi. Tämä prosessi on erinomainen tapa poistaa poikkeamat myyntitiimisi luettelosta.

Jos joku ei kuulu luokkaan, jolle myyt, voit vähentää pisteitä hänen tuloksestaan ​​auttaaksesi karsimaan vähemmän osuvia liidejä. Oletetaan esimerkiksi, että myyt tuotteita vain naisille. Jos joku ei ole nainen, joka täyttää lomakkeesi, vähennät pisteet hänen pisteestään. Vastaavasti, jos kohdistat tietyllä maantieteellisellä alueella oleviin ihmisiin (kaupunki, osavaltio, postinumero), voit sulkea pois kaikki, jotka eivät asu kyseisellä alueella.

Tämä pisteytysmalli on erinomainen vaihtoehto, jos haluat tavoittaa tiettyjä ihmisiä. Siitä on hyötyä, jos sinulla on yleinen käsitys siitä, kenelle yrität kohdistaa.

2. Online-käyttäytymismalli

Toinen suosikkipisteytysmalli on online-käyttäytymismalli. Tässä mallissa tarkastellaan liidejä, jotka lopulta tuottivat tuloksen, ja sitä, kuinka he päätyivät tulokseen. Kun käytät online-käyttäytymismallia, haluat tietää:

 • Millä sivuilla he vierailivat sivustossasi?
 • Kuinka monella sivulla he kävivät sivustossasi?
 • Tilasivatko he sähköposteja tai seurasivatko he sosiaalisia profiilejasi?
 • Mitä tarjouksia he latasivat?
 • Kuinka monta tarjousta he latasivat?
 • Kuinka kauan he viettivät sivuillasi?

Näihin kysymyksiin haluat vastata ymmärtääksesi paremmin yleisösi verkkokäyttäytymistä. Haluat antaa korkeammat pisteet liideille, jotka vierailevat arvokkailla sivuillasi, kuten hinnoittelusivuillasi. Haluat myös antaa korkeampia arvioita ihmisille, jotka vierailevat useammilla sivuilla.

Voit myös vähentää pisteitä sivustosi vuorovaikutuksen perusteella. Jos ihmiset ovat vähemmän sitoutuneita sivustoosi, voit vähentää pisteitä sen mukaan, kuinka monta päivää on kulunut siitä, kun he ovat olleet vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa. Se voi olla kaksi pistettä 30 päivältä, neljä pistettä 45 päivältä ja 6 pistettä 60 päivältä. Päivien ja pisteiden määrä riippuu mittakaavasta, mutta voit nopeasti ottaa tämän strategian käyttöön omaksesi auttaaksesi sinua karsimaan pois liidejä, jotka eivät enää ole vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa.

Käyttämällä online-käyttäytymismallia kohdistat ihmisiä enemmän sen perusteella, miten he ovat vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa. Se on yksi parhaista pisteytysmalleista, jonka avulla voit kohdistaa ihmisiin heidän kiinnostuksensa yritystäsi kohtaan.

3. Sitoutumismalli

Sitoutumisen pisteytysmalli on hieman samanlainen kuin verkkokäyttäytymismalli, mutta se keskittyy vain siihen, miten liidit ovat vuorovaikutuksessa brändisi kanssa. Tässä mallissa ei tarkastella sitä, kuinka ihmiset ovat tuottaneet yrityksesi aiemmin, vaan pikemminkin sitä, kuinka he sitoutuvat yritykseesi. Tämä malli keskittyy periaatteeseen, että jos liidi on enemmän sitoutunut brändiisi, hänestä tulee todennäköisemmin yrityksesi asiakkaita.

🔥 Empfohlen:  Millennialin opas ensimmäisen kodin ostamiseen: näin

Ensimmäinen osa sitoutumismallia, jonka avulla voit analysoida käyttäytymistä, on sähköpostimarkkinointi. Haluat tarkastella liidejä, jotka tilaavat sähköpostimarkkinointikampanjasi, ja nähdä, kuinka he ovat vuorovaikutuksessa sähköpostiesi kanssa. Sinun kannattaa harkita, kuka avaa jokaisen sähköpostin, kuka napsauttaa sähköpostit läpi, kuinka monta sähköpostia he avaa (jos ei kaikkia) ja vierittääkö he sähköpostin alareunaan ja lukevatko he kaiken. Nämä ovat sitoutumiskäyttäytymistä, joita kiinnostuneimmat liidit tekevät.

Sähköpostisitoutumisen lisäksi tarkastelet myös sosiaalista sitoutumista. Sosiaalisen sitoutumisen avulla haluat nähdä, ketkä ovat tekemisissä brändisi kanssa sosiaalisissa verkostoissa. Näitä sitoumuksia ovat sosiaalisista viesteistä tykkääminen, uudelleentwiittaus, jakaminen, kommentoiminen ja paljon muuta. Voit määrittää kullekin näistä sitoumuksista pistearvoja selvittääksesi, kuka on eniten vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa.

Sitoutumispisteytysmallin avulla löydät yrityksellesi liidejä niiden ihmisten perusteella, jotka ovat eniten vuorovaikutuksessa brändisi kanssa.

Kuinka pisteyttää liidit: 4 parasta liidien pisteytyskäytäntöä

Oletko valmis oppimaan liidien keräämistä? Katso nämä neljä parasta käytäntöä:

 1. Käytä negatiivista pisteytystä
 2. Työskentele myyntitiimisi kanssa
 3. Älä käytä vain yhtä pistettä
 4. Keskustele asiakkaidesi kanssa

1. Käytä negatiivista pisteytystä

Menestyäksesi liidien pisteyttämisessä sinun on otettava käyttöön negatiivinen pisteytys. Negatiivisen pisteytyksen avulla voit karsia pois ihmiset, jotka vierailevat verkkosivustollasi, mutta eivät ole yrityksesi liidejä.

Esimerkiksi työntekijät ja työnhakijat eivät ole relevantteja liidejä yrityksellesi. Työntekijät ovat usein sivustollasi ja napsauttavat ympäriinsä varmistaakseen, että linkit toimivat ja että kaikki näyttää hyvältä verkkosivustollasi. Myös työnhakijat napsauttavat useita sivustosi sivuja tutustuessaan yritykseesi.

On tärkeää, että käytät negatiivista pisteytystä, jotta sivustosi tulokset eivät mene sekaisin. Et sijoita ihmisiä, jotka vierailevat sivustollasi usein vaihtoehtoisista syistä.

Sen avulla voit keskittyä ihmisiin, jotka ovat yrityksesi todellisia liidejä. Jos annat jatkuvasti korkeita pisteitä pätemättömille liideille, kuten työntekijöille ja työnhakijoille, todelliset viittaukset laskevat sijoituksissa ja saattavat jäädä kokonaan huomiotta.

Tämä prosessi tekee niistä liideistä vähemmän relevantteja, vaikka ne sopivatkin parhaiten yrityksellesi.

Negatiivinen pisteytys on välttämätön käytäntö, joka auttaa sinua keskittymään oikeisiin liideihin, jotka ovat eniten kiinnostuneita yrityksestäsi.

2. Työskentele myyntitiimisi kanssa

Myyntitiimisi tuntee yleisösi paremmin kuin kukaan muu. He kommunikoivat suoraan ihmisten kanssa, jotka kääntyvät, ja ihmisten kanssa, jotka eivät käänny. Hyödynnä myyntitiimiäsi saadaksesi tietoa yleisöstäsi, jotta voit luoda paremman pisteytysmallin.

Sinun kannattaa kysyä myyntiedustajiltasi, mikä saa ihmiset konversioon, koska he saattavat tietää, että tietty video tai blogiviesti on erinomainen myyntivaltti yleisöllesi. Voit käyttää tätä tietoa arviointiasteikossasi ja liidien pistearvojen määrittämisessä.

Tämä strategia auttaa myös sinua luomaan paremman kokonaissuunnitelman. Jos tiedät, minkä tyyppinen sisältö tai sivut toimivat parhaiten yleisöllesi, voit luoda näille sivuille samanlaista sisältöä pitääksesi yleisösi tyytyväisenä.

Työskentelemällä myyntitiimisi kanssa saat paremman käsityksen yleisöstäsi ja voit luoda tehokkaamman pisteytysmallin yrityksellesi.

3. Älä käytä vain yhtä pistemäärää

Yksi yritysten suurimmista virheistä on yhden pisteen käyttäminen koko yleisölleen. Jos sinulla on monipuolinen yleisö, et halua käyttää yhtä pistemäärää niiden kaikkien luokitteluun. Kaikki yleisösi eivät ole vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa samoista syistä. Ainoa kerta, kun sinun tulee käyttää yhtä pistemäärää, on, jos aiot saavuttaa yhden ryhmän.

🔥 Empfohlen:  Käytännön opas hermoston naapurityylin siirtoon

Jos sinulla on monipuolinen yleisö, tarvitset useamman kuin yhden pisteytysjärjestelmän. Se on välttämätöntä, jos laajennat myös uusille tuotelinjoille, uusille yleisöille tai uusille alueille. Oletetaan, että omistat vaateyrityksen, joka tarjoaa vaatteita miehille, naisille, teini-ikäisille, lapsille ja vauvoille. Kuvittele, että ryhmittelet kaikki nuo ihmiset yhteen ja annat heille kaikki samat pisteet.

Se ei olisi tehokas pisteytysjärjestelmä, koska kaikki nämä ryhmät ovat kiinnostuneita yrityksestäsi eri syistä ja ovat tekemisissä kanssasi eri tavalla. Teini voi olla aktiivisemmin tekemisissä sosiaalisen median profiileissasi kuin 50-vuotias mies, mikä antaa teinille korkeamman pistemäärän kuin vanhempi mies.

Tämä skenaario ei tarkoita, että vanhempi mies ei olisi kiinnostunut vaatteistasi; se tarkoittaa vain, että hän on vuorovaikutuksessa yrityksesi kanssa eri tavalla kuin teini.

Käyttämällä erilaisia ​​pisteytysjärjestelmiä eri yleisöryhmille saavutat parempia tuloksia yrityksellesi ja hankit arvokkaampia liidejä.

4. Keskustele asiakkaidesi kanssa

Yksi tärkeimmistä liidien pisteytyksen parhaista käytännöistä on puhua asiakkaillesi. Asiakkailla on usein erilainen kokemus kuin myyntitiimi kuvailee sitä.

Menestyäksesi sinun on otettava huomioon kaikki myynnin näkökulmat ja kuullaan molemmin puolin. Suorita asiakashaastatteluja saadaksesi selville, mikä sai heidät muuttamaan. Voit lähettää lyhyen kyselyn ja pyytää heidän palautetta saadaksesi paremman käsityksen siitä, mikä sai heidät ostamaan tuotteitasi tai käyttämään palveluitasi.

Haluat haastatella asiakkaita lyhyistä ja pitkistä ostosykleistä. Se on loistava tapa auttaa sinua ymmärtämään, mikä saa jonkun muuntamaan nopeasti tai mikä saa jonkun kestämään aikaa konversion tekemiseen.

Keskustelemalla asiakkaidesi kanssa saat paremman käsityksen siitä, mikä saa yleisösi konvertoitumaan ja kuinka voit käyttää näitä tietoja paremman pisteytysmallin luomiseen.

Vaadimme ja muodostamme pitkäaikaisia ​​kumppanuuksia, jotta yrityksesi saa pitkän aikavälin tuloksia.

yli 90 % WebFX-asiakkaista jatkaa yhteistyötä kanssamme kampanjansa toisena vuonna.

Kuule tyytyväisiä asiakkaitamme

Ansaitse enemmän tuloksia ottamalla liidien pisteytysmalli käyttöön jo tänään

Liidien pisteyttäminen on erinomainen tapa saada käsitys yleisöstäsi ja ymmärtää paremmin, mikä saa liideistä konversioita. Käyttämällä tätä menetelmää autat yritystäsi keskittymään osuvampiin liideihin ja saamaan ne konversioita.

Me WebFX:llä tiedämme, kuinka saada liidejä, jotka tuottavat yrityksesi. Viimeisen viiden vuoden aikana olemme saaneet asiakkaillemme yli 7,8 miljoonaa viittausta. Voit luottaa siihen, että autamme sinua luomaan pisteytysjärjestelmän, joka tuottaa parhaat tulokset yrityksellesi.

Jos olet valmis ansaitsemaan enemmän tuloksia yrityksellesi, ota meihin yhteyttä verkossa tai soita meille tänään numeroon 800-280-1062 keskustella strategin kanssa liidien luomissuunnitelmistamme.