Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Liikeideoita – Pesukone ilman vettä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Liikeideoita – Pesukone ilman vettä

SYNTEETTISET kuidut tekevät yleensä huonolaatuisia vaatteita. Mutta yksi niistä ominaisuuksista, jotka tekevät nailonista huonon paidan kangasvaihtoehdon, eli sen kykyä houkutella ja pidättää likaa ja tahroja, käyttää hyväkseen yritys, joka on kehittänyt uuden pyykinpesujärjestelmän. Sen kone käyttää vain kupillisen vettä jokaisen kankaisen pesuun ja käyttää paljon vähemmän energiaa kuin perinteiset laitteet.

Järjestelmän on kehittänyt Xeros, Englannin Leedsin yliopiston spin-off käyttää tuhansia pieniä nailonhelmiä, joista jokainen on halkaisijaltaan muutaman millimetrin. Ne asetetaan pienempään kahdesta samankeskisestä tynnyristä likaisen pyykin, pesuaineen ja pienen veden kanssa. Kun rummut pyörivät, vesi kastelee vaatteet ja pesuaine pääsee toimimaan irrottamaan likaa. Sitten nylonhelmet pyyhkivät sen ylös.

Helmien kiderakenne antaa kunkin pintaan sähkövarauksen, joka houkuttelee likaa. Kun helmet kuumennetaan kosteissa olosuhteissa lämpötilaan, jossa ne muuttuvat kiteisestä rakenteesta amorfiseen rakenteeseen, lika imeytyy helmen ytimeen, jossa se pysyy lukittuna paikoilleen.

Vaatteet ja helmet sisältävässä sisärummussa on pieni rako. Pesujakson lopussa ulompi rumpu pysähtyy ja helmet putoavat raon läpi; noin 99,95 % niistä kerätään.

Koska vettä käytetään niin vähän ja lämpimät helmet auttavat kuivaamaan pyykkiä, rumpukuivausta tarvitaan vähemmän. Xerosin tilaama ympäristökonsultti testaamaan järjestelmäänsä arvioi, että sen hiilijalanjälki oli 40 % pienempi kuin tehokkaimpien nykyisten pyykinpesu- ja kuivausjärjestelmien.

Ensimmäiset Xerosin rakentamat koneet on suunnattu kaupallisiin siivoojiin ja ne on suunniteltu kestämään jopa 20 kilon kuormia. Asiakkaat voivat edelleen käyttää samoja tahrankäsittelyaineita, valkaisuaineita ja tuoksuja, joita he käyttävät perinteisissä pyykinpesujärjestelmissä. Nailon saattaa olla ilkeä käyttää, mutta se hankaa hyvin pesukoneessa.

Economist.com

🔥 Empfohlen:  9 parasta ostoa nyt, maksa myöhemmin -sovellusta (jotkut ilman luottotarkastusta)