Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Liiketoimintaluvan hankkiminen (3 vaiheessa)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Liiketoimintaluvan hankkiminen (3 vaiheessa)

Yksi yrityksen perustamisen tärkeimmistä vaiheista on toimiluvan saaminen. Sinun on tiedettävä, kuinka saada toimilupa, jotta voit harjoittaa yritystäsi laillisesti. Älä huoli. Selitämme prosessin.

Käsittelemme joitain kiireellisimpiä toimilupia koskevia kysymyksiä, mukaan lukien:

 • Mikä on toimilupa?
 • Kuinka hakea toimilupaa
 • Paljonko toimilupa maksaa?
 • Millaisia ​​yrityslupia on olemassa?
 • Tarvitsenko paikallisen toimiluvan, osavaltion toimiluvan tai liittovaltion viraston toimiluvan?

Selitämme jopa, kuinka saat paikallisen lisenssin tai myyjän luvan Kalifornian osavaltiosta esimerkkinä prosesseista, jotka käyt läpi, kun haet paikallista liiketoimintalupaa. Valmistaudu oppimaan lisää yrityslisensseistä.

Mikä on toimilupa?

Liiketoimintalupa on paikallisen, osavaltion tai liittovaltion hallituksen myöntämä asiakirja, jonka avulla voit suorittaa tiettyjä toimintoja niiden lainkäyttöalueella. Ne voivat olla kertamaksuja, vuosimaksuja tai niillä voi olla jatkuvia vaatimuksia. Katsotaanpa joitain yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä toimiluvista.

Tarvitsenko toimiluvan?

Lyhyt vastaus: Luultavasti.

Pitkä vastaus tulisi jakaa kolmeen osaan:

 1. Liittovaltion toimiluvat
 2. Valtion toimiluvat
 3. Paikallishallinnon luvat

Katsotaanpa kutakin.

Liittovaltion yrityslisenssit

Niille teistä, jotka ovat lukeneet artikkelimme yrityksen rekisteröinnistä, luettelo yrityksistä, jotka tarvitsevat liittovaltion lisenssin, näyttää todennäköisesti tutulta. Ne ovat samoja yrityksiä, joita sinun on vastattava kysymyksiin, kun haet työntekijän tunnusnumeroa.

Tarvitset liittovaltion toimiluvat:

 • Ilmailu tarvitsee liittovaltion ilmailuviranomaisen luvan.
 • Maatalous sekä kaikki elintarvikkeiden myyntiin osallistuvat henkilöt, jotka myyvät yli 2 000 kiloa hedelmiä ja vihanneksia päivässä, tarvitsevat PACA-lisenssin.
 • Alkoholin myynti edellyttää rekisteröitymistä Alkoholi- ja tupakkavero- ja -kauppavirastoon. Tähän kategoriaan kuuluu monia yrityksiä.
 • Ampuma-aseiden ja räjähteiden valmistajien ja myyjien on hankittava toimiluvat alkoholi-, tupakka-, tuliaseiden ja räjähteiden virastolta (ATF).
 • Ylisuurten ajoneuvojen käyttäminen tuotteiden kuljettamiseen edellyttää USDOT:n mukaan 100–550 dollarin käyttöveron maksamista vuodessa.

Muuten et tarvitse liittovaltion toimilupaa. On paljon muutakin opittavaa yrityksistä. Suosittelemme aloittamaan tästä ja kaivamaan sitten koko HUBin läpi.

Osavaltion liiketoimintalupavaatimukset

Useimmat osavaltiot vaativat niitä kaikilta yrityksiltä, ​​mutta jotkut vaativat niitä vain, jos olet tietyllä alalla, kuten nämä vaatimukset Floridassa. Kun asuin Floridassa, olisin voinut johtaa yritystä ilman lisenssejä, koska olin paikassa, jossa ei ollut paikallisia toimilupia koskevia vaatimuksia, enkä myynyt fyysisiä tavaroita.

Yleisin osavaltiotason toimilupatyyppi on myyjän lupa tai jälleenmyyjän lupa, mutta niitä voi olla enemmän. Tarkista valtiosihteeriltäsi alueesi tarkat toimilupavaatimukset.

Paikalliset lisenssit

Paikallishallinnot rakastavat erityyppisten toimilupien luomista pienille yrityksille, ja ne voivat olla häikäilemättömiä, jos sinulla on luvaton yritys.

Tunsin pienen yrittäjän, jonka pienyritys toimii kodissaan. Heille tuomittiin 100 tuntia yhdyskuntapalvelua kuukaudessa, koska heillä ei ollut toimialakohtaisia ​​lupia hiusten leikkaamiseen. Se on 25 tuntia viikossa, ja lisäksi heidän on tehtävä töitä.

Jos asut suuressa kaupungissa, sinulla on todennäköisesti muutamia paikallishallinnon toimilupavaatimuksia. Esimerkiksi Las Vegasissa tarvitset toimiluvan Las Vegasissa, Pohjois-Las Vegasissa, Hendersonissa ja Unincorporated Clark Countyssa, jos haluat harjoittaa liiketoimintaa kussakin näistä paikoista,

Saatat tarvita fiktiivisen yrityksen nimen. Hyviä uutisia, ei tuloveroa!

Muista keskustella paikallisen SBA:n kanssa ennen paikallisen lisenssin hankkimista, koska saatat huomata, että tarvitset useita lisenssejä. Small Business Administration voi auttaa sinua navigoimaan paikallisten lisenssien hullussa labyrintissa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka valmistautua työhaastatteluun 9 yksinkertaisessa vaiheessa

Onko toimilupa sama kuin LLC?

Ei, toimilupa antaa sinulle luvan harjoittaa liiketoimintaa, kun taas osakeyhtiö (LLC) on liiketoimintarakenne, jonka tarkoituksena on estää liiketoimintaa vaikuttamasta aineelliseen henkilökohtaiseen omaisuuteen (ja yritykseesi henkilökohtaisista veloistasi).

Jos haluat lisätietoja osakeyhtiöistä ja muun tyyppisistä liiketoimintarakenteista, tutustu blogiimme liiketoimintarakenteen valitsemisesta. Sinun on valittava yksi, rekisteröitävä se ja hankittava EIN-tunnus ennen kuin saat toimiluvan.

Millaisia ​​yrityslupia on olemassa?

Liittovaltion lisenssien lisäksi, joista jo keskustelimme, yrityslisenssityypit kuuluvat yleensä seuraaviin luokkiin:

 • Toimintalupa
 • Ammattimainen lisensointi
 • Myyjän lupa
 • Kuvitteellinen nimi (DBA)
 • Erilaiset lisenssit ja luvat

Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja.

Toimintalupa

Toimilupia voidaan vaatia sekä valtion että paikallisen tason tasolla. Ne hyväksyvät valtion virastot vain antavat sinulle luvan harjoittaa liiketoimintaa.

Ammattimainen lisensointi

Jos olet lääkäri, insinööri, lakimies tai vastaava, sinulta saatetaan vaatia erityislupaa, jota kutsutaan ammattilupaksi. Tarkista paikalliset vaatimukset selvittääksesi, tarvitsevatko paikallishallinnot alallesi erityisiä lupia.

Myyjän lupa

Myyjän lupa on osavaltion tai paikallinen lisenssivaatimus myyntiverotuksen kannalta. Tämä yhdistää yleisen toimiluvan verotoimistoon. Jotkut osavaltiot vaativat vain myyjän luvan, kun myyt fyysisiä tavaroita, kun taas jotkut osavaltiot edellyttävät, että yrityksellä on myyjän lupa maksaa myös palveluista maksettu liikevaihtovero.

Yrityksen, jolla on myyjän lupa, on maksettava myyntiverot rutiininomaisesti, joko kuukausittain, neljännesvuosittain tai vuosittain osavaltiosta riippuen.

Kuvitteellinen nimi (DBA)

Jos pyörität yritystä yksityisyrittäjänä tai kumppanuusyrityksenä, tarvitset luultavasti kuvitteellisen nimen (tai DBA:n, joka tarkoittaa liiketoimintaa kuten). Se on vain fiktiivisen nimen sitomista pieneen yritykseen tai henkilöön. Saatat tarvita sitä myös, jos sinulla on yritys, joka käyttää useita nimiä.

Erilaiset lisenssit ja luvat

Yrityksellä on paljon muita lisenssejä tai lupia. Esimerkiksi monet yritykset saattavat tarvita kaavoituslupia, rakennuslupia tai häiritseviä liikennelupia.

Varmista, että tarkistat paikkasi toimivaltaiselta virastolta ennen kuin teet mitään, mikä saattaa kuulua valtion tai paikallisen tason säännösten piiriin. Valtion virasto ei todennäköisesti ota ystävällisesti lausuntoa “En tiennyt, että se vaatii lupia”.

Paljonko toimilupa maksaa?

Toimiluvan arkistointimaksut riippuvat hakemuksen tyypistä, toimiluvan käsittelyn työmäärästä ja siitä, kuinka paljon rahaa kunta haluaa tienata. Yleensä toimilupien hinnat vaihtelevat ilmaisista 550 dollariin vaadittua toimilupaa kohti.

Lisäksi toimilupa on uusittava vuosittain. Saattaa myös olla vaatimustenmukaisuusvaatimuksia, jotka voivat lisätä lisenssien ja lupien kustannuksia pienyrityksille. Esimerkiksi ammatillisiin lisensseihin voi liittyä tuhansien dollarien arvoisia lisenssivaatimuksia, jotka on täytettävä ennen kuin olet oikeutettu harjoittamaan liiketoimintaa.

Kuinka kauan yritysluvan saaminen kestää?

Varsinainen toimiluvan saaminen on melko nopeaa ja kestää usein alle päivän, mutta hakemuksesi tarkistaminen voi kestää jopa viikon. Se ei sisällä kaikkia muita vaiheita, jotka voivat tulla ennen pienyrityksen lisenssin saamista.

Jos esimerkiksi haluat pääinsinöörin (PE) lisenssin, joka antaa sinulle luvan allekirjoittaa rakennusasiakirjoja, sinun on suoritettava insinöörikoulu, läpäistävä Engineer-in-Training -koe ja työskenneltävä PE-luvan alaisuudessa tietyn ajan. useita vuosia, läpäise sitten PE-testi ennen kuin voit johtaa omaa suunnittelutoimistoasi.

Liiketoimintaluvan hankkiminen verkossa kolmessa vaiheessa

Tämä opas olettaa, että olet seurannut HUB-sisältöämme perustaaksesi yrityksesi. Jos et ole, sinun on luotava yrityksesi rakenne ja hankittava työnantajan tunnusnumero ennen kuin jatkat. Molemmat käsitellään yrityksen rekisteröintioppaassamme, jossa opastamme Washingtonin osavaltion toimilupavaatimusten vaiheet.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä matkabudjetti 5 yksinkertaisessa vaiheessa (ilmainen suunnittelija)

Kun olet tehnyt sen, on kolme helppoa vaihetta vastata kysymykseen “miten saan toimiluvan?”

 1. Selvitä, minkä toimiluvan tarvitset ja miten saat toimiluvan.
 2. Etsi paikka alueeltasi ja hae toimilupaa.
 3. Ohjaa liiketoimintaa ja noudata raportoinnin toimiluvan vaatimuksia.

Vaihe 1. Määritä, minkä toimiluvan tarvitset

Ensimmäinen vaihe prosessissa on määrittää, minkä toimiluvan tarvitset. Annamme esimerkin Kalifornian toimiluvasta Kalifornian vero- ja maksuhallinnon verkkosivustolla.

Vieritä alaspäin, kunnes näet pitkän luettelon linkeistä. Alla oleva kuvakaappaus näyttää mitä etsit. Linkissä lukee “Rekisteröi uusi yritystoiminta”. Napsauta sitä ja se kysyy luettelon kysymyksistä.

Kysymysluettelon perusteella useimmat yritykset tekevät kaksi toimintaa:

 1. Tavaroiden tai tavaroiden myynti Kaliforniassa (myyjän lupa)
 2. Tavaroiden ostaminen osavaltion ulkopuolelta käytettäväksi Kaliforniassa maksamatta veroa

Nämä ovat niitä, joita tarvitset myydäksesi melkein minkä tahansa tuotteen, ellet osta kaikkea paikallisesti. Varmista kuitenkin, ettei ole muita, jotka koskevat sinua.

Sitten siirryt seuraavalle sivulle, joka kysyy, myytkö alkoholia, tupakkatuotteita, renkaita tai matkapuhelimia suurempia elektroniikkaa. Vastaa kysymyksiin ja siirry seuraavaan vaiheeseen. Seuraavalla sivulla kysytään polttoaineesta, puusta, matkapuhelimista ja akuista, joissa on happoa. Vastaa siihen ja jatka.

Seuraavalla sivulla se kysyy, millainen yritystyyppi sinulla on Kalifornian toimilupaa varten. Valitsen LLC:n, mutta vaihtoehtoja on paljon. Seuraavalla sivulla kysytään LLC:n lainkäyttöalueesta, liittovaltion työnantajan tunnusnumerosta, SEIN-numerosta, lainkäyttöalueen osavaltiosta ja tunnistenumerosta. Keksin ne kaikki, mutta sinun pitäisi käyttää todellisia tietojasi.

Seuraavalla sivulla se kysyy, onko sinulla tili CDTFA:ssa. Kun vastaat tähän, se kertoo, mitä lisenssejä tarvitset. Tässä esimerkissä se kertoi minulle, että tarvitsen myyjän luvan, joka on sama asia kuin arvonlisäverolupa tai liikevaihtoverolupa.

Tässä vaiheessa olen päättänyt, minkä Kalifornian toimiluvan tarvitsen, ja siirryn seuraavaan vaiheeseen, jossa hankin toimiluvan verkossa.

Vaikka käytän Kalifornian toimilupaa esimerkkinä, Washingtonin osavaltion toimiluvalla oli samanlainen kokoonpano, kuten muissa osavaltioissa. Hae vain “oman osavaltion liiketoiminnan lisensointivelho” ja sen pitäisi ilmestyä heti.

Seuraavaksi näytämme sinulle, kuinka voit hakea toimilupaasi.

Vaihe 2. Hae toimilupaasi

Ohjatun toiminnon seuraava vaihe on toimiluvan hakemisen alku. Järjestelmä tarjoaa väliaikaisen arvonlisäveroluvan, hyväksyn sen, ja järjestelmä kysyy, minä päivänä haluan väliaikaisen arvonlisäveroluvan alkavan. Kun olet syöttänyt päivämäärän, se siirtyy seuraavalle sivulle:

Kirjoita kelvollinen osoite ja napsauta Vahvista. Sitten se pyytää sinua vahvistamaan tiedot LLC:n aloituspäivämäärästä ja yhteystiedot.

Seuraavalla sivulla kerrotaan, onko vastuussa esimies, jäsen vai esimies/jäsen. Seuraavalla sivulla kysytään tietoja vastuuhenkilöstä. Laita tietosi.

Sitten sinun on lisättävä henkilökohtaiset tietosi, mukaan lukien SSN ja ajokortti. Tämän jälkeen sinun on syötettävä yhteystietosi.

Seuraava näyttö pyytää sinua lisäämään henkilökohtaisen osoitteesi ja vahvistamaan sen järjestelmässä. Sitten järjestelmä kysyy, onko sinulla muita LLC:n jäseniä. Syötä tiedot. Sitten se pyytää henkilöllisyystodistusta, joka sinun tulee lisätä. Seuraavalla sivulla se kysyy kirjanpitäjäsi ja liiketoimintasi yhteystietoja.

Seuraavaksi järjestelmä kysyy myynnistä, mukaan lukien:

 • Kauppiastilisi
 • Kotisivusi
 • Kolmannen osapuolen verkkosivustot
🔥 Empfohlen:  Mikä on CRO-tarkastus? + Kuinka suorittaa CRO-tarkastus 9 vaiheessa

Sinun tarvitsee vain vastata niihin, jotka sopivat.

Seuraava näyttö kysyy NAICS-koodeistasi. Käytä avainsanahakua löytääksesi sopivat. Vaatteet ovat 448140.

Koska valitsin väliaikaisen luvan, se kysyy tapahtumatietoja, sitä isännöivää yritystä ja arvioitua myyntiä. Jos valitset pysyvän, kysytään samanlaisia, mutta erilaisia ​​kysymyksiä.

Se pyytää edelleen yksityiskohtaista tietoa kaikesta myydystä. Vastaa kysymyksiin rehellisesti ja lopulta pääset sinne, missä voit maksaa toimilupamaksut.

Maksa ja sinulla on toimiluvat. Niille, jotka eivät ole aloittaneet yritystä ennen, Kalifornian määräykset ovat liiallisia. Useimmissa osavaltioissa se kestää noin 30 minuuttia. Kävin läpi tunnin ja kysymyksiä vain yhden osan yrityslisensointiprosessista.

Varoitus joidenkin osavaltioiden lisensseistä ja luvista

Joissakin osavaltioissa ei ole tietokonejärjestelmiä, joiden avulla pienyritysten on helppo hankkia yleiset toimiluvat, paikalliset toimiluvat, myyjän luvat ja muut lisenssit ja luvat yhdestä paikasta. He voivat lähettää sinut villihanhien takaa-ajoon saadakseen erityisiä lisenssejä ja lupia.

Jos osavaltiosi on yksi niistä osavaltioista, jotka eivät ole yhtä yritysystävällisiä lisenssien ja lupien hakemisessa, suosittelen lämpimästi keskustelemaan ensisijaisen yrityksen aloittavan kumppanimme Better Legalin kanssa ja pyytämään heitä auttamaan paikallisten lisenssien sokkelossa navigoinnissa. ja luvat.

Vaihe 3. Suorita yritystä ja säilytä toimilupa

Kun olet saanut valtion myöntämän toimiluvan, sinulla on oikeus harjoittaa yritystäsi. Varmista vain, että täytät kaikki toimilupaan liittyvät vaatimukset.

Jotkut yleisimmistä vaatimuksista ovat:

 1. Neljännesvuosittaiset tai vuosittaiset maksut liikevaihtoveron perimisestä vastaavalle valtion virastolle
 2. Tuloveroilmoitukset valtion verojen maksamisesta
 3. Toimiluvan uusiminen, koska toimiluvalla tai luvalla on yleensä voimassaolopäivä

Lisenssin tai luvan liiketoimintavaatimusten noudattamatta jättäminen voi joissakin tapauksissa johtaa lisenssin tai luvan menettämiseen, yritykselle perittäviin maksuihin tai rikossyytteisiin. Pidä ne ajan tasalla, jos myyt tavaroita, erityisesti alkoholijuomia. Lisenssin tai luvan menettäminen ei ole hauskaa käsitellä kenellekään.

Jos päätät jossain vaiheessa lopettaa liiketoiminnan, on olemassa prosesseja yrityksen lailliseen lopettamiseen. Jos et noudata niitä, jotkin osavaltiot päättelevät, että toimit ilman liiketoimintalupaa ja jatkat perintää.

Sulkeminen

Nyt tiedät kuinka saada toimilupa, kuinka paljon se voi maksaa ja miltä sen hankintaprosessi näyttää. Toivomme, että tämä opas on antanut sinulle luottamusta siihen, että yrityslupien ja lupien saaminen osavaltion, paikallisten ja liittovaltion virastojen toimittajilta voidaan suorittaa muutamassa tunnissa.

Kerro meille, auttoiko tämä opas sinua määrittämään “Mistä saan toimiluvan?”

Minkä yrityksen aloitit luettuasi tämän oppaan? Linkitä siihen kommenteissa, jotta voimme pitää silmällä lupaavia yrityksiä blogeissamme, videoissamme ja podcasteissamme.

Jakaminen on välittämistä!