Seuraava artikkeli auttaa sinua: Linkin nopeus: onko se sijoitustekijä?
Useiden linkkien nopea saaminen muilta sivustoilta kuulostaa siltä, että sen pitäisi olla positiivinen asia mille tahansa verkkosivustolle.
Mutta voisiko se pikemminkin vahingoittaa kuin auttaa sijoitustasi?
Vai onko linkin nopeudella Googlelle mitään väliä? Onko se itse asiassa vain keksitty SEO-termi?
Lue eteenpäin, kun tutkimme linkin nopeuden alkuperää ja onko se asia, josta sinun on oltava aidosti huolissaan SEO:ssa.
Väite: Linkin nopeus sijoitustekijänä
Linkin nopeus viittaa teoriaan, jonka mukaan nopeus, jolla verkkosivusto saa linkkejä, voi vaikuttaa sijoitukseen joko positiivisesti tai negatiivisesti.
Linkin nopeus = Hyvä
Vuosia sitten jotkut pitivät korkeaa linkin nopeutta lyhyessä ajassa hyvänä asiana SEO-teollisuudessa, joka voisi vaikuttaa myönteisesti Google-sijoituksiisi.
Linkkien nopeus mainittiin artikkeleissa ja konferenssiistunnoissa – koska linkkien rakentamisessa oli siihen aikaan enemmän kyse määrästä kuin laadusta.
Haluatko saada verkkosivun sijoittumaan nopeasti? Luo siihen nopeasti joukko linkkejä.
Mutta ajatus määrästä laadun sijaan muuttui sen jälkeen, kun Google julkaisi Penguin-algoritmin.
Linkin nopeus = huono
Tässä uskotaan, että linkkien saaminen liian nopeasti voi aiheuttaa verkkosivuston rangaistuksen tai alenemisen hakutuloksissa.
Se perustuu ajatukseen, että Google tulkitsee saapuvien linkkien nopean kasvun merkiksi siitä, että verkkosivusto yrittää manipuloida hakusijoituksiaan.
Ymmärrettävästi ajatus linkin nopeudesta voi olla huolestuttava kaikille, jotka eivät halua saada vahingossa rangaistuksia linkkien hankkimisesta.
Verkkosivuston linkkiprofiilin kasvu on suurelta osin sen hallinnassa.
Jos sivusto julkaisee esimerkiksi paljon sisältöä, monet muut sivustot voivat viitata siihen lyhyen ajan sisällä, jolloin useita linkkejä saadaan kerralla.
Jos linkin nopeus toimisi SEO-asiantuntijoiden mukaan, yllä olevan esimerkin verkkosivusto voisi saada rangaistuksen, koska se sai saapuvien linkkien virran ilman omaa syytään.
Todisteet: Linkin nopeus sijoitustekijänä
Linkin nopeuden alkuperä SEO-yhteisössä voidaan ajoittaa vuonna 2003 jätetyn Google-patentin löytämiseen.
Patentti, Tiedonhaku historiatietoihin perustuensisältää ideoita siitä, kuinka hakukoneen tulisi käsitellä verkkosivustoa linkkiprofiilinsa kasvun perusteella.
Erityisesti ajatus linkin nopeudesta voidaan jäljittää tähän kohtaan:
“Kun a piikkinen kasvuvauhti käänteisten linkkien määrä voi olla tekijä, jota hakukone 125 käyttää asiakirjojen pisteytykseen, se voi myös viestittää yritys lähettää roskapostia hakukone 125. Vastaavasti tässä tilanteessa hakukone 125 voi itse asiassa alentaa asiakirjan (dokumenttien) arvoa vähentääkseen roskapostin vaikutusta.”
Search Engine Journalin Roger Montti on poiminut SEO-asiantuntijoiden tulkinnan tästä patentista huomauttaen, kuinka he jättävät huomiotta patentin osia, jotka kumoavat heidän oman teoriansa.
Patentissa esimerkiksi määritellään, mitä “piikikäs kasvunopeus” on ja kuinka se voi olla luonnottoman linkin rakentamisen määrittävä ominaisuus.
Patentti ei tarkoita sellaisten verkkosivustojen rankaisemista, jotka näkevät saapuvien linkkien nopean kasvun.
Kyse on sellaisten verkkosivustojen alentamisesta, joilla on epätavallisia piikkejä saapuvien linkkien määrässä pitkiä aikoja.
Montin mukaan:
”Se, mistä tuo patentti todella puhuu, on tasainen luonnollinen kasvuvauhti verrattuna piikkiseen ja luonnottomaan kasvuvauhtiin.
Kiihtyvä kasvuvauhti voi ilmetä kuukausien kuluessa. Se on suuri ero linkin nopeusajatukseen, joka ehdottaa, että suuri määrä lyhyessä ajassa hankittuja linkkejä johtaa rangaistukseen.”
Todisteet eivät vastaa sitä, mitä asiantuntijat väittävät linkin nopeudesta.
Linkin nopeus sijoitustekijänä: meidän tuomiomme
Ei ole näyttöä siitä, että Google käyttäisi linkin nopeudeksi kutsuttua signaalia, joka voi vaikuttaa negatiivisesti sijoituksiin.
Linkin nopeus ei ole termi, jonka Google virallisesti tunnustaa.
Kysyttäessä Google-haun edustajat sanovat, että verkkosivuston linkit arvioidaan niiden omien ansioiden perusteella, ei sen mukaan, kuinka monta ja missä ajassa niitä saadaan.
Tässä on an esimerkki tällaisesta vastauksesta Googlen John Mueller:
”Kyse ei ole niinkään siitä, kuinka monta linkkiä saat millä aikavälillä. Se on todella vain… jos nämä linkit ovat luonnottomia tai meidän näkökulmastamme ongelmallisia, ne olisivat ongelmallisia. Tuntuu kuin sillä ei olisi väliä kuinka monta tai missä ajassa.”
Googlen Gary Illyes ilmaisi sen suoremmin a Reddit AMAkutsuen linkin nopeutta keksityksi termiksi.
Riippumatta siitä, hankitaanko linkkejä nopeasti tai hitaasti, todella tärkeää on yksittäisten linkkien laatu ja tapa, jolla ne on hankittu (luonnollisesti tai epäluonnollisesti).