Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Linkki Farm selitetty

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Linkki Farm selitetty

Mikä on linkkifarmi?

Linkkifarmi on joukko verkkosivustoja, jotka kaikki linkittävät toisiinsa parantaakseen sijoitustaan ​​hakukoneissa. Linkkifarmit ovat verkkoroskapostin muoto, joka rikkoo hakukoneiden laatusääntöjä.

Linkkifarmia voidaan luoda manuaalisesti tai automaattisesti käyttämällä ohjelmistoja tai palveluita. Linkkitiloilla voi olla kielteisiä vaikutuksia niihin osallistuville verkkosivustoille, kuten hakukoneiden rankaiseminen tai kielto, uskottavuuden ja maineen menettäminen tai haittaohjelmien ja virusten leviäminen.

Linkitä maatilan historia

Linkkifarmit tulivat suosituiksi vuonna 1999 keinona black hat SEO (hakukoneoptimointi) -markkinoijille manipuloida Inktomi-hakukonetta, joka luotti linkkien suosioon hakutulosten paremmuusjärjestykseen.

Inktomilla oli kaksi indeksiä. Ensisijaisella hakemistolla, joka tuotti hakutuloksia, oli vain noin 100 miljoonaa luetteloa. Sivut, joilla oli vähän saapuvia linkkejä, putosivat tästä hakemistosta joka kuukausi, minkä jotkut hakukonemarkkinoinnin asiantuntijat havaitsivat.

Tämän seurauksena linkkifarmia kehitettiin Inktomiin kohdistamiseksi, koska useat suositut hakukoneet, kuten Yahoo, käyttivät Inktomin indeksiä näyttääkseen hakutuloksia käyttäjille. Linkkiviljelytekniikat auttoivat verkkoyritysten verkkosivustoja, joilla oli vähän luonnollisia linkkejä, kilpailemaan hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t) suurempia, vakiintuneempia Inktomi-hakemiston sivustoja vastaan.

Kun Googlen hakukoneesta tuli suosittu, jotkut black hat SEO-markkinoijat huomasivat, että Googlen algoritmi riippui osittain linkkien painotusjärjestelmästä nimeltä PageRank. Tämä johti siihen, että linkkiviljely mukautettiin Googlen algoritmiin, mikä auttoi nostamaan jäsensivujen PageRank-pisteitä ja parantamaan kohdeavainsanojen SERP-sijoituksia.

Link Farmsin tarkoitus

Hakukoneet käyttävät algoritmeja sivun suosion ja hakukyselyiden osuvuuden vahvistamiseen auttaakseen sijoittumaan SERP:issä. Tunnettu tekijä verkkosivujen sijoittelussa hakukoneissa on saapuvien linkkien (tunnetaan käänteisinä) määrän ja laadun mittaaminen, mikä tarkoittaa PageRank-pisteitä. Pagerank on keskeinen osa Googlen sijoitusalgoritmia TrustRankin ohella.

Linkkiviljelyä käytetään PageRankin manipulointiin luomalla keinotekoisesti hyperlinkkejä linkkifarmiverkoston verkkosivustoille. Linkkifarmiverkoston yleinen nimi SEO-alalla on yksityinen blogiverkko (PBN), joka on joukko toisiinsa liittyviä blogeja WordPressin kaltaisella alustalla.

🔥 Empfohlen:  Mikä on mekaaninen näppäimistö? (mekaaninen näppäimistö vs tavallinen selitetty)

Yksityistä blogiverkostoa käytetään linkittämään kohdesivustoon sen sijoituksen parantamiseksi hakukoneissa. PBN:t ovat musta hattu SEO -menetelmä keinotekoisten käänteisten linkkien luomiseen, jotka rikkovat hakukoneen ohjeita, mikä kuuluu roskapostin luokkaan. PBN:ää voivat käyttää myös verkkosivustojen omistajat, jotka palkkaavat sisältötilan tuottamaan suuren määrän sisältöä tavoitteenaan saada tuloja mainoksilla ja napsautuksella.

PBN:ää käyttävät linkkitilat toimivat siirtämällä linkkipääomaa lähtösivustolta kohdesivustolle käänteisen linkin kautta PageRank-valtuutuksen lisäämiseksi. PBN:n etuna on, että verkkosivuston omistaja voi luoda keinotekoisesti korkealaatuisia käänteisiä linkkejä kohdesivustolle ilman, että hänen tarvitsee tehdä minkäänlaista tavoitetta tai julkisuutta. PBN-omistaja hallitsee myös ankkuritekstiä ja käänteisten linkkien kulkua mihin tahansa haluamaansa kohde-URL-osoitteeseen.

Toimiiko linkkiviljely?

Linkkiviljely ei toimi, koska hakukoneilla on kehittyneitä algoritmeja, jotka voivat havaita ja rankaista linkkiviljelmiä indeksin manipuloinnista. Linkkiviljely on lyhyen aikavälin taktiikka, joka ei tarjoa pitkän aikavälin arvoa hakukonesijoituksille.

Linkkiviljely saattaa tuntua helpolta tavalta saada lisää käänteisiä linkkejä, mutta se ei toimi pitkällä aikavälillä SEO:lle. Linkkiviljelyyn osallistumisen sijaan verkkosivustojen omistajien tulisi keskittyä luomaan luonnollisia ja orgaanisia linkkejä arvovaltaisista ja relevanteista lähteistä, jotka tarjoavat käyttäjille arvoa. Tämä varmistaa, että sivusto säilyttää kovalla työllä ansaitun sijoituksensa hakukoneissa.

Onko linkkiviljely laitonta?

Linkkiviljely ei ole laitonta siinä mielessä, että sinua ei pidätetä tai sakoteta sen tekemisestä. Linkkien kasvattaminen on kuitenkin kielletty hakukoneiden Webmaster Guidelines -ohjeissa, ja se voi johtaa ankariin rangaistuksiin verkkosivustosi sijoituksista ja maineesta.

Linkkiviljely ei ole riskin arvoista ja voi vahingoittaa SEO-ponnistelujasi enemmän kuin auttaa niitä. Siksi sinun ei pitäisi osallistua linkkitiloihin, jos arvostat verkkosivustosi laatua.

Miksi Link Farms ovat huonoja?

Linkkitilat ovat huonoja, koska linkkitilat vaarantavat verkkosivustosi vakavalle ranking-rangaistukselle, jota on vaikea voittaa. Google voi havaita ja alentaa linkkitilojen arvoa helposti, mikä voi johtaa hakukonesijoitusten alenemiseen tai osallistuvien verkkosivustojen poistamiseen hakemistosta.

🔥 Empfohlen:  Mikä on CD-tikkaat? Ainutlaatuinen säästöstrategia selitetty

Linkkien ansaitseminen linkkiviljelysivustolta ei todennäköisesti vaikuta positiivisesti hakukonesijoituksiisi. Siksi sinun tulee välttää linkkiviljelmiä hakukoneoptimointia varten, koska niistä on vain enemmän haittaa kuin hyötyä sivustollesi.

Hakukoneen vastaus linkkitiloihin

Linkkitilojen torjumiseksi hakukoneet havaitsevat ja sulkevat pois linkkitilojen ominaisuuksia sisältävät sivut indeksoinnista ja hakutuloksista. He myös poistavat hakemistoistaan ​​kokonaan jotkin verkkotunnukset, jotka käyttävät linkkien roskapostitekniikoita estääkseen niitä vaikuttamasta hakusijoituksiin.

Huhtikuussa 2012 Google julkaisi Penguin-algoritmipäivityksen, jonka tarkoituksena oli alentaa Googlen Webmaster Guidelines -ohjeita rikkovien verkkosivustojen sijoitusta hakukoneissa käyttämällä linkkien rakentamistekniikoita, kuten linkkien viljelyä, nostaakseen keinotekoisesti verkkosivun sijoitusta manipuloimalla sivuille osoittavien käänteisten linkkien määrää. se.

Google Penguin kohdisti verkkosivustoille, jotka käyttivät roskasisältöisiä tai heikkolaatuisia linkkejä, avainsanojen täyttämistä tai muita verkkoroskapostitaktiikoita hakukoneoptimoinnin luokitteluun. Google Penguin vaikutti noin 3,1 prosenttiin englannin ja muiden kielten hakukyselyistä. Google Penguinilla oli useita päivityksiä, ja siitä tuli osa Googlen ydinalgoritmia vuonna 2016, ja se toimii nyt reaaliajassa suodattaakseen pois linkkifarmit ja muut manipuloivat linkkien rakentamistekniikat.

Joulukuussa 2022 Google julkaisi algoritmipäivityksen nimeltä SpamBrain, joka mitätöi luonnottomat linkit linkkitilojen verkkosivustoille. SpamBrain-päivitys käyttää Googlen tekoälyyn perustuvaa roskapostin estojärjestelmää tunnistamaan sivustot, jotka ostavat tai myyvät linkkejä tai joita käytetään ensisijaisesti linkkien välittämiseen muille sivustoille, kuten linkkitiloihin.

Vieraile SEO-sanastossa

Siirry SEO Sanastoon löytääksesi lisää hakukoneoptimoinnin alaan liittyviä termejä ja määritelmiä.

SEO Chatterin toimitushenkilökunta on hakukoneoptimoinnin ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntijoiden tiimi, jota johtaa Stephen Hockman, jolla on yli 15 vuoden kokemus hakukonemarkkinoinnista. Julkaisemme hakukoneoptimoinnin perusteita koskevia oppaita aloitteleville markkinoijille.

Table of Contents