Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Lopullinen tuotepakkauksen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Lopullinen tuotepakkauksen opas

On niin monia eri tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, miten asiakkaat näkevät brändisi, ja valitsemasi tuotepakkaus ja suunnittelu ovat ehdottomasti yksi niistä.

Tuotteen pakkaus riippuu siitä, miten tuote esitetään, ja se liittyy läheisesti asiakkaan käsitykseen. Se voi kertoa tarinan ja luoda pohjan sille, kuinka haluat edustaa koko organisaatiotasi. Jos valitset tuotepakkaukseesi siistin ja modernin lookin, saat erilaisen vaikutelman kuin rantamaista muotoilua tai maalaismaiseen, luonnolliseen ilmeeseen keskittyvän ilmeen.

Tuotepakkaus kertoo paljon brändistäsi sekunnin murto-osassa, ja joskus asiakkaat arvioivat tuotteen arvon tai laadun yhdellä silmäyksellä. Oikea pakkaus voi myös auttaa sinua myymään enemmän erottumalla joukosta, mikä on toinen suuri etu.

Pakkaus saattaa tuntua pieneltä yksityiskohdalta, ja liian monet kauppiaat jättävät sen huomiotta viimeiseen mahdolliseen hetkeen asti. Pakkaus on kuitenkin tärkeä osa markkinointi- ja palvelustrategiaasi, eikä se ole päätös, jota pitäisi tehdä kevyesti. Tässä viestissä opastamme sinua valitsemaan vahvan pakkaussuunnittelun, joka edustaa sinua hyvin ja auttaa sinua maksimoimaan myynnin.

Tuotteiden pakkaus: Mitä sinun on tiedettävä ennen suunnittelua

Tuotepakkausten suunnitteluun liittyy paljon: värit, visuaalit, koko, muoto, laatikot vs. pussit vs. kääre, materiaalit ja paljon muuta. Ennen kuin alat tehdä mitään näistä päätöksistä, on erittäin tärkeää tehdä ensin tutkimusta.

Haluat ymmärtää neljä keskeistä asiaa, jotka vaikuttavat merkittävästi pakkauksen suunnitteluun. Nämä sisältävät:

 • Kuka yleisösi on. Sinun täytyy ymmärrä, kuka kohdeyleisösi on ja mitä he haluavat yrityksesi tuotteelta, jotta voit suunnitella pakkauksia, jotka vetoavat juuri heihin. Esimerkiksi monet miehet eivät luonnollisesti aio tarttua johonkin kukkaisen vaaleanpunaisessa pullossa.
 • Konnotaatiot, jotka haluat herättää. Mitä haluat ihmisten ajattelevan nähdessään brändisi? Ajattele yleisöä täällä. Luonnollinen, maalaismainen pakkaus sopii erinomaisesti luomu ihonhoitotuotteisiin, kun tuotemerkki painottaa luonnollisia ainesosia, mutta se ei välttämättä toimi hyvin, jos yrität sen sijaan esittää tuotteitasi kliinisesti valmistettuina.
 • Visuaalinen brändäys, jonka olet jo luonut. Onko sinulla jo verkkosivusto, tuotemerkki ja/tai logo? On tärkeää valita pakkaus, joka toimii hyvin sen kanssa, minkä kanssa jo työskentelet ja tukee brändiäsi sen sijaan, että se vastustaisi sitä.
 • Mitä muuta markkinoilla tapahtuu. Haluat katsoa, ​​mitä kilpailijasi tekevät. On hyvä ymmärtää, mikä on vakio, jotta voit etsiä mallia, joka erottuu joukosta. Tästä huolimatta joskus on hyvä pysyä status quossa; Jos kuluttajat odottavat shampoota myydään pulloissa laminoidun kirjekuoren sijaan, sinun kannattaa harkita kahdesti vastustaa sitä.

Tuotteiden pakkaustyypit harkitsemaan

Saatat tarvita kolmea pääasiallista tuotepakkaustyyppiä riippuen siitä, millaisia ​​tuotteita myyt ja kuinka ne saavat ne kuluttajalle. Katsotaanpa kutakin.

Tuotteen pakkaus

Sinun on pakattava itse tuote. Tämä suojaa välittömästi mitä tahansa myymääsi. Ajattele shampoon pulloa tai karkkipatukan käärettä tai myymiesi korujen laatikkoa. Tuotepakkaus sisältää myös tarrat ja/tai ripustuslaput, jotka liitetään kyseisiin tuotteisiin, jos sellaisia ​​on.

Tuotteen välitön pakkaus tulee todennäköisesti olemaan keskeinen painopiste, joten tästä kannattaa aloittaa. Jos asiakkaat näkevät sen hyllyssä, mikä saa heidät haluamaan tarttua siihen? Toiminnallisuus ja estetiikka ovat tärkeitä tässä.

Tuotteen ulkopakkaus

Jos toimitat tuotteita asiakkaille, miten teet sen? Kirjekuoria, laatikoita vai jotain muuta? Tai ehkä jaat hyllylaatikoita myydäksesi niitä karkkipatukoita myös putiikeille tai pienille paikallisille kauppiaille; miltä nuo laatikot näyttävät?

🔥 Empfohlen:  Rich Snippet Definition & Merkitys

Tuotteen ulkopakkaus on laatikko tai pakkaus, jossa tuotteesi toimitetaan, mikä on erityisen tärkeää lähetystarkoituksiin. Ne sisältävät usein merkkipostilaatikoita, kirjekuoria ja tarroja. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden jättää vahvemman vaikutelman heti, kun asiakas näkee paketin postissa.

Tuotteen sisäpakkaus

Jos tarvitset tuotteen ulkopakkauksen, saatat tarvita myös sisäpakkauksen. Tämä sisältää kaiken, mikä menee ulomman laatikon tai kirjekuoren sisään ja joka ei ole itse tuote. Se voi sisältää silputtua paperia tai pakkaavia maapähkinöitä, postiliitteitä, jotka pitävät kaiken paikoillaan, ohjekirjasia tai pamfletteja ja paljon muuta.

Tärkeintä tässä on käytännöllisyys. Kuinka voit lähettää lasipullon voidetta ja varmistaa, että se ei riko? Esineen kääriminen kangaspussiin tai paperiin ja sen jälkeen esimerkiksi silputtuun paperiin voi auttaa suojaamaan sitä.

Kaikki tämä voidaan brändätä, mikä antaa pakkauksellesi yhtenäisemmän ulkonäön, jolloin brändisi näyttää vakiintuneelta ja ammattimaiselta. Sen avulla voit myös hallita täyttä asiakaskokemusta, kun kyse on siitä, kuinka he vastaanottavat tuotteesi.

Tuotteen pakkaaminen: 6 asiaa, jotka sinun on asetettava laatikoihisi

Kun suunnittelet tuotepakkausta, on kuusi asiaa, jotka sinun tulee pitää mielessä joka kerta. Nämä sisältävät:

 • Tuotteiden otsikot. Mikä on tuotteen nimi? Sen tulee näkyä pakkauksessa.
 • Kopio, jossa selitetään, mikä tuote on. Tämä voi olla yksinkertainen tunnuslause tai se voi olla pieni osa jossakin tarrassa, jossa kerrotaan tarkasti, mitä se tekee.
 • Ohjeet sen käyttöön ja hoitoon. Vaatteet voivat olla esimerkiksi vain käsinpestäviä, tai saatat myydä retkeilyvarusteita, jotka sopivat vain tiettyihin sääolosuhteisiin. Kerro tämä suoraan tuotteeseen.
 • Kuvia. Tämä sisältää tuotemerkkilogot ja kaiken itse tuotteelle ominaisen, jonka suunnittelijasi on keksinyt.
 • Vaaditut tiedot, kuten turvallisuusmerkinnät, ravintoarvomerkinnät tai viivakoodit. Joillakin toimialoilla ja sijainneilla on tällaisia ​​tietoja koskevia vaatimuksia sen mukaan, mitä myyt. Tarkista vielä kerran ja katso, mitä sinun tulee laittaa pakkaukseen.
 • Tarvittavat tiedot, kuten eränumerot. Vaikka luvut ilmeisesti muuttuvat, sinun on varmistettava, että pakkauksessa on tilaa tämän sijoittamista varten.

Verkkokaupan pakkausten suunnittelu: 6 avainvaihetta

Brändin pakkausprosessissa on kuusi avainvaihetta. Katsotaanpa kutakin.

1. Tee tutkimusta

Tee tutkimuksesi etukäteen. Käsittelimme tätä aiemmin postauksessa. Sinun on tiedettävä, kuka yleisösi on, mitä markkinoilla tapahtuu tällä hetkellä ja mitä haluat pakkauksen sanovan myymäsi tuotteesta. Kilpailija- ja markkinatutkimus tulee olemaan täällä suurta, ja ostajapersoonan kehittäminen jokaiselle yksittäiselle tuotteelle, jos et ole vielä tehnyt, on myös hyödyllistä.

Brändäys ja pakkaus kulkevat käsi kädessä. Pidä tämä mielessä.

2. Valitse tuotteen säiliötyyppi

Ennen kuin teet lisäpäätöksiä, on tärkeää päättää, minkä tyyppistä tuotesäiliötä saatat tarvita. Erilaisia ​​tuotepakkausvaihtoehtoja ovat:

 • Laatikot
 • Tölkit
 • Pullot
 • Lasipurkit
 • Laminoidut kirjekuoret
 • Kääreet
 • Pahvilaatikot
 • Pahviputket

Muista valita jokin, joka täyttää kaikki seuraavat kriteerit:

 • Se näyttää upealta
 • Se vastaa sitä, mitä käyttäjät odottavat, jos olemassa on alan standardi
 • Se on toimiva
 • Toimitetaan hyvin

3. Päätä, mitä tarvitset

Kun olet valinnut tarkat tuotepakkaukset, joihin haluat mennä, on aika tarkastella kaikkea muuta, mitä saatat tarvita.

Mieti, miten tuotteesi pääsee kaupastasi asiakkaalle käytännöllisellä ja esteettisellä tasolla. Tarvitset lähetyskontin, kuten kirjekuoren tai -laatikon. Mutta mitä muuta tarvitset varmistaaksesi, että kaikki saapuu upealta ja tuote on suojattu, jotta asiakkaalla on paras mahdollinen käyttökokemus?

🔥 Empfohlen:  Lopullinen opas menestyksekkääseen tekniseen SEO-tarkastukseen [Workbook + Ebook]

Merkillä varustetun lähetyslaatikon lisäksi saatat haluta ostaa myös merkkipakkausteipin. Ja ehkä sinulla on vakiotuotesarjoja, jotka voisivat helposti hyötyä räätälöidyistä postitusliitteistä, tai ymmärrät, että sinun on pakattava maapähkinöitä tai silputtua paperia varmistaaksesi, että tuotteesi saapuvat asiakkaalle turvallisesti.

Harkitse kaikkea tätä ja tee luettelo kaikesta, mitä tarvitset. Tulee olemaan tärkeää jatkaa eteenpäin.

4. Suunnittele pakkaus

Tämä voi olla kertaluonteinen hinta, jolloin palkkaat jonkun suunnittelemaan tarvitsemasi pakkauksen, mukaan lukien ulko- ja sisäpakkaukset.

Tee tässä vaiheessa selväksi, mitä värimaailmaa, kuvia ja yleistä estetiikkaa haluat. On tärkeää varmistaa, että on selvää, mikä tuotteesi tarkalleen on, jotta jos joku joskus näkisi sen hyllyssä, hän ei jää raapimaan päätään. Muista sisällyttää pakkaukseen kaikki tarvittava, mukaan lukien eränumerot ja/tai turvallisuustiedot. Jos unohdat sen ensimmäisellä kerralla, sinun on aloitettava alusta (ja maksettava vaihdosta).

Monet painoyritykset tarjoavat pakkaussuunnittelupalveluita, mikä virtaviivaistaa prosessia puolestasi. Sinun tarvitsee vain kertoa heille, mitä haluat, ja he voivat hoitaa teknisemmän logistiikan puolestasi. On myös hyvä idea tutustua graafisen suunnittelun pakkauspalveluihin sellaisilla markkinapaikoilla kuin Fiverr. Lahjakkaista suunnittelijoista ei ole pulaa, jotka voivat tehdä visuaalisesti houkuttelevia pakkausmalleja.

5. Hanki palautetta

Kun suunnittelu on valmis, se lähetetään sinulle hyväksyttäväksi. Tarkista se huolellisesti. Tarkista kaikki kopiot ja varmista, että se on juuri sellainen kuin haluat, ja varmista, että se näyttää siltä, ​​miltä kuvittelet (tai paremmalta!).

Kun olet saanut lopulliset mallit, saat palautetta. Kysy verkkokaupan tai vähittäiskaupan alalla kokeneilta kollegoilta, jotka haluavat sinun menestyvän, tai ystäviä, joiden suunnittelumakuun luotat. Jos mahdollista, voit jopa kysyä kohdeyleisösi jäseniltä, ​​joiden mielipiteillä on suuri merkitys, kun on aika ostaa tuote.

Tämä voi olla iso päätös, joten haluat tehdä sen oikein ennen tilaamisen aloittamista.

6. Aloita tulostusprosessi

Kun olet valmis luomaan pakkaussi, sinun tarvitsee vain löytää tulostin ja saada tavarat liikkeelle. Seuraavat vaihtoehdot ovat kaikki hyviä valintoja tuotteiden pakkaamiseen:

 • Tarramuuli tuotteen pakkaustarrat liitetään ulkoisiin pakkauksiin, kuten laatikoihin tai purkkeihin
 • Utulostus ja Packlane mukautetuille malleille, jotka sisältävät tuotelaatikoita, postituslaatikoita ja lähetyslaatikoita
 • Tulostaa vähemmän kaikelle mukautettuihin karkkikääreisiin, lahjakorttipidikkeisiin, vatsanauhaan, ripustuslappuihin, taittopakkauksiin ja lisäkkeisiin
 • Lumi teipille, pehmopaperille, kirjekasseille, laminoiduille pusseille, puuvillakasseille ja kirjekuoriholkille.

Monet tulostimet mahdollistavat prototyypin valmistamisen ennen täyden erän tilaamista. Hyödynnä tämä varmistaaksesi, että kaikki on täydellistä.

Parhaat tuotepakkausmallit inspiraatiota varten

Etsitkö muutamia pakkaussuunnitteluideoita inspiraation saamiseksi? Tutustu näihin uskomattomiin verkkokaupan pakkausesimerkkeihin, jotka kaikki ovat monipuolisia ja joita voidaan helposti mukauttaa brändillesi ja edullisesti.

1. Skinfood, AB

Skinfood, AB on Etsyn kauppa, joka myy orgaanisia, käsintehtyjä, luonnonkauneustuotteita. Heidän pakkausasettelunsa on poikkeuksellinen, mikä osittain auttoi heitä saamaan sopimuksen suuren yrityksen, kuten Whole Foodsin, kanssa.

Tällä pienellä merkillä on upea pakkaus, joka antaa myymälälle vakiintuneen tunnelman. Puhtaat valkoiset etiketit erottuvat edelleen tuotemerkin ja tuotteen nimen alla.

Tämä kauppa käyttää myös merkkiteippiä lähetyslaatikoiden ulkopinnalla ja ruskeaa silputtua paperia pitääkseen kaiken turvassa ja suojattuna, samalla kun käytetään “luonnollisia” ainesosia, jotka sopivat parhaiten tuotemerkkiin (toisin kuin styroksi tai muovi).

2. Rockin’ Green

Pyykinpesuaine tulee pullossa, eikö niin? Ei välttämättä.

Rockin’ Greenin pesuaine on jauhemaista nesteen sijaan, joten on vain järkevää, että niiden pakkaukset näyttäisivät myös odotettua erilaisilta. He käyttävät muovipusseja, joissa on pieni kauha.

🔥 Empfohlen:  Tiedonhaku: Johdatus hakukoneoptimoijille

Sen lisäksi, että he tekevät jotain hieman erilaista (joka voi olla myös siistimpää kuin sotkuiset pesuainepullot), heidän tuotepakkauksensa on myös puhdas ja kertoo asiakkaille tarkalleen, mitä kukin tuote on. Niissä on “Active Wear” isoilla lihavoituilla kirjaimilla ja “90 kuormaa” kirkkaan vihreällä tekstillä oikeassa yläkulmassa. He myös selittävät siellä, miksi tuote on loistava ja kuinka se ei sisällä “mitään huonoja asioita”. Tämä on vahva vähittäismyyntipakkaus, myytkö sitä verkossa tai kaupoissa.

3. Kuka antaa paskaa

Jos haluat esimerkin tuotteidesi luovasta pakkauksesta, älä etsi kauempaa kuin Who Gives a Crap. Brändi myy kierrätyspaperituotteita, kuten wc-paperia, talouspaperia ja pehmopaperia. Niiden kopio on asianmukainen ja erittäin viihdyttävä (kuten voit arvata tuotenimestä), ja tämä näkyy niiden pakkauksissa.

Jokainen tuote on kääritty kirkkaaseen pehmopaperiin, jossa on rohkeita, hauskoja painatuksia, mutta niiden innovatiivinen pakkaus kuljetuskonteille on niin huomionarvoinen. He lisäävät saman hauskan kopion, joka sai asiakkaat mahdollisesti ostamaan kaikkialla laatikossa, aina heidän kuvaukseensa siitä, mikä laatikon eränumero on ja miksi tarvitset sitä. Se on viihdyttävää, ja se tekee “pakkausten purkamisesta” aktiivisen osan myynti- ja asiakkaiden sitouttamisprosessia.

Johtopäätös

Tuotepakkausten suunnitteluprosessi on luonnollisesti osallinen, eikä sitä pidä ottaa kevyesti. Se voi auttaa luomaan tai rikkomaan brändiäsi, joten on tärkeää tehdä päätös strategisesti. Paras pakkaus löytää tasapainon kustannustehokkaan ja visuaalisesti upean välillä ja pysyy uskollisena brändillesi ja sille, mitä yleisösi haluaa nähdä.

Yhteenveto: Kuinka suunnittelen pakkauksen tuotteelleni?

 1. Tee tutkimusta
 2. Valitse tuotesäiliö
 3. Hanki muut välttämättömät tavarat (brändätty pakkausteippi, silputtu paperi jne.)
 4. Suunnittele pakkaus
 5. Saada palautetta
 6. Aloita tulostusprosessi

Haluatko oppia lisää?

Tuotteiden pakkaukseen ja suunnitteluun liittyy paljon, kuten näet täältä. Haluatko tietää lisää siitä, mistä olemme täällä puhuneet? Katso nämä viestit, joissa kerrotaan tarkemmin eri asioista, jotka on otettava huomioon tuotepakkausten parissa:

Table of Contents