Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Löydä esimerkkejä brändiäänestä, jotka tuovat menestystä yrityksille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Löydä esimerkkejä brändiäänestä, jotka tuovat menestystä yrityksille

Yksi brändäyksen tavoitteista on luoda ainutlaatuinen brändiääni, joka erottuu kilpailijoista.

Loppujen lopuksi nykypäivän kilpaillussa markkinoinnin maailmassa voi olla helppo eksyä meluun, mikä voi johtaa siihen, että menetät liiketoimintaasi ja tuloja asiakkaiden kääntyessä muihin yrityksiin.

Vaikka saatat tietää, että brändiääni on tärkeä työkalu monipuolisen brändäyksen luomiseen yritykseesi, et ehkä tiedä mistä aloittaa.

Onneksi on paljon brändiääniesimerkkejä muilta merkeiltä voit käyttää inspiraatiota brändisi äänen luomiseen.

Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin parhaista ja tehokkaimmista merkkiääniesimerkeistä huippuyrityksiltä ja katsomme, kuinka ne luovat ainutlaatuisen äänen, joka sopii heidän viestityöhönsä.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä Brand Voice oikein on ja miksi sillä on väliä?

Brändin ääni on ilmeinen ja erottuva persoonallisuus, jonka brändisi omaksuu kaikessa viestinnässä ja sen avulla voit esitellä sinut tietyllä tavalla asiakkaillesi.

Markkinointistrategiasi määrittävänä ominaisuutena sen avulla voit ottaa yhteyden tiettyyn yleisöön, joka haluaa tai tarvitsee sitä, mitä yritykselläsi on tarjottavanaan.

Yksi tapa ymmärtää tämä käsite on verrata sitä yksilön ainutlaatuiseen persoonallisuuteen. Myös brändilläsi on oltava selkeä persoonallisuus, ja sen avulla kuluttajat voivat saada käsityksen siitä, kuka olet, kun ilmaiset itseäsi ja olet vuorovaikutuksessa heidän kanssaan.

Persoonallisuudet voivat olla samanlaisia, mutta jopa yksi askel hieman eri suuntaan voi tehdä sinusta ainutlaatuisen ja vangita kohdeyleisösi huomion, jolloin he pysähtyvät ja viettävät hieman enemmän aikaa tutustuakseen sinuun.

Se voi jopa houkutella monia, jotka eivät tienneet sinusta tai ovat aiemmin olleet kiinnostuneita tarjoamastasi. Jos herätät heidän kiinnostuksensa tarpeeksi, he haluavat saada tietoa tuotteistasi ja palveluistasi sen perusteella, miten lähestyt viestintääsi.

Joten miksi brändiäänellä on niin paljon merkitystä?

Brändin äänellä on väliä, koska se tekee sinut erottumaan joukosta ja nousemaan jatkuvasti lisääntyvän melun yläpuolelle, jota kuluttajat löytävät verkosta nykyään.

Se tekee sinusta tunnistettavan ja tunnistettavan jatkuvasti.

Brändin ääni voi tehdä pysyvän vaikutuksen, joka voittaa kuluttajat, houkuttelee edelleen jo maksavia asiakkaita ja luo uskollisia seuraajia.

Tuotemerkin ääni voi olla “voimakas ja kohottava”, “ammattimainen ja opettavainen” tai “hauska ja tavallinen”.

Oman tuotemerkin äänesi määrittämisen pitäisi riippua vahvasti siitä, millaisen suhteen haluat luoda asiakkaiden kanssa.

Kun äänesi on määritetty, on helpompi kommunikoida joukkueen ja kolmansien pelaajien, kuten esim haamukirjoittajia, jotka voivat auttaa sinua paljon kirjoitusteosten tuottamisessa.

Auttaaksesi pääset alkuun, katsotaanpa 15 brändiääniesimerkkiä, jotka kattavat monenlaisia ​​persoonallisuuksia.

15 esimerkkiä brändiäänestä

1. Kyyhkynen

Kauneus- ja itsehoitobrändi Dove tunnetaan parhaiten kohottavasta ja voimakkaasta brändiäänestä, joka rohkaisee asiakkaita syleilemään sisäistä kauneuttaan.

Brändin ääni rakentaa tietoisuutta kehon positiivisuudesta, naisten voimaannuttamisesta ja itserakkaudesta.

Luomalla näin voimakkaan viestin Doven asiakkaiden kanssa käytävään viestintään, brändi pystyy edistämään tuotteitaan ja vahvistamaan arvojaan.

2. Mailchimp

Suositulla sähköpostimarkkinoinnin alustalla Mailchimpilla on hauska ja epävirallinen brändiääni.

Tämä saattaa tuntua siltä, ​​että se ei sovi heidän SaaS-alustaan, mutta se luo ainutlaatuisen yhteyden asiakkaisiin ja käyttää poikkeavaa huumoria ja aitoa viestintää yhteydenpitoon henkilökohtaisella tasolla heidän yleisöihinsä.

Mailchimp kuitenkin korostaa myös, että viestien ja viestinnän vitsien tulee tulla luonnostaan, ei pakko tapahtua.

3. Nike

Nike, urheiluvälinebrändi, tunnetaan ehkä parhaiten tehokkaasta “Just Do It” -lauseesta.

Brändin ääni seuraa tätä viestiä olemalla itsevarma ja itsevarma. Niken viestintä ja viestit ovat yksinkertaisia, tehokkaita ja täsmällisiä.

Sen sijaan, että hämärtäisi asiaa sanallisilla kuvauksilla, Nike käyttää sen sijaan tehokasta viestintää ja brändiääntä kannustaakseen yleisöä tavoittelemaan tavoitteitaan ja koskaan antamaan periksi.

https://youtu.be/PZIqV7wNyyU

4. Starbucks

Kahvijättiläinen Starbucks käyttää brändiäänessään toiminnallista, mutta ilmeistä sävyä, joka auttaa yksinkertaistamaan sen viestintää samalla, kun se kertoo tarinansa ilmeikkäästi kahvin kanssa ja auttaa valmistamaan asiakkaita nauttimaan tulevasta.

🔥 Empfohlen:  MX PLAYER - Kuinka tämä intialainen OTT-alusta saavutti suosion maailmanlaajuisesti

Tämä auttaa vahvistamaan asiakkaiden yhteyttä tuotteeseen samalla, kun heidän kopiointinsa ja viestintänsä on yksinkertaista ja selkeää, vältetään sekaannukset ja helpottuu asiakkaiden ostosten tekeminen.

5. Harley-Davidson

Kun ajatellaan tuotemerkin ääniesimerkkejä, useimmat ihmiset olettavat, että sana “aggressiivinen” ei koskaan tule esiin.

Moottoripyöräyhtiö Harley-Davidson kuitenkin osoittaa, että oikealle yleisölle ja tuotteelle ei ole kuvaavaa sanaa, joka ei toimisi.

Brändi käyttää hieman aggressiivista ja itsevarmaa brändiääntä korostaakseen tuotteen voimaa ja haastaa yleisön olemaan tarpeeksi rohkea ostamaan tuote.

Vaikka ei kaikille brändeille, se toimii hyvin Harley-Davidson-yleisölle.

6. Coca-Cola

Se on merkittävä johtaja juomateollisuudessa, ja sillä on ollut sama brändiääni yli vuosisadan, mikä tekee siitä loistavan merkkiäänen esimerkin johdonmukaisuudesta ajan mittaan.

Coca-Colalla on brändiääni, joka keskittyy positiivisuuteen ja ystävällisyyteen.

Heidän markkinointinsa ja viestinsä ovat täynnä esimerkkejä onnellisista elämästä, joka on tehty paremmaksi Coke-juomalla, mikä on ajan myötä auttanut rakentamaan vahvan yhteyden tuotteen ja hyvien aikojen välille.

7. Tiffany

Luksuskorualan jättiläisellä on nokkela ja elegantti brändiääni, joka korostaa ihmisten klassista kokemusta brändiin.

Tiffany käyttää yksinkertaista, selkeää ja tiivistä viestiä saadakseen asiansa perille ja auttaakseen kehittämään brändin eleganssia.

Ihmiset, jotka ovat yhteydessä tuotemerkin ääneen, ovat paljon halukkaampia maksamaan Tiffanyn hintoja yhteyden muodostamisesta kyseisen brändin ääneen kuin muut kilpailijat, jotka eivät ole yhtä tunnettuja.

8. Spotify

Musiikin suoratoistoyhtiö Spotifyn brändiääni on hauska, suora ja ytimekäs.

Sen sijaan, että ottaisi itsensä liian vakavasti, Spotify toistaa eri soittolistojen, musiikkigenrejen ja uusien julkaisujen huumoria.

Spotify käyttää tätä brändiääntä yhteydenpitoon asiakkaisiin rennosti ja ystävällisesti, mikä auttaa rakentamaan positiivisen yhteyden brändin ja sen yleisöjen välille.

9. Uber

Yhtenä kyytijalkakaupan suurimmista nimistä Uberin brändiääni on huomaavainen ja rohkea keskittyen yleisöön ja antamaan selkeitä lausuntoja.

Uber haluaa kääntyä suoraan asiakkaaseen kysymällä, minne he ovat menossa, ja rohkaisemalla heitä tilaamaan kyydin samalla, kun heidän kopiostaan ​​ja viestinnästään tulee helposti ymmärrettäviä ja houkuttelevia eri alueilla ja kielillä.

10. löysä

Sitä vastoin Slackilla, työpaikan viestintätyökalulla, on erittäin neutraali, suora ja suoraviivainen brändiääni.

Sen sijaan, että yrittäisi leikkiä huumoria tai luoda nokkeleita anekdootteja, Slack käyttää suoraa brändiääntä muistuttaakseen asiakkaita tehokkuuden ja työn arvosta, mikä auttaa edistämään itse työkalun arvoa.

Pitämällä kommunikoinnin yksinkertaisena ja välttämällä häiriötekijöitä Slack korostaa, miksi sen tuote on tärkeä työpaikalla.

11. Old Spice

Tällä miesten deodoranttiyrityksellä on suunnittelultaan yksi tunnistetuimmista merkkiäänistä.

Old Spice nimettiin uudelleen vuonna 2010, kun se alkoi saada enemmän kilpailua. Sen brändiääni on sekä maskuliininen että humoristinen, usein liioittelemalla maskuliinisuutta saadakseen humoristisen vaikutuksen.

Tämä yhdistelmä yhdessä näppärän videomarkkinoinnin kanssa auttoi tekemään brändistä erottumaan joukosta ja nousemaan jälleen tunnetuksi.

12. Duolingo

Duolingo on kieltenoppimissovellus, mutta et ehkä tiedä sitä brändiäänestä.

Sillä on hassu ja taskusta poistuva merkkiääni, joka syleilee sen vihreän pöllö-maskotin Duon tempauksia.

Siitä lähtien, kun pöllöstä tuli meemi sovelluksen lähettämille hieman aggressiivisille muistutuksille, brändi on omaksunut sen ja käyttää usein synkän humoristisia uhkauksia ja temppuja toistaakseen tilanteen huumoria ja luodakseen todella ainutlaatuisen brändiäänen.

13. Keilaipat

Skittles on yksi parhaista tuotemerkin ääniesimerkeistä, joka vie huumorin ja kunnioittamattomuuden uudelle tasolle.

Karkkivalmistaja on uskomattoman fiksu ja omaperäinen, ja se käyttää usein sosiaalista mediaa hauskoja galluppeja, ilkikurisia kulissien takana olevia vetoomuksia ja muita esimerkkejä tuoreesta ja jännittävästä sisällöstä, joka esittää tuotteen hauskoja elementtejä.

🔥 Empfohlen:  Tietojen palauttamisen merkitys yrityksille

Skittles kirjoittaa usein suoraan pääkilpailijastaan, M&M:istä, ja löytää tapoja tehdä kilpailusta hauskaa.

14. Fitbit

Fitbit on terveysbrändi, joka tunnetaan älykelloistaan ​​ja terveyden seurantatyökaluistaan.

Fitbitin brändiääni on rohkaiseva ja inspiroiva, mikä auttaa kohottamaan asiakkaita ja rohkaisemaan heitä elämään terveellisempää elämää.

Sen sijaan, että Fitbit olisi näyttävä ja rohkea kuten monet terveys- ja hyvinvointiyritykset, Fitbit käyttää brändiääntä vetoaakseen yleisöihin kyvyistä riippumatta ja auttaa kannustamaan heitä kokeilemaan uusia asioita ja tukemaan heitä lohduttavilla viesteillä.

15. HubSpot

HubSpot on markkinointi-, myynti- ja palveluohjelmistoyritys, jolla on optimistinen ja positiivinen brändiääni.

He rohkaisevat asiakkaitaan parantamaan liiketoimintaansa brändiäänellä, joka rohkaisee kasvuun ja toivoon.

Työntämällä viestin, että parantaminen on mahdollista, he luovat vahvan yhteyden brändinsä ja asiakkaille tarjoamiensa tuotteiden välille.

6 vinkkiä brändisi äänen kehittämiseen

Sinulla saattaa jo olla ajatuksia siitä, millainen brändisi äänen tulisi olla, tai aloittaa alusta. Missä tahansa oletkin, tässä on 6 vinkkiä brändisi äänen kehittämiseen.

1. Tarkista yrityksesi tehtävä, arvot ja tavoitteet

Kaiken brändiisi liittyvän on oltava yhteydessä toisiinsa ja johdonmukaisesti. Aloita tästä syystä yrityksesi mission, arvojen ja tavoitteiden tarkistaminen.

Nämä kolme toimivat yrityksesi perustana ja ovat lähtökohtia kaikessa, mitä teet brändinä. Hanki niistä vankka käsitys ja pidä ne mielessä, kun etenet eteenpäin.

Katso nyt nykyistä sisältöäsi.

Millaisen kuvan heijastat nykyisellä verkkosivustollasi, sosiaalisen median profiileilla, viesteillä, sähköpostiviestinnällä ja muulla? Ovatko ne johdonmukaisia ​​ja vastaavatko ne yrityksesi tavoitteita, tehtäviä ja arvoja, vai kuulostavatko ne kaikki erilaisilta?

Mitkä niistä resonoivat kuluttajien keskuudessa ja edustavat silti brändiäsi?

2. Tunnista avainsanat ja lauseet, jotka kuvaavat brändiäsi

Löydä muutama kuvaileva sana, jotka liittyvät brändiisi ja voivat toimia ponnahduslautana brändisi äänelle.

Tämän helpottamiseksi tunnista yrityksesi toiminta-ajatuksesta, arvoista ja tavoitteista avainsanoja ja lauseita, jotka voivat palvella kahta tarkoitusta: brändisi persoonallisuuspiirteen määritteleminen.

Jos esimerkiksi brändisi on ympäristötietoinen, tunnista muita sanoja ja lauseita, jotka voivat vahvistaa tätä ominaisuutta, ja sisällytä ne viestintään.

Katso myös tuotteidesi tai palveluidesi ominaisuudet ja kuvaukset saadaksesi vihjeitä siitä, minkä brändin ääni luoda. Jos tarjoat kokonaisvaltaisen ratkaisun tiettyyn ongelmaan tai asiakkaan ongelmakohtaan, voit valita muutaman eri lähestymistavan.

Voit esimerkiksi keskittyä siihen, kuinka tuotteesi helpottaa elämää ja antaa kuluttajille mahdollisuuden viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

Toinen lähestymistapa on keskittyä suoraan, vakuuttavaan viestintään, joka sisältää tilastoja ja tutkimukseen perustuvia todisteita, jotka osoittavat ratkaisusi ja brändisi tehokkuuden.

Usein tunnistamasi avainsanat osoittavat sinut siihen suuntaan, mihin haluat brändisi äänesi johtavan.

Esimerkkejä kuvaavista avainsanoista, joilla voit rakentaa brändisi äänesi, ovat:

 • Ekotietoinen
 • Etukäteen ajattelu
 • Klassikko
 • Moderni
 • Perinteinen
 • Aito
 • Maanläheinen
 • Koulutuksellinen

Sanat ja lauseet voivat vangita brändisi olemuksen, ja voit käyttää niitä rakentamaan brändisi ääntä ja strategiaa.

3. Tunnista yleisösi ja rakenna parempia ostajapersoonia

Jotta voit löytää oikean äänen brändillesi, sinun on tiedettävä, ketä yrität tavoittaa sisällölläsi.

Syy siihen, miksi yleisösi tunteminen on niin tärkeää, on huolehtia viestinnästäsi ja puhua heille suoraan. Tämä auttaa luomaan yhteyden tuotteeseen, palveluun tai yritykseesi. Sieltä ostaminen sinulta ja pysyä uskollisena brändillesi on suurempi mahdollisuus.

Aloita tutustumalla jo olemassa olevaan yleisöösi käyttämällä analytiikkaohjelmistoa. Ota seuraavaksi yhteyttä asiakkaisiin kyselyn tai kyselyn avulla saadaksesi selville esimerkiksi uravalinnat, harrastukset, kiinnostuksen kohteet, suosikkijulkaisut, viihdeasetukset, sosiaalisen median alustat ja paljon muuta. Vietä aikaa sosiaaliseen kuunteluun ymmärtääksesi, kuinka yleisösi puhuu verkossa.

Toinen tapa virittyä yleisöösi on tutkia parhaiten menestyvää sisältöäsi. Mitä ominaisuuksia kukin sisältää? Onko se humoristinen, empaattinen, suoraviivainen vai akateeminen?

🔥 Empfohlen:  Google One ‑pakettisi sai juuri kaksi suurta tietoturvapäivitystä, jotka pitävät sinut turvassa verkossa

Luo yksi tai useampi ostajapersoona oppimiesi tietojen perusteella ja viittaa niihin, kun ajattelet brändiäänesi.

Voit rakentaa ostajapersoonaasi nopeasti WriterAccessin ostajapersoonarakentaja. Lue lisää sivuiltamme ilmainen kokeilu!

4. Selvitä, mikä sävy sopii parhaiten brändiisi

Sävy riippuu siitä, kuinka sanot jotain. Kyse on tunteiden lisäämisestä viestiisi.

Aloita vastaamalla tähän kysymykseen: Millaisen suhteen haluat kehittää asiakkaiden kanssa?

Haluatko näyttää oikealta ja arvovaltaiselta vai olla juuri heidän kanssaan ongelman keskellä?

Oletetaan, että sinulla on yksinkertainen ratkaisu yleiseen kuluttajien kokemaan ongelmaan. Voit asettaa itsesi vakavaksi ratkaisuksi, jotta he voivat palata perheensä, uransa tai muun intohimon pariin.

Toinen vaihtoehto on lisätä huumoria korostaen hauskoja lauseita ja toimintoja, jotka voivat inspiroida ja luoda innostusta ja yhteyttä.

Esimerkkejä sisältösi äänensävystä ovat:

 • Epävirallinen
 • Rento
 • Ystävällinen
 • Positiivista
 • Kohottavaa
 • Kannustavaa
 • Hauska, hauska tai nokkela
 • Inspiroiva
 • Nöyrä
 • Hyödyllinen
 • Suoraviivaista tai suoraa
 • Itsevarma
 • Itsevarma
 • Muodollinen tai tyylikäs
 • Arvovaltainen
 • Lihavoitu

5. Analysoi kilpailua ja löydä tapoja erottua brändistäsi

Vaikka olet ainutlaatuinen ja perustuu yrityksesi tehtävään ja tavoitteisiin, voit löytää tapoja muokata ääntäsi analysoimalla kilpailua.

Mikä on heidän ennustettu ja koettu persoonallisuutensa sisällön ja viestinnän perusteella?

Ketä he mahdollisesti tavoittavat kommunikaatiotavallaan? Onko tämä sama yleisö, jonka haluat houkutella brändiisi? Jos on, ota selvää, mitä kuluttajat ja asiakkaat sanovat arvosteluissa ja sosiaalisessa mediassa.

Onko olemassa parempaa tapaa tavoittaa kohdeyleisö, kun on kyse yhteydenpidosta ja viestinnästä? Ehkä useat kommentit ovat alentuvia kuluttajia kohtaan, kun he esittävät kysymyksiä. Jos näin on, aseta itsesi hyödylliseksi vaihtoehdoksi, avoin kaikille kysymyksille.

Vaikka sinä huomaat, että brändisi persoonallisuus muistuttaa kilpailijaasinun on erotettava äänesi erottuaksesi joukosta ja ollaksesi ikimuistoinen.

6. Luo ja jaa brändäysohjeita ja tyyliopas

Haluat, että brändisi äänesi on yhtenäinen ja johdonmukainen kaikilla sisältötyypeillä ja alustoilla verkkosivuista sähköpostiviesteihin ja sosiaalisen median viesteihin.

Johdonmukaisuuden varmistamiseksi kaikissa markkinointitoimissasi on tärkeää dokumentoida brändisi äänesi ja jakaa se kaikille oikeille ihmisille.

Aloita luomalla brändiohjeet ja tyyliopas viitteeksi kaikille, jotka tuottavat sisältöä brändillesi.

Sisällytä seuraavat:

 • Brändin persoonallisuuden piirteet ja sävy (hauska, avulias, itsevarma, muodollinen jne.)
 • Yleisiä avainsanoja ja lauseita
 • Esimerkkejä

Tarjoa oppaita omille markkinointi-, asiakaspalvelu- ja myyntitiimeillesi sekä kaikille ulkoistetuille kyvyille, mukaan lukien freelance-kirjoittajat ja graafiset suunnittelijat.

Paketoida!

Ottaa a ikimuistoinen logo on loistava alku, mutta brändiäänesi tekee sinusta tunnistettavan ja tunnistettavan jatkuvasti.

Ja koska voit ottaa niin monia eri suuntia, tarjolla on aina tuotemerkin ääniesimerkkejä, jotka voivat auttaa sinua löytämään äänen, joka toimii parhaiten brändillesi.

Jos tarvitset apua unohtumattomien elämysten luomisessa yleisöllesi sisällön kautta, WriterAccess on oikea valinta.

Sisällönluontialustamme yhdistää saumattomasti tekoälypohjaisten työkalujen tehokkuuden ihmisten kirjoittajien luovuuteen, jolloin voit virtaviivaistaa sisällöntuotantoasi ja vahvistaa brändi-identiteettiäsi.

Koe alustamme teho a ilmainen 14 päivän kokeilu. Rekisteröidy nyt ja hyödynnä sen koko potentiaali!

Table of Contents