Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Luettelo 8 suositusta verkkosivustotyypistä, jotka voit luoda

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Luettelo 8 suositusta verkkosivustotyypistä, jotka voit luoda

On arvioitu, että yli 1,8 miljardia verkkosivustoa ja 4,95 miljardia Internetin käyttäjää selaa näitä sivustoja ympäri maailmaa.

Voisi sanoa, että internet on iso juttu.

Tästä syystä niin monet ihmiset hakevat verkkoa aloittaakseen ja rakentaakseen uraansa ilman, että he vetävät raskaita jalkojaan – ja joskus raskaita sydämiä – toimistoon 9-5-työtä varten.

Kun aloitat alusta, voi olla pelottavaa valita täydellinen idea erityyppisistä verkkosivustoista.

Tässä annamme sinulle yhteenvedon joistakin suosituimmista verkkosivustotyypeistä ja siitä, mitä ne yleensä sisältävät. Tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla on parempi käsitys siitä, mistä verkkosivustosta tulisi tehdä, ja käsitys siitä, kuinka voit tehdä siitä mahtava.

Tässä on luettelo kahdeksasta verkkosivutyypistä, lyhyt kuvaus kustakin tyypistä sekä muutamia vinkkejä ja resursseja aloittaaksesi.

1. Verkkokauppasivusto

Lähde

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Jos haluat ansaita tuloja jostakin näistä verkkosivustoluokista, verkkokauppa on yleensä suorin reitti. Tämä johtuu siitä, että verkkokauppasivuston koko tarkoitus on myydä tuotteita asiakkaillesi sen sijaan, että kaupallistaisi sisältöä mainoksilla tai käytä sisältöä liiketoiminnan luomiseen.

Lyhyesti sanottuna verkkokauppa määritellään Internetin käyttämiseksi tavaroiden tai palveluiden ostamiseen ja myymiseen, mukaan lukien maksuprosessi. Sivusto on yleensä hyväksytty, jos se sisältää ostoskorin ja tavan maksaa luottokortillasi, PayPalilla tai millä tahansa muulla maksuyhdyskäytävällä.

AliExpress dropshipping on yksi verkkokauppasivustojen tyypeistä, joka säästää oman varastosi hallinnan päänvaivasta. Sen avulla voit lähettää tuotteita suoraan toimittajalta asiakkaallesi sen jälkeen, kun he ovat tehneet tilauksen verkkosivustollesi.

Resurssit aloittamiseen:

2. Henkilökohtainen blogi

henkilökohtainen blogi

Lähde

Olet luultavasti nähnyt paljon henkilökohtaisia ​​​​blogeja. Nämä ovat tyypillisesti yhden henkilön kirjoittamia, ja ne keskittyvät tiettyyn markkinarakoon.

Yleisiä henkilökohtaisen blogiluokan sivustotyyppejä ovat (mutta eivät rajoitu):

 • Matkailu ja elämäntapa
 • Liiketoiminta ja yrittäjyys
 • Kauneus
 • Muoti
 • Terveys ja hyvinvointi
 • Ruokaa ja reseptejä
 • Vanhemmuus
 • Itsensä parantaminen
 • Tekniikka ja pelaaminen
 • Treffit ja ihmissuhteet

Vaikka nämä ovat yleisiä, voit aloittaa henkilökohtaisen blogin melkein mistä tahansa. Voit jopa käyttää henkilökohtaista blogiasi päiväkirjana.

Jos kuitenkin aiot kaupallistaa sen tulevaisuudessa, on järkevää keskittyä tiettyyn aiheeseen. Tällä tavalla voit rakentaa uskollisen markkinaraon yleisön, joka tietää, mitä blogistasi odottaa, ja jopa näkee sinut aiheesi asiantuntijana.

🔥 Empfohlen:  Artikkelin lähetyssivustojen luettelo: 50 parasta ilmaista artikkelisivustoa

Tämä on suositeltavaa, koska tarvitset yleensä paljon liikennettä ansaitaksesi rahaa tämäntyyppisiltä verkkosivustoilta. Kun sinulla on seuraajia, voit kokeilla kaupallistamista Google AdSensekumppanimarkkinointiohjelmia tai omien tuotteiden tai palveluiden myymistä.

Resurssit aloittamiseen:

3. Yrityksen verkkosivusto

mikä on yrityksen verkkosivusto

Lähde

Omistatko yrityksen? Jos sinulla on sellainen, mutta sinulla ei vielä ole yrityksen verkkosivustoa mainostaaksesi sitä, sinun tulee luoda sellainen. Niin pian kuin mahdollista.

Tämän tyyppiset verkkosivustot osoittautuvat päivä päivältä tärkeämmiksi, kuten on arvioitu 70-80 prosenttia kuluttajista etsiä yrityksiä verkosta ennen kuin he päättävät tehdä ostoksen. Kuitenkin vain noin 50 prosentilla yrityksistä todella on verkkosivusto.

Tämä tarkoittaa, että saatat menettää tärkeän liiketoiminnan kilpailijoillesi, joilla on verkkosivusto.

Kun yritysten omistajat luovat verkkosivustoa, heidän tulee varmistaa, että he käyttävät samoja brändäyselementtejä, joita he jo käyttävät muissa vakuuksissa ja markkinointimateriaaleissa. Näitä ovat logosi, tuotemerkkisi värit, kuvat ja vastaavat.

Ihannetapauksessa tämäntyyppiset yrityssivustot sisältävät myös kokoelman tietosivuja, jotka kuvaavat yritystä, sen tarjoamia tuotteita tai palveluita ja sen palvelemia asiakkaita. Tämä auttaa luomaan liiketoimintaa online-lähteistä sekä parantamaan verkkosivuston hakukoneoptimointia.

Lisäbonuksena saatat jopa pystyä muuttamaan yrityksesi verkkosivuston verkkokauppakanavaksi, josta asiakkaat voivat ostaa tuotteitasi tai palveluitasi suoraan sivuston kautta.

Resurssit aloittamiseen:

4. Esitesivusto

esitesivusto

Lähde

Voit ajatella esitesivustoa yksinkertaisempana versiona yrityksen verkkosivustosta. Se sisältää yleensä vähemmän tietoa yrityksestä kuin perinteinen yrityssivusto, joka on kestävämpi ja SEO-ystävällisempi. Toisin sanoen sinun pitäisi valita täydellinen yrityksen verkkosivusto, jos sinulla on resurssit sellaisen tekemiseen.

Se ei kuitenkaan ole kriittinen. Voit valita jonkin näistä yksinkertaistetuista yrityssivustoista, jos tiedät, että online-näkyvyys ei ole merkittävä tekijä yrityksesi kannalta.

Tässä tapauksessa et luottaisi kaikkiin toimintoihin, joihin yrityssivustoa tyypillisesti käytetään – sivustosi on ensisijaisesti online-näkyvyys sen vuoksi.

Jos olet 100 prosenttia varma, että verkkosivustosi ei ole arvokas liidien luontityökalu, esitesivusto voi olla oikea valinta.

Resurssit aloittamiseen:

5. Portfolion verkkosivusto

portfolion verkkosivusto

Lähde

Seuraavaksi verkkosivustotyyppien luettelossa on portfoliosivusto. Kuten nimestä voi päätellä, näitä käytetään luomuksesi online-portfoliona samalla tavalla kuin fyysinen portfolio voisi toimia.

Portfoliosivustojen avulla voit esitellä kykyjäsi ja kykyjäsi ja jopa auttaa saamaan lisää asiakkaita tai parantamaan mahdollisuuksiasi saada työpaikka. Siksi ne ovat välttämättömiä luoville ja freelancereille, jotka etsivät työtä.

🔥 Empfohlen:  Yli 50 blogitilastoa, jotka sinun on tiedettävä [2023]

Portfoliosivustoja käyttävät yleisesti palveluntarjoajat, joilla on tekniset verkkotaidot, kuten graafinen suunnittelu, verkkosivustojen suunnittelu ja kehittäminen sekä markkinointitaidot.

Vaikka tämäntyyppiset sivustot ovat suosittuja, voit luoda portfolion käytännössä mitä tahansa.

Maalaatko, veistätkö tai luotko muuta konkreettista taidetta? Lähetä valokuvia portfoliosivustollesi.

Teetkö musiikkia? Lataa kappaleita tai näytteitä.

Resurssit aloittamiseen:

6. Viihde- tai mediasivusto

viihde- tai mediasivusto

Lähde

Jos selaat Internetiä saadaksesi uutisia tai viettääksesi aikaa lounastauolla, olet varmasti törmännyt näihin luokkiin verkkosivustoihin.

Niitä on kaikkialla, ja ne muodostavat valtavan osan maailman verkossa vietetystä ajasta.

Vaikka viihde- ja mediasivustojen välinen raja on epäselvä, ne eroavat tyypillisesti siinä, että mediasivustoilla on useimmiten toimittajien tai toimittajien tarinoita, jotka kattavat ajankohtaisia ​​tapahtumia ja “tuoreita” eri aiheista.

Toisaalta viihdesivustot voivat sisältää vähemmän tärkeitä “uutisia”, kuten julkkisjuoruja, sekä huumoria, verkkosarjakuvia, hauskoja tietokilpailuja ja muuta sisältöä, joka herättää juonittelusi tai saa sinut nauramaan.

Mutta on erittäin yleistä, että mediasivustot sisältävät viihdesisältöä ja viihdesivustot käsittelevät mediaaiheita – kuten olen varma, että olet huomannut, jos olet joskus viettänyt aikaa selaamiseen New York Times tai BuzzFeed.

Resurssit aloittamiseen:

7. Järjestön verkkosivusto

voittoa tavoittelematon verkkosivusto

Lähde

Onko sinulla voittoa tavoittelematon järjestö tai harkitsetko sellaisen perustamista? Sinun pitäisi ehdottomasti rakentaa sivusto sitä varten.

Tämäntyyppiset yrityssivustot voivat olla valtava apu voittoa tavoittelemattoman järjestön suurimmissa haasteissa: rahoituksen löytämisessä sekä tuen ja tietoisuuden lisäämisessä.

Voit käyttää voittoa tavoittelematonta sivustoasi kertoaksesi organisaatiosi yksityiskohdista, mukaan lukien miksi olet omistautunut asialle ja kuinka suoritat tehtäväsi.

Käytä sivustoa kouluttaaksesi, kannustaaksesi ja motivoidaksesi lukijoitasi toimiin – olipa kyse sitten vapaaehtoistyöstä, lahjoituksista tai muusta yhteistyöstä.

Voit jopa asettaa voittoa tavoittelematon sivustosi verkkokauppaan, jossa voit vastaanottaa lahjoituksia suoraan verkkosivustolta.

Resurssit aloittamiseen:

yhteisö neljä

Viimeinen listallamme on yhteisöfoorumi tai wiki. Nämä sivustot perustuvat lukijoidesi osallistumiseen.

Yhteisön foorumit on suunniteltu luomaan keskustelua tietyistä aiheista. Näin ne toimivat: Yksi käyttäjä luo viestin, jossa on kysymys tai käsite, ja muut käyttäjät osallistuvat omilla kommentteillaan. Ja sitten prosessi jatkuu loputtomiin.

Wikit on tehty koulutustarkoituksiin. Tunnet varmasti maailman kuuluisimman wikisivuston, Wikipedia.

Tämäntyyppiset verkkosivustot käsittelevät yksityiskohtaisesti tiettyjä aiheita, ja käyttäjät tekevät yhteistyötä lisäämällä omia tietojaan olemassa oleville sivuille tai luomalla omia sivuja lisättäväksi kokoelmaan.

🔥 Empfohlen:  Kuinka startupit voivat luoda työkulttuuria, jossa naiset voivat menestyä?

Varmistaaksesi, ettei wikisi riistäydy hallinnasta, suosittelemme tarkistamaan sen säännöllisesti varmistaaksesi, mitä käyttäjäsi lähettävät. Wikipediassa on valtava joukko vapaaehtoisia arvioijia, jotka tarkistavat jatkuvasti faktoja ja poistavat virheellisiä tietoja.

Resurssit aloittamiseen:

Millainen verkkosivusto minun pitäisi tehdä?

Minkä tyyppisen verkkosivuston luomisesta oletkin kiinnostunut, sinun tulee aina varmistaa, että lopullinen päätöksesi tarjoaa todellista arvoa yleisöllesi.

Viimeinen asia, jota maailma tarvitsee, on toinen kauhea verkkosivusto, joka on lisätty häiriötekijöiden joukkoon.

Tämän välttämiseksi harkitse esimerkiksi seuraavia asioita: Myisikö ideasi tuotteita, joita ihmiset todella haluavat? Annatko neuvoja, joita ihmiset voivat noudattaa käytännössä? Tai luoda yhteisö, johon ihmiset aidosti haluavat osallistua?

Kun luit tätä verkkosivustotyyppien luetteloa, havaitsit todennäköisesti tiettyjä verkkosivustoja. Tee muistiinpanot siitä, mitkä nämä olivat ja miksi ne herättivät kiinnostuksesi.

Kysy itseltäsi tutkivia kysymyksiä, kuten:

 • Mikä näistä kuulostaa mielenkiintoisimmalta ja hauskimmalta?
 • Onko minulla erityistaitoja tietyntyyppisten verkkosivustojen rakentamiseen ja ylläpitoon?
 • Jos minulla ei vielä ole taitoja, olisiko minun mahdollista oppia?
 • Mitä muita resursseja tarvitsen saadakseni tämäntyyppiset verkkosivustot toimimaan?

Ajattele, suunnittele ja tee se!

Menestyksen suunnittelu uudella verkkosivustollasi

On monia vaihtoehtoja päätettäessä, mistä verkkosivustoa tehdään. Verkkokauppakaupasta viihdesivustoon ja opetuswikeihin on useita, jotka voivat saavuttaa mitä tahansa tavoitteita, joita haluat saavuttaa.

Viime kädessä valintasi tulee olla tasapaino olemassa olevien taitosi ja resurssien välillä sekä sen välillä, mitä olet valmis rakentamaan menestyäksesi.

Sen jälkeen tarvitaan lisää tutkimusta ja suunnittelua, jotta voit varmistaa, että noudatat parhaita käytäntöjä luodaksesi sivuston, joka on sekä esteettisesti miellyttävä että käyttäjäystävällinen – mikä on avainasemassa menestyäksesi pitkällä aikavälillä.

Kun olet selvittänyt, millaisen verkkosivuston haluat luoda, on aika löytää a verkkosivujen rakentaja.

Minkä tyyppisestä verkkosivustosta olet eniten kiinnostunut? Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Haluatko oppia lisää?

Table of Contents