Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Luettelo kaikista biljoonan dollarin yrityksistä maailmassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Luettelo kaikista biljoonan dollarin yrityksistä maailmassa

Nykypäivän globaalin talouden dynaamisessa maailmassa poikkeuksellinen yritysryhmä on saavuttanut merkittävän virstanpylvään: biljoonien dollarien arvostukset. Nämä poikkeukselliset yritykset ovat menestyksen ja vaikutusvallan eturintamassa ja jättävät uskomattoman vaikutuksen teollisuuteen ja talouksiin ympäri maailmaa. Uraauurtavista teknologisista innovoijista alan muuttaviin tekijöihin, nämä yritykset toimivat elävänä todisteena liiketoiminnan rajattomista mahdollisuuksista nykyaikana.

Tässä artikkelissa tutkimme luetteloa biljoonan dollarin yrityksistä maailmassa ja tutkimme niiden uskomattomia saavutuksia.

Mikä on biljoonan dollarin yritys?
Mikä oli ensimmäinen biljoonan dollarin yritys?
Luettelo biljoonan dollarin yrityksistä maailmassa
Yritykset, jotka koskettivat biljoonan dollarin markkaa
Mitkä yritykset liittyvät seuraavaksi Trillion Dollar Clubiin?

Mikä on biljoonan dollarin yritys?

Triljoonan dollarin yritys on merkittävä saavutus liike-elämässä. Se viittaa yritykseen, jonka markkina-arvo tai arvostus on ylittänyt 1 biljoonaa dollaria. Tämä virstanpylväs edustaa valtavaa kokoa, poikkeuksellista menestystä ja merkittävää vaikutusvaltaa maailmantaloudessa. Yritykset, kuten Apple, Microsoft, Amazon ja Alphabet, symboloivat biljoonan dollarin kokonaisuuksia, jotka ovat saavuttaneet huomattavaa taloudellista menestystä, muuttaneet toimialoja ja vaikuttaneet jokapäiväiseen elämäämme. Triljoonan dollarin yrityksenä oleminen merkitsee poikkeuksellista saavutuksen tasoa ja asettaa nämä yritykset omaan sarjaansa.

Mikä oli ensimmäinen biljoonan dollarin yritys?

PetroChina oli maailman ensimmäinen biljoonan dollarin yritys. Sen ensimmäisenä kaupankäyntipäivänä Shanghain pörssissä 5. marraskuuta 2007 se saavutti 1 biljoonan dollarin markkina-arvon. Yhtiö pysyi kuitenkin tasolla vain lyhyen aikaa.

Ensimmäinen biljoonan dollarin yhdysvaltalainen yritys oli Apple, joka saavutti tämän tason 4. elokuuta 2018. Sen jälkeen klubiin on liittynyt muita yrityksiä: Amazon, Microsoft, Saudi Aramco ja Alphabet. Saudi Aramco on huomattava poikkeus muuten ensisijaisesti amerikkalaisten hallitsemassa tulostaulukossa.

Luettelo biljoonan dollarin yrityksistä maailmassa

Alla on luettelo kaikista biljoonan dollarin yrityksistä maailmassa:

Omena

Yrityksen nimi
Apple Inc.
Päämaja Cupertino, Kalifornia, Yhdysvallat
Perustaja Steve Jobs, Steve Wozniak ja Ronald Wayne
Perustettu 1976
Markkina-arvo 2,82 biljoonaa dollaria (kesäkuu 2023)

Apple yllätti muutaman ja siitä tuli ensimmäinen biljoonan dollarin yritys Yhdysvalloissa. Vuoteen 2018 mennessä se oli jo useita vuosia peräkkäin ollut Fortunen maailman tehokkaimman 50 yrityksen joukossa; mutta se ei kestänyt kauan, sillä Apple putosi alle 800 miljardiin dollariin vuoteen 2019 mennessä, mikä johtuu osittain Yhdysvaltain osakemarkkinoista, jotka ovat vaivanneet monia amerikkalaisia ​​yrityksiä kuluneen vuoden aikana. Osake kuitenkin nousi vuonna 2019, ja yhtiön markkina-arvo oli joulukuun alussa 1,3 biljoonaa dollaria.

Yhtiöstä tuli ensimmäinen Yhdysvalloissa, joka saavutti 2 biljoonan dollarin arvon 19. elokuuta 2020; 3. tammikuuta 2022 Applesta tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen yritys, joka saavutti 3 biljoonaa dollaria. Applen markkina-arvo on suurempi kuin kokonaisten maiden, kuten Italian, Kanadan, Australian ja Brasilian, BKT.

🔥 Empfohlen:  200+ DALLE Bing -kuvanluontikehotteita luettelo: Parhaat ideat eri tyyleissä

Applen merkittävä matka osakemarkkinoilla korostaa sen joustavuutta ja kykyä toipua ja asettaa ennennäkemättömiä virstanpylväitä markkinoille, jotka ovat vahvistaneet sen asemaa globaalina voimana.

Microsoft

Yrityksen nimi
Microsoft Corp.
Päämaja Redmond, Washington, Yhdysvallat
Perustaja Bill Gates, Paul Allen
Perustettu 1975
Markkina-arvo 2,48 biljoonaa dollaria (kesäkuu 2023)

Huhtikuussa 2019 Microsoftista tuli biljoonan dollarin yritys, jonka arvo saavutti 1 biljoonan dollarin rajan. Tämä merkittävä virstanpylväs vahvisti Microsoftin asemaa yhtenä maailman arvokkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista teknologiayrityksistä.

Vuoden 2020 viimeisellä puoliskolla Microsoftista tuli yksi kolmesta biljoonan dollarin klubin yrityksestä. Aivan kuten kilpailijansa Amazon ja Apple, jotka myös menestyivät hyvin pilvipalveluissaan, Azure auttoi myös heitä edistämään paljon nopeampaa kasvua.Aakkoset

Yrityksen nimi
Alphabet, Inc.
Päämaja Mountain View, Kalifornia, Yhdysvallat
Perustaja Larry Page, Sergey Brin
Perustettu 2015
Markkina-arvo 1,62 biljoonaa dollaria (kesäkuu 2023)

Googlen emoyhtiö Alphabet on toinen näkyvä nimi maailman biljoonan dollarin yritysten listalla. Siitä tuli neljäs yhdysvaltalainen teknologiayritys, joka saavutti 1 biljoonan dollarin klubin tammikuussa 2020. Pian sen jälkeen Amazon sai takaisin biljoonan dollarin markkina-arvonsa – ensimmäinen kerta, kun neljä Yhdysvaltain teknologiaosaketta oli saavuttanut tämän tason samaan aikaan.

Alphabetin matka biljoonan dollarin asemaan heijastaa sen vertaansa vailla olevaa määräävää asemaa digitaalisessa ympäristössä, jota ohjaavat sen innovatiiviset teknologiat, monipuolinen tuotevalikoima ja laaja globaali kattavuus. Googlen hakukoneen ytimessä Alphabet jatkaa teollisuudenalojen uudelleenmäärittelyä, hyödyntää uusia teknologioita ja muokkaa tiedon ja yhteyksien tulevaisuutta.

Amazon

Yrityksen nimi
Amazon.com, Inc.
Päämaja Seattle, Washington, Yhdysvallat
Perustaja Jeff Bezos
Perustettu 1994
Markkina-arvo 1,29 biljoonaa dollaria (kesäkuu 2023)

Amazon saavutti biljoonan dollarin rajan kuukausi Applen jälkeen, mutta siihen vaikutti myös vakavasti vuoden 2018 markkinoiden lama. Heiltä meni kuitenkin vasta tammikuuhun 2020 asti, jolloin he ylittivät analyytikko-odotukset tuloillaan ja paljastivat, että Amazonilla on 150 miljoonaa jäsentä Prime-tilauspalvelussaan.

Muutaman viime vuoden aikana Amazonin arvo on kasvanut räjähdysmäisesti, ja sen menestys on ajanut yrityksen perustajan Jeff Bezosin nettovarallisuuden yli 100 miljardiin dollariin.

Amazon on vakiinnuttanut asemansa huippuyritysten joukossa biljoonan dollarin markkina-arvollaan, kiitos sen jatkuvan kasvun, vertaansa vailla olevan asiakaspalvelun ja jatkuvasti kasvavan tuoteluettelon, joka sisältää tuotteita lähes kaikista kuviteltavissa olevista genreistä.

Saudi Aramco

Yrityksen nimi
Saudi-Arabian öljy-yhtiö (Saudi Aramco tai Aramco)
Päämaja Dhahran, Saudi-Arabia
Perustaja NA
Perustettu 1933
Markkina-arvo 2,09 biljoonaa dollaria (kesäkuu 2023)

Aramcon perustaminen juontaa juurensa vuoteen 1933, jolloin Saudi-Arabian hallitus ja Standard Oil Company of California (SOCAL) allekirjoittivat toimilupasopimuksen.

🔥 Empfohlen:  Torii keräsi Tiger Globalin johtaman 50 miljoonan dollarin sarjan B kierroksen auttaakseen yrityksiä valjastamaan pilvisovelluksia ja lataamaan tiimejä

Saudi Aramco rikkoi kaksi ennätystä ensimmäisenä kaupankäyntipäiväänsä; yritys saavutti biljoonan dollarin rajan aivan ensimmäisenä kaupankäyntipäivänsä aikana, mikä teki siitä historian suurimman listautumisannin. Aramcon toinen ennätyssuoritus tapahtui seuraavana päivänä, kun sen markkina-arvo nousi yli 2 biljoonaa dollaria.

Aramco on ainoa yritys tässä seurassa, joka on listattu Yhdysvaltojen ulkopuolella. Tällä hetkellä sillä käydään kauppaa Saudi-Arabian pörssissä, mikä tekee osakkeista lähes mahdotonta muille kuin institutionaalisille sijoittajille, jotka haluaisivat sijoittaa tähän tuottoisaan markkinamahdollisuuteen.

Yritykset, jotka koskettivat biljoonan dollarin markkaa

Tässä ovat näkyvät yritykset, jotka liittyivät hetkeksi eksklusiiviseen biljoonan dollarin klubiin saavuttaen ennennäkemättömät markkina-arvostuksen korkeudet:

NVIDIA

Yrityksen nimi
NVIDIA Corp.
Päämaja Santa Clara, Kalifornia, Yhdysvallat
Perustaja Jensen Huang, Chris Malachowsky, Curtis Priem
Perustettu 1993
Markkina-arvo 925,6 miljardia dollaria (kesäkuu 2023)

NVIDIA, suosittu teknologiajätti, joka tunnetaan edistyneistä graafisista prosessoreistaan ​​(GPU), on saavuttanut poikkeuksellisen saavutuksen liittymällä eksklusiiviseen biljoonan dollarin klubiin 30. toukokuuta 2023.

NVIDIA on vahvasti omistautunut tekoälyyn perustuvalle liiketoiminnalleen, ja se on nähnyt jatkuvaa kasvua viime vuosina. Kiinnostuksen ja investointien räjähdysmäinen teko tekoälysektoriin viimeisen kuuden kuukauden aikana on lisännyt NVIDIAn menestystä lisäämällä sen myyntiä ennennäkemättömiin korkeuksiin ja toiminut keskeisessä roolissa sen biljoonien dollarien arvostuksen saavuttamisessa. Kuitenkin, NVIDIAn asema biljoonan dollarin klubissa oli lyhytikäinen, koska sen markkina-arvo on sittemmin vaihdellut.

Tesla

Yrityksen nimi
Tesla, Inc.
Päämaja Austin, Texas, Yhdysvallat
Perustaja Pääosissa Elon Musk, Martin Eberhard, JB Straubel, Ian Wright, Marc Tarpenning
Perustettu 2003
Markkina-arvo 711,8 miljardia dollaria (kesäkuu 2023)

Maanantaina 25. lokakuuta 2021 onnistuneen kaupankäyntipäivän ansiosta Teslan markkina-arvo ylitti ensimmäistä kertaa biljoonan dollarin. Hertzin ja Morgan Stanleyn jännittävien uutisten ilmoituksen jälkeen heidän pörssi hyppäsi 10 %.

Tunnettu sähköajoneuvojen valmistaja Tesla liittyi hetkeksi eksklusiiviseen biljoonan dollarin klubiin markkina-arvon arvioinnissa. Sen matkaa biljoonan dollarin klubiin ja sieltä ulos on kuitenkin leimannut vaihtelut. Huolimatta virstanpylvään ylittämisen hetkistä, Teslan markkina-arvo on laskenut takaisin. Tämä epävakaus näkyi huhtikuussa 2022, jolloin Tesla putosi biljoonan dollarin klubista. Siitä huolimatta Teslan uraauurtavat ponnistelut sähköajoneuvojen alalla muokkaavat edelleen liikenteen tulevaisuutta ja vahvistavat sen asemaa merkittävänä toimijana markkinoilla.

Meta

Yrityksen nimi
Meta Platforms, Inc.
Päämaja Menlo Park, Kalifornia, Yhdysvallat
Perustaja Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz, Chris Hughes
Perustettu 2004
Markkina-arvo 675,5 miljardia dollaria (kesäkuu 2023)

Meta, entinen Facebook, koki myös lyhyen jakson biljoonan dollarin markkinoilla markkinoiden arvostuksen suhteen. Noin kolmen kuukauden ajan vuonna 2021 Meta liittyi ylpeänä eksklusiiviseen biljoonan dollarin klubiin. Kuitenkin, kuten Tesla, Metan arvostus on sittemmin laskenut, eikä se ole enää biljoonan dollarin yritysklubin jäsen. Vaihtelusta huolimatta Meta on edelleen merkittävä voima teknologia-alalla, joka edistää innovaatioita ja muokkaa digitaalista maisemaa sosiaalisen median alustoillaan ja teknologisilla edistysaskelillaan.

🔥 Empfohlen:  Yli 75 % blogisi vierailijoista ei koskaan palaa: tässä on mitä tehdä asialle

Mitkä yritykset liittyvät seuraavaksi Trillion Dollar Clubiin?

Warren Buffetin Berkshire Hathaway on ehdottomasti ehdolla liittyäkseen biljoonan dollarin klubiin, mutta matkaa on vielä jäljellä. Mitä tulee Visaan, se on ollut olemassa yli 60 vuotta, eivätkä he pelkää tutkia uusia mahdollisuuksia. He etsivät jatkuvasti tapoja laajentaa kattavuuttaan ja investoivat aktiivisesti yrityksiin ja ostavat niitä. Mielenkiintoista on, että heidän näennäisesti konservatiivinen lähestymistapansa on tuottanut tulosta, sillä viimeaikainen menestys kryptovaluuttasijoituksissa on ollut.

On kuitenkin tärkeää huomata, että kilpailijoina oleminen ei takaa heille paikkaa seuraavina biljoonan dollarin yrityksinä. Kilpailu on vielä auki, ja vain aika näyttää, kuka lopulta lunastaa arvostetun tittelin.Johtopäätös

Maapallosta on nopeasti tulossa maa, jossa on biljoonan dollarin yrityksiä. Tähän mennessä vain kahdeksan yritystä on pystynyt saavuttamaan 1 biljoonan dollarin arvon planeetalla, ja tämän määrän arvioidaan yli kaksinkertaistuvan tulevina vuosina.

Yhtiö, josta tulee seuraava biljoonan dollarin juggernaut, on valmistautunut suuruuteen. Sillä ei ole väliä, miltä toimialalta se tulee tai mistä se tulee, ja sillä yrityksellä, joka saa nimensä tässä luettelossa, on suuret kengät täytettävänä, koska jos historia ylipäätään kertoo meille mitään, ei ole helppoa saavuttaa tätä tasoa. sen ylläpitämisestä puhumattakaan.

UKK

Kuinka monta biljoonan dollarin yhtiötä on olemassa?

Kesäkuussa 2023 on viisi biljoonan dollarin yritystä, Amazon, Microsoft, Saudi Aramco, Microsoft ja Alphabet.

Onko Tesla biljoonan dollarin yritys?

Ei, Tesla ei ole enää biljoonan dollarin yritys. Se liittyi hetkeksi eksklusiiviseen biljoonan dollarin klubiin markkina-arvon perusteella.

Onko Meta biljoonan dollarin yritys?

Meta liittyi ylpeänä eksklusiiviseen biljoonan dollarin klubiin kesäkuussa 2021. Metan arvostus on kuitenkin sittemmin laskenut, eikä se ole enää biljoonan dollarin yritysklubin jäsen.

Mikä oli ensimmäinen biljoonan dollarin yritys?

PetroChina oli ensimmäinen yritys, joka saavutti biljoonan dollarin markkina-arvon.

Table of Contents