Seuraava artikkeli auttaa sinua: Luo valikoima 3D-tekstejä Adobe Illustratorissa
Esikatselu
Vaihe 1: Aseta taidetaulu
Luo uusi asiakirja Illustratorissa, jonka koko on 500 x 500 pt.
Vaihe 2: Luo ensimmäinen kirjain
Valitse kirjaimille mukava, paksu fontti, sillä se antaa meille enemmän pinta-alaa leikkiä varten. Koska aiomme tehdä kirjaimet yksi kerrallaan, voit valita jokaiselle kirjaimelle eri fontin saadaksesi elävän ja mielenkiintoisen lopputuloksen.
Aloitan Impact-kirjasimella, joka useimmilla meistä tulee olemaan. Kirjoita luotavan sanan ensimmäinen kirjain kirjoitustyökalulla (T); ensimmäinen kirjain on “D”. Vaihda sen jälkeen valintatyökaluun (V), valitse kirjain ja valitse sitten Tyyppi > Luo ääriviivat (Vaihto + Ctrl/Cmd + O tai napsauta hiiren kakkospainikkeella/Control-klikkaa kirjainta piirrostaulussa ja valitse sitten valikosta joka näkyy).
Vaihe 3: Renderöi kirjain 3D-muodossa
Lisätään kirjeeseen 3D-tehoste. Valitse kirjain ja siirry kohtaan Tehoste > 3D > Purista ja viisto.
Valitse Extrude & Bevel Options -ikkunassa Esikatselu-vaihtoehto nähdäksesi, miltä kirjain näyttää, kun säädämme Extrude & Bevel -tehosteen asetuksia. Säädä kirjaimen sijaintikulmia ja älä unohda asettaa arvoa Perspektiivi-vaihtoehdolle. Perspektiivi on erittäin tärkeä osa minkä tahansa 3D-objektin luomisessa tasaiselle tasolle (esim
Illustrator-taidetaulumme). Kaksi tärkeää asiaa perspektiivissä ovat koko ja etäisyys. Jos lisäämme etäisyyttä meidän ja havaitsemamme kohteen välillä, meidän on pienennettävä kohteen kokoa.
Näin voimme saavuttaa tarkan syvyysilluusion työssämme. Kun olet tyytyväinen esikatseluun, paina OK ottaaksesi asetukset käyttöön kirjeessäsi.
Vaihe 4: Laajenna ja yhdistä kirjeen osat
Laajenna kirjain valitsemalla Objekti > Laajenna ulkoasu.
Pura seuraavaksi kirje ryhmittelystä, jotta kaikki sen osat erotetaan toisistaan. Kirjeen ryhmittelyn purkaminen antaa meille mahdollisuuden käyttää värejä ja liukuvärejä jokaiseen kirjeen osaan erikseen. Voit purkaa objektin ryhmittelyn valitsemalla Objekti > Pura ryhmittely (Vaihto + Ctrl/Cmd + G).
Saatat joutua suorittamaan Ungroup-komennon useita kertoja, koska kirjeemme sisältää paljon osia. Jos zoomaa hieman zoomaustyökalulla (Z), huomaa, että osa osista on hajotettu vielä pienemmiksi paloiksi. Valitse vain kappaleet ja yhdistä ne tarpeen mukaan käyttämällä Unite-painiketta Pathfinder-paneelissa (Ikkuna > Pathfinder).
Vaihe 5: Käytä liukuvärejä
Aika käyttää värigradientteja. Aluksi yritä kuvitella valon lähde: Tehdään teoksessamme valonlähde tulevan kirjeemme yläpuolelta. Siksi valitsemamme valonlähteen mukaan joidenkin kirjaimen osien tulee olla tummempia ja joidenkin vaaleampia.
Näin luomme pinnoille sävyjä ja kohokohtia mahdollisimman tarkasti. Aina kun käytät gradienttitäyttöä kohteeseen, mieti valonlähteen kulmaa. Varmista ensin, että liukuväripaneeli on auki (Ikkuna > Liukuväri tai paina Ctrl/Cmd + F9).
Käytä kirjeen etupuolella säteittäistä kaltevuutta. Käytä vasemmalla puolella lineaarista gradienttia. Voit vapaasti leikkiä väreillä, kunnes saavutat haluamasi ilmeen.
Käytä myös kirjaimen sisäosaan lineaarista gradienttia.
Vaihe 6: Kohokohtien luominen
Lisätään nyt kirjeeseemme yksityiskohtia antamalla sille hienoja, korostavia reunoja. Valitse kirjaimen etupuoli, kopioi se (Ctrl/Cmd + C) ja liitä sitten kirjeen eteen kahdesti (Ctrl/Cmd + F).
Valitse ylin kopio valintatyökalulla (V) ja työnnä sitä 1px alaspäin ja 1px oikealle (käytä nuolinäppäimiä). Pidä tämä piilotettu kopio valittuna. Pidä Shift painettuna ja napsauta toista kopiota lisätäksesi sen valintaan.
Paina Pathfinder-paneelissa Miinus Front -painiketta. Tämä jättää meille yhden objektin, joka on vain molempien kopioiden ei-päällekkäinen osa. Muuta objektin täyttöväriä niin, että se on väriltään vaaleampi kuin kirjaimen värigradientti; lohenpunainen olisi minun ehdotukseni.
Vaihe 7: Luo toinen kirje
Nyt kun olemme käsitelleet 3D-kirjeen luomisen, sen täyttämisen väreillä ja korostamisen perusvaiheet, opastan sinut nopeasti toisen kirjeen luomiseen. Jälkeenpäin jätän loput 3D-kirjaimet sinun tehtäväsi. Toinen tekemämme kirjain on “e”. Etsi haluamasi fontti vaiheen 2 ohjeiden mukaan (sen on oltava paksu); Käytän Cooper Std. Käy edelliset vaiheet uudelleen läpi ja katso alla olevia kuvia täyttääksesi sen värigradienteilla. Kun olet valmis, aseta “e” niin, että se on päällekkäin “D”:n kanssa vahvistaaksesi 3D-illuusiotamme.
Myöhemmin annamme kirjeillemme varjoja.
Vaihe 8: Kukkakuvion luominen
Monimuotoisuuden luomiseksi voimme käyttää kuvioita kirjainten etupuolelle väriliukuvien sijaan. Tehdään mukava kuvio kolmannelle kirjaimelle (“s”).
Valitse toinen paksu fontti “s”:lle ja renderöi se 3D-muodossa aivan kuten teimme kahdelle ensimmäiselle kirjaimelle (“D” ja “e”). Käytä lineaarista gradienttia kirjeen vasemmalle puolelle. Etupuolelle luomme kuvion – tarkalleen ottaen yksinkertaisen kukkakuvion.
Aloita kukkakuvion luominen piirtämällä pieni vaaleanpunainen ympyrä työkalupaneelin ellipsityökalulla (L). Kun ympyrä on edelleen valittuna, vaihda kiertotyökaluun (R) ja pidä Alt/Option painettuna ja napsauta vaaleanpunaisen ympyrän alapuolella. Aseta näkyviin tulevassa Kierrä-ikkunassa kulman arvoksi 60o ja paina sitten Kopioi-painiketta.
Tämä luo toisen vaaleanpunaisen ympyrän. Toista kierto valitsemalla Muunna > Muunna uudelleen (Ctrl/Cmd + D) — tämä kiertää ja kopioi ympyrän uudelleen niin, että meillä on nyt kolme ympyrää. Käytä Transform Again -komentoa vielä 4 kertaa viimeistelläksesi kukan terälehdet.
Valitse kaikki terälehdet valintatyökalulla (V) ja paina Pathfinder-paneelissa Unite-painiketta. Luo vielä yksi ympyrä terälehtien keskelle. Aseta ympyrän täyttöväriksi valkoinen.
Keskittääksesi valkoisen ympyrän täydellisesti, valitse se terälehtien kanssa ja napsauta sitten Tasaus-paneelissa (Ikkuna > Tasaa tai Shift + F7) Horisontal Align Center- ja Vertical Align Center -painikkeita. Tee kukista muutama kopio ja järjestä ne alla olevan kuvan mukaisesti. Piirrä suorakulmio kukkien ympärille suorakulmiotyökalulla (M) ja aseta sen täyttöväriksi beige.
Lähetä sen jälkeen beige suorakulmio taakse (Muunna > Järjestä > Lähetä taaksepäin) niin, että se on kukkien takana. Valitse kukat ja sen tausta (voit ryhmitellä ne halutessasi) ja vedä ja pudota ne Värimallit-paneeliin – tämä luo värimallin, jota voimme sitten käyttää aivan kuten mitä tahansa muuta väriä tai kuviota, joka on Värimallipaneelissamme. Valitse “s”-kirjaimen etupuoli ja napsauta kukkakuvioitamme Värimallit-paneelissa käyttääksesi sitä täyttönä.
Aseta sitten Viivan väriksi vaaleanpunainen ja Paino-asetukseksi 1 kuvapiste kirjaimen reunan tyylistämiseksi. Käytä mielikuvitustasi ja yritä tehdä muita mukavia ja värikkäitä kuvioita muille kirjaimillesi. Aiomme ohittaa muiden kirjainten luomisen vaiheet, koska sinulla on nyt tiedot, joita tarvitset jatkaaksesi muiden kirjainten kanssa.
Vaihe 9: Varjojen luominen kirjainten väliin
Jos haluat luoda realistisia kuvia, varjot ovat erittäin tärkeitä. Vaikka sinulla on 3D-objekti perspektiivillä ilman varjoa, se saattaa silti näyttää melko tasaiselta. Koska kirjaimet ovat melko lähellä toisiaan, valon tulisi heittää varjot vierekkäisiin kirjaimiin.
Aloitetaan kirjaimilla “D” ja “e”. Ensin meidän on kopioitava “D” – valitse se, paina Ctrl/Cmd + C ja paina sitten Ctrl/Cmd + F liittääksesi eteen. Pura kopion ryhmittely (Ctrl/Cmd + G). Ryhmityksen purkamisen jälkeen kaikkien osien tulee silti olla valittuina; paina Pathfinder-paneelin Unite-painiketta yhdistääksesi ne yhdeksi objektiksi.
Tehdään sama asia “e”-kirjaimella (tee kopio, pura kopio, yhdistä ryhmittämätön kopio). Käytä nuolinäppäimiä työntämään e-kirjaimen kopiota 2 kuvapistettä vasemmalle. Napsauta nyt ja pidä alhaalla oikeassa alakulmassa olevaa muunnossäädintä ja kierrä myötäpäivään.
Pidä Shift painettuna ja napsauta D-kopiota lisätäksesi sen valintaasi. Kun kaksi kohdetta on nyt valittuna, paina Pathfinder-paneelin Leikkaa-painiketta. Valitse uusi luotu objekti ja lähetä se taaksepäin (Objekti > Järjestä > Lähetä taaksepäin).
Vaihda sitten sen täyttöväri tummanpunaiseksi. Valitsemme tummanpunaisen, koska se on tummempi – mutta suunnilleen samaa sävyä – oranssista gradientista, jonka päällä se on. Käytä samaa tekniikkaa jatkaaksesi varjojen tekemistä muille kirjaimille.
Varmista vain, että asetat varjon täyttövärin hieman tummemmaksi kuin kirjaimen se osa, jossa varjo on päällä. Jos käytät varjoja moniväristen pintojen päällä, pura varjon ryhmittely ja lisää eri värisävyjä jokaiseen osaan. Tällä tavalla varjot näyttävät vivahteikkaisilta.
Vaihe 10: Kirjeen ripustaminen nauhaan
Parantaaksemme entisestään kunkin kirjaimen ulkoasun monimuotoisuutta, yksi mahdollisuuksistamme on “roikkua” yksi kirjaimista. tarvitset vain merkkijonon sitä varten. Kuten näet tämän opetusohjelman alussa olevasta esikatselusta, ripustettava kirjain on “g”, koska se on täydellinen muoto tälle tekniikalle ja se on sijoitettu juuri oikeaan paikkaan. Varmista aluksi, että kirjaimesi “g” on muiden kirjainten päällä (esim
se on ylin kerros). Tartu pystysuoraan viivaan ja pidä vaihtonäppäintä painettuna. Tartu kynätyökaluun (P) ja piirrä vektoripolku (näkyy alla), josta tulee lopulta silmukka “g”-kirjaimen ympärille. Valitse vektorin polku ja laajenna se (Objekti > Laajenna), jotta voimme muokata sitä edelleen. Haluamme nyt varmistaa, että vektoripolun päät eivät mene g-kirjaimen ulkopuolelle. Kopioi ensin kirjain “g” ja liitä se eteen. Pura kopio. Kun kirjaimen “g” kopioiden ryhmittämättömät objektit on edelleen valittuna, paina Pathfinder-paneelin Unite-painiketta; päädyt yhteen objektiin, kuten alla on esitetty.
Valitse nyt sekä kirjain “g” että vektorin polku ja napsauta Pathfinder-paneelin Intersect-painiketta. Sinulle jää vain se osa vektoripolusta, joka on g-muodon sisällä, jolloin se näyttää kirjaimen ympärillä olevilta merkkijonosilmukoilta. Jotta se olisi realistisempi, lisätään joitain varjoja.
Pura kirjain “g” ryhmittelystä ja valitse sisäosa (näkyy alla). Kopioi valittu objekti ja liitä se eteen. Kopioi vektorin polku ja liitä se myös eteen.
Valitse molemmat kopiot ja paina Pathfinder-paneelin Leikkaa-painiketta. Tämä jättää meille vain osan “g”-kirjaimen sisällä olevasta silmukkajonosta. Muuta sisemmän merkkijonovektoripolun täyttöväriksi vaaleanharmaa (tummempi valkoisen sävy). Tämä tekee valaistuksestamme mahdollisimman realistisen, koska valonlähteemme pitäisi vaikuttaa vähemmän sisäosaan. Käytä samaa prosessia luodaksesi lisää silmukoita.
Vaihe 11: Luo varjoja lattialle
Viimeisenä vaiheena luodaan lattialle kunkin kirjaimen tekemiä varjoja. Meidän on tehtävä tämä manuaalisesti; se on paras tapa. Käytä kynätyökalua (P) kirjaimille, joissa on terävät, kulmikkaat kulmat.
Käytä pyöristetyille kirjaimille ellipsityökalua (L). Kun olet valmis, valitse niiden täyttöväreiksi vaaleanharmaa.
Opetusohjelman yhteenveto
Toivottavasti pidit tästä opetusohjelmasta.
Opetusohjelmassa käsitellyt erilaiset tekniikat ovat melko yksinkertaisia, mutta yhdessä ne voivat johtaa monimutkaisiin ja merkittäviin taideteoksiin. Muista vain kaksi tärkeää asiaa työskennellessäsi 3D:n kanssa: perspektiivi ja valonlähde. Kokeile tässä opetusohjelmassa käsiteltyjä tekniikoita luomalla muita 3D-objekteja; niiden ei tarvitse olla kirjaimia.
Odotan innolla tuloksiasi – lähetä linkki kommentteihin ja sisällytä se Flickr-ryhmäamme!