Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Luomuruokamerkkien nousu Intiassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Luomuruokamerkkien nousu Intiassa

Maatalousjärjestelmä, joka välttää ihmisen valmistamien lannoitteiden, torjunta-aineiden, kasvunsäätelyaineiden ja karjan rehun lisäaineiden käytön ja levittämisen luomuruokaa. Elintarvikepakkauksen etiketti “luomuruoka” vakuuttaa kuluttajille, että myrkyllisiä torjunta-aineita, synteettisiä lannoitteita ja geneettisesti muunnettuja organismeja (GMO) ei hyödynnetä jauhotuotannossa, eikä nautakarjaa ole enää ruokittu antibiooteilla. Tämän lisäksi luomuruoka on myös vakuutus siitä, että tiukkoja viljelystandardeja on noudatettu koskien vaikutuksia maaperään, veteen ja ilmaan. Luomuelintarvikkeiden viljely on suuri tuki ympäristönsuojelulle.

Intia otti luomuviljelypolitiikan käyttöön vuonna 2005. Siitä lähtien luomuelintarvikkeiden julkisuus on jatkuvasti noussut, kun yhä useammat kuluttajat näkevät yhteyden ruokavalion, terveyden ja ympäristön välillä.

Mikä ohjaa Intian luomuruokamarkkinoita
Markkinakatsaus
Parhaat luomutuotemerkit, -elintarvikkeet ja -jakelukanavat
Intian luomuruokamarkkinoiden haasteet
Johtopäätös

Mikä ohjaa Intian luomuruokamarkkinoita

Intian hallituksen vahva tuki luomuviljelylle toimii katalysaattorina luomuelintarvikkeiden kysynnän kasvulle. Hallitus tarjoaa taloudellista tukea maanviljelijöille, jotka ottavat käyttöön luomuviljelyn, erilaisten hallituksen ohjelmien, kuten Puutarhanviljelyn integroidun kehittämisen tehtävä (MIDH), kansallinen elintarviketurvaoperaatio (NFSM), Rashtriya Krishi Vikas Yojana (RKVY), kansallinen kestävän maatalouden missio (NMSA), jne.

Merkittävä tekijä luomuruoan kasvua Intiassa on kasvava tietoisuus terveydestä maassa. Luomuruoan kysynnän kasvu johtuu siitä, että intialaiset kuluttajat kiinnittävät nyt huomiota ravintoainepitoisuuteen ja kuluttamiensa elintarvikkeiden laatuun. Lisäksi kasvavaa kulutusta terveys- ja hyvinvointituotteisiin ohjaa myös vahva talouskasvu, kaupungistuminen ja tulotason nousu.

Markkinakatsaus

Intian luomuelintarviketeollisuudella on vielä alkuvaiheissaan lupaava tulevaisuus. Se on saanut suuren sysäyksen covid-19-pandemian jälkeen. Tällä hetkellä, Intia on Aasian ensimmäisellä sijalla ja maailmassa viidenneksi 23 000 hehtaarin luomuviljelyllä IFOAM:n (International Federation of Organic Agriculture Movements) Organics Internationalin raportin 2021 mukaan.

Intian luomuruokamarkkinat ovat kasvaneet tasaisesti vuoden 2018 200 miljoonasta dollarista 820 miljoonaan dollariin vuonna 2020. Myös luomukauppojen monikanavainen läsnäolo on kasvanut valtavasti, koska kuluttajat ovat siirtyneet digitaaliseen ruokakauppaan. Kun luomuelintarvikkeiden tuotemerkkien tulonjako ennen koronavirusta oli 5 % verkossa ja 95 % myymälöissä, tämä luku nousi 20 prosenttiin verkossa ja 80 prosenttiin myymälöissä pandemian huipun aikana.

🔥 Empfohlen:  Onko ChatGPT-verkkosisällön käyttö reilua?

Tulevaisuudessa Intian luomuelintarvikemarkkinoiden odotetaan osoittavan CAGR:n 25,25 % vuosina 2022–2027.

💡

Sikkim on Intian ensimmäinen täysin luonnonmukainen osavaltio.

Parhaat luomutuotemerkit, -elintarvikkeet ja -jakelukanavat

Luomuruoan kulutuksen taustalla on ajatus palata selviytymisen perusteisiin, jotka saivat ravinnon luonnonmukaisella ruoalla. Luomuelintarvikemerkit Intiassa ovat kasvaneet vuosien varrella ja ovat saavuttaneet suurimman kasvun pandemian ja pandemian jälkeisenä aikana. Parhaat kotimaiset luomutuotemerkit, jotka ovat kestäneet ajan ja laatutestin, ovat –

 1. Organic Tattva – Tuotemerkki, jonka omistaa Mehrotra Consumer Products Pvt. Oy
 2. 24 Mantra – Sresta Natural Bioproducts Pvt.:n omistama tuotemerkki. Oy
 3. Praakritik – Praakritik Natural and Organics LLP:n omistama tuotemerkki
 4. Organic India – Organic Indian omistama tuotemerkki
 5. Pure and Sure – Phalada Agro Research Foundations Pvt.:n omistama tuotemerkki. Oy
 6. Nutriorg – tuotemerkki, jonka omistaa Rattan Organic Foods Pvt. Oy
 7. Nourish Organics – Nourish Organicsin omistama tuotemerkki
 8. Adya Organics – Adya Organicsin omistama tuotemerkki
 9. Avadata Organics – Tuotemerkki, jonka omistaa Avadata Organics Pvt. Oy
 10. Pro Nature – Pro Nature Organic Foods Pvt.:n omistama tuotemerkki. Oy

Näiden merkkien kautta erilaisia ​​luomuelintarvikkeita on nyt vapaasti saatavilla markkinoilla Hypermarkettien, Supermarkettien, Erikoisliikkeiden, Lähikauppojen, Verkkokauppojen ja muiden kanavien kautta. Luomuelintarvikeluettelo koostuu –

 1. Luomujuomat
 2. Luomuviljat ja elintarvikeviljat
 3. Luomuliha, siipikarja ja maitotuotteet
 4. Luomu mausteet ja palkokasvit
 5. Luonnonmukainen prosessoitu ruoka
 6. Luomuhedelmät ja -vihannekset

Intian luomuruokamarkkinoiden haasteet

Kasvusuuntautuneiden luomuelintarvikkeiden markkinat ovat maan sisällä, joten niillä on todellisia haasteita skaalautuvuuden, kasvun ja markkinaosuuden suhteen.

Rajoitettu tietoisuus

Intialaisen yhteiskunnan nykyinen ennakkoluulojen taso on tehnyt luomuruoasta statusmerkin ja ylellisyyden perustuotteen sijaan. Suusta suuhun levitetty julkisuus on lisännyt tietoisuutta sanasta “luomu”, mutta ei kestävänä ratkaisuna.

Halvemman tuotteen valinta

Intialainen kuluttaja on hintaherkkä. Tämä johtuu myös käytettävissä olevien tulojen suuresta vaihtelusta. Tämä tarkoittaa, että automaattista tuotevalintaa ohjaa hinta kuin laatu, jolloin suuri osa luomuruokamarkkinoiden tuotteista jättäytyy pois.

🔥 Empfohlen:  Mistä ostaa Shiba Inu -kolikkoa Intiassa?

Ei-ystävällinen vähittäiskauppa

Vähittäiskauppiaat, ymmärrettävästi, mieluummin täyttävät hyllyt nopeasti liikkuvia tuotteita. Vähemmän tunnetut luomumerkit eivät saa korkealaatuisia hyllytiloja tai edes suurta hyllytilaa. Tämä luo kuilun luomuelintarvikkeiden ostajan ja myyjän välille.

Perinteiset viljelytavat

Kemiallisen lannoitteen viljelyn tulokset ovat nopeita ja tuottoisia. Viljelijät ovat varovaisia ​​luomuviljelyn tuloksista. Tämä on kuitenkin hitaasti muuttumassa, kun Intian hallitus ryhtyy toimiin tukeakseen viljelijöitä, jotka ovat siirtymässä luomuviljelyyn.

Kysynnän ja tarjonnan aukot

Luomuelintarvikkeiden tarjonta ei tällä hetkellä vastaa kysyntää. Usein ero on varsin näkyvä, kun tarjontaa on enemmän kuin kysyntää tai enemmän kysyntää kuin tarjontaa. Tämä aukko on katettava ja tasapainotettava sen tasoittamiseksi kysyntä-tarjonta skenaario.

Johtopäätös

Intian luomuelintarvikemarkkinoilla on pitkä matka kuljettavana. Tällä hetkellä se on erittäin hajanainen, ja siellä on useita pieniä ja suuria toimijoita, jotka kilpailevat hinnasta ja laadusta. Kuitenkin viime vuosina luomubrändit ovat nousseet valokeilassa ja suosiossa. Tulevina vuosina Intian ei ole määrä rekisteröidä vain kasvua luomuruokabrändeissä, vaan myös innovatiivisesti vastata tämän toimialan edessä oleviin haasteisiin.

UKK

Mikä luomuruokamerkki on paras Intiassa?

Intian suosituimmat luomuruokamerkit ovat –

 • Luomu Tattva
 • Prakritik
 • Nutriorg
 • Luomu Intia
 • Nourish Organics
 • Adya Organics
 • Avadata Organics
 • Pro Nature
 • 24 Mantra
 • Puhdas ja varma

Intian maataloudessa käytetyt torjunta-aineet ja kemikaalit saastuttavat vettä ja maaperää. Tämän ratkaisemiseksi yritykset painottavat luomuviljelyä, joka edistää elintarviketurvaa, parantaa viljelijöiden toimeentuloa ja eliminoi haitallisia kemikaaleja.

Onko luomuviljely Intian tulevaisuus?

Luomuviljelyssä on tapahtunut raju yleiskehitys lähes kaikissa viljelykasveissa, koska tietoisuus elintarviketurvasta ja ympäristön turvallisuudesta on lisääntynyt. Terveystietoiset kuluttajat tukevat nykyään luomuviljelyalan kasvua monin tavoin.

Mitä haasteita Intian luomuruokamarkkinat kohtaavat?

Muutamia haasteita, joita Intian luomuelintarvikemarkkinat kohtaavat, ovat:

 • Rajoitettu tietoisuus
 • Kysynnän ja tarjonnan aukot
 • Ei-ystävällinen vähittäiskauppa
 • Halvemman tuotteen valinta
 • Perinteiset viljelytavat