Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mamaearthin listautumisanti – kaunis unelma vai katastrofi?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mamaearthin listautumisanti – kaunis unelma vai katastrofi?

Mamaearth on intialainen yritys, joka myy terveys-, hyvinvointi- ja kuntoilutuotteita. Varun ja Ghazal Alagh perustivat yrityksen vuonna 2016, ja sen pääkonttori sijaitsee Gurgaonissa. Se kasvoi eksponentiaalisesti ja saavutti 115 miljoonan INR:n nettovarallisuuden vain neljässä vuodessa.

Mamaearth on Honasa Consumer Limitedin lippulaivabrändi, joka aloitti digitaalisena kuluttajabrändinä. Sen muu tuotevalikoima sisältää brändejä, kuten BBlunt ja Aqualogica. Brändi suunnittelee listautumisannin käynnistämistä ja on jättänyt Draft Red Herring Prospectus (DHRP) -luonnoksen Intian arvopaperi- ja pörssilautakunnalle (SEBI) 20. joulukuuta 2022.

Mamaearthin IPO-tiedot
Harmaa alue
Kuinka IPO arvostetaan tai hinnoitellaan?
Mamaearthin listautumisannin arvostus

Mamaearthin IPO-tiedot

Yhtiö on ehdottanut listautumisannin arvoa INR 2900 crorea. Listautumisanti koostuu uudesta 400 INR:n arvoisesta osakeannista ja noin 46,8 miljoonan osakkeen osaketarjouksesta (OFS). Listautumisannissa kerätyt varat käytetään ensisijaisesti brändin näkyvyyden ja mainonnan parantamiseen sekä eksklusiivisten brändien myyntipisteiden avaamiseen.

Yhtiön perustajat Varun ja Ghazal Alagh sekä muut sijoittajat, kuten Sofina, Fireside Ventures, Evolvence India, Stellaris ja enkelisijoittajat, kuten Kunal Bahl, Rohit Bansal, Rishabh Mariwala ja näyttelijä Shilpa Shetty, myyvät osan osuudestaan ​​yrityksestä OFS:n kautta. .

Alla oleva luettelo antaa yksityiskohtaisen kuvan enkelisijoituksista Mamaearthiin.

Enkelit
Sijoitettu
YOI
Arvostus
Suhail Sameer ₹ 15 lakh 2016 2 miljoonaa dollaria
Vijay Nehra ₹ 15 lakh 2016 2 miljoonaa dollaria
Shashank Shekhar ₹ 15 lakh 2016 2 miljoonaa dollaria
Kunal Bahl 69,6 lakh 2017 5,16 miljoonaa dollaria
Rohit Bansal 69,6 lakh 2017 5,16 miljoonaa dollaria
Shilpa Shetty 75,1 lakh 2018 4,85 miljoonaa dollaria

Harmaa alue

Sosiaalisessa mediassa leijuu useita huolia Mamaearthin korkeasta arvostamisesta. Tammikuussa 2022 120 miljoonan INR:n arvoiseksi arvioitu yritys hakee listautumisannin kautta 300 miljoonan INR:n korkeampaa arvostusta. Tämä tavoitearvo on lähes tuhat kertaa suurempi kuin sen rekisteröity voitto.

🔥 Empfohlen:  Stanfordin ja Googlen tutkijat ehdottavat DoReMiä: AI-algoritmi, joka painottaa data-alueita uudelleen kielimallien koulutukseen

Yrityksellä ei ole tasaista kannattavuutta. Vaikka sen liikevaihto oli 932 miljoonaa INR ja nettovoitto 14 miljoonaa INR 22. FY:n lopussa, se kirjasi 1332 INR:n tappion 21. FY:ssä ja 428.00. INR:n tappiota 20. FY:ssä. Syyskuussa 2022 päättyneen kuuden kuukauden aikana Honasa Consumer teki 722 miljoonan INR:n liikevaihtoa ja nettovoittoa 3,6 miljoonaa INR. Tämän lisäksi Honasa on kirjannut myös paljon mainontakuluja. Vuonna 22 yritys käyttää mainontaan noin 391 miljoonaa INR, mikä on 40 prosenttia sen tuloista. Se on käyttänyt saman verran tuloistaan ​​mainontaan tilikaudella 21, 20 ja syyskuussa 2022 päättyneellä kuuden kuukauden jaksolla.

Kaikki tämä tieto on johtanut moniin spekulaatioihin hinnasta, jonka MamaEarth asettaa listautumiselleen.

Teknologiaosakkeet ovat maailmanlaajuisesti todistamassa laskusuhdannetta, ja monet lähimenneisyyden listautumisannit eivät ole onnistuneet säilyttämään alkuperäisiä korkeita arvostuksiaan, vaan ne ovat laskeneet merkittävästi listautumisensa jälkeen. Eräitä esimerkkejä ovat Zomato, Paytm ja Nykaa.

Kuinka IPO arvostetaan tai hinnoitellaan?

Listautumisannissa eli listautumisannissa tarkoitetaan, kun yksityinen yritys laskee liikkeeseen osakkeita julkisesti pörssissä ensimmäistä kertaa. Tämä tehdään joko saadakseen lisää varoja laajentumiseen tai toipumaan tappioista tai veloista. Yhtiölle suoritetaan tilintarkastus, jossa kaikki yhtiön taloutta koskevat tiedot käydään läpi huolellisesti. Nämä tiedot sisältävät yrityksen varat, velat, tulonmuodostuksen, markkinoiden kehityksen jne.

Listautumisannin arvostusprosessissa on useita menetelmiä osakkeen arvon määrittämiseen. Nämä menetelmät ovat

  1. Suhteellinen arvostus jonka kautta yhtiön osakkeen arvoa mitataan ottamalla huomioon vastaavien yritysten arvo
  2. Absoluuttinen arvostus joka mittaa yrityksen vahvuutta ja taloudellista tilaa
  3. Diskontoitu käteinen – perustuva arvostus joka analysoi odotettuja kassavirtoja, tulevaa suorituskykyä, investointeja, mahdollisia tulolähteitä ja paljon muuta
  4. Taloudellinen arvostus ottaa huomioon erilaisia ​​parametreja, kuten yrityksen jäännöstulot, maksettavat velat, omistetun omaisuuden ja velkojen arvo, riskinkantokyky jne.
  5. Usein hinta-tulo-arviointi joka vertaa yhtiön markkina-arvoa sen vuosituloihin.
🔥 Empfohlen:  Miksi Wish on niin halpa? Se on tosi?


Mamaearthin listautumisannin arvostus

Listautumisannissa tarjottavien osakkeiden hintaan vaikuttavat monet tekijät. Mamaearthiin liittyen nämä tekijät ovat:

Taloudellinen kehitys muutaman viime vuoden aikana

Mamaearthin taloudellinen kehitys on ollut epävakaa, eikä se ole ollut kestävässä vakaassa kasvussa.

Suurin osa teknologiaosakkeista ei ole onnistunut säilyttämään korkeita arvostustaan, ja ne ovat nähneet jyrkän laskun viime aikoina.

Tietyn yrityksen listautumisannin yhteydessä liikkeeseen laskemien osakkeiden lukumäärä

Suurin huolenaihe on OFS-tarjous, jota monet yrityksen promoottorit pitävät irtautumisstrategiana.

Yrityksen potentiaalinen kasvuvauhti

Listautumisannista kertynyt summa käytetään bränditietoisuuden ja mainonnan lisäämiseen, mutta selkeää suuntaa ei ole.

Yrityksen liiketoimintamalli

Mamaearth on ensisijaisesti digitaalinen yritys. Sen mainoskulujen tuotto (ROAS) ei ole parantunut viimeisen kolmen vuoden aikana, mikä viittaa siihen, että sillä on hyvin vähän palaavia kuluttajia.

Pörssissä listattujen yritysten viimeisimmät markkinahinnat

Teknologiayritykset, kuten Paytm, Zomato ja Nykaa, eivät ole pystyneet pitämään yllä osakekurssejaan.

Johtopäätös

MamaEarth osoittaa suurta rohkeutta julkistamalla listautumisannin aikana, jolloin teknologiaosakkeet ovat todistamassa maailmanlaajuista taantumaa. Kasvava digitaalinen levinneisyys, korkeat käytettävissä olevat tulot sekä kasvava tietoisuus kauneus- ja henkilökohtaisen hygienian alalla antavat kuitenkin yritykselle tilaa kasvulle ja laajentumiselle tulevaisuudessa.

FAQ

Mikä on IPO?

IPO [Initial Public Offering] tapahtuu, kun yksityinen yritys laskee liikkeeseen osakkeita julkisesti ensimmäistä kertaa osakemarkkinoilla. Kun yritys julistaa listautumisannin, osakkeet eivät enää pysy yksityisinä, ja kaikki osakkeenomistajat omistavat ne yhdessä.

Mitkä ovat listautumisannin arvostukseen vaikuttavat tekijät?

Tässä on useita tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat listautumisannissa tarjottavien osakkeiden hintaan

  • Yhtiön taloudellinen tulos muutaman viime vuoden ajalta
  • Jaa markkinatrendit
  • Tietyn yrityksen listautumisannissa liikkeeseen laskemien osakkeiden lukumäärä
  • Yrityksen potentiaalinen kasvuvauhti
  • Pörssissä listattujen yritysten viimeaikainen markkinahinta

Mistä tiedät, onko IPO hyvä vai ei?

Tarkista perusteellisesti yrityksen liiketoimintamalli, johtotiedot ja historiallinen suorituskyky. Hyvä lähtökohta arvioitaessa parasta ostettavaa listautumisantia on silakka-esite. Se sisältää suurimman osan tiedoista, joita tarvitset yrityksen arvioimiseen.

🔥 Empfohlen:  Raportin mukaan Elon Musk leikkaa puolet Twitterin työvoimasta

Onko Mamaearth yksityinen yritys?

Kyllä, se on Gurugram-pohjainen D2C-vauvanhoito- ja ihonhoito yksisarvinen. Mamaearth voitaisiin muuttaa julkiseksi yhtiöksi, kun se on valmis listautumaan.