Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Markkinaosuuden perusopas: mikä se on ja kuinka se lasketaan

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Markkinaosuuden perusopas: mikä se on ja kuinka se lasketaan

Markkinoijana sinun on tiedettävä yrityksesi markkinaosuus, jotta voit arvioida omaa vertailutasi kilpailijoihin ja luoda tehokkaita markkinointikampanjoita. Mutta mikä on markkinaosuus ja miten se lasketaan?

Tässä viestissä kerromme, mikä markkinaosuus on, kuinka se lasketaan ja kuinka voit kasvattaa omaasi verkossa. Tässä on lyhyt yhteenveto siitä, mitä käsittelemme:

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Mikä on markkinaosuus?

Yrityksen markkinaosuus on osuus sen tuloista tietyllä markkina- tai toimialalla. Se on prosenttiosuus toimialan kokonaistuloista, jotka johtuvat yrityksesi tavaroiden ja palveluiden myynnistä. Kilpailua ovat sekä markkinajättiläiset että pienemmät yritykset.

Mikä on suhteellinen markkinaosuus?

Suhteellinen markkinaosuus kertoo sen suorituskyvyn ensisijaiseen kilpailijaansa verrattuna. Suhteellinen markkinaosuus on osuus eniten ansaitsevan myynnistä, kun taas markkinaosuus edustaa yrityksen kokonaismyynnistä kaupassa.

Miksi markkinaosuus on merkittävä?

Yrityksesi markkinaosuuden ymmärtäminen voi auttaa sinua arvioimaan sen kokoa suhteessa kilpailijoihin ja toimialaan. Seuraamalla sitä ajan mittaan – esimerkiksi kerran neljänneksessä – sijoittajat voivat nähdä, mitkä yritykset kasvavat ja mitkä menettävät jalansijaa markkinoilla, ja tunnistaa mahdollisia vakoilukohteita.

Markkinoiden jakautuminen eri toimijoiden kesken voi kertoa paljon alan tilasta kilpailun asteesta useiden pienyritysten hallitsemiseen markkinoita laajempien trendien paljastamiseen, kuten siirtyvätkö kuluttajat mieltymyksiinsä yhdestä tuoteryhmästä toiseen. toinen.

Vaadimme ja muodostamme pitkäaikaisia ​​kumppanuuksia, jotta yrityksesi saa pitkän aikavälin tuloksia.

yli 90 % WebFX-asiakkaista jatkaa yhteistyötä kanssamme kampanjansa toisena vuonna.

Kuule tyytyväisiä asiakkaitamme

Kuinka laskea markkinaosuus

Laskeaksesi yrityksen markkinaosuuden jaat tietyn tuotteen, palvelun tai toimialan kokonaismyynnin yrityksesi saman ajanjakson myynnillä. Tämä indikaattori antaa kattavan kuvan yrityksen koosta sen toimialan ja kilpailijoiden kontekstissa.

🔥 Empfohlen:  Sijoitusrahastosijoittaminen: strategioita monipuolisen salkun rakentamiseksi

Oletetaan esimerkiksi, että omistat amerikkalaisen vaatekaupan “New Fashion”. Sen vuotuinen myynti on 1,5 miljardia dollaria, kun taas kuluttajat Yhdysvalloissa käyttävät yhteensä 100 miljardia dollaria vaatteisiin, mikä tarkoittaa, että yrityksesi osuus Yhdysvaltain vähittäiskaupan markkinoista on 1,5 %.

Laskelmat: Markkinaosuus = 1,5/100 * 100 = 1,5 %

Lyhyesti sanottuna, markkinaosuutesi tunteminen antaa sinulle käsityksen siitä, missä olet toimialallasi ja kuinka kohtaat välittömiä kilpailijoitasi.

Kuinka laskea suhteellinen markkinaosuus

Suhteellisen markkinaosuuden laskemiseksi jaa osuutesi suorimman kilpailijasi osuudella ja kerro sitten tulos 100:lla. Tulos paljastaa, kuinka suuri osa markkinoista sinulla on verrattuna ensisijaiseen vastustajaasi. Katso alla kaava yrityksen markkinaosuuden laskemiseksi.

Jos esimerkiksi hallitsevalla toimijalla Yhdysvaltain vaatemarkkinoilla on 25 %:n markkinaosuus, New Fashionin 1,5 %:n osuus jaetaan 25 %:lla, mikä vastaa 6 %.

Laskeminen: Suhteellinen markkinaosuus = (1,5/25 = 0,06) * 100 = 6 %.

Potentiaaliset sijoittajat saattavat nähdä, että New Fashionin markkinaosuus vastaa 6 prosenttia alan johtajan hallitsemasta markkinaosuudesta.

WebFX on kumppaniyritysten luottamus.

Kuule HydroWorxilta, joka näki a 236 % orgaanisten istuntojen kasvu WebFX-palveluilla.

Katso videokertomus

Kuinka laskea markkinaosuus uusille yrityksille

Tarkkojen tilastojen löytäminen uusille yrityksille tai sektoreille voi olla haastavaa, koska tällaisten tietojen seurantaan on vähemmän kysyntää. Riippumattomat virastot ja sääntelyelimet keräävät kuitenkin säännöllisesti markkinaosuuksia ja vertailukelpoisia tietoja nopeasti kasvavilta aloilta ja olemassa olevilta markkinoilta.

Uudelle yritykselle, joka liittyy vakiintuneille markkinoille, sen markkinaosuuden määrittäminen voi olla yhtä helppoa kuin sen myynnin (tai muun asiaankuuluvan tilaston) vertaaminen markkinoiden kokonaismyyntiin.

Vaikka voi olla haastavaa tietää kunkin markkinasegmentin tarkat prosenttiosuudet Yhdysvalloissa, on haastavampaa tietää, kuinka paljon tuotetta tai palvelua myydään maassa.

Oletetaan, että New Fashion myy 5 miljoonaa dollaria vaatteita Yhdysvalloissa ensimmäisen toimintavuotensa aikana, kun taas maa käyttää 500 miljoonaa dollaria vaatteisiin. Tässä tapauksessa New Fashionin markkinaosuus on noin 10 %.

🔥 Empfohlen:  Kuinka ostoskorin palautussähköpostit palauttivat meille satoja menetettyjä myyntimääriä

On kuitenkin haastavampaa arvioida New Fashionin markkinaosuutta kilpailijoihin nähden ja mitata sen kokoa suhteessa toimialaan näissä olosuhteissa.

Muista, mitä mittareita käytät uuden yrityksen markkinaosuutta määritettäessä. Tehdäänkö prosenttierittely kansallisella vai kansainvälisellä tasolla? Onko se koko yrityksen myyntiä vai tiettyä tuotelinjaa varten?

Vaikka uuden yrityksen markkinaosuuden arvioiminen voi olla haastavampaa, se on välttämätöntä. Sen avulla sidosryhmät voivat seurata yrityksen kehitystä ajan mittaan ja nähdä, tunkeutuuko se menestyksekkäästi markkinoille vai onko sillä vaikeuksia saada markkinaosuutta vakiintuneemmilta kilpailijoilta.

Aika nostaa myyntiäsi

Pitkä palveluluettelomme auttaa sinua kasvattamaan yrityksesi kaikkia osa-alueita markkinointistrategioilla, joiden on todistetusti lisättävä alimman rivin mittareita, kuten tuloja ja tuloksia.

Viimeisen 5 vuoden aikana olemme onnistuneet enemmän kuin 12,9 MILJOONAA liiketoimia koko asiakaskuntamme alueella.

Kuinka kasvattaa markkinaosuuttasi verkossa

Voit käyttää useita taktiikoita kasvattaaksesi markkinaosuutta ja tullaksesi alan johtajaksi.

Silti, jos nämä strategiat eivät ole kestäviä, häviät. Suuremman markkinaosuuden saaminen edellyttää pitkän aikavälin pohdintaa, kuinka hyödyntää olemassa olevaa vauhtia ja pitää osuuden kasvu.

Seuraa näitä ohjeita päästäksesi perille. WebFX voi myös auttaa, jos tarvitset lisää henkilöstöä tai resursseja markkinaosuutesi kasvattamiseen räätälöidyn suunnitelman kehittämiseen ja hallinnointiin. Digitaalinen markkinointipalvelumme kasvattaa läsnäoloasi verkossa ja houkuttelee lisää viittauksia, mikä antaa sinulle enemmän tuloja liiketoimintasi kasvattamiseen.

Ota yhteyttä verkossa tai soita 800-280-1062 puhua yhden strategeistamme saadaksesi tietää, kuinka voimme auttaa yritystäsi ottamaan valtasi toimialasi!

Table of Contents