Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Markkinointi- ja myyntitiimien yhdistäminen tulojen kasvattamiseksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Markkinointi- ja myyntitiimien yhdistäminen tulojen kasvattamiseksi

Markkinointi- ja myyntitiimien harmoninen työskentely on perimmäinen unelma. He ovat tehokkaimmillaan, kun he työskentelevät yhdessä, kohdistavat oikeita asiakaspersoonia, lisäävät konversioita ja kasvattavat myyntiäsi ja tulojasi.

Kohdista markkinointi- ja myyntitiimit tehokkaasti ja edistä yrityksesi kasvua tämän sivun avulla. Käsittelemämme aiheet ovat:

Haluatko saada uusimmat myynti- ja markkinointitiedot suoraan postilaatikkoosi? Tilaa viikoittainen uutiskirjeemme ilmaiseksi!

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Mitä markkinoinnin ja myynnin yhteensovittaminen on?

Markkinoinnin ja myynnin yhteensovittaminen on käytäntöä luoda yhteinen tavoitteiden ja strategioiden viitekehys markkinointi- ja myyntitiimien kesken. Markkinointi- ja myyntitiimien yhdistäminen voi auttaa sinua parantamaan yrityksesi sijoitetun pääoman tuottoprosenttia (ROI) ja myynnin tuottavuutta poistamalla tietosiilot.

Mitä datasiilot ovat?

Markkinointi- ja myyntitiimien väliset tietosiilot ovat yleinen ongelma eri toimialoilla. Tietosiilot ovat suuria tietojoukkoja yrityksesi sisällä, jotka rajoittuvat vain yhteen tiimiin tai osastoon.

Tietosiilot syntyvät, kun kukin osasto kerää tietoa, mutta ei jaa niitä keskenään. Tämän seurauksena markkinointitiimit suorittavat kampanjoita ilman selkeää tulostavoitetta, eivätkä myyntitiimit jaa keräämiään asiakastietoja.

Kuinka kohdistaa markkinointi- ja myyntitiimit yhteen

Nyt kun tiedät, mitä myynti- ja markkinointiyhteistyö on, katsotaanpa, kuinka yrityksesi kaltaiset yritykset voivat yhdistää markkinointi- ja myyntitiiminsä. Tässä on kuusi parasta myynti- ja markkinointiyhteistyön käytäntöä:

 1. Määrittele ja sovi yhteiset ehdot
 2. Määritä tiimien yhteiset tavoitteet, strategiat ja keskeiset suorituskykyindikaattorit (KPI)
 3. Luo ryhmillesi rakenne
 4. Dokumentoi järjestelmäsi ja prosessisi, jotta kaikki ymmärtävät ja arvostavat
 5. Sovi ulkoisista viesteistä
 6. Investoi myynnin mahdollistamiseen

Käydään läpi jokainen paras käytäntö:

1. Määrittele ja hyväksy yhteiset ehdot

Miten organisaatiosi määrittelee pätevän liidin? Markkinointitiimisi saattaa määritellä sen yhdellä tavalla – mutta entä jos myyntitiimisi määrittelee sen eri tavalla? Et halua sitä, joten käytä aikaa varmistaaksesi, että markkinointi- ja myyntitiimisi määrittelevät ja sopivat vakioehdot.

Hyväksyttyjen liidien lisäksi joitakin ehtoja, joista markkinointi- ja myyntiosastojen tulisi keskustella ja sopia:

2. Määritä tiimien yhteiset tavoitteet, strategiat ja keskeiset suorituskykyindikaattorit (KPI)

Aikoinaan myynti ja markkinointi toimivat selkeästi ja niillä oli erilaiset tavoitteet. Myyntitiimit keskittyivät tuottoon, kun taas markkinointitiimit keskittyivät ohjaamaan liikennettä verkkosivustoilleen ja lisäämään digitaalisten mainosten tavoittavuutta.

Kun asiakaspolku kehittyy henkilökohtaiseksi ja sujuvaksi, asiakkaat odottavat saumatonta vaihtoa markkinoinnista myyntiin. Tämän seurauksena myynti- ja markkinointitiimin tavoitteet ja strategiat ovat kehittyneet – osa tavoitteista on nyt jaettu, koska molemmat osastot voivat vaikuttaa niihin.

Markkinointi- ja myyntitiimit voivat tehdä yhteistyötä saavuttaakseen KPI:itä, kuten tulosprosenttia ja liidiarvoa.

3. Luo ryhmillesi rakenne

Kun olet määrittänyt tiimien yhteiset tavoitteet, luo rakenne, jotta määrittelet selkeästi kunkin tiimin vastuut ja vältät sekaannukset siitä, kuka on vastuussa tietyistä tehtävistä.

Tunnista kunkin joukkueen roolit. Voit esimerkiksi määrittää markkinointitiimillesi bränditietoisuutta ja liidien luomista. Samaan aikaan myyntitiimisi on vastuussa liidien muuntamisesta asiakkaiksi.

4. Dokumentoi rakenne ja prosessit, jotta tiimisi voi ymmärtää niitä

Säilytä dokumentti rakenteestasi ja prosesseistasi opastaaksesi kaikkia tiimisi jäseniä ja uusia jäseniä, jotka liittyvät organisaatioosi. Jos sinun on parannettava prosessejasi, myynti- ja markkinointitiimisi voivat tarkastella tätä asiakirjaa yhdessä luodakseen virtaviivaisemman työnkulun.

Kun live-dokumentti on kaikkien saatavilla viitteenä, he voivat myös arvostaa jokaisen panosta molempien tiimien yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

🔥 Empfohlen:  Tuntemattomia faktoja dropshippingistä | Dropshipping-faktoja, joita kukaan ei kerro sinulle

5. Sovi ulkoisista viesteistä

Saumattoman ja henkilökohtaisen kokemuksen tarjoamiseksi potentiaalisille ja asiakkaillesi markkinointi- ja myyntitiimien on sovittava markkinointiviesteistä ja -ehdoista, joita he käyttävät ulkoisessa kommunikoinnissa.

Oletetaan esimerkiksi, että olet kodin kunnostamisen alalla. Varmista, että asiakasta palvelevat tiimisi jäsenet noudattavat palvelujesi johdonmukaista nimeämiskäytäntöä, jotta potentiaaliset asiakkaat ja asiakkaasi eivät joudu tarjouksiasi hämmentymään!

6. Investoi myynnin mahdollistamiseen

Myynnin mahdollistaminen on prosessi, joka tarjoaa myyntiosastollesi oivaltavaa dataa, sisältöä ja työkaluja, jotka auttavat heitä hankkimaan ja kasvattamaan liidejä ja tekemään uusia sopimuksia. Se perustaa markkinointi- ja myyntitiimisi menestymään, koska he voivat käyttää tietoja ja työkaluja, joita he tarvitsevat tuloksesi kasvattamiseksi.

Myynnin mahdollistamistyökalut, kuten MarketingCloudFX (MCFX), antavat myynti- ja markkinointitiimillesi arvokkaita tietoja liideistäsi. MCFX tarjoaa myös muita ominaisuuksia, jotka voivat auttaa sinua parantamaan myyntiprosessejasi:

 • LeadManagerFX: Kuinka monta viitta vierailee aloitussivuillasi? Mitkä kampanjat tuottavat tehokkaasti tuloksia? LeadManagerFX:n avulla voit helposti vastata näihin kysymyksiin ja hallita liidejäsi aktiivisen päivittäisen raportoinnin ja reaaliaikaisen tiedon avulla sivustosi vierailijoiden toimista.
 • CallTrackerFX: Tämä työkalu seuraa puhelujen lähteitä ja antaa sinulle reaaliaikaista tietoa näistä puheluista. Voit jopa luoda erityisiä puhelinnumeroita kullekin markkinointikampanjalle saadaksesi paremman käsityksen kunkin kampanjan tehokkuudesta.

div { korkeus: auto !tärkeää; } .fx-wistia .wistia_click_to_play img { korkeus: auto; leveys: 100% !tärkeää; esine-sovitus: kansi; sijainti: staattinen !tärkeää; } @media(min-width : 800px) { .fx-wistia .wistia_click_to_play img { korkeus: 100 % !tärkeää; } } .fx-wistia .wistia_click_to_play>div>div { taustaväri: #207DE9 !tärkeää; } .fx-wistia .video-thumb { position: suhteellinen; näyttö: inline-block; box-shadow: 2px 2px 5px 2px rgba(0, 0, 0, .1); kohdistin: osoitin; reunan säde: 16px; ylivuoto piilotettu; rivin korkeus: 0; } .fx-wistia .video-thumb:before { position: absoluuttinen; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; näyttö: lohko; leveys: 110 pikseliä; korkeus: 82px; marginaali: -41px 0 0 -55px; sisältö: “\25BA”; tekstin tasaus: keskellä; taustaväri: #207DE9; väri: #fff; fonttikoko: 30px; rivin korkeus: 82 kuvapistettä; -webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-osx-font-smoothing: harmaasävy; tekstin sisennys: 5px; opasiteetti: 0,8; } .fx-wistia .video-thumb:hover:before { opasiteetti: 1; } .fx-wistia .video-thumb img { margin-bottom: 0px !tärkeää; } /* Tasaus */ .fx-wistia-left .wistia_click_to_play { margin-right: auto; } .fx-wistia-center .wistia_click_to_play { margin-left: auto; marginaali-oikea: auto; } .fx-wistia-right .wistia_click_to_play { margin-left: auto; } .fx-wistia_thumb img.wistia-no-thumb { border: 1px solid #dfdfdf; } .fx-wistia_thumb:before { content: “”; sijainti: absoluuttinen; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; korkeus: 50px; leveys: 50px; muunnos: kääntää (-50%, -50%); taustaväri: var(–sininen-03); } .fx-wistia_thumb .wistia_embed { taustakuva: url(‘/wp-content/themes/fx/assets/img/icons/icon-play.png’); taustatoisto: ei toistoa; tausta-sijainti: vasen; taustan koko: kansi; sisältö: ” “; näyttö: lohko; leveys: 95px; korkeus: 95px; sijainti: absoluuttinen; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; muunnos: kääntää (-50%, -50%); z-indeksi: 2; } .fx-wistia_thumb .wistia_embed:before { box-shadow: 0 0 0 12px rgb(106 106 106 / 30%); raja-säde: 50 %; sisältö: ”; sijainti: absoluuttinen; leveys: 95px; korkeus: 95px; z-indeksi: 2; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; muunnos: kääntää (-50%, -50%); } .fx-wistia_thumb:hover .wistia_embed:before { box-shadow: 0 0 0 12px var(–blue-03); } .fx-wistia2 .fx-wistia_thumb { sijainti: suhteellinen; näyttö: lohko; } .fx-wistia2 .fx-wistia_thumb img { leveys: 100 %; näyttö: lohko; sijainti: alku; }]]>

5 myynnin ja markkinoinnin yhteensovittamisen etua

Markkinointi- ja myyntitiimiä yhdistävän prosessin luominen voi olla hankalaa, mutta se auttaa sinua:

 1. Ymmärrä paremmin asiakkaitasi ja heidän tarpeitaan
 2. Kartoita asiakaspolkusi tarkemmin
 3. Paranna tulosprosenttejasi
 4. Lyhennä myyntisykliäsi
 5. Kasvata tulojasi

Käydään läpi jokainen näistä eduista yksityiskohtaisemmin.

1. Ymmärrä paremmin asiakkaitasi ja heidän tarpeitaan

Markkinointi- ja myyntitiimisi tulee tuntea asiakkaasi hyvin ja ymmärtää heidän kipukohtansa. Työskentelemällä yhdessä ja jakamalla tietoja mahdollisuuksistasi myynti- ja markkinointitiimit voivat ymmärtää asiakkaitasi paremmin houkutellakseen, kasvattaakseen ja muuntaakseen liidejä.

Lisäksi he voivat luoda tarkkoja ostajapersoonia. Mitkä markkinointiviestit resonoivat hyvin kunkin henkilön kanssa? Millaista palautetta asiakkaat ovat antaneet tuotteestasi? Kohdistamalla markkinoinnin ja myynnin saat arvokkaita asiakasnäkemyksiä strategioiden edistämiseksi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka digitaalinen markkinointi voi auttaa yritystä kasvamaan? [+8 Benefits]

2. Kartoita asiakaspolkusi tarkemmin

Missä kosketuspisteissä asiakkaasi lopettavat yhteydenpidon yritykseesi? Mitkä kosketuspisteet saavat mahdolliset asiakkaat jatkamaan ostoaan?

Myynti- ja markkinointitiimisi keräävät vastaukset näihin kysymyksiin. Yhdessä ne myös keräävät tietoja mahdollisista asiakkaistasi ja asiakkaiden matkasta yritykseesi.

Kokoamalla yhteen kunkin osaston keräämät tiedot saat selkeämmän kuvan asiakaspolustasi. Käyttäytymisen ja mieltymysten jakaminen voi auttaa markkinointi- ja myyntitiimejäsi tunnistamaan ja priorisoimaan potentiaalisia asiakkaita lähempänä ostoa.

3. Paranna muuntoprosentteja

Myynti- ja markkinointitiimisi voivat optimoida asiakaspolkusi runsaan tiedon avulla asiakkaidesi käyttäytymisestä ja mieltymyksistä. Tämän seurauksena he voivat nostaa konversioprosenttejasi vähentämällä kitkaa ja esteitä asiakkaan matkalla.

Poistuvatko mahdolliset asiakkaat aloitussivultasi lomakkeen täyttämisen sijaan? Pyysivätkö useimmat suljetuista tarjouksistasi ilmaista kokeilujaksoa ennen kuin ne muuttuivat maksaviksi asiakkaiksi? Rikkoa markkinointi- ja myyntitiimiesi väliset seinät, jotta he voivat saada enemmän konversioita yrityksellesi.

4. Lyhennä myyntisykliäsi

Kuluttajien ostokäyttäytyminen on kehittynyt, joten yritysten on myös arvioitava ja päivitettävä strategioitaan. Jakamalla asiakastietoja keskenään markkinointi- ja myyntitiimit voivat lyhentää myyntisykliä jopa 14 %..

Työskentelemällä yhdessä myynti- ja markkinointitiimit voivat:

 • Segmentoi heidän mahdollisuutensa ja asiakkaat tehokkaammin
 • Tavoita kohdeyleisöt tehokkaammin
 • Luo tehokkaita markkinointi- ja myyntistrategioita ostajan matkan eri vaiheisiin
 • Hoida ja sitouttaa tulevaisuudennäkymiä
 • Tarjoa parempaa asiakastukea koko myyntimatkan ajan

5. Kasvata tuloja

Kun myynti- ja markkinointitiimit tekevät yhteistyötä, molemmat tiimit pitävät toisiaan liittolaisina saavuttaakseen yhteiset liiketoimintatavoitteet. He katsovat isompaa kuvaa ja arvostavat jokaisen joukkueen panosta.

Tämän seurauksena ne voivat kasvattaa myyntiä ja tuloja. He jopa tekevät yhteistyötä kasvattaakseen keskimääräistä asiakasarvoasi kehittämällä ristiinmyynti- ja lisämyyntistrategioita.

4 ongelmaa, joihin myynti- ja markkinointiyhteistyö ratkaisee

Myynti- ja markkinointitiimien välinen kitka on yleistä. Molempien osastojen yhdistäminen voi kuitenkin auttaa ratkaisemaan nämä ongelmat:

 1. Rajoitettu näkemys asiakastiedoista
 2. Liian vähäiset markkinointimateriaalit ja -sisältö
 3. Karkeat johdonvaihdot markkinoinnista myyntiin
 4. Markkinoinnin vaikuttavuuden puute

Keskustellaan siitä, kuinka markkinoinnin ja myynnin yhdenmukaistaminen voi ratkaista kunkin ongelman:

1. Rajoitettu käsitys asiakasdatasta

Nykyään monilla organisaatioilla on erilaisia ​​potentiaalisten ja asiakastietojen lähteitä, mutta niiden tietokasoista näkemykset ovat rajalliset, koska myynti- ja markkinointitiimit muodostavat usein tietosiiloja.

Markkinoinnin ja myynnin kohdistaminen voi auttaa järjestämään ja analysoimaan yrityksesi käytettävissä olevia tietoja. Saamasi oivallukset voivat ohjata strategioitasi eteenpäin.

2. Liian käytetyt markkinointimateriaalit ja -sisältö

Tuottaako markkinointitiimisi sisältöä ja markkinointimateriaalia, joita myyntitiimisi käyttää harvoin? Markkinointivakuudet ovat sisältöön perustuvia materiaaleja, joita käytetään yrityksesi mainostamiseen. Infografiikka, tapaustutkimukset ja e-kirjat ovat esimerkkejä vakuuksista, joita markkinointitiimit luovat myyntitiimeille.

Markkinoinnin ja myynnin yhteensovittaminen voi auttaa sinua maksimoimaan sisällön ja markkinointimateriaalisi. Molempien tiimien panoksista laaditut sisältö- ja markkinointimateriaalit sisältävät vahvistettua hyödyllistä tietoa brändäystä, markkinointia ja myyntiä varten.

3. Karkeat johdon vaihdot markkinoinnista myyntiin

Lyijyn vaihto on tyypillinen ristiriita markkinointi- ja myyntitiimien välillä. Markkinointi voi tuottaa monia liidejä kampanjasta, mutta myyntitiimi saattaa tuntea, että he eivät ole tarpeeksi päteviä.

Myynti- ja markkinointiyhteistyö voi johtaa siihen, että molemmat tiimit sopivat liidien pisteytysjärjestelmästä ja hyväksyttävästä johtamisnopeudesta.

4. Markkinoinnin puuttuminen

Voiko tiimisi tunnistaa asiakaskontaktipisteet, jotka vaikuttivat mahdollisuuksiin tehdä ostoksia sinulta?

Markkinointi- ja myyntitiimien on tiedettävä, mikä johtaa tuloksiin, joten osastojen yhdistäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta he voivat tunnistaa, mitkä strategiat ovat tehokkaita ja mitkä investoinnit edistävät tulostasi.

Numeroiden mukaan: 3 markkinoinnin ja myynnin kohdistustilastot

Kun markkinointi- ja myyntitiimit ovat linjassa, ne ovat kuin hyvin öljytty kone, joka houkuttelee ja ruokkii liidejä, tekee sopimuksia ja pitää asiakkaat tyytyväisinä. Lisäksi tiimin jäsenillä on valtaa, koska heillä on oivalluksia ja työkaluja menestyäkseen, ja heidän ponnistelunsa vaikuttavat suoraan tulokseen.

🔥 Empfohlen:  MSc digitaalinen markkinointi: työpaikat, uravaihtoehdot, palkka, tulevaisuuden laajuus 2023

Tässä on kolme myynti- ja markkinointitilastoa, jotka vakuuttavat sinut kohdistamaan markkinointi- ja myyntitiimit:

3 asiaa, jotka markkinoinnin on tehtävä myynnin eteen

Markkinointitiimit ovat vastuussa myyntitiimien tukemisesta yrityksen liikevaihdon kasvattamisessa. Ne keskittyvät tarjoamaan saumaton kokemus ostajan matkan ensimmäisissä vaiheissa ja valmistamaan heitä myöhempään vaiheeseen.

Markkinointitiimisi tulee tehdä seuraavat asiat myyntitiimillesi:

 • Kouluta kohdeyleisösi: Miksi mahdolliset asiakkaat tarvitsevat tuotettasi tai palveluasi? Kerro sisältömarkkinointistrategiasi avulla vaikuttava tarina kohdeyleisösi kohtaamasta ongelmasta ja siitä, kuinka tarjouksesi voi auttaa heitä voittamaan kipupisteensä.
 • Lisää omaa bränditietoisuutta: Vaikka kohdeyleisösi ei ole vielä valmis ostamaan, markkinointitiimisi voi silti esitellä heille brändisi.
 • Kasvata liidejä ja pidä asiakkaasi sitoutuneina: Käytä asiakassuhteiden hallintaohjelmistoasi (CRM) ja kehitä suhdetta liidiisi ja asiakkaisiisi lähettämällä heille henkilökohtaisia ​​viestejä, kuten yrityksesi vuosipäivät tai alennuskoodit heidän suosikkituotteihinsa.

3 asiaa, jotka myynnin on tehtävä markkinoinnissa

Vaikka myyntitiimit ovat ensisijaisesti vastuussa myynnistä, heidän on myös tuettava markkinointitiimejä. Koska useimmat myyntitiimin jäsenet ovat asiakaslähtöisiä, heillä on paljon arvokkaita asiakasnäkemyksiä, joita he voivat jakaa markkinointitiimin kanssa.

Myyntitiimisi tulee:

 • Tarkista ja osallistu markkinointitiimin strategioihin ja sisältöön
 • Jaa tuotteidesi tai palveluidesi todellisia sovelluksia
 • Jaa asiakkaiden ja toimialan näkemyksiä

Digitaaliset markkinointikampanjamme vaikuttavat parantuviin mittareihin sinun tulos.

Katso lisää tuloksia

WebFX on tuottanut asiakkaille seuraavat tulokset:

3 miljardia dollaria

Asiakastuloissa

7,8 miljoonaa

Johdot asiakkaillemme

5,2 miljoonaa

Asiakkaiden puhelut

Kohdista markkinointi- ja myyntitiimien strategiat WebFX:n kanssa

Markkinointi- ja myyntitiimien yhteensovittaminen virtaviivaistaa prosessiasi, tekee molemmista tiimeistä tehokkaita ja ruokkii kasvua. Jos tarvitset apua voittavien markkinointi- ja myyntistrategioiden luomisessa tai molempien osastojen yhdistämisessä, anna WebFX:n auttaa.

Olemme täyden palvelun digitaalisen markkinoinnin toimisto, jolla on yli 25 vuoden kokemus 154 toimialalta. Olemme auttaneet asiakkaitamme saamaan 3 miljardia dollaria tuloja. Haluaisimme tarjota samat tulokset yrityksellesi mahdollistamalla markkinointi- ja myyntitiimien strategioiden yhdenmukaistamisen.

Lisäksi oma kasvualustamme ja myynnin mahdollistamistyökalumme MarketingCloudFX voivat auttaa sinua seuraamaan liidejä, määrittämään sijoitetun pääoman tuottoprosentin ja tarjoamaan näkemyksiä kampanjoistasi.

Ota yhteyttä verkossa tai soita numeroon 800-280-1062 juttelemaan strategin kanssa markkinointipalveluistamme!