Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Martech-pinon rakentaminen: 6 tärkeää vaihetta

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Martech-pinon rakentaminen: 6 tärkeää vaihetta

Tässä videossa Dan WebFX Marketing Ops -tiimistä selittää, kuinka luodaan martech-pino, ja jakaa työkaluja, joiden avulla voit aloittaa.

Transkriptio:

Mikä on martech ja miten rakennat markkinoinnin teknologiapinon? Selitän Jenga-pelillä.

Ajattele koko korttelitornia digitaalisena markkinointiasi. Jokainen puupalikka edustaa osaa markkinointiasi, joka sisältää sekä teknologian että strategiat, joita käytät tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Strategioiden ja teknologian on toimittava yhdessä ja tuettava toisiaan menestyäksesi. Joten jos yksi lohko on sisältömarkkinointistrategiasi, toinen voi olla sisällönhallintajärjestelmä, jota käytät sisältösi julkaisemiseen.

Voit jatkaa uusien strategioiden tai teknologioiden lisäämistä torniisi, mutta jos jokin alareunassa on rikki, kuten ehkä kohdistat sisällölläsi väärään yleisöön, koko strategiasi on vaarassa kaatua.

Älä huoli, jos et ole vielä asiantuntija martech-pinon rakentamisessa. Katsomalla tämän videon opit hyödyntämään sisäistä arkkitehtuuriasi.

Mutta ensin selitän markkinointitekniikan perusteet.

Mikä on martech?

Markkinointiteknologia tai martech (kuten me sanomme biz-toiminnassa) viittaa työkaluihin, joita käytät digitaalisen markkinointistrategiasi virtaviivaistamiseen tai parantamiseen. Nämä työkalut voivat olla sovelluksia, ohjelmistoja tai muita digitaalisia alustoja, jotka vaikuttavat markkinoinnissasi.

Martech-pinosi on yhdistelmä työkaluja, joita käytät markkinointistrategiasi tehostamiseen.

Viime kädessä sen, mitä lisäät pinoon, tulee vastata erityisiä markkinointitarpeitasi, ja ne vaihtelevat yrityksittain. Selitän siitä hieman lisää.

4 loistavaa työkalua markkinointipinollesi

Tietojen kerääminen ja analysointi pinosta auttaa sinua tekemään parempia markkinointipäätöksiä, mikä säästää rahaa ja tekee strategioistasi tehokkaampia.

Yrityksesi voi tarvita vain yhden näistä työkaluista tai saatat tarvita ne kaikki. Tämä ensimmäinen työkalu voi hyödyttää jokaista markkinoijaa, ja se on hyvä paikka aloittaa, jos et käytä työkaluja.

1. Analytics-alusta

Analytiikka-alusta, kuten Google Analytics tai Adobe Analytics, kerää tietoa siitä, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa verkkosivustosi kanssa. Tämän tyyppisen työkalun avulla voit nähdä, kuinka ihmiset löysivät verkkosivustosi, kuinka he käyttäytyvät verkkosivustollasi, tekivätkö he toimintoja ja paljon muuta.

2. Sähköpostimarkkinointialusta

Sähköpostimarkkinointialustan avulla voit olla yhteydessä yleisöösi heidän postilaatikossaan (niin kauan kuin he antavat sinulle luvan). Riippuen käyttämästäsi alustasta, voit personoida sähköpostisi sisältöä, luoda automatisoituja sähköposteja ihmisten toimien perusteella, testata erilaisia ​​strategioita ja lähettää sisältöä, joka sisältää tuotepäivityksiä, säännöllisiä uutiskirjeitä tai jopa erikoistarjouksia.

EmailMarketingFX-, Campaign Monitor- tai MailChimp-työkalumme tarjoavat erilaisia ​​ratkaisuja yleisön sitouttamiseen sähköpostilla.

Seuraavat kaksi tekniikkaa ovat erinomaisia ​​ensimmäisen osapuolen tietojen keräämiseen ja ensimmäisen osapuolen datan käyttämiseen, joita keräät asiakkaistasi.

🔥 Empfohlen:  34 tärkeää elämän oppituntia, jotka muuttavat elämäsi!

3. Asiakassuhteiden hallintajärjestelmä (CRM).

CRM auttaa sinua seuraamaan liiditietoja, tunnistamaan myyntimahdollisuuksia ja seuraamaan vuorovaikutusta, kuten myyntipuheluita ja yhteystietoja. Voit seurata, missä ihmiset ovat myyntiputkessasi, ja kommunikoida heidän kanssaan sen mukaisesti.

4. Asiakastietoalusta (CDP)

CDP on toinen ensimmäisen osapuolen tietotyökalu, joka yhdistää lukuisten työkalujen tiedot luodakseen yhtenäisiä asiakasprofiileja, jotka perustuvat erilaisiin kontaktipisteisiin, joita ihmisillä on yrityksesi kanssa. CDP:n avulla voit asettaa nämä profiilit muiden työkalujen ja järjestelmien saataville, jotta voit luoda kohdistetumpia ja yksilöllisempiä markkinointiviestejä.

Nämä neljä työkalua eivät ole ainoita asioita, joita voit käyttää tekniikkapinon rakentamiseen. Voit kasvattaa pinoasi A/B-testausalustoilla, sosiaalisen median automaatiotyökaluilla tai sisällönhallintajärjestelmällä (CMS). Ja minulla ei todellakaan ole tässä videossa aikaa käydä läpi mainostekniikkaa (mainostekniikkaa), kuten ohjelmallisia mainontaalustoja, jotka käyttävät tekoälyä ja koneoppimista optimoimaan mainoksiasi Internetissä.

Voit oppia lisää eri alustoista, joita voit käyttää verkkosivuillamme. Seuraavaksi: kuusi vaihetta pinon kokoamiseen.

Tutustu WebFX:ään:

Maailmanluokan tekninen markkinointitoimistosi yli 1,6 miljoonaa tuntia yhdistettyä asiantuntemusta.

Martech-pinon rakentaminen: 6 tärkeää vaihetta

1. Tee luettelo olemassa olevasta teknologiastasi

Sinun tulisi tietää, mitä alustoja, ohjelmistoja tai sovelluksia tiimisi tällä hetkellä käyttää ja kunkin työkalun ominaisuudet, ennen kuin käytät paljon uuteen. Et halua investoida työkaluun, joka sinulla on jo tai johonkin, joka ei toimi hyvin muiden työkalujesi kanssa.

Martech-pinosi työkalut kommunikoivat usein toistensa kanssa tarkentamaan tietojasi ja saavuttaakseen mitä haluat. Viimeinen asia, jota haluat käsitellä, on suuri päänsärky työkaluista, jotka eivät ole yhteensopivia keskenään tai jotka rikkoutuvat usein.

2. Tunnista tarpeesi

Siellä on niin monia markkinointitekniikoita, jotka saavuttavat erilaisia ​​asioita. Jotta et hukkuisi loputtomalta näyttäviin vaihtoehtoihin, mieti, mitä toivot saavasi irti markkinointiteknologiasta.

Ensinnäkin hahmottele yrityksesi tavoitteet ja digitaalisen markkinoinnin strategiat, joita haluat toteuttaa saavuttaaksesi ne. Pelkästään tavoitteesi ja strategian tiedolla olet eliminoinut joukon vaihtoehtoja, joista ei olisi sinulle hyötyä.

Mitä haluaisit saada aikaan, jonka teknologia voi herättää eloon? Onko markkinoinnissasi jokin osa, joka voisi olla tehokkaampaa tai virtaviivaisempaa?

Jos et ole varma tarpeistasi, kysy tiimiltäsi, mitä he haaveilevat tekevänsä markkinoinnillasi, mitä he eivät tällä hetkellä pysty tekemään. Ehkä he haluavat tietoja tai jonkinlaista automaatiota työtaakan vähentämiseksi.

🔥 Empfohlen:  Sosiaalinen media, mobiili ja matkailu: Tykkää, twiittaa ja jaa tiesi ympäri maailmaa

3. Selvitä budjettisi

Markkinointiteknologia voi olla kallista. Puhun satoja tuhansia dollareita vuodessa riippuen käyttötapauksestasi. Näin ei ole kaikkien työkalujen kohdalla, mutta pätee joihinkin työkaluihin.

Ennen kuin suunnittelet tapaamisia eri teknologiayritysten kanssa, tiedä, kuinka paljon voit kuluttaa kuhunkin työkaluun (ja yleisesti). Tämä varmistaa, että et käytä kaikkea yhteen tekniikkaan, vaan huomaat myöhemmin, ettei sinulla ole varaa kahdelle muulle työkalulle, joita tarvitset tavoitteidesi saavuttamiseksi.

4. Tutkimusratkaisut

Valmistaudu tässä vaiheessa maksimaaliseen kosimiseen, mikä tarkoittaa, että sinulla on todennäköisesti tapaamisia eri yritysten myyntiedustajien kanssa.

Klassinen tapa aloittaa tutkimus on googlettaa se. Etsi yritysten verkkosivustot ja merkitse kaikki, jotka erottuvat muista. Löydät paljon hienoja yksityiskohtia kustakin yrityksestä arvostelusivustoilta, kuten G2.

Kun teet tutkimusta, yritä löytää vastauksia näihin kysymyksiin:

  • Tekeekö työkalu sen mitä tarvitset?
  • Toimiiko työkalu hyvin muiden työkalujesi kanssa?
  • Kasvaako työkalu kanssasi yrityksesi laajentuessa?
  • Paljonko työkalu maksaa?
  • Onko sinulla pääsy asiakirjoihin tai yrityksen edustajaan, joka auttaa työkalun käyttöönotossa ja vianmäärityksessä?
  • Miten ihmiset kuvailevat asiakaspalvelua?
  • Kuinka paljon aikaa sinun on käytettävä, jotta tämä työkalu toimisi oikein?

Yritä oppia mahdollisimman paljon kunkin markkinointitekniikan toiminnasta. Etsi opetusohjelmia, vinkkejä ja muita hyödyllisiä asiakirjoja, joiden avulla saat kaiken irti työkaluistasi. Jos et löydä paljon tietoa tämän tekniikan käytöstä, sinun kannattaa harkita sijoittamista kahdesti. Tarvitset mahdollisimman paljon apua työkalujen käyttöönotossa ja parhaan hyödyn saamisessa.

Mieti sisäisesti tiimisi taitotasoa. Rehellisesti sanottuna tämä voi olla jopa koko prosessi sinänsä. Ensinnäkin, kuka on vastuussa teknologiapinosi tai sen tiettyjen osien hallinnasta, ja mikä on heidän taitotasonsa? Toiseksi, onko vastuuhenkilöillä tarpeeksi aikaa hallita oman martech-pinoasi?

Kun sinusta tuntuu, että olet tutkinut tarpeeksi omalta osaltasi, sinun kannattaa ottaa yhteyttä jokaiseen yritykseen. Voit istua esityksen läpi, keskustella teknologiayrityksen edustajan kanssa tai jopa päästä esittelyyn.

Älä pelkää esittää kysymyksiä täällä! Sinun pitäisi ymmärtää täysin, mihin olet ryhtymässä, ennen kuin olet syvällä.

5. Valitse sinulle parhaiten sopiva työkalu

Ota aikaa, kun teet päätöksen. Harkitse kaikkia käytettävissäsi olevia vaihtoehtoja ja sitä, kuinka paljon työtä työkalun määrittäminen vaatii, kuten tietojen siirtäminen tai synkronointi muiden työkalujen kanssa. Ehkä voit laatia luettelon eduista ja haitoista opastaaksesi sinua.

🔥 Empfohlen:  Sivun piilottaminen WordPressissä neljällä helpolla tavalla [2023]

Varmista vain, että jaat tutkimuksesi kenen tahansa kanssa, joka hallitsee markkinointipinoasi. Heidän tulee olla yhtä tyytyväisiä päätökseesi kuin sinäkin.

6. Ota käyttöön uudet tekniset työkalusi

Lopuksi, kun olet allekirjoittanut sopimukset ja päässyt käyttämään kiiltäviä uusia työkalujasi, olet valmis lisäämään ne pinoasi – tai luomaan martech-pinon, jos sinulla ei ole jo olemassa olevaa. Tämä voi olla melko monimutkainen tekninen prosessi riippuen investoimistasi työkaluista ja siitä, kuinka paljon markkinointitiedoistasi sinun on käsiteltävä tai siirrettävä. Se voi olla vaikein osa tätä kaikkea.

Jotkut yritykset voivat auttaa markkinointipinosi asettamisessa riippumatta siitä, sisältyykö se sijoituksesi tai lisättynä ylimääräisenä maksuna, ja se voi olla loistava vaihtoehto, jos sinulla ei ole paljon kokemusta tai aikaa omistaa settisi. ylös. Martech-pinon rakentamisprosessissa on haasteensa, joten ei ole häpeä tarvita apua.

Kun olet integroinut työkalusi markkinointistrategiaasi – mikä EI ole helppoa, muistan – sinun kannattaa sulkea raportointisilmukasi. Tämä on vain hieno tapa sanoa, että yhdistät markkinointi- ja myyntitiimien raportoinnin, jotta kaikki ymmärtävät paremmin, kuinka heidän strategiansa toimivat yhdessä.

Älä unohda arvioida työkalujasi säännöllisesti. Jos markkinointiteknologiasi ei toimi luvatulla tavalla tai et vain pidä siitä niin paljon kuin ajattelit, katso vaihtoehtojasi. Siellä on niin monia alustoja, ja olen varma, että niiden takana olevat tiimit haluaisivat olla yhteydessä sinuun.

Julkaisemme videoita joka maanantai.

Jep. Joka Maanantai.

Liity mukaan 5000 markkinoijaa jotka saavat markkinointitietonsa WebFX-videoista.

Tilaa nyt

Ennen kuin lähdemme, painaisitko tilauspainiketta ja kelloa pysyäksesi kanavamme ajan tasalla? Julkaisemme joka maanantai uusia digitaalisen markkinoinnin videoita, joissa esiintyvät omat asiantuntijamme. Meillä on myös sähköpostiuutiskirje, jossa on vinkkejä, temppuja ja kaikkea muuta, mitä tarvitset liiketoimintasi kasvattamiseen digitaalisen markkinoinnin avulla. Ilmoittautumislinkin löydät videon kuvauksesta.

Kiitos, että liityit joukkoon, hyvät martech-fanit!