Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mediayhtiö aikoo korvata luovien ihmisten työt tekoälyllä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mediayhtiö aikoo korvata luovien ihmisten työt tekoälyllä

Aikana, jolloin monet kamppailevat saadakseen toimeentulonsa, ChatGPT:n kaltaisen tekoälyn korvaamisen uhka on erityisen huolestuttava. Vaikka on joitain tehtäviä, kenellekään ihmiselle ei pitäisi joutua (mitä olemme iloisia AI viedä pois), kukaan ei halua nähdä ihmisten toimeentulon katoavan. Kiinalainen mediajätti Blue Focus on eri mieltä.

Yhtiö, jonka arvo on 3 miljardia dollaria, on tehnyt kyselyitä Kiinan tekoälyjohtajat Alibaba ja Baidu, joilla kullakin on omat erilliset mallinsa, jotka tunnetaan nimellä Tongyi Qianwen ja Ernie. Vaikka olemme tottuneet siihen, että jotkin tehtävät ovat automatisoituja, tässä tapauksessa vaarassa olevat työt ovat yleensä sellaisia, joita pidetään turvallisina koneen vaihdoilta – kirjoittajat. Voi ei.

Sisäinen muistio, jonka on saanut Bloomberg “Ottaaksemme käyttöön tekoälyn luoman sisällön uuden aallon, olemme tästä päivästä alkaen päättäneet lopettaa kaikki menot kolmansien osapuolien tekstinkirjoittajiin ja suunnittelijoihin.”

Suunnittelu- ja copywriting-alan toimijoille huolestuttavaa on, että Blue Focuksen osakekurssit nousivat 19 %, kun muistio ihmisurakoitsijoiden käytön lopettamisesta tuli julkisuuteen.

Onko tekoäly uhka luoville aloille?

Vaikka tekoälytaide on ilmeisin riski luoville aloille kohtuullista käyttöä ja taiteellisia ansioita koskevissa kysymyksissä, se ei ole yksin. Aiemmin tänä vuonna Google paljasti luoneensa AI pystyy luomaan musiikkia mistä tahansa genrestä pelkästään tekstikehotteista.

Myös kirjoitettu sana on vaarassa. Tekstinkirjoittajat ovat vastuussa joistakin ihmiskunnan historian ikonisimmista lauseista, ja parhaat tienaavat suuria summia. BMW:n ja Samsungin kaltaisten asiakkaiden kanssa Blue Focusilla on hyvin näkyviä kampanjoita työstettävänä. Olen työskennellyt aiemmassa elämässäni tekstikirjoittajana, ja halusin testata tekoälyä (tässä tapauksessa ChatGPT:tä).

Tulokset olivat melko heikkoja ja yleisiä, mutta huolestuttavaa on, että tekoälyteknologia oppii ja kehittyy koko ajan. Tällä hetkellä tapa, jolla ChatGPT:n ja Google Bardin kaltaiset tekoälyt hyödyntävät olemassa olevaa verkkosisältöä, vaikeuttaa niiden näkemistä aidosti luovina ja vaarantaa myös vahingossa tapahtuvan plagioinnin, mutta kuka sanoo, mihin ne pystyvät tulevaisuudessa. ?

🔥 Empfohlen:  Ihmisten käyttäytymisteorioita, joita voidaan soveltaa verkkosuunnitteluun

Toisaalta tekoäly on myös luonut työpaikkoja, niin sanotut “kehotusinsinöörit” voivat ansaita paljon rahaa, kun taas joillakin verkkosivustoilla alkuperäisiä tekoälykehotteita myydään eBay-tyylisessä muodossa. Tulevaisuuden taiteilijat ja kirjoittajat saattavat tarvita taustaa koodauksessa ja ohjelmoinnissa. Ainakin voimme kaikki olla yhtä mieltä siitä, että maailma tarvitsee aina teknisiä toimittajia.

Tämän päivän parhaat SteelSeries Rival 3 -tarjoukset