Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Metan tyylikkäät AR-lasit ilmestyvät vuodelle 2024

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Metan tyylikkäät AR-lasit ilmestyvät vuodelle 2024

Metan ensimmäiset täysin AR-valmiit älylasit saattavat saapua vuonna 2024, jolloin käyttäjät voivat tutustua toimitusjohtaja Mark Zuckerbergin yleviin metaverse-kokemuksiin. Teknologiajulkaisun The Vergen raportin mukaan Metan huippuluokan AR-älylasit, koodinimeltään Project Nazare, saavat debyyttinsä parin seuraavan vuoden aikana. Ja näyttää siltä, ​​​​että yritys ei jätä mitään kiveä kääntämättä yrittäessään tarjota parhaan mahdollisen kokemuksen.

AR-lasien sanotaan näyttävän melko normaaleilta mustilla kehyksillä, ja niissä on myös kamera, mikä on osoitus Project Aria AR -lasikonseptista, jonka Facebook julkisti vuonna 2020. Ne tarjoaisivat vaikuttavaa tekniikkaa, kuten huippuluokan aaltoputkia, kehykseen sisäänrakennettu stereoäänijärjestelmä, microLED-projektorit lisäävät visuaalista tarkkuutta sekä katseenseurantamahdollisuus. Yritys tekee jopa yhteistyötä puolijohdekumppaneiden kanssa Kiinassa kehittääkseen mukautettuja siruja.

Project Nazare ei kuitenkaan ole erillinen AR-lasipari. Niiden kerrotaan muodostavan langattomasti pariliitoksen älypuhelimen kokoisen laskentayksikön kanssa. Noin 100 grammaa painavat Metan AR-lasit antavat käyttäjille mahdollisuuden nähdä ja olla vuorovaikutuksessa holografisen näkymän kanssa muista ihmisistä. Viime vuoden Facebook Connect -esityksessä Zuckerberg esitti AR-lasiensa kautta myös karkean demon siitä, miltä oikean henkilön ja holografisen avatarin välinen vuorovaikutus voisi näyttää metaversumissa.

Metan päällikön kerrotaan jahtaavan täysimittaisia ​​AR-kokemuksia, jotka on täydennetty 3D-grafiikalla yhtiön ensimmäisissä AR-laseissa sekä laajan näkökentän, joka ylittää 70 asteen rajan. “Sosiaalisesti hyväksyttävä” muotoilu on myös prioriteetti, mitä Meta saavutti jossain määrin Ray-Ban Stories -älylaseilla. Estetiikka on tärkeää, koska ihmiset pelkäävät käyttää oudon näköisiä, tilaa vieviä älylaseja kasvoillaan julkisilla paikoilla. Väitetään, että naisen kimppuun syytettiin Google Glass -lasien käyttämisen vuoksi vuosia sitten, ja siellä on koko luettelo myymälöitä ravintoloista lemmikkikauppoihin, jotka kielsivät Googlen puettavan laitteen.

Metan älylasit saattavat myös tulla mukana kehittyneillä rannekoruilla, jotka havaitsevat hermosignaaleja ja ennustavat, mitä tehtäviä käyttäjät haluavat suorittaa. Facebookin viime vuonna osoittamassa tekniikan esittelyssä käyttäjät olivat vuorovaikutuksessa useiden ilmassa kelluvien ikkunoiden kanssa, ampuivat nuolta AR-jousesta ja kirjoittavat virtuaalisella näppäimistöllä. Ihmisille, jotka tuntevat Tony Starkin laboratorioharrastukset Marvelin elokuvissa, Meta näyttää jahtaavan juuri tällaista ranteeseen perustuvaa vuorovaikutusta.

🔥 Empfohlen:  11 parasta Twitter-markkinointityökalua vuodelle 2023 (vertailu)

Mutta kaikella tällä verrattavalla reunalla puettavalla AR-tekniikalla on mojova hintalappu. Materiaalikustannusten kerrotaan nousevan tuhansiin dollareihin. Vergen Alex Heath mainitsi Spacesissa isännöimässä live-ääni-chat-huoneessa, että AR-lasien valmistuskustannukset ovat yli 2 000 dollaria. Facebookin kerrotaan aikovansa tukea Project Nazare AR -laseja lisätäkseen niiden leviämistä markkinoille, strategiaa, jota se noudattaa jo Oculus VR -kuulokkeiden myynnissä.

Meta tietää sen aivan liiankin hyvin, minkä vuoksi yrityksellä on vaatimattomat tavoitteet siirtää ensimmäisiä AR-lasejaan “pienissä kymmenissä tuhansissa”. Mutta Project Nazare on vasta alkua. Meta on jo laatinut suunnitelmat toisen ja kolmannen sukupolven AR-laseista, jotka on alustavasti suunniteltu vuodelle 2026 ja 2028. Yrityksen älykellot tarjoavat myös jonkinlaisen integroinnin AR-laseihin.

Myös edullisemmat älylasit ovat valmisteilla. Parhaillaan kehitteillä koodinimellä Project Hypernova, nämä tarjoavat vähemmän AR-kokemuksia ja yhdistävät älypuhelimen ilmoitukset ja hälytykset silmälasien näytölle. Project Hypernova tähtää myös vuoden 2024 julkaisuun, mutta yksityiskohdat sen ominaisuuksista ovat piilossa. On tärkeää muistaa, että kaikki yllä oleva tieto tulee nimeämättömistä lähteistä, jotka puhuvat aktiivisessa kehitysvaiheessa olevasta hankkeesta, mikä tarkoittaa, että suunnitelmat voivat muuttua merkittävästi matkan varrella.