Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Metatietojen kirjoittaminen: esimerkkejä ja parhaita käytäntöjä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Metatietojen kirjoittaminen: esimerkkejä ja parhaita käytäntöjä

Työskentelet lujasti luodaksesi sisältöä verkkosivustollesi, yrität miellyttää kohdeyleisöäsi ja samalla pyrit käyttämään sitä sijoittuaksesi korkeammalle hakukoneiden tuloksissa.

Saatat kuitenkin jättää huomioimatta yhden yksinkertaisimmista tavoista parantaa sisällön hakukoneoptimointia, ja se on sisällyttämällä siihen hyvin kirjoitettuja ja optimoituja metatietoja.

Olitpa jo perehtynyt metatietoihin tai tunnetko itsesi haasteelliseksi, kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää aloittaaksesi.

Jos olet kuitenkin edelleen epävarma, tiedä, että WriterAccessin ammattikirjoittajillamme on jo kokemusta hakukoneoptimoinnin metatietojen kirjoittamisesta ja he ovat valmiita auttamaan.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mitä metadata on markkinoinnissa?

Markkinoinnin metatiedot viittaavat sivustosi kunkin verkkosivun sisältöyhteenvetoon. Se on tapa kuvata sisältöä tarkasti, jotta hakijat tietävät, vastaako se heidän kyselyynsä.

Metatiedot ovat erillisiä verkkosivusi todellisista otsikoista ja sisällöstä. Tämä on ensimmäinen tilaisuutesi tehdä hyvä vaikutelma hakukoneen tulossivuilla ja tapa pakottaa lukijat oppimaan lisää napsauttamalla sivullesi.

Metatietojen tyypit

Metatiedoissa on kahta perustyyppiä – metaotsikko ja metakuvaus.

Meta otsikko (otsikkotunnisteet)

Metaotsikko on verkkosivun otsikko ja sisältää pääavainsanasi. Se puhuttelee sekä kohdeyleisöäsi että hakukoneita.

Sinun on pidettävä tämä otsikko lyhyenä ja ytimekkäänä 50–60 merkin sisällä. Hakukoneet rajoittavat SERP:issä näytettävää sisältöä, joten haluat käyttää tätä tilaa mahdollisimman hyvin.

Meta kuvaus

Metaotsikon alla lyhyt kuvaus antaa lisätietoja tietystä verkkosivusta. Tämä on metakuvauksesi, ja se on rakennettu tiivistämään sivun sisältö ja mitä lukija hyötyy napsauttaessaan sitä.

Jälleen on sisällytettävä pääavainsana tai muunnelma. Metakuvaus koostuu yleensä kahdesta kokonaisesta lauseesta, yhteensä 150-160 merkkiä välilyönnit mukaan lukien.

Vaikka haluat luoda ne itse, tiedä, että Google voi valita, käytetäänkö versiotasi kokonaan tai osittain, tai korvata sen kokonaan verkkosivultasi löytyvällä tekstillä. Paljon riippuu siitä, kuinka se analysoi hakukyselyitä ja kuinka optimoit sivun.

🔥 Empfohlen:  13 asiaa, jotka on tehtävä rikki, jotka eivät maksa mitään!

Metatietojen virheellinen käyttö

Jotkut henkilöt tai yritykset saattavat käyttää metatietoja väärin houkutellakseen suuremman yleisön. Tällaisiin taktiikoihin kuuluu käyttö harhaanjohtavia metaotsikoita ja kuvauksia kiinnittääksesi enemmän huomiota ja ohjataksesi enemmän liikennettä verkkosivustolle.

Kun näin tapahtuu, metatietoihin sisältyvä sisältö ei vastaa oikein todellisen verkkosivun sisältöä.

Tämä metatietojen virheellinen käyttö ei ainoastaan ​​hämmennä ja ärsyttää hakukoneiden käyttäjiä, vaan voi myös lisätä välitöntä poistumisprosenttia ja saattaa verkkosivun vaaraan saada Googlen rangaistuksia. Se voi myös nopeasti vähentää kuluttajien luottamusta sivustoosi tai yritykseesi.

Miksi metatiedot ovat niin tärkeitä SEO:lle?

Vaikka hakukonealgoritmit eivät käytä metatietoja suoraan sijoitustekijänä, voit saada epäsuoria etuja, mukaan lukien SERP-sijoitusten parantaminen.

Hakukoneoptimointiin vaikuttavat monet tekijät, mukaan lukien napsautussuhde. Mitä korkeampi verkkosivusi napsautussuhde, sitä paremmat mahdollisuudet saada Google tunnistaa sinut laadukkaaksi tulokseksi. Google käyttää tätä napsautussuhdetta määrittääkseen, sopiiko verkkosivusi hakukyselyihin.

Metatiedot ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnissasi, koska

  • Se voi auttaa hakukoneita indeksoimaan ja luokittelemaan sisältösi.
  • Metadata auttaa kohdeyleisöäsi löytämään sinut SERP:istä.
  • Se tarjoaa tärkeitä tietoja, jotka liittyvät hakijan kyselyssä käytettyihin avainsanoihin.
  • Hakijat oppivat, mitä he voivat odottaa, jos he siirtyvät sivullesi.
  • Se voi parantaa napsautussuhdetta ja lisätä verkkosivusi näkyvyyttä.

Parhaat käytännöt metatietojesi kirjoittamiseen

Epäilemättä metatietojen kirjoittaminen on tarkka taito, joka vaatii aikaa ja keskittymistä. Tässä on joitain parhaita käytäntöjä metaotsikoiden ja metakuvausten kirjoittamiseen.

Ole selkeä ja ytimekäs

Sinulla on vain niin monta sanaa käytettävänä metaotsikossa ja metakuvauksessa, joten sinun on tehtävä niistä mahdollisimman selkeitä ja ytimekkäitä. Välitä niin paljon kuin voit muutamalla sanalla houkutellaksesi etsijät ja osoittamaan, että sivusi tarjoaa heidän tarvitsemansa.

Lisää pääavainsanasi

Määritä, mikä pääavainsanasi perustuu omaan avainsanaasi avainsanatutkimus, sisällytä se sitten metaotsikkoon – lähellä alkua, jos mahdollista. Jos avainsana vastaa jotakin kyselyn avainsanaa, Google palauttaa todennäköisemmin muotoillun metakuvauksen sen sijaan, että etsiisi tekstiä verkkosivulta näytettäväksi.

🔥 Empfohlen:  Mitä tarkoitamme sijoitusrahaston irtautumiskuormalla?

Tee siitä ainutlaatuinen, omaperäinen ja relevantti

Avain hyvään metatietoon on luoda jotain ainutlaatuista, joka vangitsee verkkosivusi sisällön olemuksen.

Luo aina erilaisia, alkuperäisiä ja osuvia metatietoja verkkosivustosi jokaiselle sivulle.

Harkitse geomodifioijien arvoa

Jos kohdeyleisösi on paikallisempi, harkitse geomodifioijien käyttöä sisällönkuvausotsikossa ja -kuvauksessa. Geomodifiers sisältävät kohdealueesi kaupungin, kaupungin, kaupunginosan, osavaltion tai postinumeron.

Sisällytä tarkka, houkutteleva toimintakehotus

Muista lopettaa jokainen metakuvauksesi selkeällä toimintakehotuksella lukijoille, jotka ohjaavat heitä tekemään jotain erityistä. Käytä toimintalauseita, kuten “lue lisää” tai “katso nyt”.

Kaiken kaikkiaan pidä metakuvausta lisäkeinona mainostaa sisältöäsi ja käyttää sitä käyttäjien pakottamiseksi klikkaamaan. Tässä SEO copywriting-taitosi ovat arvokkaita.

Esimerkkejä hyvistä metatiedoista

Nyt kun tiedät, mitä ja mitä ei saa tehdä metadataa kirjoittaessa, saattaa olla apua, jos näet muutamia esimerkkejä hyvistä metatiedoista konseptin tuomiseksi kotiin.

Esimerkiksi metaotsikko “Mitä on interaktiivinen sisältö? 13 esimerkkiä sitoutumisen lisäämiseksi” Rock Content sijoittuu SERP:n kärkeen, koska se kuvaa tarkasti, mitä sisältöä käyttäjä voi odottaa löytävänsä, kun hän siirtyy verkkosivulle.

Tässä on muutama esimerkki lisää.

Nämä metatiedot ovat tarkkoja, joten sinun ei tarvitse arvailla, mitä verkkosivulta odottaa.

Asana tarjoaa myös hyvän esimerkin sisällönkuvauskentistä. Sen metatiedot kiinnittävät etsijien huomion ja sisältävät vaikuttavan toimintakehotuksen.

Tämä tuotemerkki sisältää tuloksia, kuten “saa palkkaa nopeammin”, jotka hakija saa, jos hän käy verkkosivustolla.

Yleisiä virheitä, joita tulee välttää metatietoja kirjoitettaessa

Kolme yleisintä metatietojen kirjoittamisen virhettä ovat avainsanojen täyttäminen, epämääräiset tai epätarkat tiedot ja päällekkäisyys.

Liikaa avainsanoja

Metatietojesi täyttäminen avainsanoilla keskeyttää kuluttajien lukemisen. Se voi myös hämmentää ja jopa ärsyttää heitä. Tämä taktiikka tekee kömpelöstä kirjoittamisesta ja on suunnattu enemmän hakukoneille kuin ihmisille.

Epämääräisten tai epätarkkojen kuvausten kirjoittaminen

Yleinen virhe on myös olla liian epämääräinen yrittämään saada suurempi yleisö. Kuluttajat jättävät usein huomiotta nämä metakuvaukset ja keskittyvät niihin, jotka liittyvät tarkemmin heidän kyselyynsä.

🔥 Empfohlen:  Lehdistötiedotteen kirjoittaminen – opas

Metatietojen kopiointi

Metatietojen kopioiminen voi säästää aikaa, mutta se vaikuttaa kielteisesti hakukoneoptimointiisi, hämmentää kuluttajia ja voi jopa johtaa Googlen seuraamuksiin. Tee aina kunkin verkkosivun metatiedot erilaiset.

Älä jää paitsi hyvien metatietojen kirjoittamisen eduista. WriterAccess voi auttaa.

Koska verkossa on nykyään niin paljon tietoa, sinun on käytettävä kaikkia saatavilla olevia markkinointityökaluja, jotta sinut huomioisivat kohdeyleisöt ja hakukoneet.

Hyvin laaditut metatietosi voivat auttaa. Jos sinusta tuntuu liian haasteelliselta luoda näitä kohteita tai sinulla ei vain ole aikaa, WriterAccess voi auttaa. Hanki pääsy kokeneet metatietojen kirjoittajat tänään rekisteröitymällä 14 päivän ilmaiseen kokeiluun.