Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Microsoft Clarity Analytics: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Microsoft Clarity Analytics: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Ehkä olet kuullut kollegoiden tai alan asiantuntijoiden puhuvan Microsoft Claritysta. Mutta mikä se on ja miten se toimii?

Microsoft Clarity on käyttäjien käyttäytymisen ja verkkosivustojen virheenkorjauksen analytiikkatyökalu, toisin kuin mikään muu.

Clarity tarjoaa näkemyksiä siitä, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston kanssa, mikä tekee siitä täysin erilaisen kuin muut analytiikkatyökalut, kuten Google Analytics.

Tutustu sen erilaisiin ominaisuuksiin, rajoituksiin, miksi se ei ole Google Analyticsin kilpailija ja miten voit hyödyntää Microsoft Claritya parhaalla mahdollisella tavalla.

Käyttäjäkokemusanalyysi

Muut analytiikkatyökalut keskittyvät esimerkiksi liikenteestä, avainsanoista, sivun suosiosta ja niin edelleen raportoinnista.

Microsoft Clarity keskittyy käyttökokemukseen auttaakseen julkaisijoita saamaan käsityksen siitä, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivustonsa kanssa.

Käyttäjien käyttäytymisdata auttaa julkaisijoita tunnistamaan parannettavia alueita, löytämään verkkosivun virheitä ja saamaan tietoa tuloksista sekä monia muita hyödyllisiä tietoja.

Microsoft Clarity tarjoaa jopa koneoppimista ja syvällisiä tekoälykomponentteja taustalla, jotka luovat automaattisesti oivalluksia verkkosivuston käyttäjien käyttäytymisen luomien mallien perusteella. Se tarjoaa nämä oivallukset ehdotuksina lisätutkimuksia ja seurantaa varten.

Clarityn avulla julkaisija voi nähdä käyttäjien sitoutumismalleja yksittäisten sivujen eri osissa ja toistaa käyttäjien istuntoja saadakseen selville, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivujen kanssa.

Yli 25 suodattimen avulla on helppo nollata käyttäjän kipukohdat sivustoon liittyvien ongelmien korjaamiseen tai löytää mikä toimii, jotta kokemus voidaan toistaa muilla sivuilla.

Microsoft Clarity toimittaa kaikki nämä tiedot lähes reaaliajassa.

Microsoft Clarity versus Google Analytics

Saatat ihmetellä, tarvitsetko Microsoft Claritya, jos sinulla on jo Google Analytics. Jotkut uskovat, että koska ne ovat molemmat analytiikkapalveluita, näiden kahden välillä voi olla päällekkäisyyttä.

Google Analyticsin ja Microsoft Clarityn välillä ei kuitenkaan todellakaan ole vertailua, koska ne tekevät hyvin erilaisia ​​asioita.

Google Analytics tarjoaa tietoa liikennemalleista.

Microsoft Clarity tarjoaa käyttökelpoisia tietoja siitä, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivujen kanssa.

Microsoft Clarity ei ole Google Analyticsin kilpailija. Sen sijaan se itse asiassa täydentää Google Analyticsia siinä määrin voit yhdistää Google Analyticsin Clarityyn ja saada entistä enemmän näkemyksiä käyttäjien käyttäytymisestä tuotujen tietojen avulla.

Tietosuojan noudattaminen

Vaikka Microsoft Clarity seuraa käyttäjien käyttäytymistä verkkosivustolla, Clarity on täysin eurooppalaisen GDPR:n ja Kalifornian CCPA:n tietosuojavaatimusten mukainen.

Microsoft Clarityn vaikutus sivunopeuteen

Microsoft Clarityn JavaScript latautuu asynkronisesti, eikä se Microsoftin mukaan vaikuta verkkosivuston suorituskykyyn.

Microsoft sanoo:

“Sivustosi vierailijat eivät koe eroa sivuston nopeudessa tai tehokkuudessa. Clarity JavaScript on asynkroninen, joten se ei hidasta sivun latausaikaa.”

🔥 Empfohlen:  Google perääntyy ja pitää halvemman tavan tavata verkossa ennallaan

Onko Microsoft Clarityllä liikennerajoituksia?

Clarityn mittaamalle liikenteen määrälle ei ole rajoituksia.

Toisin kuin muut lämpökartta- ja analytiikkatyökalut, jotka asettavat liikennerajoituksia työkalujensa ilmaisille versioille, Microsoft ei aseta liikenteeseen perustuvia rajoituksia.

Microsoftin mukaan:

“Tilikohtaisten sivustojen lukumäärällä ei ole mitään rajoituksia. Clarity voi skaalata tukemaan suurimpiakin verkkosivustoja.

Clarity käsittelee yli 1 petatavun dataa yli 100 miljoonalta käyttäjältä kuukaudessa. Lisäksi näillä sivustoilla ei ole liikennerajoituksia.”

Microsoft Clarity -ominaisuudet

Microsoft Clarityn pääominaisuudet ovat:

  • Selkeyden lämpökartat.
  • Istunnon tallenteet.
  • Selkeys Insights.

Selkeyden lämpökartat

Clarity Heatmaps tarjoaa kahdenlaisia ​​lämpökarttatietoja:

1. Napsauta Lämpökartat

Napsauta lämpökarttoja:

  • Näytä verkkosivun eri osien sitoutumistasot.
  • Näytä, missä ihmiset napsauttavat (mukaan lukien ei-napsautettavat sivuelementit).
  • Ja anna käsitys siitä, mitkä sivun elementit ovat tärkeitä useimmille sivuston vierailijoille.

Napsautusten lämpökarttatiedot voidaan näyttää yhdeltä sivulta tai sivuryhmältä.

Näitä tietoja voidaan tarkentaa ja segmentoida suodattimilla, jotta voidaan tarkastella, kuinka eri käyttäjät napsauttavat verkkosivun elementtejä.

2. Vieritä lämpökarttoja

Vierityslämpökartat näyttävät, kuinka pitkälle käyttäjät vierivät verkkosivulla. Kuten kaikki muutkin Clarity-ominaisuudet, Scroll Heatmapiin voidaan käyttää suodattimia, jotta näet kuinka eri käyttäjät selaavat sivua – esimerkiksi laitteen mukaan.

Scroll Heatmap -tiedot ovat erittäin hyödyllisiä, koska ne voivat näyttää, kuinka pitkälle käyttäjät vierivät ennen kuin he napsauttavat toimintakehotusta.

Scroll-lämpökartat voivat myös auttaa tunnistamaan, eivätkö käyttäjät tavoita toimintakehotusta tai tärkeitä tietoja.

Jos käyttäjät eivät saavuta tiettyä sisältöä ja perääntyvät pois sivustolta konvertoimatta, vierityslämpökartan tiedot näyttävät, missä vaiheessa käyttäjät turvautuvat sivustollesi.

Toimivat lämpökarttatiedot

Clarity Heatmaps voidaan segmentoida suodattimilla, kuten liikenteen lähteillä, laitteilla ja selaimilla eri vierailijoiden näyttämien kuvioiden tunnistamiseksi.

Lämpökarttatiedot ovat hyödyllisiä verkkosivujen ongelmien virheenkorjauksessa tunnistamalla, missä he napsauttavat, ymmärtämällä paremmin käyttökokemusta ja tunnistamalla, missä käyttäjät viipyvät.

Lisäksi se auttaa parantamaan tuloksia näyttämällä, missä käyttäjät pelastavat tai jos toimintakehotus vieritetään ohi eikä kannusta klikkauksiin.

Mielestäni Clarity Heatmaps -ominaisuuden tärkein ominaisuus on auttaa parantamaan tuloksia, koska useimmilla sivustoilla on tulostoiminto, jonka he haluavat käyttäjien suorittavan, oli se sitten mainoksen napsauttaminen, tuotteen ostaminen, kumppanilinkin napsauttaminen tai rekisteröityminen uutiskirje.

Clarity Heatmap auttaa korjaamaan muunnosongelmia ja parantamaan niitä.

Clarity Heatmapsin tiedot voidaan jakaa myös muiden yrityksesi ja asiakkaiden kanssa.

Clarity Heatmap -ominaisuudella ei ole liikennerajoituksia, mikä tekee siitä houkuttelevan julkaisijoille, joilla on paljon liikennettä ja aloittaville.

Istunnon tallenteet

Selkeä istunnon tallentaminen on ominaisuus, joka tallentaa ja toistaa käyttäjien matkoja verkkosivuston läpi. Se näyttää, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sivuston navigoinnin, toimintakehotusten, hakuominaisuuksien ja muiden sivulla olevien elementtien kanssa.

🔥 Empfohlen:  Markkinoinnin tehokkuuden mittaaminen: mitä sinun tulee tietää

Istuntotallenteet näyttävät julkaisijoille, jos sivuston navigointi ja linkit auttavat käyttäjiä löytämään haluamansa sisällön, ja voivat myös näyttää, mitkä sivulla olevat tekijät eivät toimi, kuten toimintakehotukset.

Istuntotallenteet voivat tunnistaa raivonapsautukset, kuolleet napsautukset, nopeat selät ja liiallinen vieritys.

Rage napsautukset

Rage-napsautukset osoittavat verkkosivun alueita, jotka eivät välttämättä ole interaktiivisia, kun käyttäjä odottaa niiden olevan. Tyypillinen raivonapsautus on ominaista, kun käyttäjä napsauttaa toistuvasti verkkosivun elementtiä, kuten linkkiä, painiketta tai kuvaa.

Esimerkiksi jos linkki ei toimi, koska sivu ei ole latautunut kokonaan tai kuva näyttää linkiltä, ​​mutta se ei ole sellainen. Rage-napsautukset korostetaan Clarityn avulla osoittaakseen käyttäjäkokemuksen alueita, jotka osoittavat käyttäjän turhautuneen verkkosivuun.

Kuolleet napsautukset

Kuollut napsautus tapahtuu, kun interaktiivinen elementti ei vastaa kohtuullisessa ajassa tai ei vastaa ollenkaan.

Tämä on myös merkki käyttäjän turhautumisesta.

Nopeat selkänojat

Nopea paluu on, kun käyttäjä napsauttaa pois sivustoltasi toiselle sivustolle, mutta palaa sitten takaisin.

Microsoft ilmoittaa, että tämä tietopiste päivitetään sisältämään alkuperäsivusto, jotta se tallentaa, kun käyttäjä napsauttaa sivuston sivulta toiselle saman sivuston sivulle ja palaa sitten alkuperäiselle sivulle osoittaen tyytymättömyyttä sivuun. napsautettiin.

Liiallinen vieritys

Istuntotallenteet voivat myös paljastaa sen, mitä Microsoft kutsuu “liialliseksi vieritykseksi”.

Liiallinen vieritys on silloin, kun Clarity havaitsee, että sivuston vierailija vierittää ylös ja alas epätavallisella kuviolla, mikä viittaa huonoon käyttökokemukseen.

Tämä tietopiste voi viitata siihen, että käyttäjä ei löydä sitä, mitä hän odottaa löytävänsä, ja todennäköisesti turhauttaa sivuston kävijää jollain muulla tavalla, mikä saa hänet poistumaan sivustolta.

Selkeät istuntotallenteet tarjoavat arvokkaita oivalluksia, jotka voivat auttaa lisäämään myyntiä, kumppaniyritysten napsautuksia, mainosten napsautuksia ja sivuston vierailijoiden tyytyväisyyttä.

Istuntotallenteiden hyödyllinen ominaisuus on, että nämä tietopisteet voidaan segmentoida selaimen, kampanjan ja 23 muun suodattimen mukaan.

Clarity Session -tallenteet on tehokas tapa saada tietoa käyttäjien käyttäytymisestä ja parantaa verkkosivujen ja verkkosivustojen suorituskykyä.

Yllä olevassa kuvakaappauksessa näkyvä istunnon aikajana on kuin elokuva käyttäjän vuorovaikutuksesta sivun kanssa. Kohdistimen liikkeet näytetään.

Vasemmalla olevan istuntopaneelin avulla julkaisija voi suodattaa tiedot eristääkseen laajan valikoiman tietotyyppejä.

Laatikoissa näkyvät yksittäiset istunnot voidaan valita ja tarkastella.

Lisäksi voit napsauttaa yläreunassa olevaa Suodattimet-painiketta valitaksesi suuren määrän tietotyyppejä, kuten käyttäjän laitteita ja niin edelleen.

🔥 Empfohlen:  Microsoft lopettaa kammottavan, tunteita lukevan tekoälyn

Napsauttamalla Suodattimet-painiketta saadaan kokonainen suodattimia sisältävä verkkosivu.

Tilan säästämiseksi ja lähikuvan saamiseksi leikkasin suodatinsivun kahtia, vasemman ja oikean puolen.

Selkeys Insights

Microsoft Clarity Insights on ominaisuus, joka käyttää Deep AI- ja Machine Learning -algoritmien tehoa tuomaan automaattisesti esiin käyttökelpoisia oivalluksia Clarityn keräämistä analytiikkatiedoista.

Clarity tarkkailee istuntojen tallenteita, joissa on JavaScript-virheitä, raivonapsautuksia ja kuolleita napsautuksia, sekä tunnistaa selaimet ja myös katsottavat käyttäjäryhmät.

Käyttäjät voivat tallentaa ryhmiä seurantaa varten.

Clarity Insights -dokumentaatiossa sanotaan:

“Clarity Insights on joukko koneoppimiseen (ML) perustuvia suodattimia ja suosituksia siitä, minkä sisällön tulisi olla sinulle tärkeintä.

…Kojelaudan avulla voit ymmärtää käyttäjiä ilman, että sinun tarvitsee analysoida tietoja, jotka on saatu käyttäjien vuorovaikutuksista verkkosivustolla.

Esiin tulee keskeinen kysymys: Jos Clarity voi tallentaa jokaisen käyttäjän vuorovaikutuksen, kuinka se voi tuoda esiin tärkeimmät istunnot ja sivut? Yksi ratkaisu tulee Clarity Insights -alustan kautta.

Clarity Insights perustuu Microsoftin vuosikymmenten kokemukseen tietotieteestä ja koneoppimisesta tunnistaakseen tärkeimmät trendit ja mallit sivustosi toiminnassa.

…Tarkan, helposti saatavilla olevan ja ennakoivan analytiikan tarjoaminen on Clarityn perusominaisuus.”

Microsoft Clarity Analyticsin lisääminen pinoon

Monilla on suuri kysymys, pitäisikö heidän käyttää Claritya, koska he käyttävät jo toista analytiikkaohjelmaa.

Selkeys tarjoaa käyttökelpoisia oivalluksia verkkosivustojen tulojen ja käyttökokemuksen parantamiseen, mitä monet analytiikkaohjelmat eivät tarjoa.

On selvää, että Microsoft Clarity ei ole Google Analyticsin kilpailija, vaan täydentää sitä.

Voidaan siis sanoa, että näitä kahta ei ole tarkoituksenmukaista verrata, koska ne molemmat ratkaisevat erilaisia ​​ongelmia.

Clarity on hyvä tuote, koska se auttaa julkaisijoita parantamaan tuloksia ja myyntiä sekä sivuston vierailijoiden käyttökokemusta.

Clarity auttaa julkaisijoita tunnistamaan sivustoissaan olevat puutteet ja parantamaan niitä.

Microsoft Claritylle ei ole hinnoittelumallia – se on ilmainen riippumatta siitä, kuinka paljon liikennettä sivusto houkuttelee.

Ainoa Clarityn rajoitus on, että Microsoft ei suosittele talous-, hallinto- ja lääketieteellisiä verkkosivustoja sisällyttämään Clarityyn.

Vastaus kysymykseen siitä, pitäisikö sinun käyttää Microsoft Claritya, riippuu yllä olevan varoituksen lisäksi siitä, kuinka tärkeää sinulle on parantaa tuloja ja sivuston vierailijoiden käyttökokemusta.

Lainaukset:

Lisää resursseja:


Table of Contents