Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Microsoft Edge joutuu samaan vakavaan tietoturvavirheeseen, joka vaivasi Chromea

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Microsoft Edge joutuu samaan vakavaan tietoturvavirheeseen, joka vaivasi Chromea

Microsoft julkaisi juuri Edge-selainpäivityksen, joka korjaa vaarallisen virheen, joka voi sallia taitavasti suunnitellun hyökkäyksen suorittaa mielivaltaisen koodin. Vaikka jokainen tietoturvapäivitys tulisi asentaa viipymättä, tämä on hieman kiireellisempi, koska hyökkäys on jo “luokassa”, mikä tarkoittaa, että hakkerit käyttävät jo hyväkseen tätä haavoittuvuutta tietoturvan rikkomiseen.

Tämä CVE-2022-2294 nimetty haavoittuvuus oli itse asiassa virhe Chromium-projektissa, avoimessa lähdekoodissa, johon Googlen Chrome-selain perustuu. Microsoft käyttää samaa peruskoodia Edge-selaimelle, mikä tarkoittaa, että yhteen vaikuttavat virheet vaivaavat usein toista. Google korjasi saman bugin äskettäin ja on ollut hiljaa hyökkäyksen yksityiskohdista, jotta muut voisivat tehdä samanlaisia ​​korjauksia, koska Chromium on melko suosittu koodikanta.

Microsoft suosittelee selaimen päivittämistä mahdollisimman pian, koska tämä virhe saattaa jo vaikuttaa tietokoneisiin. Ilman päivitystä hakkerit voivat käynnistää hyökkäyksiä, jotka antavat heille täyden hallinnan tietokoneellesi ja osoittavat, kuinka vakava tämä tietoturvariski on.

Kuinka suojella itseäsi

Päivitä Microsoft Edge napsauttamalla oikeasta yläkulmasta kolmea vaakasuuntaista pistettä avataksesi asetusvalikon, valitse ja sitten . Useimmissa tapauksissa päivityksen pitäisi olla jo ladattu tai sen lataaminen voi alkaa. Jos ei, käynnistä päivitys manuaalisesti.

Kun lataus on valmis, Edge-selain on käynnistettävä uudelleen asennuksen viimeistelemiseksi. Napsauta painiketta tai sulje ja avaa Edge uudelleen aloittaaksesi uuden alun. Tässä vaiheessa on turvallista selata uudelleen ilman huolta tästä viasta.

Microsoft suosittelee automaattisten päivitysten valitsemista Edge-selaimelle, mikä on mahdollista samalta sivulta. Jos on mahdollista, olisi viisasta ottaa se käyttöön, jotta se saa tietoturvapäivitykset mahdollisimman nopeasti. voidaan myös nähdä ja tarkoittaa matkapuhelinyhteyden käyttöä. Koska päivitykset voivat joskus olla suuria, tämä vaihtoehto saattaa olla parasta jättää pois, ellei käytä rajoittamatonta sopimusta.