Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Microsoft lopettaa kammottavan, tunteita lukevan tekoälyn

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Microsoft lopettaa kammottavan, tunteita lukevan tekoälyn

Microsoft ilmoitti lopettavansa kiistanalaisten tunteidenlukuohjelmistojen kehittämisen ja jakelun suurten teknologiayritysten kääntyessä kohti yksityisyyttä ja turvallisuutta. Yhtiö sanoo myös rajoittavansa voimakkaasti omaa kasvojentunnistusalustaa.

Microsoftin siirtyminen pois tunteiden tunnistusohjelmistoista on toinen merkki suurtekniikan kasvavasta yksityisyyden priorisoinnista. Yhtiö myöntää myös, että tekniikan takana on vain vähän tieteellistä näyttöä.

“Yrityksen sisällä ja sen ulkopuolella olevat asiantuntijat ovat korostaneet tieteellisen yksimielisyyden puutetta tunteiden määritelmästä”, Microsoftin tekoälyjohtaja Natasha Crampton kirjoitti yrityksen blogikirjoituksessa. “…ja kohonneet yksityisyydensuojaongelmat tämäntyyppisten ominaisuuksien ympärillä.”

Kasvojen tunteiden tunnistusohjelmisto käyttää edistynyttä tekoälyä kohteen tunnetilan määrittämiseen. Se vertaa kohteen ilmeitä, oppilaiden kokoa, suun muotoa ja muita visuaalisia vihjeitä tietokantaan, joka sisältää tuhansia valokuvia ihmisistä, joilla on erilaisia ​​tunteita. Tekoäly määrittää sitten kohteelle tunteen.

Microsoft ja muut teknologiayritykset ovat työstäneet teknologiaa useiden vuosien ajan yhdessä kasvojentunnistusohjelmiston kanssa. Yritys on tekemässä äkillistä muutosta siihen, mitä he kutsuvat “Microsoftin vastuulliseksi tekoälystandardiksi”.

Tunteidentunnistustekniikan loppumisen myötä Microsoft liittyy Googleen ja muihin rajoittamaan pääsyä kasvojentunnistusohjelmistoihin. Microsoft laatii läpinäkyvyyttä koskevat ohjeet ja niin kutsutut suojakaiteet varmistaakseen, että kasvojentunnistusta käyttävät asiakkaat tekevät sen eettisesti.

izusek/Getty Images

Google lopetti kasvojentunnistustuotteiden myynnin vuonna 2018 vedoten siihen, että tekniikkaa varten tarvitaan turvallisempia käytäntöjä. IBM lopetti kasvojentunnistusteknologian toimittamisen viranomaisille ja poliisiviranomaisille vuonna 2020 Minneapolisissa tapahtuneen George Floydin murhan jälkeen. Meta (yritys, joka tunnettiin aiemmin nimellä Facebook) sulki kasvojentunnistusohjelmansa vuonna 2021 ja lopetti ihmisten tunnistamisen Facebookiin ladatuista kuvista.

Azure Face, Microsoftin kehittämä tekoälyjärjestelmä tarjoamaan kasvojentunnistusominaisuuksia, on pääasiassa yksityisten yritysten käytössä terveydenhuollossa ja tutkimuksessa, ja jotkut paikallishallinnon virastot käyttävät sitä ihmisten jäljittämiseen julkisesti. Vaikka Microsoft ei julkaise tarkkoja tietoja asiakkaistaan, tiedot osoittavat ainakin 356 nykyistä Azure Facen tilaajaa.

🔥 Empfohlen:  14 parasta tekoälyn SEO-työkalua parantaaksesi sijoitustasi vuonna 2023 Opas nostaa SERP-sijoituksiasi nopeasti näillä upeilla työkaluilla

Microsoftin kasvojentunnistusasiakkaat saavat yhden vuoden, minkä jälkeen he menettävät pääsyn Azure Faceen.