Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Microsoft tekee musteen usean miljardin dollarin sopimuksen CoreWeaven kanssa tekoälylaskentaa varten

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Microsoft tekee musteen usean miljardin dollarin sopimuksen CoreWeaven kanssa tekoälylaskentaa varten

Microsoft on todennäköisesti allekirjoittanut monivuotisen, useiden miljardien dollarien sopimuksen CoreWeaven kanssa pilvilaskentainfrastruktuurista, kertoo CNBC, joka kuuli asiasta tuntevilta lähteiltä.

Tämä uutinen tulee sen jälkeen, kun CoreWeave ilmoitti keskiviikkona, että se on kerännyt lisää 200 miljoonaa dollaria B-sarjan laajennuksella vain kuukausi sen jälkeen, kun se oli kerännyt 221 miljoonaa dollaria B-sarjassa arvolla 2 miljardia dollaria. NVIDIA sijoitti 100 miljoonaa dollaria Series B -kierrokseen.

Vähentääkseen riippuvuuttaan NVIDIAsta CoreWeaven pilvikilpailijat Microsoft, Google ja Amazon kehittävät GPU-sirujaan Xbox-konsoleille, datakeskuksille ja pilvipalveluihin.

Samaan aikaan NVIDIA auttaa pilvipalveluntarjoajia, jotka eivät tuota tekoälysiruja, myymään grafiikkasuorituskykyä generatiivisia tekoälytyökaluja kehittäville teknologiayrityksille, jotta se voi säilyttää asemansa markkinajohtajana ja päihittää mahdolliset siruja valmistavat kilpailijat. Esimerkiksi CoreWeave tarjoaa GPU-pilviinfrastruktuurin ja myy yksinkertaistetun pääsyn NVIDIA:n grafiikkasuorittimiin, jotka ovat jatkuvasti parhaiden joukossa vertailuissa.

CNBC:n mukaan Microsoft allekirjoitti sopimuksen aiemmin tänä vuonna varmistaakseen, että OpenAI:lla on tarpeeksi laskentatehoa jatkaakseen ChatGPT:n kehittämistä. Tällä hetkellä OpenAI on riippuvainen Microsoft Azuren pilviinfrastruktuurista vastatakseen sen merkittäviin tietokonetarpeisiin. Toukokuussa NVIDIA ilmoitti integroivansa AI Enterprise -ohjelmistonsa Microsoftin Azure Machine Learningiin auttaakseen yrityksiä nopeuttamaan tekoälyaloitteitaan.

CoreWeave on nähnyt pilvilaskentainfrastruktuurinsa kysynnän lisääntyneen, jotta se voisi kouluttaa, palvella johtopäätöksiä ja hienosäätää malleja AI-buumin aikana, joka alkoi sen jälkeen, kun OpenAI julkaisi ChatGPT:n viime vuoden lopulla. Tekoälyvarustelukilpailussa Google julkaisi Bard-chatbotin maaliskuussa ja Microsoft avasi tekoälyllä toimivan Bingin julkisen esikatselun huhtikuussa.

Samalla kun Microsoft jatkaa luovien tekoälytyökalujen kehittämistä, sen sopimus CoreWeaven kanssa tarjoaa lisäväylän NVIDIA:n grafiikkasuorittimien käyttöön, kun sirujen käyttö on rajoitettua.

NVIDIAn osakekurssi nousi 170 % tänä vuonna, ja yritys liittyi hetkeksi 1 biljoonan dollarin markkina-arvoon tällä viikolla raportoituaan vahvasta Q1-tuloksesta ja ennusteen toiselle neljännekselle, joka oli 50 % korkeampi kuin Wall Streetin arvioi.

🔥 Empfohlen:  Kuinka aloittaa 100 000 dollarin ikkunanpesuyritys kuukaudessa

Ensimmäisen vuosineljänneksen tulospuhelussa NVIDIAn talousjohtaja Colette Kress mainitsi CoreWeaven. Nvidian GTC-konferenssissa pitämässään esityksessä toimitusjohtaja Jensen Huang korosti erityisesti myös CoreWeavea.

Lue lisää: