Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Microsoft valmistaa oman AI-sirun – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Microsoft valmistaa oman AI-sirun – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Microsoftin raskaat investoinnit ChatGPT ei ole ollut salaisuus. Megayritys on investoinut OpenAI:han jo jonkin aikaa, mikä on tuonut tekoälyyritykselle miljardeja dollareita. Ja se on jo maksettu, uusi Bing ChatGPT:n kanssa on ollut kiihottava menestys muutamista kompastumisesta huolimatta.

Nyt Microsoftin kerrotaan tekemässä uutta tekoälyvetoa, ja jos se maksaa itsensä takaisin, se voi antaa yritykselle valtavan edun nopeasti muuttuvassa tekoälymaailmassa.

Mukaan Tieto, Microsoft on työskennellyt salaa Project Athena -projektin parissa – ensimmäisen osapuolen sirussa, joka on suunniteltu toimittamaan tekoälyä harjoittavia supertietokoneita. Toivotaan, että siru on valmis massatuotantoon vuonna 2024.

Tällä hetkellä Microsoft on hieman jäljessä tällä rintamalla. Vaikka muilla megajoukkoilla, kuten Amazonilla, Alphabetilla (Google) ja Metalla (Facebook), on jo omat ensimmäisen osapuolen sirut, Microsoft on luottanut Nvidiaan tekoälysirujen toimittamisessa.

Tämä ei ole luonnostaan ​​huono asia – Nvidia on valmistanut tekoälysiruja yli 15 vuoden ajan, ja sitä pidetään alan johtavana tekoälysirujen valmistuksessa. Lisäksi sirujen sisäisellä valmistuksella on korkea kustannuseste markkinoille pääsylle.

Project Athena -projektin kerrotaan maksavan noin 100 miljoonaa dollaria vuodessa, mihin vain Microsoftin kokoisella yrityksellä ja sen suurimmilla kilpailijoilla on varaa.

Mutta pitkällä aikavälillä säästöt voivat olla suuria. Tutkimusyhtiö SemiAnalysis sanoo: “Jos Athena on kilpailukykyinen, se voisi alentaa sirukohtaisia ​​kustannuksia kolmanneksella Nvidian tarjontaan verrattuna.” Ottaen huomioon, että ChatGPT:n nykyiset arvioidut käyttökustannukset ovat noin 700 000 dollaria päivässä (SemiAnalysis sanoo, että se maksaa noin 0,36 dollaria per kehote), nämä säästöt voivat kasvaa nopeasti. Pelkästään tämän matematiikan perusteella Athena voisi helposti säästää Microsoftin yli 84 miljoonan dollarin käyttökustannuksissa pelkästään Athenen tarjoamien suorituskykypäivitysten lisäksi.

🔥 Empfohlen:  Art Martori Reddit Roundup: Verkkokauppavinkkejä, temppuja & neuvoja Lue artikkeli

On kuitenkin epäselvää, milloin nämä suorituskyvyn päivitykset tulevat, koska tämä näyttää aluksi olevan kustannussäästöyritys eikä yrittää ohittaa Nvidia ensimmäisellä kerralla. Itse asiassa The Informationin mukaan Microsoft ei edes pidä Athenaa laajana korvikkeena Nvidian AI-siruille, mikä on järkevää, koska yhtiöt ilmoittivat äskettäin monivuotisesta yhteistyöstä seuraavan sukupolven supertietokoneen rakentamiseksi.

Athenan odotetaan perustuvan 5 nanometrin prosessiin, joka on hieman vanhentunutta tekniikkaa huippuluokan Nvidia-siruihin verrattuna, joten vaikka ei ole mahdotonta, että se voisi ylittää Nvidia AI -sirun, se tuntuu epätodennäköiseltä.

Loppujen lopuksi tämä voi kuitenkin olla voitto kuluttajille. Jos Microsoft pystyy menestyksekkäästi kehittämään oman tekoälysirunsa täydentämään Nvidialta saamiaan AI-siruja, se voi päivittää vakavasti supertietokoneiden kapasiteettia, joka on tällä hetkellä säännöstetty Nvidian AI-sirujen puutteen vuoksi. Yhdistä lisääntynyt kapasiteetti alentuneisiin käyttökustannuksiin, jolloin tekoäly voi olla kaikkien saatavilla paremmin. Ja henkilönä, joka on usein saanut virheilmoituksen, että ChatGPT on täynnä, minulla ei todellakaan ole valittamista kapasiteetin lisääntymisestä.

Tämän päivän parhaat Logitech K780 -tarjoukset