Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Midjourney – Yksinäinen susi lähes nollasäännöillä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Midjourney – Yksinäinen susi lähes nollasäännöillä

Julkaisustaan ​​lähtien AI-kuvageneraattori Keskimatka on saanut paljon kritiikkiä tekijänoikeusrikkomuksista. Tämä johti väistämättä ryhmäkanteeseen yritystä vastaan, jota se on sittemmin pidättäytynyt kommentoimasta. Viimeksi yhtiö on päättänyt lopettaa ilmaiset kokeilupalvelut. Syitä tähän siirtoon voi olla monia.

Viimeksi kuvia Tyylikäs takki pukeutunut paavi ja pidätetty Donald Trump yleistyivät. Suuri joukko Internetissä luuli nämä syvät väärennetyt kuvat todellisiksi, minkä seurauksena Midjourney kohtasi vielä enemmän vastareaktiota.

Midjourney julkaisi äskettäin viidennen version kuvanluontiohjelmistostaan, joka pystyy luomaan valokuvarealistisia kuvia. Tämä näki käyttäjien virran, jotka yrittivät rekisteröityä ohjelmiston ilmaiseen kokeiluversioon. Mielenkiintoista on, että ohjelmiston uudempaa versiota ei koskaan tarjottu yleisölle ilmaisena kokeiluversiona.

David Holz, Midjourneyn toimitusjohtaja, vahvisti, että uusien käyttäjien kiire oli syy, miksi hän päätti sulkea ilmaiset kokeilupalvelut, ei viruskuvia, vetoamalla “poikkeukselliseen kysyntään ja kokeiluversion väärinkäyttöön” Discord-viestissä. “Väärinkäyttö”-merkintä yhdistettiin alun perin viraaliseen julkkikseen ja poliittisiin valokuviin.

Keskimatka on liian hyvä

Kritiikin ylitse, Midjourney V5 on uskomaton! Paavin ja Trumpin väärennettyjen valokuvien lisäksi myös valokuvat Elon Muskista pitelemässä kädestä Alexandria Ocasio Cortezin kanssa yleistyivät. Toinen oli GM:n toimitusjohtajan Mary Barran kanssa. Musk vastasi hauskasti sanoen, ettei hän koskaan käyttäisi tuota asua.

Myös… En koskaan käyttäisi tuota asua

— Elon Musk (@elonmusk) 26. maaliskuuta 2023

Osa ongelmaa on – Keskimatka on liian hyvä. Ja maltillisen politiikan puute tekee asiasta entistä huolestuttavamman. Loppujen lopuksi draama väärennetyistä kuvista liikkuu Internetissä, lukuun ottamatta ilmaisen kokeilujakson pysäyttämistä, yrityksen vastaus kuulostaa siltä, ​​​​että se ei häiritse ollenkaan. Se on jatkanut politiikkaansa vain laajentaa kiellettyjen sanojen luetteloa. Holz sanoi, että se ei salli kuvien luomista Xi Jinpingistä ja vastaavista poliittisista hahmoista, vaikka se sallii Bidenin ja Trumpin, mutta sanoi, että “se on vain draaman minimoiminen”.

On toinenkin syy, miksi Midjourneylla on mennyt niin hyvin. Ilmiömäisten, realististen kuvien lisäksi yrityksen ilmainen kokeilukäytäntö houkutteli paljon käyttäjiä. Haittapuolena tämä kuitenkin johti lopulta siihen, että ihmiset loivat väärennettyjä tilejä ilmaisten kokeilujen lisäämiseksi. Tämä, Midjourney sanoi, oli toinen syy oikeudenkäynnin lopettamiseen.

On hullua nähdä, kuinka yritys, jolla on a hyvin pieni joukkue eikä investointeja, antaa OpenAI:n ja Stable Diffusionin kaltaisille jättiläisille mahdollisuuden päästä rahoilleen. Mutta mielenkiintoisella tavalla, Emad Mostaque, Stable Diffusionin luoja, kirjoitti Midjourneyn julkiselle ristiriitapalvelimelle, että “hän auttoi rahoittamaan betalaajennusta”, mutta muuten hänellä ei ole roolia Midjourneyssa. Näyttää siltä, ​​​​että kyseessä ei ole kilpailu.

Holz ei saanut Holtia

Tekoälykuvantuotantoteollisuudessa yhtenäisen sääntelyn puute on mahdollistanut jokainen yritys päättää omat sääntönsä lennossa. Yritykset päättävät, mikä on sallittua ja mikä ei, ja hallitus on selvästi tietämätön suojakaiteiden asentamisesta.

Samalla tavalla kuin OpenAI:n GPT-4 kutsui tutkijoilta kritiikkiä ja keskeyttämään tutkijoiden koulutusta, Midjourney, Stable Diffusion ja DALL-E edustavat samaa tekoälyn kuvanmuodostusmalleissa. Mielenkiintoista on, että Midjourney sijaitsee aivan sääntöjen ja määräysten keskellä.

DALL-E:tä hallitsee OpenAIn politiikkaa. Siten se voi tuottaa vain “G-luokan sisältöä”, mikä tarkoittaa geopoliittisten ja kiistanalaisten tapahtumien kuvien luomisen rajoittamista.

Toisessa päässä on Vakaa diffuusio. Vaikka Stability AI ei salli väkivaltaisten ja seksuaalisten kuvien luomista, se on avoimen lähdekoodin ohjelmistonsa. Tämä on johtanut siihen, että monet ihmiset käyttävät Stable Diffusionia juuri siihen tarkoitukseen, johon sen ei ollut tarkoitettu – väkivaltaisten ja seksuaalisten kuvien luomiseen.

Mitä tulee Midjourneyyn, sen ohjeissa todetaan ensinnäkin, että käyttäjän tulee olla yli 13-vuotias. Mutta silloinkin generaattori pystyy luomaan NSFW-sisältöä yksinkertaisilla kehotteilla. Holz sanoi, että yritys ryhtyy toimiin parantaakseen ja poistaakseen ohjelmiston vaarallisia ominaisuuksia.

Tällä hetkellä Midjourneyn yhteisön ohjeissa on erittäin mielenkiintoinen lausunto – “Emme ole demokratia. Käyttäydy kunnioittavasti tai menetät oikeutesi käyttää palvelua

🔥 Empfohlen:  Windows 11 luopuu tästä lähes 20 vuotta vanhasta klassisesta ominaisuudesta