Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on ADA-yhteensopivuus? (Ja mitä ADA-yhteensopivuus tarkoittaa verkkosivustollesi?)
Mikä on ADA-yhteensopivuus? ADA-yhteensopivuus tekee verkkosivustostasi kaikkien käyttäjien käytettävissä ja viittaa Americans with Disabilities Actin (ADA) esteettömän suunnittelun standardeihin. ADA-lain noudattamatta jättäminen voi johtaa sakkoihin, jotka vaihtelevat 55 000 – 150 000 dollaria, sekä käyttäjien kanteita, joita asia koskee.
Jatka lukemista saadaksesi lisätietoja ADA-vaatimustenmukaisuuden merkityksestä sekä:
Jos tiedät jo ADA-yhteensopivuuden määritelmän ja haluat apua yhteensopivaksi tulemiseen, kysy WebFX:ltä! WebFX tarjoaa ADA-yhteensopivuuspalveluita, jotka tekevät verkkosivustostasi ADA:n, Section 508:n, WCAG:n ja muiden vaatimusten mukaisen. Ota meihin yhteyttä verkossa jo tänään saadaksesi lisätietoja!
Mikä on ADA-yhteensopivuus?
ADA-vaatimustenmukaisuus viittaa Americans with Disabilities Actin esteettömän suunnittelun standardeihin, joissa todetaan, että kaiken elektronisen ja tietotekniikan (kuten verkkosivustojen) on oltava vammaisten käytettävissä.
Kenen tulee noudattaa ADA:n vaatimuksia?
Nyt kun tiedät ADA-yhteensopivuuden merkityksen, mietit todennäköisesti, koskeeko se sinua.
Organisaatioita, joiden on noudatettava ADA-vaatimuksia, ovat mm.
- Valtion ja kuntien virastot
- Yleisölle avoinna olevat yritykset
Yleisiä esimerkkejä vaikutusalaan kuuluvista yrityksistä ovat:
- Vähittäiskaupat
- Pankit
- Hotellit
- Sairaalat
- Lääkärin toimistot
- Ravintolat
- Elokuvateatterit
Koska ADA kattaa elektronisen ja tietotekniikan, kuten Internetin ja verkkosivustot, ADA:n noudattaminen vaikuttaa lähes kaikkiin yrityksiin ja verkkovastaaviin. Useimmissa tapauksissa sivustot (ja niiden mallit) eivät tarkoituksella jätä huomiotta ADA:n vaatimuksia.
Vaikka ADA-yhteensopivuus ei koske sinua, kaikkien käytettävissä olevan sivuston luominen on silti tärkeää.
Kuinka tarkistaa verkkosivustosi ADA-vaatimustenmukaisuus
Voit tarkistaa verkkosivustosi ADA-vaatimustenmukaisuuden muutamalla tavalla, mukaan lukien seuraavat:
- Webin esteettömyystyökalu, kuten WAVE
- Webin esteettömyyslaajennus, kuten WordPress-sivustoille
- Ammattimainen auditointi
- Manuaalinen auditointi
Monille yrityksille WAVE tarjoaa kustannus- ja aikatehokkaimman menetelmän. Kuten useimmat yritykset, sivustollasi on mahdollisuus tehdä itsestään helpommin saavutettavissa ja mukautua ADA-vaatimustenmukaisuusstandardeihin.
Mitä tapahtuu, jos verkkosivustosi ei ole ADA-yhteensopiva?
Jos verkkosivustosi ei ole ADA:n käytettävissä, olet vastuussa seuraavista:
- Ensimmäinen rikkomus: 55 000 – 75 000 dollaria sakkoa
- Toistuvat rikkomukset: 150 000 dollarin sakko
Liittovaltion rahoittamat organisaatiot voivat myös menettää rahoituksensa, olipa kyseessä ensimmäinen tai toistuva rikkomus.
Sakkojen lisäksi yritystäsi vastaan voidaan nostaa kanne, jos vammaiset eivät pääse tai käytä sivustoasi. Vaikka yrityksesi ei aikonutkaan syrjiä tai sulkea pois vammaisia ihmisiä vierailemasta tai käyttämästä verkkosivustoasi, saatat maksaa tuhansia dollareita oikeudenkäynneissä.
Oikeudenkäynneissä jo nimettyjä yrityksiä ovat mm.
- Amazon
- Hersheyn
- Wall Street Journal
- Rite Aid
- H&R Block
- Opettajien kokeen valmistelu
Se, että yrityksesi ei ole tunnettu brändi, ei tarkoita, ettei sinua nimetäisi oikeusjutussa. Suojaa brändiäsi nyt investoimalla aikaa ja resursseja ADA-yhteensopivuuden kehittämiseen ja kaikkien käytettävissä olevan sivuston tarjoamiseen.
Mitkä ovat ADA-yhteensopivien verkkosivustojen vaatimukset?
Yhdysvaltain oikeusministeriö ei ole julkaissut virallisia ADA-ohjeita, kuten “säilytä XYZ-kontrastisuhde”. Sen vaatimus on, että verkko-ohjelmat, -palvelut ja -tuotteet ovat vammaisten saatavilla.
Tämän vaatimuksen saavuttamiseksi se suosittelee seuraavien standardien ja ohjeiden käyttöä viitteenä:
Jatka lukemista oppiaksesi seuraamaan näitä resursseja seuraavaksi!
Kuinka tehdä verkkosivustostasi ADA-yhteensopiva
Opi tekemään verkkosivustostasi ADA-yhteensopiva käyttämällä WCAG:ta ja osiota 508 alla!
Mitä tulee verkkosivustosi ADA-yhteensopimiseen, suositus perustuu WCAG 2.0 -ohjeisiin – mukaan lukien pykälän 508 standardit. Tämä resurssi hahmottelee useita suosituksia tai tavoitteita verkkosivustosi ADA:n saattamiseksi käyttäjien saataville kaikkialla Yhdysvalloissa
WCAG:n perusperiaatteet ovat seuraavat:
- Havaittavissa: Haluat käyttäjien näkevän kaiken sivustollasi näkyvän tiedon, kuten tekstin, kuvat, videot ja paljon muuta. Vaikka käyttäjä ei näe verkkosivustosi tekstiä tai kuuntele verkkosivustosi videota, sinun on tarjottava vaihtoehto.
- Toiminnassa: Haluat, että käyttäjät voivat navigoida sivustollasi ja käyttää kaikkia sen ominaisuuksia. Jokaisella käyttäjällä on esimerkiksi oltava keinot käyttää päänavigointiasi ja sivuston työkaluja, kuten laskimia.
- Ymmärrettävää: Haluat, että käyttäjillä on keinot ymmärtää verkkosivustosi sisältöä. Tämä tarkoittaa, että käyttäjät voivat ymmärtää sivustosi tekstiä, kuvia, videoita ja työkaluja. Sivustollasi voi esimerkiksi olla ohjeita jonkin ominaisuuden, kuten laskimen tai yhteydenottolomakkeen, käyttämiseen.
- Tukeva: Haluat, että käyttäjät voivat saada saman kokemuksen, vaikka he käyttävätkin aputekniikoita. Esimerkiksi sisältöäsi lukevien ihmisten ja puhelukijaa käyttävien ihmisten pitäisi saada sama sisältö, vaikka se toimitettaisiin eri tavalla.
Nämä periaatteet muuttuvat ADA-yhteensopivien verkkosivustojen toimiviksi kohteiksi:
Tarvitsetko apua ADA-yhteensopivaksi tulemiseen?
div { korkeus: auto !tärkeää; } .fx-wistia .wistia_click_to_play img { korkeus: auto; leveys: 100% !tärkeää; esine-sovitus: kansi; sijainti: staattinen !tärkeää; } @media(min-width : 800px) { .fx-wistia .wistia_click_to_play img { korkeus: 100 % !tärkeää; } } .fx-wistia .wistia_click_to_play>div>div { taustaväri: #207DE9 !tärkeää; } .fx-wistia .video-thumb { position: suhteellinen; näyttö: inline-block; box-shadow: 2px 2px 5px 2px rgba(0, 0, 0, .1); kohdistin: osoitin; reunan säde: 16px; ylivuoto piilotettu; rivin korkeus: 0; } .fx-wistia .video-thumb:before { position: absoluuttinen; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; näyttö: lohko; leveys: 110 pikseliä; korkeus: 82px; marginaali: -41px 0 0 -55px; sisältö: “\25BA”; tekstin tasaus: keskellä; taustaväri: #207DE9; väri: #fff; fonttikoko: 30px; rivin korkeus: 82 kuvapistettä; -webkit-font-smoothing: antialiased; -moz-osx-font-smoothing: harmaasävy; tekstin sisennys: 5px; opasiteetti: 0,8; } .fx-wistia .video-thumb:hover:before { opasiteetti: 1; } .fx-wistia .video-thumb img { margin-bottom: 0px !tärkeää; } /* Tasaus */ .fx-wistia-left .wistia_click_to_play { margin-right: auto; } .fx-wistia-center .wistia_click_to_play { margin-left: auto; marginaali-oikea: auto; } .fx-wistia-right .wistia_click_to_play { margin-left: auto; } .fx-wistia_thumb img.wistia-no-thumb { border: 1px solid #dfdfdf; } .fx-wistia_thumb:before { content: “”; sijainti: absoluuttinen; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; korkeus: 50px; leveys: 50px; muunnos: kääntää (-50%, -50%); taustaväri: var(–sininen-03); } .fx-wistia_thumb .wistia_embed { taustakuva: url(‘/wp-content/themes/fx/assets/img/icons/icon-play.png’); taustatoisto: ei toistoa; tausta-sijainti: vasen; taustan koko: kansi; sisältö: ” “; näyttö: lohko; leveys: 95px; korkeus: 95px; sijainti: absoluuttinen; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; muunnos: kääntää (-50%, -50%); z-indeksi: 2; } .fx-wistia_thumb .wistia_embed:before { box-shadow: 0 0 0 12px rgb(106 106 106 / 30%); raja-säde: 50 %; sisältö: ”; sijainti: absoluuttinen; leveys: 95px; korkeus: 95px; z-indeksi: 2; yläosa: 50 %; jäljellä: 50 %; muunnos: kääntää (-50%, -50%); } .fx-wistia_thumb:hover .wistia_embed:before { box-shadow: 0 0 0 12px var(–blue-03); } .fx-wistia2 .fx-wistia_thumb { sijainti: suhteellinen; näyttö: lohko; } .fx-wistia2 .fx-wistia_thumb img { leveys: 100 %; näyttö: lohko; sijainti: alku; }]]>
ADA-yhteensopivaksi tuleminen on tärkeää ja aikaa vievää. Siksi yritykset investoivat ADA-yhteensopivuuspalveluihin, kuten WebFX:n palveluihin. Palvelujemme avulla yrityksesi voi saavuttaa ADA-yhteensopivuuden välittömästi tekoälykäyttöisen järjestelmämme ansiosta.
Pyydä ilmainen ehdotus jo tänään saadaksesi lisätietoja ADA-vaatimustenmukaisuuspalveluistamme!
ADA:n noudattamista koskevat usein kysytyt kysymykset
Haluatko lisätietoja ADA-vaatimustenmukaisuudesta? Tutustu näihin usein kysyttyihin kysymyksiin:
Mikä on ADA?
ADA on lyhenne sanoista Americans with Disabilities Act (ADA), ja se on yksi tärkeimmistä esteettömyyslaeista Yhdysvalloissa, koska se kieltää vammaisuuteen perustuvan syrjinnän työelämässä, julkisissa majoitustiloissa, liikenteessä ja muissa asioissa.
Onko ADA sama kuin § 508?
Ei, ADA ei ole sama kuin § 508, joka on liittovaltion esteettömyyslaki, joka koskee liittovaltion virastoja ja niiden tekniikkaa, kuten puhelimia, verkkosivustoja, puhelinpalvelukeskuksia ja paljon muuta. Yhdysvaltain oikeusministeriö suosittelee kuitenkin kohtaa 508 ADA-vaatimustenmukaisuusresurssiksi.
Onko ADA sama kuin WCAG?
ADA ei ole sama asia kuin WCAG, jotka ovat World Wide Web Consortiumin (W3C) saavutettavuusstandardeja. Yhdysvaltain oikeusministeriö suosittelee WCAG:ta ADA-vaatimustenmukaisuusresurssiksi, ja sitä käytetään useimmin yrityksissä.
Onko ADA:n noudattaminen pakollista?
ADA:n noudattaminen on pakollista kaikille yrityksille, jotka ovat avoinna yleisölle, sekä valtion ja paikallishallinnon virastoille. Vaikka yrityksesi olisi vapautettu ADA-standardeista, sinun tulee harkita ADA-yhteensopivuutta, koska se tekee verkkosivustostasi kaikkien käyttäjien saatavilla.
Mitkä ovat esimerkkejä ADA-vaatimustenmukaisuudesta?
Joitakin esimerkkejä ADA-vaatimustenmukaisuudesta ovat:
- Videon tekstitykset
- Kuvan vaihtoehtotekstin lisääminen
- Sallii navigoinnin avainsanalla ja hiirellä
- Otsikkojen käyttäminen verkkosivuston sisällön hajottamiseen
Mitkä ovat esimerkkejä ADA:n noudattamatta jättämistä koskevista kanteista?
Joitakin esimerkkejä ADA:n noudattamatta jättämistä koskevista kanteista ovat:
- Rite Aid
- Opettajien kokeen valmistelu
- H&R Block
- Project Civic Access
- Louisiana Tech
- Nueces County, Texas
Löydät lisää esimerkkejä Yhdysvaltain oikeusministeriön kautta.
Kuinka paljon ADA-vaatimustenmukaisuuden saavuttaminen maksaa?
ADA-yhteensopivuuden saavuttamisen kustannukset vaihtelevat, ja ADA-palvelut maksavat yleensä 1500–5000 dollaria. Se, kuinka paljon yrityksesi maksaa, riippuu verkkosivustosi koosta, nykyisestä vaatimustenmukaisuudesta, aikajanasta, palveluntarjoajasta ja muista tekijöistä.
Mistä voin oppia lisää ADA-yhteensopivaksi tulemisesta?
Voit oppia lisää ADA-yhteensopivuudesta seuraavien resurssien avulla: