Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on CDN? Aloittelijan opas sisällönjakeluverkostoihin

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on CDN? Aloittelijan opas sisällönjakeluverkostoihin

Mikä on CDN?

Sisällönjakeluverkko (CDN) on menetelmä, jota verkkovastaavat käyttävät sisällön tarjoamiseen maailmanlaajuisten palvelimien verkostosta ja liikenteen jakamiseen sen välillä vähentääkseen painetta verkkosivuston alkuperäisestä palvelimesta.

Tässä viestissä käsittelemme mitä CDN on, mitä hyötyä siitä on, kuka käyttää tämäntyyppistä tekniikkaa sekä suosittelemamme CDN-palveluntarjoajat.

Aloitetaan.

Mikä on CDN?

CDN on maailmanlaajuisissa datakeskuksissa sijaitsevien palvelimien verkosto, joka vastaa verkkosivuston sisällön toimittamisesta käyttäjille ympäri maailmaa.

Kun käyttäjä vierailee verkkosivulla, hänen selaimensa lataa sivun sisällön, eli HTML:n, JavaScriptin, kuvat ja CSS-tyylitaulukon, jotka muodostavat sivun sisällön.

Ilman CDN:ää selaimen on ladattava verkkosisältö sivuston alkuperäpalvelimelta, joka on verkkopalvelin, jolle sivusto on asennettu.

Jos esimerkiksi loit verkkosivuston Cloudwaysillä käyttämällä DigitalOceanin New Yorkin sijaintia, eikä sinulla ollut CDN-verkkoa, kaikkien vierailijoidesi on ladattava sivustosi sisältö alkuperäiseltä New Yorkissa sijaitsevalta palvelimelta.

Tämä on ongelma kahdesta syystä:

  1. Kaiken liikenteen reitittäminen alkuperäiselle palvelimelle rasittaa paljon tätä palvelinta, mikä voi johtaa huonoon suorituskykyyn ja mahdollisiin palvelimen kaatumiseen liikennehuippujen ja DDoS-hyökkäysten vuoksi.
  2. Jos lähtöpalvelimesi sijaitsee Pohjois-Amerikassa, mutta sinulla on vierailijoita muilta mantereilta, et voi tarjota heille yhtä nopeaa kokemusta kuin Pohjois-Amerikan vierailijoille. Tämä johtaa korkeampiin poistumisprosentteihin koko sivustollasi.

Miten CDN toimii?

Käydään läpi kuinka CDN toimii käyttämällä tätä kaaviota:

Kaikki alkaa alkuperäpalvelimesta, johon sivustosi alkuperäinen kopio asennetaan.

Kaaviossa alkuperäpalvelinta edustaa punainen nasta, joka osoittaa, että sen sijainti on Yhdysvaltojen keskilännen alueella.

Kaaviossa on muita palvelinkuvakkeita, jotka sijaitsevat muualla maailmassa.

Jokainen näistä palvelimista, joka tunnetaan nimellä reunapalvelimet, sisältää välimuistissa olevan kopion verkkosivustosi sisällöstä. Jälleen tämä on HTML, JavaScript ja CSS, jotka muodostavat verkkosivujesi sisällön.

Kun käyttäjä, joka on esitetty kaaviossa keltaisella laatikolla, vierailee verkkosivustollasi, hänet ohjataan lähimmälle reunapalvelimelle, josta hän voi ladata sisältösi paljon nopeammin ja toivottavasti lähes välittömästi.

Näin CDN toimii pähkinänkuoressa. Se on pohjimmiltaan liikenteen jakelujärjestelmä, joka parantaa sivun suorituskykyä. Puhutaanpa siitä, miksi tästä on hyötyä.

Miksi sinun pitäisi käyttää CDN:ää?

Kaikkien verkkosivustojen omistajien tulee käyttää CDN:ää. Sen pitäisi olla yhtä yleinen käytäntö kuin SSL:n salliminen verkkosivuilla on.

CDN hyödyttää verkkosivustoasi…

  1. parantaa sivuston suorituskykyä.
  2. kuormituksen tasauksen toteuttaminen liikennepiikkien aikana.
  3. suojata sivustoasi DDoS-hyökkäyksiltä.
  4. tarjota parempaa vakautta verkkokauppasivustoille.
  5. kaistanleveyden kulutus pienenee.
  6. käyttökokemuksen parantaminen maailmanlaajuisesti.

Katsotaanpa jokaisen edun perustaa.

1. Parempi suorituskyky

Kun käyttäjä vierailee verkkosivustollasi ensimmäistä kertaa, haluat jättää hyvän vaikutelman. Tämä alkaa usein siitä, kuinka hyvin käyttäjä pystyy lataamaan verkkosivustosi.

Sillä ei ole väliä, onko sinulla parhaiten kirjoitettu artikkeli kohdistetulla avainsanalla. Jos sivusi nopeus ei ole nopea, vierailija ei viihdy tarpeeksi kauan lukeakseen sitä.

CDN auttaa kaikkia käyttäjiä ja erityisesti kansainvälisiä vierailijoita lataamaan verkkosivustosi mahdollisimman nopeasti. Kuten aiemmin totesimme, se tekee tämän pyytämällä käyttäjää lataamaan kopion verkkosivustasi reunapalvelimelta, joka sijaitsee lähimpänä paikkaa, jossa he yrittävät ladata verkkosivustosi maantieteellisesti.

2. Kuormituksen tasaus liikennepiikkien aikana

Tässä on asia. Sinulla on verkkosivusto yhdellä ensisijaisella tarkoituksella: tarjota kohdemarkkinoillesi digitaalinen tila, jolla he voivat olla vuorovaikutuksessa brändisi kanssa.

Sellaisenaan haluat vierailijoita verkkosivustollesi. Loppujen lopuksi, mitä enemmän saat käyntejä, sitä enemmän konversiomahdollisuuksia sinulla on.

🔥 Empfohlen:  WordPress 5.9 Gutenbergin kanssa on julkaisutoiminnan tulevaisuus

Valitettavasti saattaa tulla aika, jolloin brändisi saa liikaa huomiota, mikä johtaa enemmän verkkoliikenteeseen kuin palvelimesi on tottunut.

Jos liikennepiikki on suurempi kuin palvelimesi pystyy käsittelemään, se voi johtaa kaatumiseen, joka vie sivustosi offline-tilaan kaikkien käyttäjien kannalta.

Pilvipalvelu on hyvä pelote tähän ongelmaan, koska tämäntyyppinen isännöintitekniikka tarjoaa välimuistipalvelimia ja voi skaalata lisäämällä resursseja tarvittaessa.

CDN on kuitenkin toinen loistava tapa valmistella sivustosi liikennepiikkejä varten. Se toteuttaa kuormituksen tasapainotuksen poistamalla lähtöpalvelimesi paineet ja reitittämällä suuria määriä liikennettä useille palvelimille.

Tässä on visuaalinen esitys kuormituksen tasapainotuksesta:

3. Suojaus DDoS-hyökkäyksiä vastaan

Kuormituksen tasapainotus ei auta vain todellisissa liikennepiikissä. Se auttaa myös DDoS-hyökkäysten aiheuttamien käyttäjäpyyntöjen tulvassa.

Hajautetut palvelunestohyökkäykset (DDoS) ovat luonteeltaan haitallisia, ja ne on suunniteltu viemään verkkosivustoja verkkoon täyttämällä ne väärennetyn liikenteen tulvilla.

Hyökkääjät käyttävät tämäntyyppisiä hyökkäyksiä useista eri syistä, mukaan lukien poliittiset motiivit, kiristys ja kiristys.

Alkuperäpalvelimesi ei tiedä eroa valeliikenteen ja todellisen liikenteen välillä. Sama määrä resursseja käytetään samalla tavalla.

Ja aivan kuten liikennepiikit todellisesta liikenteestä, valeliikenteen liikennepiikit voivat silti ylikuormittaa palvelintasi, jolloin verkkosivustosi ei ole kaikkien käyttäjien käytettävissä, kunnes hyökkääjät päättävät poistaa liikenteen.

CDN-palvelimet suojaavat sivustoasi DDoS-hyökkäyksiltä reitittämällä liikenteen, mukaan lukien haitallisen liikenteen, pois alkuperäpalvelimeltasi useisiin CDN reunapalvelimiin, jotka sijaitsevat ympäri maailmaa.

Lyhyesti sanottuna sivustosi ei todennäköisesti mene offline-tilaan DDoS-hyökkäyksen takia, jos se on yhdistetty CDN-verkkoon.

4. Parempi vakaus verkkokauppasivustoille

Verkkokauppasivustot kokevat todennäköisemmin aitoja mutta epäjohdonmukaisia ​​liikennepiikkejä, jotka johtuvat kausimyynnistä, tiettyjen tuotteiden äkillisestä suosiosta, liikkeen leviämisestä sosiaalisessa mediassa jne.

Tästä syystä kaikki verkkokaupat tulisi asentaa pilvipalvelimille, jotta palvelin voi skaalata tarvittaessa.

Tästä syystä CDN on niin välttämätön verkkokauppasivustoille.

Kuormituksen tasapainotus pitää myymäläsi verkossa liikenteen nousun aikana, mikä varmistaa, että kaikki sivustollasi vierailijat voivat tehdä tilauksen.

5. Pienempi kaistanleveyden kulutus

Kaistanleveyden kulutuksen dramaattinen lisääntyminen on huono kahdesta syystä: se maksaa enemmän ja käyttää vielä enemmän resursseja alkuperäisestä palvelimestasi.

Jos kaistanleveys loppuu, sivustosi saattaa kaatua.

Kun jaat liikennettäsi useille reunapalvelimille, jotka muodostavat sisällönjakeluverkot, vähennät lähtöpalvelimesi kaistanleveyden kulutusta ja säästät kaistanleveyskustannuksissa.

6. Parempi käyttökokemus

Tämä on CDN:n käytön yleisin etu. Kun jaat liikennettäsi tämän tyyppisen verkon yli, parannat sivustosi suorituskykyä kaikkien käyttäjien kannalta ja muutat heidän verkon nopeudet tai maantieteelliset sijainnit pienemmiksi ongelmiksi.

Tämä tarkoittaa parempaa käyttökokemusta sivustollesi, mikä tarkoittaa, että kävijät viettävät enemmän aikaa sivustolla ja ovat enemmän vuorovaikutuksessa sen kanssa.

Älä myöskään pidä tätä etua itsestäänselvyytenä. Sivustosi ei ehkä ole verkkosovellus, mutta siinä on osia, joiden kanssa haluat vierailijoiden olevan vuorovaikutuksessa.

Parannettu käyttökokemus tarkoittaa enemmän sähköpostien kirjautumisia, verkkokauppamyyntiä, sosiaalisia jakoja ja mitä tahansa muuta interaktiivista komponenttia, jonka lisäät verkkosivuille.

Kuka käyttää CDN:ää?

Kaikki suuret verkkosivustot käyttävät CDN:ää, ja ne, joiden ei pitäisi. Voit käyttää selainlaajennusta, kuten Wappalyzer, nähdäksesi, mitkä sivustot käyttävät CDN-palveluita selatessasi niitä ja jopa mitä ne käyttävät.

Kahden verkon suurimman CDN-palveluntarjoajan verkkosivustojen mukaan yritykset, kuten DoorDash, DHL, Shopify ja L’Oréal, käyttävät Cloudflarea, kun taas Peacock, Honda ja Zalando käyttävät Amazon CloudFrontia.

Katsotaanpa tätä tosielämän esimerkkiä siitä, kuka käyttää CDN:ää ja miten se auttaa tapaustutkimus Nexus Modsiltajotka käyttävät Bunny.netiä.

🔥 Empfohlen:  Tärkeitä vinkkejä tehokkaan kotisivun suunnitteluun

Nexus Mods on Yhdistyneessä kuningaskunnassa toimiva pelisivusto, joka toimii keskuksena, jossa pelaajat voivat ladata ja ladata modeja kaikenlaisiin videopeleihin. Ne tarjoavat valtavan kirjaston, joka sisältää yli 50 teratavua modifioitua sisältöä.

Ja Samawebin mukaan verkkosivustolla on yli 55 miljoonaa käyntiä kuukaudessa.

Liikenteen ja sisällön reitittäminen tässä laajuudessa on uskomattoman kallista ja vaatii yritystason hinnoittelua. Kun heidän oma CDN-ratkaisunsa ei toiminut niin hyvin kuin he toivoivat, Nexus Mods kääntyi Bunny.net:in puoleen saadakseen reunatallennus- ja CDN-palveluita.

Muutos säästi Nexus Modsilta 30 % CDN-kuluista ja poisti täysin käyttäjien valitukset sivuston käyttökokemuksesta ja suorituskyvystä.

Sivuston sivunopeus on alle kaksi minuuttia, mikä ei ole huono sivusto, joka tallentaa jopa 50 Tt sisältöä ja saa kymmeniä miljoonia käyntejä kuukaudessa.

Muita Bunny.netin asiakkaita ovat Hyundai, TCL, Astra, OptinMonster, NitroPack, AppSumo, ShortPixel, Comic Con ja Floatplane.

CDN:n eri tyypit

CDN-verkkoja on kolme tyyppiä:

  • Vedä CDN
  • Paina CDN
  • Peer-to-peer (P2P) CDN

Vedä CDN

Pullo-CDN ottaa vastuun melko kirjaimellisesti “vetää” verkkosisältöä alkuperäpalvelimista ja jakaa sen sisällön jakeluverkossa.

Sen verkko palvelee sitten tätä sisältöä, kun vastaanotetaan pyyntö, joka yleensä lähetetään käyttäjän selaimelta hänen vieraillessaan verkkosivustolla.

Sisältö säilyy edelleen sivuston alkuperäisellä palvelimella, mutta niiden yksittäiset URL-osoitteet kirjoitetaan uudelleen, jotta ne osoittavat CDN:n palvelimille, mikä mahdollistaa liikenteen jakautumisen.

Lyhyesti sanottuna tämäntyyppinen CDN hakee verkkosisältöä sivuston alkuperäpalvelimelta, tallentaa sen välimuistiin ja jakaa sen sitten käyttäjälle, kun pyyntö vastaanotetaan.

Paina CDN

Push-CDN-ympäristössä sinä tai verkkopalvelimesi “työntää” sisältöä CDN-palvelimille manuaalisesti tai automaattisesti.

Se on pohjimmiltaan suunniteltu toimimaan päinvastoin kuin pull CDN -ympäristö toimii.

CDN ei nouta kaikkea sisältöä verkkopalvelimelta automaattisesti, kun pyyntö vastaanotetaan. Sinä tai verkkopalvelimesi lähetät sen sinne, jotta se voidaan palvella CDN:stä.

Näin voit valita, mitä sisältöä CDN:stä tarjotaan. Yleensä verkkovastaavat käyttävät tätä menetelmää sisällön, yleensä kuvien ja videoiden, tallentamiseen CDN:n reunapalvelimille.

Sisältö tallennetaan sitten välimuistiin verkon palvelimille, kunnes välimuisti tyhjennetään tai sisältö poistetaan.

Välimuistissa oleva sisältö toimitetaan käyttäjille, kun CDN vastaanottaa pyynnön.

Peer-to-peer CDN

Push and pull CDN-ympäristöissä resurssit jaetaan palvelin- ja asiakasverkkojen välillä.

P2P CDN -ympäristössä resurssit jaetaan sen sijaan vertaisverkkojen kesken.

Tämän tyyppisessä verkossa jokainen verkkoa käyttävä vertaiskumppani toimii asiakkaana ja palvelimena, kun he käyvät kauppaa sisällöllä muiden verkon käyttäjien kanssa.

Mitkä ovat parhaat CDN-palvelut WordPressille?

Parhaat CDN-palvelut WordPressille ovat NitroPack, Sucuri ja Bunny.net. Mutta puhutaanpa WordPress CDN -tekniikan käyttöönotosta ennen kuin puramme nämä palvelut.

Jos haluat yhdistää WordPress-sivustosi CDN-verkkoon, katso ennen kaikkea isäntäpaloa.

Isännälläsi voi hyvinkin olla oma CDN, tai sillä voi olla ensimmäisen osapuolen CDN-integraatio, jonka voit ottaa käyttöön isäntäsi ohjauspaneelista.

Selaa isäntäsi verkkosivuston käyttöliittymää ja katso, mainitaanko siinä CDN, tai kysy heiltä suoraan. Jos et ole teknisesti perehtynyt, sinun on paljon helpompi määrittää isäntäsi CDN-ratkaisu kuin kolmannen osapuolen ratkaisu.

Onneksi tämän luettelon CDN: t ovat myös melko helppokäyttöisiä.

1. NitroPack

NitroPack on sivuston nopeuden optimointipalvelu, joka on suunniteltu toimimaan WordPressin (ja optimoitu WooCommerce-verkkokauppalaajennukselle), OpenCartin, Magenton ja räätälöityjen verkkosivustojen kanssa.

🔥 Empfohlen:  Mikä on SEO:n indeksoitavuus ja indeksoitavuus?

Sen ensisijaisia ​​ominaisuuksia ovat edistynyt välimuisti, kuvien optimointi sekä tiedostojen pienentäminen ja optimointi.

Se kuitenkin integroituu myös Cloudflaren CDN-palveluun, mikä tarjoaa sinulle molempien maailmojen parhaat puolet.

Kun NitroPack tallentaa sisältöäsi välimuistiin, se käyttää integraatiotaan Cloudflaren maailmanlaajuiseen verkkoon tarjotakseen sisältöä käyttäjille kaikkialla maailmassa.

NitroPack käytti Amazon Web Services (AWS) -palvelua CDN-palveluntarjoajanaan ja käyttää niitä edelleen varavarana.

Siirtyminen Cloudflareen on antanut heille mahdollisuuden tarjota HTML-reunavälimuistia sekä “maailmanluokan suorituskykyä” ja parannettua “turvallisuutta ja tietosuojaa”.

NitroPackilla välimuistiin tallentamasi sisältö tarjotaan Cloudflaren maailmanlaajuisesta verkosta, joka sisältää datakeskukset yli 300 kaupungissa yli 100 maassa.

Voit kuitenkin käyttää NitroPackille myös toista CDN-palveluntarjoajaa, kuten Bunny.net, Stackpath, Kinstan CDN, Optimole, GoDaddyCDN ja SiteGroundin CDN.

Jotkut näistä ratkaisuista toimivat jopa NitroPackin kanssa heti laatikosta otettuna. Ainoa NitroPackin kanssa yhteensopimaton CDN on Amazon CloudFront.

Hinnoittelu

NitroPackin hinnoittelu perustuu sivujen katseluihin ja CDN-kaistanleveyteen. Ilmainen suunnitelma on saatavilla. Premium-paketit alkavat 21 dollarista kuukaudessa.

Lue NitroPack-arvostelumme.

2. Sucuri

Sucuri on verkkosivustojen tietoturvapalvelu, joka tarjoaa myös oman CDN:n.

Turvallisuuden vuoksi Sucuri tarjoaa parhaan suorituskyvyn haittaohjelmien havaitsemisessa ja poistamisessa vastaavien ominaisuuksien joukossa.

Sucurin sisällönjakeluverkosto koostuu 14 datakeskuksesta 10 maassa viidellä mantereella.

Hinnoittelu

Palvelun CDN:n sisältävät suunnitelmat alkavat 9,99 dollarista kuukaudessa. Tämän suunnitelman mukana tulee myös verkkopalomuuri.

3. Bunny.net

Bunny.net on oma CDN, jonka verkosto sisältää 114 reuna-aluetta 77 maassa kuudessa mantereessa.

Bunny.netin CDN:ssä on intuitiivinen kojelauta, vetovyöhykkeet, joita voit määrittää ja hallita helposti, suora seuranta ja raportointi, verkkorajoitukset, DDoS-suojaus, automaattinen korjaus, reunasäännöt, kuvan optimointi, pysyvä välimuisti, mukautettava välimuisti ja paljon muuta.

Bunny.net tarjoaa myös tallennusratkaisun, tiedostooptimoinnin ja DNS-reititysratkaisun, mutta nämä kaikki tarjotaan erillisinä palveluina.

Hinnoittelu

Bunny.net on pay-as-you-go CDN-palvelu aluekohtaisella hinnoittelulla, joka alkaa seuraavista hintapisteistä:

  • Eurooppa & Pohjois-Amerikka – 0,01 $/GB
  • Aasia & Oseania – 0,03 dollaria/GB
  • Etelä-Amerikka – 0,045 dollaria/GB
  • Lähi-itä ja Afrikka – 0,06 dollaria/GB

Volyymiperusteiselle CDN-käytölle on myös erilliset hintapisteet. Nämä ovat verkkosivustoille, jotka tarvitsevat yli 500 Tt kaistanleveyttä.

Lopulliset ajatukset

Kuten näet, CDN on olennainen osa web-hosting-palvelua, joka tarjoaa parannetun suorituskyvyn ja DDoS:n lieventämisen. Itse asiassa se on niin tärkeää, että monet verkkoisännät tarjoavat oman CDN-verkkonsa tai integroituvat CDN-palveluntarjoajan kanssa ensimmäisen osapuolen kumppanuuden kautta.

Useimmissa tapauksissa sinun kannattaa valita yksinkertainen pull-CDN-ympäristö, joka voi napata verkkosisältösi palvelimeltasi automaattisesti, kun käyttäjät vierailevat verkkosivustollasi.

Jos verkkosivustollasi on paljon sisältöä, kuten korkearesoluutioisia kuvia ja videoita, harkitse tallennusratkaisun tarjoavan CDN-palveluntarjoajan käyttöä.

Kaiken kaikkiaan, jos et tällä hetkellä käytä CDN:ää, harkitse sellaisen vaihtamista suojataksesi sivustoasi robottiliikenteeltä ja tulevilta liikennepiikiltä.

Aiheeseen liittyvää luettavaa: