Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on datastrategia ja miksi tarvitset sellaisen?
Oletko kuullut “dataohjautuvasta markkinoinnista” aiemmin? Jos näin on, olet ehkä oppinut, kuinka tärkeää on käyttää tietoja markkinointiponnistelujesi tiedottamiseen. Keräämällä tietoja asiakkaistasi, toimialastasi ja aiemmista markkinointituloksistasi voit parantaa markkinointitoimiasi jatkossa paremmin.
Markkinointitietosi voivat tulla useista lähteistä, ja niitä voi kerätä useilla tavoilla. On myös useita tapoja käyttää näitä tietoja, kun sinulla on ne. Sen kanssa on paljon pysyttävä, minkä vuoksi tarvitset tietostrategian puolellasi.
Mutta mikä on datastrategia ja miksi tarvitset sellaista? Jatka lukemista saadaksesi selville. Tilaa sitten Revenue Weekly – sähköpostiuutiskirjeemme – saadaksesi lisää digitaalisen markkinoinnin vinkkejä asiantuntijoilta!
Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!
Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!
Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:
Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72
“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä
(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)
Mikä on datastrategia?
Tietostrategia on liiketoimintasuunnitelma yrityksesi hankkimien tietojen hallintaan – kuinka kerätä, tallentaa, luokitella ja käyttää sitä. Kaiken kaikkiaan se on vain suunnitelma yritystietojen hallintaan.
Mitä hyötyä data-analytiikkastrategian käytöstä on?
Tietostrategian käyttöönotolla on joitain ilmeisiä etuja. Tietostrategian yleistavoite on, että se auttaa sinua saamaan paljon enemmän irti markkinoinnistasi.
Ilman suunnitelmaa huomaat kompastelevasi sokeasti tiedonhallintaprosessin läpi. Mutta kun sinulla on strategia, joka opastaa sinua – kuinka hankkia, tallentaa, lajitella ja analysoida tietoja – voit virtaviivaistaa koko prosessin ja saada siitä paljon parempia tuloksia paljon lyhyemmässä ajassa.
Strategian luominen tekee myös tiedonhallinnastasi johdonmukaisempaa. Noudattamalla aina strategiaa teet asiat samalla tavalla joka kerta sen sijaan, että muuttaisit jatkuvasti tiedonhallintaprosessiasi ja saisit epäjohdonmukaisia tiedon laatutasoja.
Nämä edut tarkoittavat, että keräämäsi tiedot ovat hyödyllisempiä yrityksellesi, jolloin voit tuottaa paremman asiakaskokemuksen ja kasvattaa tuloja.
Tietostrategioiden tyypit
Voit käyttää kahta ensisijaista tietostrategiatyyppiä: tietojen suojaaminen ja tietorikos. Tässä on yleiskatsaus jokaisesta.
Tietojen suojaus
Tietojen suojaus on data-analytiikkastrategia, joka priorisoi tietojen johdonmukaisuuden ja keskittämisen. Puolustusstrategialla yrität tunnistaa yhden ensisijaisen lähteen jokaiselle tietotyypille.
Jos esimerkiksi seuraat asiakastyytyväisyyttä, saatat päättää, että netpromoottoripisteesi (NPS) on ensisijainen tietolähde tällä alueella. Sen sijaan, että yrittäisit sovittaa yhteen useita tietolähteitä asiakastyytyväisyydestä, toimit vain sen mukaan, mitä NPS:si ilmoittaa.
Tämäntyyppinen tietostrategia rajoittaa analysoitavan tiedon määrää ja helpottaa niiden hallintaa. Se eliminoi tarpeen täsmäyttää useita eri lähteitä kunkin tietotyypin osalta.
Tietojen rikkominen
Tietorikosstrategia asettaa etusijalle joustavuuden ja monipuolisuuden. Jos puolustusstrategia tunnistaa yhden totuuden lähteen kullekin datatyypille, hyökkäysstrategia ottaa huomioon kaikki saatavilla olevat tietolähteet. Kun nämä lähteet ovat eri mieltä, rikosstrategia yrittää löytää keskitien niiden välille.
Tämä strategia vie enemmän aikaa ja vaivaa, ja siihen liittyy tietosi vääristymisen riski, jos jossakin sattuu olemaan viallinen tietolähde. Sen avulla voit kuitenkin myös saada laajemman näkökulman tietoihisi, mikä voi auttaa sinua oppimaan asioita, joita et ehkä opi puolustusstrategian avulla.
Jotain on tiedostettava, että puolustus- ja hyökkäysstrategioiden välillä ei ole selvää eroa. Nämä kaksi ovat olemassa samassa spektrissä, ja sinun on päätettävä, mihin tällä spektrillä strategiasi putoaa, sekä kumpi kahdesta puolelta se vinoutuu lähemmäksi.
Mitä hyvän datastrategian tulisi sisältää?
Nyt kun olemme käsitelleet tietostrategioiden perusteet, puhutaanpa siitä, mitä tietostrategiasi tulisi sisältää. Yksityiskohtiin on vaikea päästä, koska jokainen strategia näyttää erilaiselta, mutta tässä on kolme laajaa tietoa, joiden strategiasi pitäisi auttaa sinua suunnittelemaan.
1. Kuka hallitsee tietojasi
Ensimmäinen asia, jonka tietostrategiasi tulisi sisältää, on se, kuka tiimisi jäsenistä käsittelee dataa ja mikä heidän roolinsa on. Kuka on vastuussa:
- Kerätään tietoa?
- Lajittelu?
- Arvosteletko sitä?
- Analysoidaanko sitä?
Voit myös kysyä itseltäsi kysymyksiä, kuten:
- Miten eri tiimisi ovat vuorovaikutuksessa tietojesi ja toistensa kanssa?
- Mitkä tiimit ovat vastuussa minkä tyyppisistä tiedoista?
- Minkä muiden ryhmien kanssa he jakavat tiedot?
Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa sinua virtaviivaistamaan tietoprosessiasi ja poistamaan epäselvyydet siitä, kenellä on mitkä vastuut ja mitä kaikilta odotetaan tiedonhallinnassa.
2. Työkalut tietojen hallintaan
Toinen tärkeä elementti kaikissa tietostrategioissa on työkalut ja teknologia. Et luultavasti halua käsitellä kaikkia tietojasi paljain käsin, tiedon poiminnasta tiedon muuntamiseen – tarvitset apua joistakin digitaalisista datatyökaluista tai tietopinostasi. Tietenkin kysymys kuuluu, mitä työkaluja käytät? Tämä on asia, johon data-analytiikkastrategiasi pitäisi vastata.
Saatat esimerkiksi haluta käyttää asiakassuhteiden hallintaalustaa (CRM) asiakastietojen keräämiseen ja tallentamiseen. Tai ehkä aiot ohittaa CRM:n ja käyttää yrityksen resurssialustaa (ERP) kaikille koko yrityksesi tiedoille.
Mitä tahansa työkaluja aiot käyttää tiedon keräämiseen, luokitteluun ja analysointiin, strategiasi tulee sisältää nämä tiedot.
3. Kuinka käytät tietojasi
Lopuksi tietostrategiasi tulisi kattaa se, miten aiot käyttää tietojasi. Mikä on prosessisi sen analysoimiseksi? Miten analysoit erityyppisiä tietoja? Mitä oivalluksia haet näistä tiedoista?
Näihin kysymyksiin vastaaminen auttaa sinua nopeuttamaan data-analytiikkaprosessiasi merkittävästi. Lisäksi voit myös suunnitella, mitä aiot tehdä saamillasi oivalluksilla. Miten käytät analytiikasta oppimaasi tietoa?
Mittaa mittareita, jotka vaikuttavat sinun lopputulos.
Oletko kiinnostunut yksilöllisistä liiketoimintatarpeistasi mukautetuista raportoinnista? MarketingCloudFX:n tarjoama WebFX luo mukautettuja raportteja yrityksellesi tärkeimpien mittareiden perusteella.
- Johtoja
- Tapahtumat
- Puhelut
- Tulot
Lisätietoja
WebFX voi auttaa sinua saamaan kaiken irti markkinointitietostrategiastasi
Haluatko apua markkinointitietojesi hallintaan? WebFX voi auttaa. Oma markkinointiohjelmistomme, MarketingCloudFX (MCFX), voi auttaa sinua keräämään ja analysoimaan arvokasta tietoa markkinointikampanjoistasi – kampanjoita voimme auttaa sinua optimoimaan parempien tulosten saavuttamiseksi.
Lisäksi, jos haluat tallentaa ja analysoida asiakastietojasi, tutustu Pähkinänkuoreen, huippuluokan CRM:ään. Pähkinänkuoressa voit saada arvokkaita näkemyksiä asiakkaistasi ja jopa automatisoida suuren osan prosessista, jotta tiimisi vapautuu tekemään muita asioita.
Aloita palvelumme soittamalla 800-280-1062 tai ota meihin yhteyttä verkossa jo tänään!