Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on digitaalinen luoja? Ja kuinka sinusta voi tulla yksi

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on digitaalinen luoja? Ja kuinka sinusta voi tulla yksi

Jos olet perehtynyt nykypäivän digitaaliseen maailmaan, olet kuullut kaiken digitaalisista sisällöntuottajista (kutsutaan myös sisällöntuottajiksi). Suuri osa keskustelusta pyörii sen ympärillä, mitä he ovat tekemässä: esimerkiksi mistä mielenkiintoisista uusista trendeistä ja ongelmista he puhuvat ja kuinka he ovat tekemisissä fanien ja kumppaneiden kanssa.

Ehkä yksi mielenkiintoisimmista keskusteluista on se, kuinka he ansaitsevat elantonsa taloudellisesti. On totta, että monet näkemistämme digitaalisista huipputekijöistä tienaavat miljoonia dollareita vuodessa sisällön julkaisemisesta.

Joten miten he tekevät sen – ja miten saat osan toiminnasta? Istu tiukasti, sillä me katamme kaiken.

Mikä on digitaalinen luoja?

Digitaaliset tekijät ovat henkilöitä, jotka luovat verkkosisältöä ja jakavat sitä eri alustoilla. Niiden sisältö voi sisältää kuvia, videoita ja jopa kirjoitettua tekstiä. Digitaaliset sisällöntuottajat jakavat sisältöään kanaville, kuten TikTok ja YouTube, sekä omistamilleen verkkosivustoille tavoittaakseen suuremman yleisön.

Viime vuosina riippumattomilla digitaalisten sisällöntuottajien mahdollisuudet ansaita rahaa yleisöltä, jota he ovat viljelleet sisältönsä ympärillä, ovat olleet paremmat. He saavuttavat tämän brändikumppanuuksien, mainonnan, kauppatavaroiden ja suojatun tai maksullisen sisällön avulla Patreonin kaltaisilla alustoilla. Tämän seurauksena useammat ihmiset, eivät vain korkeimman tason vaikuttajat, voivat harjoittaa kannattavaa uraa luojana.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Kuinka tulla digitaaliseksi luojaksi

Tie vankan tulon ansaitsemiseen sisällöntuottajana ei ole aina helppo. Mutta se on mahdollista. Katsotaanpa perusvaiheita, joiden avulla pääset alkuun digitaalisen sisällön luomisessa.

1. Valitse markkinarako

Keskittynyt, erityinen markkinarako on avain uskollisen yleisön rakentamiseen. Kun on selvää, millaista sisältöä aiot toimittaa, yleisösi tietää, mitä odottaa. Se on myös nopea ja tehokas tapa heille tietää, että olet digitaalinen sisällöntuottaja, jota kannattaa seurata.

Jos haluat valita markkinaraon, kysy itseltäsi kysymyksiä, kuten:

 • Minkä aiheen asiantuntija olet? (Tai missä voit tulla asiantuntijaksi?)
 • Mitkä ovat kiinnostuksen kohteesi ja intohimosi?
 • Mihin markkinaraon ne näyttävät kannattavan sinun liittyä?
 • Mikä on suosittua juuri nyt? Mitä ihmiset haluavat nähdä?
🔥 Empfohlen:  Mukesh Ambani tekee Jio Netistä velattoman 9 kuukautta ennen määräaikaa ja ylittää osakkeenomistajien odotukset

Lähde

2. Valitse arkkityyppisi

Kuten olet todennäköisesti huomannut, digitaalisen sisällön tuottajilla on monia erilaisia ​​”makuja”, osittain heidän arkkityyppinsä perusteella. Tässä on muutamia parhaita arkkityyppejä, joita voit ilmentää luodessasi sisältöä:

 • Esiintyjä: kameran persoonallisuuksia, kuten muusikoita, koomikkoja ja näyttelijöitä
 • Virtuoosi: asiantuntijat, kuten kokit, lääketieteen ammattilaiset, kuntoasiantuntijat, tekniikan ammattilaiset ja kodin remontoijat
 • Luoja: Tee-se-itse-gurut, jotka tekevät käsintehtyjä tuotteita, kuten koruja, keramiikkaa ja huonekaluja
 • Taiteilija: ne, jotka tekevät taidetta useilla välineillä, kuten valokuvauksessa, maalaamisessa, kuvanveistossa, elokuvanteossa, kirjoittamisessa ja animaatiossa
 • Harrastaja: tämä on crossover, joka sekoittuu muiden arkkityyppien kanssa – harrastaja tai joku, joka on perillä ja intohimoinen melkein mistä tahansa, kuten kirjoista, matkailusta, muodista, kasveista, julkkiksista tai eläimistä

3. Rakenna studiosi

Vaikka studion rakentaminen saattaa kuulostaa pelottavalta, sinun ei tarvitse kuluttaa tuhansia dollareita huippuluokan laitteisiin. On järkevämpää työskennellä pienellä budjetilla varustettujen laitteiden kanssa, varsinkin kun olet ensimmäistä kertaa aloittamassa.

Voit jopa käyttää älypuhelimen kameraa, jos se on kunnollinen. Mitä tulee valaistukseen, hyvin valaistu huone tai edullinen rengasvalo toimii. Voit löytää kiinteän mikrofoni alle 20 dollarilla. Harkitse taustaasi varten kotisi tai toimistosi tilaa, joka houkuttelee silmää – ei liian sotkuista tai kiireistä, mutta joka osoittaa persoonallisuutta.

kotistudion digitaalinen luoja

Lähde

4. Aloita sisällön luominen

Seuraava askel on tehdä taikuutta. Aluksi saatat tuntea olosi hieman hankalalta tai epävarmalta. Jatka vain, kunnes löydät itsellesi sopivan rytmin (ja selvitä tietysti, millaisesta sisällöstä yleisösi pitää).

Joillekin on apua, kun valitaan joka päivä tietty aika digitaalisen sisällön luomiseen, olipa kyseessä sitten videoiden tallentaminen tai sisältöideoiden aivoriihi. Älä rajoita itseäsi tietyntyyppiseen sisältöön – videoiden lisäksi voit luoda korkealaatuista sisältöä podcastien, sosiaalisen median viestien ja muiden muodossa.

🔥 Empfohlen:  Näin ja milloin voit optimoida Amazon-listauksesi uudelleen

5. Luo sitoutumista

Tässä vahvoilla digitaalisen markkinoinnin strategioilla on suuri hyöty kasvavalle brändillesi. Jos teet sen oikein, sitoutumisen luominen voi olla jopa yhtä vaativaa kuin työn sisällön luominen.

Tässä on muutamia vinkkejä sitoutumisen luomiseen brändiisi:

 • Ole aktiivinen sosiaalisen median alustoillasi: rakenna suhteita seuraajien ja muiden digitaalisten sisällöntuottajien kanssa
 • Vastaa aina kommentteihin, joita ihmiset jättävät sisältöösi
 • Pysy osana keskustelua seuraamalla asiaankuuluvia tilejä omalla markkinaraollasi
 • Tee yhteistyötä muiden digitaalisen sisällöntuottajien kanssa lisätäksesi tavoittavuuttasi ja päästäksesi uusien yleisöjen eteen
 • Mainosta sisältöäsi ristiin eri kanavissa

sosiaalisen median sitoutumisen digitaalinen luoja

Lähde

6. Ansaitse rahaa missä voit

On monia tapoja ansaita rahaa digitaalisena sisällöntuottajana, joten pidä silmällä oikeita mahdollisuuksia ainutlaatuiseen tilanteeseen. Tässä on joitain parhaita tapoja ansaita rahaa:

 • Sponsoroidut viestit: mainitse brändi digitaalisessa sisällössäsi maksua tai ilmaista tavaraa vastaan
 • Kumppanuusmarkkinointi: mainostaa toisen yrityksen tuotteita tai palveluita ja saada provisio jokaisesta tuomastasi myynnistä
 • Yhteistyöt: liittoudu muiden henkilöiden ja brändien kanssa vastineeksi maksusta tai ilmaisista tavaroista
 • Tavara: luo oma tuotemerkkisi, jota voit myydä yleisöllesi
 • Tilaukset: saada maksavia seuraajia Patreonin tai oman verkkosivustosi kautta

Kun olet aloittamassa, luo lehdistöpaketti, jonka avulla voit esitellä itsesi brändeille. Ennen kuin huomaatkaan, pöydät voivat kääntyä ja tuotemerkit voivat alkaa tavoittaa sinua.

7. Mittaa, analysoi, optimoi

Et koskaan parane, jos teet saman koko ajan. Kun menet, katso analytiikkaasi nähdäksesi kuinka brändisi kasvaa käyttämällä YouTube-kanavasi, Facebookin, Instagramin, TikTokin ja/tai millä tahansa alustallasi olevia analytiikkatoimintoja.

Kiinnitä huomiota toimiviin strategioihin ja viestityyppeihin, jotka saavat eniten sitoutumista sosiaalisen median alustoillasi. Tuplaa niitä strategioita ja muokkaa niitä, joilla ei ole. Tee sitten kaikki uudestaan ​​(ja uudestaan ​​ja uudestaan…), kunnes olet saavuttanut tavoitteesi.

Lähde

Mene ulos ja aloita luominen

Kun sukeltat ensimmäisen kerran sisällöntuotannon maailmaan, se voi olla ylivoimaista. Mistä aloitat? Mistä tiedät, että teet oikeita valintoja, valitset oikeat strategiat ja muodostat oikeita kumppanuuksia?

🔥 Empfohlen:  Data Science Showdown: Praxis Business School julkaisee "Data Science Student Championship 2023"

Ollakseni täysin rehellinen, et yksinkertaisesti voi tietää ennen kuin kokeilet sitä ja katsot, toimiiko se. Mutta hyvä uutinen on se, että voit aina iteroida matkallasi. Paranna jatkuvasti sitä, mikä toimii, ja säädä sitä, mikä ei toimi, kunnes olet saavuttanut hyvän paikan.

Digitaalisten luojien UKK

Mitä digitaalisen sisällöntuottaja tekee?

Digitaaliset tekijät luovat sisältöä erilaisille verkkoalustoille, mukaan lukien verkkosivustoille ja sosiaaliseen mediaan. Tämä kattaa tekstien luomisen, visuaalien luomisen ja videoiden editoinnin. Tehdäkseen työnsä hyvin digitaalisen sisällön tuottajilla on oltava kattava käsitys verkkotrendeistä, erilaisten sisältömuotojen tuntemus ja tarkka huomio yksityiskohtiin. Lisäksi heidän tulee osata ajatella luovasti ja kehittää uusia ideoita, jotka houkuttelevat yleisöä.

Miten digitaalisen sisällön luoja ansaitsee rahaa?

Digitaalisilla tekijöillä on useita tulonlähteitä. He ansaitsevat rahaa affiliate-markkinoinnin, sponsorointisopimusten, mainonnan, digitaalisten palveluiden ja digitaalisten tuotteiden (kuten verkkokurssien) myymisellä.

Kuinka minusta tulee digitaalinen luoja?

Menestyväksi digitaaliseksi luojaksi sinun tulee tutustua erilaisiin digitaalisiin mediamuotoihin, mukaan lukien ääni, video, graafinen suunnittelu ja valokuvaus. Sinun on myös ymmärrettävä, miten digitaalisen sisällön luomiseen käytetyt erilaiset työkalut ja laitteistot toimivat. Lisäksi saatat joutua hankkimaan erityisiä taitoja, kuten videoeditointia, animaatiosuunnittelua tai koodausta, riippuen siitä, minkä tyyppistä digitaalista sisältöä aiot tuottaa.

Haluatko oppia lisää?