Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on Google Trends? (Ja mihin sitä käytetään?)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on Google Trends? (Ja mihin sitä käytetään?)

Tämä opas vastaa kysymykseen “mikä on Google Trends?”

Alta löydät nopean yhteenvedon ja määritelmän Google Trendsistä sekä yksityiskohtaisen selvityksen siitä, mihin Google Trendsiä käytetään markkinoinnissa.

Tämän sivun loppuun mennessä ymmärrät Google Trends -tietojen tärkeimmät näkökohdat ja tiedät, mitä nämä havainnot voivat kertoa käyttäjien kiinnostuksesta trendaaviin hakuihin ympäri maailmaa.

Mikä on Google Trends?

Google Trends on tiedonhakutyökalu, joka näyttää reaaliajassa, mitä termejä ihmiset etsivät Googlesta. Google Trends -tietoja voidaan analysoida ja mitata hakukiinnostusta tiettyä aihetta, sijaintia tai kieltä kohtaan tiettynä ajankohtana.

Mihin Google Trendsiä käytetään?

Google Trendsiä käytetään markkinatutkimukseen, jotta käyttäjät ymmärtävät, kuinka kiinnostus aiheeseen muuttuu ajan myötä. Näitä Google Trends -tietoja voidaan käyttää markkinointipäätösten tekemiseen reaaliajassa Googlelle tehtyjen todellisten hakupyyntöjen suodattamattoman otoksen perusteella.

Yleisimmät syyt Google Trendsin käyttämiseen ovat:

Uusimpien trendien tunnistaminen

Google Trendsin Trending Searches -ominaisuus auttaa sinua löytämään viimeisimmät trendaavat haut ympäri maailmaa. Löydät päivittäiset hakutrendit, jotka ovat tapahtuneet viimeisen 24 tunnin aikana, ja reaaliaikaiset hakutrendit, joilla on ollut äkillinen liikennepiikki Google-uutisten ja Google-haun trendaavien hakujen perusteella. Itse asiassa Google Trends on yksi parhaista työkaluista etsiä haetuimmat avainsanat Googlesta.

Hakukiinnostuksen seuranta ajan mittaan

Google Trendsiä käytetään myös tietyn aiheen tai avainsanan hakukiinnostuksen seurantaan ajan mittaan hakumäärän perusteella. Google Trends -hakutiedot ulottuvat vuoteen 2004, ja voit seurata hakukiinnostusta viimeisen tunnin ja viimeisten 5 vuoden mukaan tai luoda mukautetun ajanjakson valitsemiesi päivämäärien perusteella. Lisäksi voit vertailla kahta tai useampaa hakutermiä saadaksesi selville, kuinka kunkin termin hakukiinnostus on muuttunut ajan myötä.

Trendaavien aiheiden löytäminen alueen mukaan

Google Trendsin avulla voit lajitella hakutiedot tiettyjen maiden ja alueiden mukaan. Voit jopa rajata tietoja edelleen tiettyihin osa-alueisiin, kaupunkeihin ja metroalueisiin. Tämä on arvokasta tietoa tehokkaiden Google-mainoskampanjoiden ja hakukoneoptimoinnin markkinointistrategioiden luomiseen, jotta voit kohdistaa oikeille yleisöille ympäri maailmaa, jotka ovat erittäin kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi.

🔥 Empfohlen:  Hakuanalyysi Google Analyticsin avulla

Avainsanatutkimuksen suorittaminen

Google Trends on hyvä tiedonhakutyökalu avainsanatutkimukseen. Sen lisäksi, että voit mitata tiettyjen SEO-avainsanojen kiinnostusta ajan mittaan ja reaaliajassa, Google Trends tarjoaa myös luettelon aiheeseen liittyvistä kyselyistä kullekin termille. Tämä antaa sinulle käsityksen nousevista ja murtautuvista avainsanahauista, joihin voit kohdistaa pay-per-click (PPC)- ja hakukoneoptimointikampanjoita hyödyntääksesi käyttäjien huippukiinnostuksen. (Katso tästä liittyvästä Googlen hakukoneoptimointityökalujen luettelosta lisää ilmaisia ​​Googlen työkaluja verkkovastaaville.)

Kilpailijoiden paikkojen tarkistus

Toinen suosittu Google Trendsin ominaisuus on käyttää työkalua kilpailijoiden seuraamiseen saadaksesi selville, kuinka hyvin he menestyvät brändiin liittyvissä hauissa yrityksesi brändiin verrattuna. Se on myös tehokas työkalu markkinatutkimuksen tekemiseen, jotta saadaan selville, mitkä kilpailijat kasvavat nopeasti. Tällä tavalla voit aloittaa kyseisten yritysten markkinointistrategioiden analysoinnin ja etsiä uusia tapoja parantaa omiasi.

Hakujen kausiluonteisuuden löytäminen

Kaikilla aiheilla ei ole samaa hakukiinnostusta ympäri vuoden. Esimerkiksi lämmittimiä käytetään ensisijaisesti talvikuukausina ihmisten pitämiseen lämpiminä kodeissaan, toimistoissa ja asunnoissa, ja niitä haetaan harvoin Googlesta kesäisin. Google Trendsin avulla voit paljastaa alasi tiettyjen aiheiden kausiluonteisuuden, jotta voit koordinoida sisältöstrategiaasi kausiluonteisten hakutermien mukaan maksimoidaksesi sijoitetun pääoman tuottoprosentin (ROI) huippukiinnostuksen aikana.

Käyttäjien käyttäytymisen tutkiminen Googlen tuotteissa

Google Trends kerää hakutietoja Google-hausta, Google-uutisista, Google-kuvahausta, Google Shoppingista ja YouTubesta. Tämän avulla voit visualisoida ja löytää trendejä käyttäjien hakukäyttäytymisessä näissä suosituissa Google-tuotteissa hakumäärän perusteella. Kun tiedät, mitä aiheita ja termejä ihmiset etsivät eniten kullakin Google-alustalla, voit muokata markkinointistrategioitasi kullekin palvelulle.

Saatat esimerkiksi huomata, että tiettyä aihetta kohtaan on korkeampi kiinnostus Google-uutisissa kuin Google-haussa tai YouTubessa. Tietojen ymmärtäminen tarkoittaa, että voit saada paremman sijoitetun pääoman tuottoprosentin yrityksellesi julkaisemalla artikkeleita, jotka voivat näkyä Google Uutisissa, kuin tekemällä videoita YouTubeen.

Lisätietoja Google Trends -tiedoista

Jos haluat lisätietoja siitä, miten Google Trends kerää ja näyttää hakutietojaan, tutustu tähän toiseen oppaaseen Google Trendsin toiminnasta. Tällä sivulla kerrotaan kaiken, mitä sinun on tiedettävä tämän tiedonhakutyökalun teknisestä puolelta.

🔥 Empfohlen:  10 parasta sähköpostimarkkinointikirjaa (parantaa tekstinkirjoitusta ja myyntiä)

Google Trends -yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä oppaasta, joka vastaa kysymykseen, mikä on Google Trends.

Kuten huomasit, Google Trends on. Google Trendsiä käytetään myös erilaisiin markkinoinnin tarkoituksiin, kuten verkkohakujen uusimpien trendien selvittämiseen, käyttäjien kiinnostuksen analysoimiseen kyseisiä alueita kohtaan ja suosittujen aiheiden löytämiseen, joihin voit kohdistaa digitaalisen markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin strategioitasi.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.