Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on hätärahasto ja miten aloitan sellaisen?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on hätärahasto ja miten aloitan sellaisen?

En osaa sanoa, kuinka monta kertaa hätärahastoni on säästänyt minut ja pankkitilini.

Oli silloin, kun koirani sairastui ja sain tuhansia dollareita eläinlääkärilaskuja. Ja vuosi, jolloin luotettava vanha Subaru meni fritzille. Älkäämme myöskään unohtako päivää, jolloin erosin työstäni.

Okei, tuo viimeinen olisi voinut olla valinta.

Silti jokainen näistä tilanteista olisi voinut olla haitallista henkilökohtaiselle taloudelleni. Ilman hätärahastoa olisin ollut ilman ajoneuvoa, minulla olisi tuhansia dollareita luottokorttivelkaa ja luultavasti asunut vanhempieni kellarissa, koska minulla ei ollut varaa maksaa vuokraa.

Mutta mitään niistä ei tapahtunut. Pystyin korjaamaan autoni, maksamaan ne eläinlääkärilaskut käteisellä ja elättämään itseni tarpeeksi kauan löytääkseni toisen tulolähteen… Kaikki siksi, että minulla oli hätärahaa.

Hätärahastosta saatu mielenrauha piti minut rauhallisena vakavan taloudellisen stressin edessä. On tärkeää, että sinulla on myös mielenrauha. Joten puhutaan siitä, kuinka voit rakentaa hätärahastosi saadaksesi saman tunteen.

Mikä on hätärahasto?

Hätärahasto on säästörahasto, joka on varattu erityisesti niitä “varmuuden vuoksi” -tilanteita varten.

Jos autosi hajoaa, jonkun täytyy mennä päivystykseen, lämpöpumppu lakkaa toimimasta ja sinun on korjattava se tai kuivausrumpu sammuu ja sinun on vaihdettava se.

Pidän siitä puskurina Murphyn lakia vastaan. Jos et ole tuttu, Murphyn lain käsite on, että mikä tahansa voi mennä pieleen, menee pieleen.

Meillä kaikilla on ollut niitä kuukausia, jolloin kaikki näyttää rikki tai tarvitsee korjausta kerralla. Se on Murphyn laki toiminnassa.

Kun hätärahasto on paikallaan, sinun ei tarvitse stressata Murphyn ilmestyessä. Voit hymyillä, heiluttaa ja lähestyä häntä luottavaisin mielin tietäen, että kaikki on hallinnassa.

3 Emergency Cash Fund -rahaston etuja

Hätäsäästörahastolla on lukuisia etuja sekä taloudellisesti että henkisesti.

1. Se vähentää rahaan liittyvää stressiäsi.

Tutkimukset osoittavat, että raha on yksi johtavista stressin aiheuttajista Yhdysvalloissa. Mobiilipankkiyhtiö Varo Moneyn äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan 30 % amerikkalaisista on “jatkuvasti” stressaantunut rahasta.[1]

Jos olet joskus kohdannut taloudellisia hätätilanteita – työpaikan menetys, helteet keskellä talvea, viime hetken matka perheenjäsenen hautajaisiin – voit todennäköisesti samaistua.

Vaikka nämä eivät koskaan ole erityisen iloisia tilaisuuksia, ne ovat paljon vähemmän stressaavia, kun sinulla on rahaa varattu niiden käsittelemiseen.

2. Se suojelee sinua ja rakkaitasi.

Odottamattomat elämäntapahtumat saavat meidät usein tuntemaan itsensä taloudellisesti haavoittuvaiseksi. Kuitenkin, kun olet suunnitellut ne etukäteen, voit olla varma, että sinä ja välittämäsi ihmiset olette turvassa ja heistä huolehditaan.

🔥 Empfohlen:  Yli 30 parasta Canva-fonttiparia

3. Se auttaa sinua pakenemaan velkasyklistä.

Kun olet päästä eroon velasta, voi tuntua siltä, ​​että vaikka mitä teetkin, et näytä pääsevän eteenpäin. Juuri kun asiat menevät hyvin, jotain ponnahtaa esiin ja sinun on käytettävä luottokorttiasi jatkaen velkakierrettä.

Hätärahastosi auttaa katkaisemaan tämän kierteen. Kun jotain odottamatonta tapahtuu, voit käyttää hätärahastoasi sen kattamiseen ja rakentaa sitten säästötyynysi uudelleen ennen kuin palaat takaisin velkojen maksamiseen.

Hätärahaston usein kysytyt kysymykset

Talousvalmentajana esitän paljon kysymyksiä säästämisestä ja rahan hallinnasta. Tässä ovat yleisimmät hätärahastoihin liittyvät kohdat.

Kuinka paljon hätärahaa tarvitsen?

Tämä saattaa yllättää sinut, mutta et välttämättä tarvitse tuhansia ja tuhansia dollareita hätäkäteistä syrjään. Hätärahastosi koko riippuu elämäntyylistäsi, tavoitteistasi ja nykyisistä olosuhteistasi (esim. säästäminen asunnon ennakkomaksua varten, velkojen maksaminen, lapset vs. ei lapsia jne.).

Jos olet sinkku, vuokraa koti, saat tasaiset kokopäivätulot ja keskityt siihen maksaa velkasi nopeasti poisniin selviät todennäköisesti 1 000–1 500 dollarin hätäsäästöillä.

Toisaalta, jos omistat kodin, sinulla on lapsia tai käytät freelance-työtä suurimman osan tuloistasi, sinun kannattaa pyrkiä vähintään 5 000–7 000 dollariin.

Olosuhteistasi riippumatta, tavoittele vähintään kolmen kuukauden peruselämiskulut – kuten vuokrasi tai asuntolainasi, apurahat, ruoka ja kaasu. Jos sinulla on huollettavia tai olet itsenäinen ammatinharjoittaja, sinun kannattaa harkita sen tuplaamista kuuden kuukauden hätäsäästörahastoon.

Jos haluat nähdä paremmin, miltä se saattaa näyttää, kokeile hätärahastolaskuri alla.

Mitä enemmän voit varastoida sadepäivää varten, sitä paremmin olet valmistautunut, kun se päivä koittaa. Viime kädessä tavoitteena pitäisi olla 12 kuukauden säästötyyny. Älä kuitenkaan anna sen lannistaa sinua, jos se näyttää kaukaiselta. Jopa muutama sata dollaria voi olla vakava budjettisäästö.

Aloita pienestä ja lisää säästöjäsi niin paljon kuin voit.

Vaikka haluat lopulta kolmen tai kuuden kuukauden kulut hätärahastoosi, sinun on aloitettava jostain. Useimmat meistä eivät voi aluksi pudottaa tuhansia dollareita säästötilille. Mutta useimmat meistä voivat pyrkiä säästämään 500–1000 dollaria muutaman kuukauden (tai viikon) aikana. Tämän pienen summan avulla voit hoitaa useimmat pienimuotoiset hätätilanteet ilman lisää velkaa, mutta sen avulla voit myös jatkaa säästämistä.

Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on keskeyttää säästösi maksaaksesi velkaa.

Mihin minun pitäisi sijoittaa hätärahastosäästöni?

Hätärahaston tarkoitus on, että käteistä on saatavilla silloin, kun sitä tarvitset. Siksi haluat säilyttää sitä paikassa, josta voit käyttää sitä nopeasti ja helposti.

🔥 Empfohlen:  Miksi tarvitset LinkedIn-aikataulun & 11 parasta työkalua, joista valita

Et kuitenkaan halua sen olevan helppokäyttöinen. Harkitse hätärahastosi säilyttämistä muista tileistäsi eri pankissa. Näin sinulla on vähemmän houkutusta sukeltaa säästöihisi muita kuin hätätilanteita varten.

Korkeatuottoiset online-säästötilit ja rahamarkkinatilit ovat hyviä paikkoja säilyttää rahaa säilytettäväksi. Nämä tilit ovat liittovaltion vakuutettuja 250 000 dollariin asti, ja niiden avulla voit ansaita korkoa säästöillesi.

Milloin minun pitäisi käyttää hätärahastoani (ja milloin ei)?

Kun päätät sukeltaako hätärahoihin vai et, kysy itseltäsi nämä kysymykset:

 1. Onko se tarpeellista?
 2. Pitääkö sen tapahtua nyt?
 3. Näinkö tämän tulevan?

Se, mikä on tarpeellista toiselle, ei välttämättä ole sinulle. Jos esimerkiksi autosi hajoaa, mutta voit helposti mennä julkisilla kulkuvälineillä töihin ja minne tahansa muualle, sinun ei välttämättä tarvitse korjata sitä heti. Voit sen sijaan kestää pari kuukautta säästää rahaa.

Tässä on joitain tilanteita, jotka oikeuttaisivat hätäsäästöjesi käytön:

 • Lemmikkisi sairastuu ja tarvitsee 2 000 dollarin leikkauksen elääkseen.
 • Perheenjäsen kuolee yllättäen ja haluat matkustaa hautajaisiin.
 • Autosi hajoaa ja tarvitset sitä päästäksesi töihin.
 • Sinut irtisanotaan töistä.

Tällaiset tilanteet EIVÄT ole oikeutettuja hätärahastoon:

 • Lahjat juhliin, syntymäpäiviin ja muihin erityisiin tilaisuuksiin.
 • Kulut, joita voit suunnitella (vakuutus, verot, auton renkaat jne.).
 • Paljon jotain, mitä todella haluat.
 • Spontaanit matkat ja lomat.

Tämäntyyppiset kulut eivät ole hätätapauksia, ja ne tulisi käyttää normaaliin kuukausibudjettiin. Sen sijaan, että luottaisit hätäsäästöihisi, käytä varojen uppoaminen sisällyttääksesi ne kuukausibudjettiisi. Säästä vähän joka kuukausi ja kun menot pyörivät, sinulla on rahaa varattu kattamaan ne.

Kuinka perustaa hätärahasto

Sanotaan etukäteen, että rahaa ei voi säästää. On kuitenkin olemassa muutamia vaiheita, joiden avulla voit rakentaa hätärahastosi nopeammin ja järkeäsi tinkimättä.

Tee budjetti.

Voit säästää rahaa ilman sitä, mutta budjetin luominen auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi paljon nopeammin.

Kun sinulla on kokonaiskuva taloudestasi, voit nähdä, kuinka paljon rahaa voit säästää kuukausittain. Sieltä voit asettaa kuukausittaisen tavoitteen käyttämällämme säästötavoitteen laskin ja laatia aikataulu, milloin hätäsäästösi rahoitetaan kokonaan.

Aloita pienestä.

Tämä on neuvo, jonka annan kaikille talousvalmennusasiakkailleni. Jos olet eläminen palkasta palkkaan ja tuntuu, että sinulla ei ole rahaa jäljellä kuun lopussa, aloita muutamalla dollarilla, kun voit. Yllätyt kuinka nopeasti 5 tai 10 dollaria kertyy.

Priorisoi säästösi.

Olet ehkä kuullut termin “maksa ensin itse”. Ajatuksena tässä on käsitellä säästöjä välttämättömänä kuluna, kuten vuokraa tai apurahaa. Tee siitä ei-neuvoteltavissa oleva.

🔥 Empfohlen:  Mikä on vaikein osa bloggaamista?

Joka kerta kun saat maksun, varaa tietty summa hätärahastoon. Sen ei tarvitse olla paljon, jos budjetti on tällä hetkellä tiukka. Tärkeintä on ensin tottua säästämiseen. Kun olet asettanut säästösi syrjään, budjetoi siitä mitä on jäljellä.

Leikkaa kuluja missä voit.

Kulujen leikkaaminen ei välttämättä tarkoita talosi myyntiä tai Netflix-tilauksen peruuttamista. Sen sijaan etsi budjetistasi nopeita voittoja, joilla voit säästää ylimääräistä rahaa. Tilaukset, joita et käytä, “ulkona syöminen” ja säännöllisten laskujen neuvotteleminen (matkapuhelimet, kaapelit jne.) ovat kaikki nopeita ja helppoja aloituspaikkoja.

Sovellukset voivat auttaa. TrimmataEsimerkiksi , on ilmainen työkalu, joka seuraa kulutustasi ja etsii budjetistasi paikkoja, joissa voit säästää rahaa. Se voi myös neuvotella laskuja puolestasi, peruuttaa ei-toivottuja tilauksia ja tarjota käteistä takaisin, kun teet ostoksia.

Kasvata tulojasi.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, yksi parhaista tavoista rakentaa hätärahastosi nopeasti on etsiä helppo tapa tehdä enemmän rahaa. Voit hakea osa-aikatyötä, tehdä ylitöitä nykyisessä työssäsi (jos se on vaihtoehto), aloittaa sivuharrastuksen tai myydä joitain asioita, joita et tarvitse.

Sijoita kaikki ansaitsemasi rahat säästöihin (lukuun ottamatta veroja, tietysti) ja saavutat säästötavoitteesi hetkessä.

Älä odota hätärahaston perustamista

Nyt kun tiedät, mikä hätärahasto on, mitä se voi auttaa ja miten se perustetaan, on aika aloittaa säästäminen. Älä odota, koska luulet, että sinulla ei ole tarpeeksi säästämistä nyt. Aloita pienestä ja lisää säästöjäsi ajan myötä.

Sovellusten avulla voit helpottaa säästämistä, kulujen seurantaa ja kulujen leikkaamista. Aseta säästäminen etusijalle tänään. Seuraavan kerran, kun elämä heittelee sinulle kurvipallon tai Murphy pysähtyy käymään, olet iloinen siitä, että teit niin.