Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on käteiskirjekuorijärjestelmä ja miten se toimii?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on käteiskirjekuorijärjestelmä ja miten se toimii?

Budjetin laatiminen on taloudellisen hyvinvoinnin perusta.

Budjetin laatiminen voi kuitenkin olla vaikeaa, varsinkin jos et ole tekniikkataitoinen etkä pidä laskentataulukoiden päivittämisestä.

Käteiskirjekuorimenetelmä voi auttaa ihmisiä, jotka haluavat helpon, matalan teknologian lähestymistavan budjetointiin. Se ei vaadi sinua rekisteröitymään mihinkään sovelluksiin tai maksamaan ohjelmistoista. Aloitaksesi tarvitset vain kirjekuoret, kynän ja käteisen.

Sen lisäksi, että se ei ole edullinen käyttää, tämä järjestelmä voi auttaa hillitsemään kulujasi ja pitämään sinut oikeilla jäljillä. Tämä johtuu siitä, että tutkimukset osoittavat, että kuluttajat kuluttavat enemmän luottokorttia käyttäessään kuin käteisellä.[1]

Käteiskirjekuorten käyttö voi olla helpoin budjetti käyttää, varsinkin jos käytät usein liikaa.

Mikä on käteiskirjekuorijärjestelmä?

Käteiskirjekuorijärjestelmä muuttaa tekemäsi budjetin abstraktista käsitteestä konkreettiseksi fyysisten kirjekuorien avulla. Siitä on kulunut jonkin aikaa, mutta siitä on tullut suosituksi viime vuosina instrumentaalina osana Dave Ramseyn Baby Steps.

Se toimii siten, että nostat kiinteän määrän käteistä pankkitililtäsi ja jaat sen luokiteltuihin kirjekuoreihin sen mukaan, kuinka paljon olet budjetoinut kullekin tuotteelle.

Merkitse jokainen kirjekuori budjettiluokilla, kuten päivittäistavarat, ravintolat, kaasu ja viihde. Ainoat luokat, joihin sinun tulee käyttää kirjekuoria, ovat ne, joissa maksat tavallisesti tai voisit mahdollisesti maksaa käteisellä. Jos esimerkiksi apurahasi maksetaan yleensä verkossa, jatkat niiden maksamista suoraan pankkitililtäsi.

Kuinka käyttää rahakirjekuoria

Yksi käteiskirjekuorijärjestelmän suurista eduista on, että voit käyttää vain sen, mikä on määrätyssä kirjekuoressa kyseiselle kuukaudelle, viikolle tai palkkakaudelle. Jotta järjestelmä toimisi, lopetat rahan käyttämisen kyseisestä luokasta, kun kirjekuori loppuu.

1. Valitse käteiskirjekuoret

Ei ole oikeaa vastausta sille, mitä luokkia on parasta käyttää käteiskirjekuorijärjestelmässäsi. On tärkeää, että räätälöit järjestelmän tarpeidesi mukaan, ja sinun tulee tehdä kaikki taloudellisen tilanteen kannalta järkevä.

Yksi käytännöllinen tapa aloittaa on valita muutama luokka, joissa sinulla on vaikeuksia pysyä menossasi kurissa, ja käyttää niitä käteiskirjeissäsi. Jos esimerkiksi ylität ulkona ruokailubudjettisi, voit tehdä käteiskirjeen vain kyseiselle rivikohdalle. Aloita muutamalla kirjekuorella ja lisää niitä, kun ymmärrät järjestelmän.

2. Päätä kirjekuorien määrät

Se, miten budjetoit kirjekuorissa olevat rahat, riippuu palkkatiheydestäsi tai yleisestä budjetointistrategiastasi. Jos saat palkan kahdesti kuukaudessa, voit rahoittaa käteiskuoret, kun saat palkkasi.

Jos esimerkiksi budjetoit 400 dollaria kuukaudessa päivittäistavaroihin ja saat palkan kahdesti kuukaudessa, laitat 200 dollaria päivittäistavarakirjekuoreen jokaisesta palkasta. Jos saat viikoittain palkkaa, laittaisit kirjekuoreen 100 dollaria joka viikko.

🔥 Empfohlen:  Miten elinkustannuskriisi vaikuttaa APAC-alueeseen?

Perusta kirjekuorimääräsi nykyiseen budjettiisi. Yritä ottaa huomioon ylimääräiset tai epäsäännölliset menot, kuten lounas ystäväsi kanssa, jotta sinulla on tarpeeksi rahaa käytettävissä.

Aiheeseen liittyvä: Kuinka säästää rahaa elintarvikkeissa

3. Aseta kirjekuoret

Kun olet päättänyt kunkin luokan määrät, on aika määrittää kirjekuoribudjettijärjestelmäsi. Tarvitset vain kirjekuoret ja jotain kirjoitettavaa.

Voit ostaa laatikon kirjekuoria dollarikaupasta ja kirjoittaa niihin luokkasi. Värikoodattujen kirjekuorien käyttö tekee tästä järjestelmästä hieman helpompaa ja nautinnollisempaa. Jos sinulla on rakennuspaperia ympäri taloa, voit yrittää muotoilla omia yksinkertaisia ​​kirjekuoriasi.

Koska monissa onnittelukorteissa on eriväriset kirjekuoret, voit kerätä niitä myös seuraavan kierroksen syntymäpäivä- tai lomakorteista ja käyttää niitä käteiskuorina.

Kun sinulla on kirjekuoret, laita niille varattu määrä käteistä. Yritä säilyttää kaikki kirjekuoret yhdessä paikassa kotonasi, mieluiten lähellä avaimia tai kukkaroa. Näin muistat ottaa ne mukaasi lähtiessäsi.

4. Käytä käteistäsi

Kun olet määrittänyt käteiskirjekuorijärjestelmän, olet valmis käyttämään rahat. Monille ihmisille tämä on aluksi vaikein osa, koska voit käyttää kirjekuoresi sisällä olevia varoja vain niille tarkoitettuun tarkoitukseen.

Sinun täytyy tottua suunnitteluun, jotta sinulla on oikea kirjekuori käsilläsi. Mitä tapahtuu, jos menet ruokakauppaan ja unohdat kirjekuoresi autoon? Sen sijaan, että lainaisit rahaa toisesta kirjekuoresta tai käytät pankki- tai luottokorttiasi, palaa takaisin ja hanki oikea. Tämä järjestelmä toimii vain, jos noudatat sitä.

Kun teet aktiviteetteja tai ostat elintarvikkeita, seurata kulujasi. Tarkista kirjekuoresi ennen kuin lähdet kotoa nähdäksesi, kuinka paljon rahaa sinulla on jäljellä. Kun laitat tavaroita ostoskärryyn, pidä laskua laskimella. Ostoksissasi pysyminen estää sinua joutumasta palauttamaan tavaroita, kun tulet kassalle.

On myös kätevää säilyttää kuitit jokaisessa kirjekuoressa, jotta tiedät mihin rahat menivät. Tämä on hyvä pysyä raiteilla, ja se voi auttaa sinua selvittämään, mihin käytät rahasi ja mihin käytät miten budjetoida asianmukaisesti.

Se vaatii harjoittelua, mutta kun saat sen alas, käteiskirjekuorien käyttö on toista luontoa.

Cash Envelope Systemin plussat

Sen lisäksi, että käteiskirjekuorijärjestelmä on helppo asentaa ja käyttää, sillä on useita etuja.

Pysy ajan tasalla budjettisi kanssa. Koska voit käyttää vain kunkin kirjekuoren sisällä olevat rahat, käteiskirjekuorijärjestelmä auttaa sinua pitämään kiinni budjettistasi. Et ylitä budjettia, ellet huijaa järjestelmää.

Vähemmän tilinylitysmaksuja. Budjettisi sisällä pysyminen auttaa myös estämään tilinylitysmaksuja. Koska olet jo suunnitellut kuukauden kulutussi, tiedät, että tililläsi on rahaa ja kirjekuoria laskujesi kattamiseksi.

🔥 Empfohlen:  Mikä on IPSec VPN? Kuinka IPSec toimii vuonna 2023?

Auttaa hillitsemään ylikulutusta. Jos kamppailet ylikulutuksen kanssa, käteiskirjekuoret voivat usein auttaa tässä ongelmassa. Voit käyttää vain sitä, mitä kunkin kirjekuoren sisällä on, etkä voi lainata muista kirjekuorista, mikä pitää ylikulutuksen kurissa.

Pakottaa kurinalaisuutta. Vain sen kuluttaminen, mitä kirjekuoressa on, vaatii kurinalaisuutta ja hillintää. Saatat huomata, että kun käytät käteiskirjeitä, tämä vaikuttaa muuhun talouteen, mikä auttaa sinua leikkaamaan kulujasi muilla tavoilla.

Kirjekuorijärjestelmän käytöstä kehittämäsi tavat perustuvat toisiinsa. Jos etsit tapaa muuttaa käyttäytymistäsi rahoillasi, tämä on hyvä tapa kokeilla.

Käteiskirjekuorten käytön haitat

Vaikka kirjekuoribudjetoinnin käyttämisessä on paljon hyviä puolia, järjestelmä ei sovellu kaikille.

Voi olla epämukavaa. Useiden kirjekuorien kantaminen käteisellä voi olla hankalaa. Sinun on varmistettava, että sinulla on aina oikea kirjekuori mukanasi. Jotkut jälleenmyyjät eivät myöskään ota käteistä, mikä voi olla ongelma.

Aluksi hämmentävää. Toinen haittapuoli on, että pelkän käteisen käyttäminen voi olla hämmentävää, kun aloitat. Jos sinulla on useita kirjekuoria, sinun on käytettävä niitä ja varmistettava, että käytät oikean kirjekuoren käteistä. Siksi se auttaa saamaan kirjekuoret näyttämään erilaisilta. Laita ruokatarroja ruokakauppaan tai tee viihteestä hauska väri.

Ei luottokorttipalkintoja. Käteiskirjekuorijärjestelmän käyttäminen tarkoittaa, että et ansaitse luottokorttipalkkioita ostoksistasi. Jos olet tottunut saamaan lentomaileja, hotellipisteitä tai käteistä takaisin, tämä voi olla suuri haitta.

Vaikea seurata. Vaikka voit käyttää vain kunkin kirjekuoren sisällä olevan summan, saatat unohtaa seurata, kuinka käytit ne. Tämä tarkoittaa, että sinun voi olla vaikea selvittää, minne rahasi menivät kunkin kuukauden lopussa, varsinkin jos et ole hyvä muistamaan kuitteja.

Kaikkien on oltava kyydissä. Jos sinulla on toinen puoliso, hänen on suostuttava kirjekuorijärjestelmän käyttöön. Tämä tarkoittaa, että jos pyydät puolisoasi ruokakauppaan, hänen tulee muistaa ottaa käteiskuori mukaan ostoksen maksamista varten. Jos he unohtavat, voit ylittää budjetin tai jopa ylittää tilisi.

Jos etsit kätevää budjetointijärjestelmää, joka seuraa helposti kulutustasi, käteiskirjekuorimenetelmä ei ehkä ole sinua varten.

Cash Envelope System – usein kysytyt kysymykset

Käteiskirjekuoret voivat olla vaikea käyttää, varsinkin jos olet tottunut pyyhkäisemään luottokorttiasi kaikkialla, missä menet.

Mitä tapahtuu, jos käytän kaikki rahani?

Jos käytät kaikki rahasi, se on poissa. Voi olla houkuttelevaa sekoittaa käteistä kirjekuorten välillä, jos käytät enemmän yhdessä kategoriassa kuin toisessa, mutta jotta tämä järjestelmä toimisi, et voi lainata muista kirjekuorista.

Myöskään pankki- tai luottokorttia käyttämällä ei voi huijata. Käteiskirjekuorten käytön tarkoitus on pysyä budjetissa. Tämä tarkoittaa, että sinun on tehtävä suunnitelma ja varmistettava, että sinulla on tarpeeksi kattamaan kyseisen kuukauden tarpeet.

🔥 Empfohlen:  Think Inside the Box: Kuinka maksimoida voitto oikeankokoisella pakkauksella

Jos ravintolarahat loppuvat, et pääse ulos. Sano vain ei ja syö ylijäämät tai kutsu ystäväsi luoksesi. Bensarahat loppumassa? Rajoita matkojasi, aja asioita pyörällä, pyydä kaverin kanssa lähtemään tai kimppakyydellä töihin. Keksi luovia tapoja venyttää rahaa, kun käteisvarasi on vähissä.

Voinko silti käyttää käteiskirjekuoria, jos teen kaiken verkossa?

Tämän järjestelmän käyttö toimii parhaiten, kun voit maksaa tavaroista ja palveluista käteisellä. Jos teet kaiken verkossa, voit silti käyttää konseptia, mutta se vaatii enemmän kurinalaisuutta.

Kirjekuorien avulla voit seurata, kuinka paljon kulutat kussakin luokassa. Kirjoita kuukaudelle budjetoitu summa kirjekuoresi yläosaan ja erittele jokainen ostos sen alle. Se on kuin sekkikirjan tasapainottamista. Vähennä vain jokainen ostos saldostasi.

Entä jos minulla on rahaa jäljellä kuun lopussa?

Rahan jääminen kirjekuoreseesi kuun lopussa on hieno tunne. Voit joko siirtää rahat ensi kuun budjettiin tai tuhlata jotain hauskaa.

On OK palkita itsesi menemällä elokuviin tai ostamalla uusi paita, jos sinulla on rahaa yli. Tämä pitää sinut motivoituneena pysymään budjetissasi ja kuluttamaan vain sen, minkä olet varannut jokaiseen kategoriaan.

Pienten voittojen juhlimisella matkan varrella on positiivinen psykologinen vaikutus. Se auttaa sinua jatkamaan, vaikka olet turhautunut ja haluat luovuttaa.

Aiheeseen liittyvä: 8 parasta budjetointisovellusta kaikentyyppisille budjetoijille

Rahakirjekuoret: Ylikulutuksen vihollinen

Kun käytät luottokorttia, se voi olla helppo pyyhkäistä ja unohtaa. Kun katsot takaisin lausuntojasi, saatat ihmetellä, mihin rahasi menivät kullakin maksukaudella. Käteiskirjekuorilla tiedät, että kaikki käyttämäsi summat olivat jo osa kuukausibudjettisuunnitelmaasi.

Ne tarjoavat fyysisen tavan hillitä ylikulutusta rajoittamalla varat vain budjetoituun summaan kussakin luokassa. Tämä tekee siitä loistavan tavan opettaa itsellesi kurinalaisuutta ja pysyä taloudellisesti raiteilla. Käteiskirjekuoret voivat tuntua yksinkertaiselta idealta, mutta ne voivat olla tehokas tapa hallita kulujasi.

Table of Contents