Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on markkinoinnin vaikuttavuus? Ultimate Guide

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on markkinoinnin vaikuttavuus? Ultimate Guide

Markkinoinnin attribuutio on prosessi, jossa määritetään, mikä markkinointistrategioistasi saa ansiota liikenteen, liidien tai tulosten tuottamisesta.

76 % markkinoijista sanoo käyttävänsä tällä hetkellä digitaalisen markkinoinnin attribuutiota. Todennäköisyys on, että jos et tällä hetkellä käytä sitä digitaalisen markkinointistrategiasi tiedottamiseen, kilpailijasi käyttävät sitä.

Siksi olemme koonneet tämän oppaan kaikesta, mitä sinun tulee tietää markkinoinnin vaikuttamisesta.

Joten jatka lukemista saadaksesi lisätietoja! Ja muista tilata Revenue Weekly -uutiskirjeemme! Tilaajamme saavat viimeisimmät neuvot kaikesta digimarkkinoinnista suoraan postilaatikkoonsa ilmaiseksi!

Älä missaa Marketing Manager Insider -sähköpostiviestejämme!

Liittyä seuraan 200 000 älykkäät markkinoijat ja saat kuukauden kuumimmat markkinointiuutiset ja oivallukset suoraan postilaatikkoosi!

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alle:

Sisäänrakennettu tilauslomake – CTA 72

“*” tarkoittaa pakollisia kenttiä

(Älä huoli, emme koskaan jaa tietojasi!)

Mitä markkinoinnin attribuutio on?

Markkinoinnin attribuutio on prosessi, jossa määritetään, mikä markkinointistrategioistasi saa ansiota liikenteen, liidien tai tulosten tuottamisesta. Sen avulla voit seurata markkinointitavoitteidesi edistymistä, kuten bränditietoisuuden lisäämistä.

Miksi markkinoinnin vaikuttavuus on tärkeää?

Nyt kun tiedät vastauksen kysymykseen “mitä markkinoinnin vaikuttavuus on”, katsotaanpa, miksi se on tärkeää.

Attribuutiomarkkinointi auttaa sinua seuraamaan tehokkaasti markkinointikampanjoidesi tuloksia. Voit tarkastella, ohjaako hakukoneoptimointistrategiasi (SEO) liikennettä verkkosivustollesi vai kannustavatko blogikirjoituksesi lukijat tilaamaan uutiskirjeesi.

Nämä oivallukset ovat välttämättömiä strategioitasi varten, jotta voit tehdä parannuksia ja saavuttaa parempia tuloksia yrityksellesi.

Saatat esimerkiksi huomata, että useat käyttäjät napsauttavat pay-per-click (PPC) -mainostasi, mutta poistuvat nopeasti verkkosivustostasi aloitussivusi tarkastelun jälkeen. Tämän seurauksena voit optimoida aloitussivusi parantamalla verkkokopiotasi tai lisäämällä kuvia ja videoita vierailijoidesi pitämiseksi.

Markkinoinnin vaikuttavuuden edut

Sukellaan nyt tärkeimpiin markkinoinnin vaikuttavuuden etuihin ja siihen, miten se voi auttaa yritystäsi kasvamaan.

Se auttaa sinua maksimoimaan markkinointibudjettisi

Digitaalisen markkinoinnin attribuutio auttaa sinua tunnistamaan, mitkä kanavat tuovat eniten liidejä ja konversioita yrityksellesi. Tämän seurauksena voit varmistaa, että markkinointibudjettisi menee kanaviin, joilla on eniten potentiaalia vaikuttaa tulokseen.

Se auttaa sinua lisäämään liidejäsi ja tuloksiasi

Kun ymmärrät, mitkä strategiat johtavat yrityksesi parhaisiin tuloksiin, voit optimoida ne saadaksesi entistä parempia tuloksia tulevaisuudessa. Jos esimerkiksi huomaat, että suurin osa liideistäsi löytää sinut Googlesta, voit parantaa paikallista hakukoneoptimointistrategiaasi auttaaksesi entistä useampia potentiaalisia asiakkaita löytämään yrityksesi.

🔥 Empfohlen:  Mikä on iFrame? – Toiminnot ja käyttötarkoitukset selitetty

Se auttaa sinua ansaitsemaan korkeamman sijoitetun pääoman tuoton (ROI)

Markkinointibudjetin ohjaaminen oikeisiin kanaviin auttaa sinua saavuttamaan täyden tuottopotentiaalisi. Tämä tarkoittaa, että ansaitset korkeamman sijoitetun pääoman tuottoprosentin, kun yrität auttaa liiketoimintaasi kasvamaan.

Miten mittaat markkinoinnin vaikuttavuutta?

Voit mitata liidien ja tulosten lähteitä muutamalla eri tavalla. Voit käyttää analytiikkatyökalua tai alustaa, kuten Google Analyticsia, tarkastellaksesi verkkoliikenteen lähteitä, liidejä ja tuloksia. Katsotaanpa alla olevaa kuvaa esimerkkinä.

Tässä kuvassa voit nähdä, että suurin osa verkkosivuston liikenteestä tulee orgaanisesta hausta. Näiden havaintojen avulla voit keskittyä enemmän hakukoneoptimointistrategiasi (SEO) optimointiin lisätäksesi merkittävästi verkkoliikennettäsi.

Google Analyticsin avulla voit myös analysoida tärkeitä tietoja verkkosivustosi vierailijoista, kuten millä sivuilla he käyvät ja kuinka kauan he viipyvät sivustollasi. Voit sitten käyttää näitä oivalluksia digitaalisen markkinointistrategioiden parantamiseen ja saavuttaa parempia tuloksia yrityksellesi.

Voit myös käyttää attribuutiomalleja nähdäksesi, mitkä kampanjoistasi olivat tehokkaimpia myynnin ja tulojen kasvattamisessa. Keskustelemme malleista tarkemmin seuraavassa osiossa.

Yleisiä markkinoinnin vaikuttavuuden haasteita

Tässä on joitain yleisiä digitaalisen markkinoinnin attribuution haasteita, joita saatat kohdata:

 • Ostoaikeissa oleva harha: Ostoaikeissa oleva harha viittaa kuluttajiin, jotka olivat jo markkinoilla ostamassa tuotetta riippumatta siitä, näkivät he mainoksesi tai viestisi. Mainoksesi tai viestisi voi kuitenkin saada ansiota konversiosta.
 • Korrelaatioon perustuva harha: Joihinkin attribuutiomalleihin voi kohdistua korrelaatiopohjaista harhaa analysoitaessa asiakkaan matkaa, minkä seurauksena se voi näyttää siltä, ​​että yksi tapahtuma aiheutti toisen, vaikka se ei ehkä ole aiheuttanut sitä.
 • Brändäys ja käyttäytyminen: Joidenkin markkinoijien voi olla hankalaa ymmärtää, kuinka heidän attribuutiomallinsa mittaa brändäyksen vaikutusta ja käsitystä ja kuinka tämä vaikuttaa kuluttajien käyttäytymiseen.

Mikä on markkinoinnin attribuutiomalli?

Markkinoinnin attribuutiomalli määrittää, kuinka myynti- ja konversion ansiot kohdistetaan tietyille kosketuspisteille asiakkaan matkalla.

🔥 Empfohlen:  Seksismi työpaikalla – naisyrittäjien kokemuksia ja mielipiteitä

Kosketuspiste viittaa asiakkaiden vuorovaikutukseen heidän matkallaan tuotteiden tai palveluiden ostamiseen. Yhteyspiste voi olla esimerkiksi sähköposti, yhteydenottolomake tai puhelu.

Markkinoinnin attribuutiomallien tyypit

On olemassa erilaisia ​​markkinoinnin attribuutiomallityyppejä, joiden avulla voit seurata markkinointistrategiojesi menestystä yrityksesi kasvattamiseksi, mukaan lukien:

 1. Ensimmäinen vuorovaikutus
 2. Viimeinen vuorovaikutus
 3. Lineaarinen
 4. Ajan rappeutuminen

Ensimmäinen vuorovaikutus

Ensimmäisessä vuorovaikutuksen attribuutiomallissa kaikki konversion ansiot menevät ensimmäiselle kosketuspisteelle. Joten jos asiakas löytää sosiaalisen median sivusi, katsoi sisältösi ja tekee sitten ostoksen, sosiaalisen median sivusi saa ansiota konversiosta.

Ensimmäinen vuorovaikutusmalli on hyödyllinen, jos haluat tietää, kuinka asiakkaat löysivät yrityksesi ensimmäisen kerran.

Viimeinen vuorovaikutus

Viimeisen vuorovaikutuksen attribuutiomallissa kaikki konversion ansiot menevät asiakkaan matkan viimeiseen kosketuspisteeseen. Jos asiakas esimerkiksi löysi jonkin blogikirjoituksistasi hakukoneesta, selasi sosiaalisen median sivuasi ja päätti sitten täyttää yhteydenottolomakkeesi, tulos konversiosta menee sosiaaliseen mediaan.

Haluatko analysoida, mitkä toimintakehotukset ja kampanjat rohkaisevat käyttäjiä tehokkaimmin ottamaan yhteyttä yritykseesi tai tekemään ostoksen? Sitten viimeinen vuorovaikutusmalli voisi olla hyvä vaihtoehto sinulle.

Lineaarinen

Lineaarisen attribuutiomallin avulla jokainen asiakkaan matkan kosketuspiste saa yhtäläisen ansion konversiosta. Joten jos käyttäjä löytää yrityksesi sosiaalisessa mediassa, lukee yhden blogikirjoituksistasi ja päättää myöhemmin lukea arvostelusi ennen tuotteen ostamista, jokainen kosketuspiste saa hyvityksen tuloksesta.

Lineaarinen attribuutiomalli auttaa näkemään asiakkaasi koko matkan tietoisuudesta ostoon.

Ajan rappeutuminen

Aikavajeen attribuutiomallissa konversiot annetaan jokaiselle kosketuspisteelle, mutta ei tasaisesti. Esimerkiksi viimeinen kosketuspiste saisi suuremman prosenttiosuuden hyvityksestä kuin ensimmäinen kosketuspiste, koska se on lähempänä tulosta.

Jos haluat analysoida vaiheita, joita käyttäjät tekevät ennen kuin heistä tulee asiakkaita, aikarajausmalli voi sopia täydellisesti yrityksellesi.

Mikä markkinoinnin attribuutiomalli on paras yrityksellesi?

Valittavana on niin monia malleja, joten saatat miettiä, mikä niistä sopii yrityksellesi. Onneksi Google Analyticsin kaltaisten työkalujen avulla voit helposti vaihtaa näkymää ja analysoida tuloksiasi eri malleista milloin tahansa.

Tästä huolimatta sinun kannattaa keskittyä yhteen tai kahteen tiettyyn attribuutiomalliin. Parhaan mallin valitseminen yrityksellesi voi riippua nykyisistä tarpeistasi ja tavoitteistasi.

🔥 Empfohlen:  Oxylabs vs. Bright Data: mikä on paras vuonna 2023?

Jos esimerkiksi haluat keskittyä bränditietoisuuteen, ensimmäinen vuorovaikutusmalli voi olla kätevä, koska sen avulla voit selvittää, mitkä kanavat käyttäjät löysivät yrityksesi ensimmäisenä.

Toisaalta, jos haluat tietää, mitkä kampanjat tuottavat tehokkaimmin konversioita, keskittyminen viiveen tai viimeisen vuorovaikutuksen malliin voi sopia yrityksellesi.

Ja jos haluat analysoida asiakkaasi matkaa tietoisuudesta konversioon, voit käyttää lineaarista mallia tarkastellaksesi jokaista vaihetta, jonka asiakkaasi ovat ottaneet matkallaan ostokseen.

Mittaa mittareita, jotka vaikuttavat sinun lopputulos.

Oletko kiinnostunut yksilöllisistä liiketoimintatarpeistasi mukautetuista raportoinnista? MarketingCloudFX:n tarjoama WebFX luo mukautettuja raportteja yrityksellesi tärkeimpien mittareiden perusteella.

 • Johtoja
 • Tapahtumat
 • Puhelut
 • Tulot

Lisätietoja

Oletko valmis aloittamaan markkinoinnin vaikuttavuuden?

Jos olet valmis tekemään älykkäämpiä markkinointipäätöksiä kasvattaaksesi tuloja, mutta et ole varma, miten pääset alkuun, WebFX auttaa sinua.

WebFX:ssä yli 500 markkinointiasiantuntijan tiimimme on valmiina auttamaan sinua seuraamaan kampanjoidesi menestystä ja tekemään tietoihin perustuvia optimointeja, jotka lisäävät tuloksia ja myyntiä.

Lisäksi sinulla on pääsy palkituun MarketingCloudFX-ohjelmistoomme, joten voit hallita jokaista strategiaasi ja kampanjoitasi yhdessä paikassa.

Oletko valmis aloittamaan digitaalisen markkinoinnin attribuution huippuluokan suljetun kierron analytiikkapalveluilla? Keskustele strategistimme kanssa soittamalla 800-280-1062 tai ota meihin yhteyttä verkossa keskustellaksesi kanssamme yrityksesi tarpeista ja tavoitteista. Emme malta odottaa, että voimme auttaa yritystäsi kasvamaan!