Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on mittari Google Analyticsissa? [Plus 7 You’ll Want To Track in GA4]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on mittari Google Analyticsissa? [Plus 7 You’ll Want To Track in GA4]

Koska Universal Google Analytics on tulossa ulos ja Google Analytics 4 luo uuden standardin Googlen mittareille, se on (ymmärrettävästi) hämmentävää aikaa monille digitaalisille markkinoijille juuri nyt. Ihmiset kamppailevat kaikenlaisten kysymysten kanssa, pääasiassa siitä, miten he keräävät ja arvioivat tietoja. Mikä alkaa siitä, mikä on mittari Google Analyticsissa?

Pian johtaa kysymykseen “miten kohdistan käyttäjät uudelleen?”

Sitten, “mikä lasketaan “istunnoksi”?’

Ja tekemällä töitä, sinusta tulee pian GA4-tuntija. Mutta kun ymmärrät ensin Google Analyticin raportointihallintapaneelin vivahteet, pääset tavoittamaan sisällölläsi enemmän ihmisiä, mutta mikä tärkeintä, oikeat ihmiset, ja voit oppia saamaan kaiken irti seuraamalla parasta Google Analyticsia. blogeja.

Sukellaan siis sisään!


Mitat ja tiedot Google Analyticsissa

Google Analyticsissa on kaksi eri tapaa analysoida markkinointitietoja: ulottuvuudet ja mittarit.

Molemmat täytetään automaattisesti, kun yhdistät verkkosivustosi Google Analyticsiin. Voit myös luoda mukautettuja ulottuvuuksia ja käyttäjämittareita kerätäksesi verkkosivustollesi ominaisia ​​tietopisteitä.

Mikä on ulottuvuus Google Analytics 4:ssä?

Mitat ovat kvantitatiivisten mittausten parametreja. Ne kuvaavat tietojoukkoasi kontekstuaalisemmin – esimerkiksi väestörakenteen, maantieteellisen sijainnin ja alustan kautta – ja niiden avulla voit jakaa yleisösi eri suodattimien avulla.

GA4:ssä on 16 oletusulottuvuutta, joista voit valita, ja jokaisessa niistä on muutama toissijainen ulottuvuusarvo (ja jopa kolmannen ulottuvuuden arvo), jotka voit myös lajitella.

Liikenteen lähde -ulottuvuuden avulla voit esimerkiksi valita istuntolaajuisen ja käyttäjälaajuisen datan ja sen alla tarkemmat toissijaiset ulottuvuudet.

“Ensimmäinen käyttäjän manuaalinen mainoksen sisältö” toissijainen ulottuvuus on vain yksi esimerkki “käyttäjän laajuisesta tietojoukosta”, jota voit seurata.

GA4:n kategorioiden lisäksi voit yleensä kertoa, onko jokin ulottuvuus vai mittari sen kuvauksen perusteella. Ulottuvuudet käyttävät melkein aina sanoja, kun taas mittarit käyttävät numeroita (AKA kova data).

Lyhyesti sanottuna arvot näytetään numeroina, mutta luokat ovat sanoja.

Google Analyticsin avulla voit seurata vain kahta ulottuvuutta samanaikaisesti, joten jos haluat tehdä enemmän, sinun tarvitsee vain luoda oma ulottuvuusraportti.

Mikä on mittari Google Analytics 4:ssä?

Kuten mainittiin, vaikka mitat kuvaavat enemmän tietoja, mittarit ovat paremmin mitattavissa. Ne mittaavat esimerkiksi sitä, kuinka monta kertaa tuote on lisätty ostoskoriin tai verkkosivuston poistumisprosenttia.

Toisin sanoen dimensiot tarjoavat datan luokat, kun taas mittarit ovat itse kvantitatiivisia mittauksia.

Näiden kahden tietojoukon käyttäminen yhdessä on järkevää, koska ne molemmat kuvaavat samaa tietoa, vaikkakin eri tavoilla.

Jos toimitetut kvantitatiiviset mittaukset eivät ole tarpeeksi tarkkoja, voit luoda mukautettuja mittareita verkkosivustollesi. Tämä toimii hyvin, jos sinulla on erilaisia ​​liiketoimintamalleja tai yrität mitata tietyn verkkotapahtuman tehokkuutta.

Kuinka monta mittaria Google Analytics 4:ssä on?

Google Analytics 4:ssä on kymmenen erilaista mittaria, joita voidaan seurata, ja kunkin alla on useita toissijaisia ​​mittareita. Tärkeimmät 10 sisältävät:

 • Mainonta
 • Verkkokauppa
 • Tapahtuma
 • Sivu/näyttö
 • Ennustava
 • Kustantaja
 • Tulot
 • Istunto
 • Käyttäjä
 • Käyttäjän elinikä
🔥 Empfohlen:  Mikä on opiskelijaluottokortti ja miten se toimii?

Monet näistä mittareista saattavat näyttää tutuilta yleistä Google Analyticsia käyttäville. Itse asiassa Google tarjoaa jopa kätevän “siirtoekvivalenssi”-kaavion ihmisille, jotka haluavat nähdä, mitkä uudet mittarit vastaavat edeltäjiään.

Ero vanhojen GA:n ja GA4:n mittareiden välillä on kyky saada osuvampi käsitys tiedoistasi. Google on työskennellyt kovasti ymmärtääkseen yksilöllistä kävijää paremmin sen sijaan, että olisi seurannut osumia ja tuloksia.

Tapahtumia, kuten tiedostojen latauksia ja videoiden sitoutumista, voidaan nyt seurata tehokkaammin, samoin kuin muun tyyppisiä verkkosivustotoimintoja, kuten sivun katseluja ja sivuston sisäisiä hakutermejä. Se tarjoaa täydellisemmän kuvan verkkosivustosi toiminnasta ja siitä, miten käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa sen kanssa.


Kuinka monta mittaria minun pitäisi seurata? Tässä on 7

Päätät itse, mitä verkkosivustosi mittareita seuraat, mutta muutamat ovat yleisiä eri toimialoilla. Jotkut ovat ensisijaisia ​​mittareita; toiset ovat toissijaisia ​​mittareita, jotka ovat paljon tarkempia. Syötä verkkosivustosi tavoitteet löytääksesi sinulle oikean yhdistelmän.

Tässä on seitsemän, joita haluat todennäköisesti aloittaa seurannan välittömästi, koska ne tarjoavat kattavimmat saatavilla olevat raportit.

Käyttäjä

Epäilemättä GA4:n paras osa on sen kyky yksilöidä vierailijakokemus. Sen sijaan, että “user”-tunniste saisi anonyymin piikin liikenneraportissasi, se luo Google Analytics -raportin jokaiselle henkilölle merkitsemällä heille yksilöllisen tunnusnumeron.

Tämä on paljon kätevämpää kuin aluksi ymmärrät. Voit esimerkiksi nähdä, millä laitteilla käyttäjä vierailee sivustollasi, mistä he vierailevat ja minkä tyyppisiä toimintoja he tekivät sivustossasi.

GA4:n käyttämä käyttäjäpohjainen malli tekee tietosuojaystävällisemmästä tiedonkeruujärjestelmästä samalla, kun se täyttää raportointiaukkoja, jotka rajoittavat täydellistä ymmärrystä siitä, kuka yleisösi on.

Tapahtumien määrä

GA4 ei ole vain kiinnostunut siitä, keitä käyttäjiäsi ovat, vaan he haluavat myös selvittää, mitkä tapahtumat verkkosivustollasi herättävät eniten kiinnostusta. Koska Googlen ensisijainen tavoite on yhdistää käyttäjät heidän haluamiinsa tietoihin, on hyvä seurata, mitkä toiminnot sivullasi aiheuttavat eniten suosiota.

Jos sinulla on myynninedistämiskampanja, tapahtumamäärät ovat myös hyödyllisiä. Voit määrittää, missä promootiokampanjan vaiheissa ihmiset pysähtyvät, ja samalla saat samalla ainutlaatuisen taustakäsityksen maksetuista mainoskampanjoistasi.

Voit esimerkiksi ottaa sivut, joilla ihmiset pysähtyvät eniten, ja luoda lisää tukevaa sisältöä lisätäksesi sivustojesi sitoutumista ja yleistä tehokkuutta entisestään.

Istunnon oletuskanavien ryhmittely

Eikö olisi mukavaa tietää paitsi mitkä tapahtumat napsauttavat yleisöäsi, myös mikä kanavistasi tuottaa eniten liikennettä verkkosivustollesi?

GA4:n avulla näet kolme tärkeintä liikenteen lähdettä – suoran, orgaanisen ja viittauksen –, mutta voit myös nähdä, oliko kyseessä näyttömainos, sosiaalisen median viesti vai sähköposti.

Itse asiassa, jos käytät UTM-koodia seurantaan, voit nähdä vielä enemmän yksityiskohtia.

🔥 Empfohlen:  DirecTV pudottaa Russia Todayn kanavavalikoimastaan

Ja koska GA4 on käyttäjäkeskeinen, istuntoa ei julisteta “uudeksi”, jos sama käyttäjä vierailee samalla sivulla eri kanavan kautta. Tämä auttaa sinua määrittämään, mitkä kanavat houkuttelevat tehokkaimmin uusia kävijöitä sen sijaan, että kohdistaisit uudelleen olemassa oleviin käyttäjiin.

Sitoutumisprosentti

Yleensä puhumme vain sitoutumisprosentista puhuttaessa sosiaalisessa mediassa. Joka kerta kun käyttäjä tykkää, kommentoi tai jakaa julkaisusi, se on “sitoutumista”, joka osoittaa käyttäjän aktiivisen kiinnostuksen brändiäsi kohtaan.

GA4 seuraa sitoutumista, mutta hieman eri tavalla. Kolme pääkriteeriä, joita Google Analytics käyttää määrittääkseen, onko henkilö ollut yhteydessä sivustoosi, ovat:

 • Jos verkkosivusto tai sovellus on näytön etualalla vähintään 10 sekuntia
 • Ainakin yksi tulostapahtuma on tapahtunut
 • Kaksi tai useampi sivun näyttökerta

Kuten aiemmin mainittiin, voit käyttää näitä tietoja nähdäksesi, minkä tyyppinen sisältö resonoi parhaiten yleisösi kanssa, ja rakentaa sitten apusisältöä tukemaan sitä. Voit jopa seurata kunkin kanavan sitoutumisasteita nähdäksesi, mitkä yleisön jäsenet kiinnostavat eniten.

Sitoutumisprosentti on paljon arvokkaampi mittari kuin välitön poistumisprosentti, joka seuraa vain sitä, kuinka usein ihmiset poistuvat sivustoltasi muutamassa sekunnissa tai vähemmän. Tämän avulla voit jakaa eri testielementtejä nähdäksesi kuinka hyvin sivusi toimivat.

Elinikäinen asiakasarvo

Lifetime Customer Value eli LCV on tehokas työkalu, joka seuraa, mikä liiketoiminnastasi tuottaa yrityksellesi pitkäaikaisimmat tulot. Tarkemmin sanottuna LCV:tä voidaan seurata liikenteen lähteiden mukaan, joten tiedät, mihin kanavaan sinun kannattaa suunnata enemmän mainontarahojasi.

Brändisi kevyiden hyötyajoneuvojen ymmärtäminen auttaa myös paljon löytämään uusia käyttäjiä. Sijoitetun pääoman tuottoprosentti nousee, jos tiedät, että tietyt lähteet luovat enemmän arvoa pitkällä aikavälillä.

Tietysti kaikki tämä riippuu erityisistä liiketoimintamalleistasi. Jos ostosyklisi on lyhyempi, arvo nousee, tai päinvastoin, jos ostosyklisi on useita vuosia.

Sivuja istuntoa kohti

Alustalla käytetty aika on erittäin arvokas mittari riippumatta siitä, mitä alustaa seuraat, ja GA4 tekee siitä helpommin käytettävyyden “sivut per istunto” -mittarilla.

Google Analytics löytää tämän luvun jakamalla sivun katselujen kokonaismäärän istuntojen määrällä. Se ei ole Google Analyticsin tarkin mittari, mutta se on silti loistava mittari siitä, kuinka hyvin asiakkaasi navigoivat sivustollasi.

Sivusi istuntokohtaiset tiedot ovat myös hyvä osoitus verkkosivustosi navigointikyvystä. Jos sinulla on paljon orposivuja, ihmiset eivät voi siirtyä sivustosi sivulta toiselle. Käänteisesti, jos sinulla on sivusto, jossa on paljon sisäisiä linkkejä, istuntoa kohden olevat sivut heijastavat enemmän yksittäisiä katseltuja sivuja.

Muista tarkistaa Link Whisper, jotta voit nopeasti ja helposti suorittaa sivuston tarkastuksen, löytää orposivuja ja rakentaa sisäisiä linkkejäsi!

Hinta per käynti

Jos sinulla on Google Ads -tili linkitettynä Google Analytics -tiliisi, sinun pitäisi pystyä määrittämään hintasi liidien luomista kohti. Jos näytät mainoksia kolmannen osapuolen sivustolta, kuten sosiaalisen median tai näyttömainoksia, voit myös määrittää tämän tapahtuman tulokseksi.

🔥 Empfohlen:  Google parantaa toimitus- ja palautustietoja hakutuloksissa

Mikään ei kuitenkaan voita sen helppoutta ja tarkkuutta, että kaikki on talossa. Jos näytät kaikenlaisia ​​mainoksia, GA4 tarjoaa mukavan ja helpon tavan määrittää mainostesi kustannusperusteet yhdessä paikassa.


Onko Google Analyticsilla rajoituksia?

Niin hieno kuin GA4 onkin, on olemassa muutamia rajoituksia, jotka sinun on oltava tietoisia ennen kuin vaihdat kaiken.

Vaikka se onkin monin eri tavoin edeltäjäänsä parempi, tietyt ongelmat estävät sitä toimimasta keskitetysti kaikkiin digitaalisen markkinoinnin tietotarpeisiisi.

Historiallisia tietoja ei voi tuoda

Universal Google Analytics on ollut olemassa jo pitkään, ja monilla verkkosivustoilla on vuosikymmenen tai enemmän tietoja.

Valitettavasti Google Analytics -raportit eivät voi tuoda näitä historiallisia tietoja suoraan GA4-tiliisi (mutta älä missaa Google Analyticsin vaihtoehtojen luetteloa, koska jotkut niistä saattavat tehdä). On olemassa tapoja kiertää se, mutta se vaatii hieman teknistä taitoa, johon kaikki eivät ole mukavia.

Tämä tarkoittaa, että mitä aikaisemmin siirryt GA4:ään, sitä parempi.

Koneoppimiseen luottaminen

Ei ole mikään salaisuus, että tekoäly on yksi niistä asioista, jotka vievät meidät tulevaisuuteen, mutta sillä on rajansa.

Koneoppiminen vaatii näytedataa ja algoritmeja kattamaan aukot ja ennakoimaan älykkäästi asiakkaiden käyttäytymistä.

Tämä tekee siitä luotettavan, mutta ymmärtäen, että se on parhaimmillaan valistuneella arvauksella.

Hidas raportointi

Jotkut GA4:n raportit ovat erittäin aikaherkkiä, ja Google Analytics sanoo suoraan, että jotkin käsittelyajat voivat olla pidempiä kuin toiset.

Hyvä uutinen on, että tämä koskee todella vain tilejä, jotka saavat yli 200 000 metristä istuntoa päivässä, joten se ei vaikuta useimpiin ihmisiin. Huono puoli on, että voi kestää 1-2 päivää, jos sivustosi saa enemmän liikennettä.

Onko Google Analytics ajan tasalla?

Monet ihmiset kirjautuvat GA4:ään ensimmäistä kertaa ja kysyvät itseltään, mikä on Google Analyticsin mittari? Vaikka ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä on otettava huomioon useita asioita, ulottuvuuksien ja mittareiden välisen eron ymmärtäminen on suuri ensimmäinen askel.

Sieltä pääset syvälle rikkaruohoihin ja seuraat kaikkea mitä sydämesi kaipaa. Vaikka GA4 on aluksi vaikeaa, se tarjoaa ennennäkemättömän pääsyn asiakastietoihin, jotka voivat olla erittäin tärkeitä verkkoliiketoiminnallesi.