Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on SEO-strategia? (+ SEO-toimintasuunnitelmamallit käytettäväksi)

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on SEO-strategia? (+ SEO-toimintasuunnitelmamallit käytettäväksi)

Tässä oppaassa vastaamme kysymykseen “mikä on SEO-strategia?” ja selittää, miten se eroaa hakukoneoptimointisuunnitelmasta.

Selitämme myös, mitä SEO-markkinointistrategia on ja kuinka se yhdistää SEO-strategioiden ja -suunnitelmien käsitteet.

Mutta siinä ei vielä kaikki.

Opit myös rakentamaan SEO-strategian, joka parantaa verkkosivustosi sijoitusta ja liikennettä hakukoneissa, kuten Googlessa, Yahoossa ja Bingissä. Tämän sivun loppuun mennessä tiedät kaiken hyvien SEO-strategioiden kehittämisestä, jotka tuottavat loistavia tuloksia yrityksellesi.

Mikä on SEO-strategia?

SEO-strategia on toimintasuunnitelma, joka parantaa verkkosivuston sijoituksia hakukoneissa orgaanisen liikenteen lisäämiseksi. Hyvä SEO-strategia koostuu sivun sisäisestä hakukoneoptimoinnista, sivun ulkopuolisesta hakukoneoptimoinnista, teknisestä hakukoneoptimoinnista, sisällön hakukoneoptimoinnista, paikallisesta hakukoneoptimoinnista ja mobiilihakukoneoptimoinnista.

Mikä on SEO-suunnitelma?

SEO-suunnitelmassa luetellaan SEO-strategian toteuttamiseen vaadittavat vaiheet. Hakukoneoptimointisuunnitelmat sisältävät tarkistusluettelon kohteista ja mallin, jota on noudatettava verkkosivustojen sijoituksen ja orgaanisen näkyvyyden parantamiseksi hakukoneissa.

Mikä on SEO-markkinointistrategia?

SEO-markkinointistrategia on yksityiskohtainen luettelo SEO-markkinointitekniikoista, joilla saavutetaan verkkosivuston pitkän aikavälin tavoitteet hakukoneoptimoinnin avulla. Hyvä hakukonemarkkinointistrategia sisältää laajan valikoiman SEO-menetelmiä ja toimintokohteita, jotka voidaan suorittaa verkkosivustolla orgaanisen hakuliikenteen parantamiseksi.

Kuinka rakentaa SEO-strategia

1. Aseta SEO-strategiatavoitteesi

Ensimmäinen askel SEO-strategian rakentamisessa on tavoitteidesi asettaminen.

Kun olet päättänyt sen, voimme siirtyä vastaamaan nimenomaan kysymykseen siitä, mitä SEO-strategioita voit käyttää sivustossasi.

Ilman selkeitä tavoitteita hakukoneoptimointisuunnitelmallasi ei ole mitattavissa olevia tietoja sijoitetun pääoman tuottoprosenttisi määrittämiseksi.

Aloita tunnistamalla tavoitteesi SEO-markkinointistrategiasi tulokset ja määritä sitten tavoitteesi prosessi taaksepäin.

Kuten itsellesi kysymyksiä, kuten:

 • Haluatko lisätä liikenteen määrää tietylle verkkosivulle tai sivujoukolle?
 • Haluatko lisätä tietyn tuotteen myynnin määrää?
 • Haluatko parantaa tietyntyyppisen sisällön näkyvyyttä hakukoneissa ostoprosessin aikana (esim. TOFU, MOFU tai BOFU)?
 • Haluatko parantaa brändin tunnettuutta ja arvovaltaa alalla?

2. Tee luettelo katettavista aiheista

Toinen vaihe hakukoneoptimointisuunnitelman luomisessa, joka tuottaa suurempaa orgaanista hakuliikennettä, on laatia luettelo aiheista, jotka käsitellään verkkosivustolla.

Mutta et voi vain valita mitä tahansa aihetta.

Aiheiden tulee olla laserkeskeisiä siihen markkinarakoon, jossa sivusto on auktoriteetti. Ja mitä kapeammaksi aiheeseen pääset, sitä parempi se on kasvullesi.

Hyvä hakukoneoptimointistrategia on laatia luettelo noin 3–5 sanasta ja termistä, jotka liittyvät tuotteeseesi tai palveluusi. Tämä antaa sinulle hyvän lähtökohdan sisältösi kattaville aiheille.

Huomautus: Toinen hyvä artikkeli, jonka haluat ehkä lukea tämän jälkeen pilarin sisältöstrategian kehittämisestä. Tämän aiheen klusterointistrategian avulla voit rakentaa tukisisältöä pääpilarisivullesi, jotta se sijoittuu helpommin.

3. Luo luettelo SEO-avainsanoista

Jos haluat kehittää toimivan SEO-strategian, avainsanatutkimus on vankka perustasi. Se on tärkeä osa prosessia, jonka avulla voit ottaa vaiheessa 2 keksimiäsi aiheita ja kirjoittaa niitä vastaavaa sisältöä hakukoneissa korkealle sijoittuvaksi.

Yleinen virhe hakukoneoptimoijan aloittelijoille on tuottaa sisältöä, joka ei kohdistu tiettyihin avainsanailmauksiin, joita ihmiset etsivät aktiivisesti Googlesta, sekä kohdistaa toistuvasti samoihin avainsanoihin sivuston eri sivuilla.

Tekemällä asianmukaista avainsanatutkimusta voit estää näiden virheiden esiintymisen ja saada korkeamman sijoitetun pääoman tuottoprosentin SEO-ponnisteluillesi.

Perusidea SEO-avainsanojen luettelon laatimiseen aiheillesi on käyttää avainsanatutkimustyökalua löytääksesi ilmaukset ja termit, jotka liittyvät suoraan näihin aiheisiin. Tämän jälkeen haluat ryhmitellä samanlaiset avainsanat yhdelle verkkosivulle sen sijaan, että kirjoitat jokaiselle lauseelle erillisen artikkelin. (Katso tästä aiheeseen liittyvästä oppaasta lisää vinkkejä hakukoneoptimoinnin avainsanaklusterointiin.)

Löydät avainsanaklustereihisi liittyviä termejä käyttämällä avainsanatutkimustyökalua, kuten KWFinder by Mangools (kokeile ilmaiseksi). Se on yksi ainoista SEO-työkaluista, joita suosittelen kumppaniksi, koska se on halpa, mutta silti tehokas avainsanatutkimukseen.

🔥 Empfohlen:  Kuinka saada käteistä takaisin Walmartissa

KWFinderin avulla voit kirjoittaa alkusanan ja saada luettelon muista aiheeseen liittyvistä termeistä, joita ihmiset etsivät aktiivisesti Googlesta. Se auttaa myös sinua löytämään pitkähäntäisiä avainsanoja (vähintään 4 sanaa sisältävät lauseet), jotka voit sisällyttää sivun klusteriisi.

Alla olevassa kuvassa on esimerkki aiheeseen liittyvistä avainsanoista, jotka löysin tähän artikkeliin KWFinderin avulla. Ja ryhmittelemällä ne yhdelle sivulle, voin parantaa niiden kaikkien orgaanista hakuliikennettä.

4. Kirjoita sisältöä, joka täyttää käyttäjän tarkoituksen

Kun olet selvittänyt avainsanaluettelosi, seuraava askel toimivan SEO-strategian rakentamisessa on kirjoittaa sisältöä, joka vastaa käyttäjien tarkoitusta noille lauseryhmille.

Kuten mainitsin oppaassani siitä, miten hakukoneoptimointi toimii verkkosivustoilla, hakutarkoitus on tärkeä, koska Googlen algoritmin tavoitteena on tarjota käyttäjille osuvin sisältö kullekin hakukyselylle mahdollisimman nopeasti. Ja Google tarjoaa erityyppisiä hakutuloksia jokaiselle kyselylle.

Jos et kirjoita ja jäsentele sisältöäsi tavalla, joka vastaa tietyn kyselyn tarkoitusta, verkkosivustosi ei koskaan sijoittuisi sille. Sama pätee sanojen vähimmäismäärään. Katso tästä liittyvästä oppaasta hakukoneoptimoinnin paras sanamäärä.

Mutta mistä tiedät, mitä Google haluaa nähdä sivullasi kohdistetuilla avainsanoilla?

Tee vain haku kohdeavainsanoillasi Googlessa ja analysoi sitten hakukoneiden tulossivujen (SERP) 10 suosituinta URL-osoitetta.

Jokaiseen SERP:iin vaikuttavat käyttäjän syöttämät hakukyselyt, ja nämä kyselyt jakautuvat kolmeen luokkaan: navigointiin, tietoon ja tapahtumaan. Ja kun tiedät, minkä tyyppistä sisältöä Google haluaa tarjota tietylle kyselylle, voit kirjoittaa parempaa SEO-sisältöä, joka voi sijoittua kyseisten avainsanojen mukaan.

5. Optimoi metaotsikot ja H1-tunnisteet

Metaotsikko on yksi tärkeimmistä kohdista avainsanailmausten sijoittamiseen sivusi HTML-koodiin. Toiseksi paras paikka avainsanan optimointiin on H1-tunniste.

Oppaassani avainsanojen lisäämisestä verkkosivustolle hakukoneoptimointia varten selitän, kuinka sisällönkuvausotsikko toimii verkkosivun nimitunnisteena ja näkyy hakukoneen tulossivulla olevalla listalla, jota käyttäjä voi napsauttaa.

Siksi hakukoneet, kuten Google, Yahoo ja Bing, antavat paljon SEO-arvoa tälle HTML-metakenttään.

Saadaksesi mahdollisimman paljon SEO-arvoa irti metaotsikoistasi, varsinkin jos teet SEO-analyysiä olemassa olevalle sivustolle, on tärkeää noudattaa näitä kahta vinkkiä:

 • Aseta ensisijaisen avainsanasi alkuun.
 • Sisällytä tekstiin muita tärkeitä avainsanoja toistamatta liian montaa samoja sanoja.

Haluan esimerkiksi, että tämä sivu sijoittuu seuraaville avainsanailmauksille:

 • mikä on SEO-strategia
 • mikä on SEO-suunnitelma
 • SEO-toimintasuunnitelmamalli

Joten muotoilin alla tällaisen meta-otsikon yllä annettujen vinkkien perusteella:

Mikä on SEO-strategia? (+ SEO-toimintasuunnitelmamallit käytettäväksi)

Mitä tulee H1-tunnisteen optimointiin, voit kopioida otsikkosisällönkuvauskentän kyseiseen kenttään saadaksesi eniten SEO-arvoa.

Kopioimalla sisällönkuvausotsikon H1-tunnisteeseen annat Googlelle selkeän signaalin siitä, mitä sen pitäisi näyttää verkkosivusi SERP:issä. On raportoitu, että Googlen indeksointirobotti nappaa joskus vahingossa H1-tunnisteen tai muun otsikkotunnisteen ja lisää sen URL-osoitteesi SERP:hen.

Tämän SEO-strategian noudattaminen parantaa kokonaishakukoneoptimointipisteitäsi ja varmistaa, että algoritmi tietää, millä avainsanoilla haluat sivun sijoittuvan, ja vähentää mahdollisuutta, että Web-sivusi hakukoneen tulossivulla näytetään väärää tekstiä.

6. Optimoi URL-osoitteesi

Toinen osa hyvää SEO-suunnitelmaa on optimoida verkkosivuston URL-osoitteet. URL-osoitteet, joissa on avainsanoja, sijoittuvat yleensä korkeammalle kuin URL-osoitteet, joissa niitä ei ole. Ja parhaat URL-osoitteet antavat vierailijoille ja hakukoneille paremman käsityksen siitä, mistä sisällöstä on kyse.

Yksinkertainen tapa optimoida URL-osoitteesi on sisällyttää ainakin pääkohdeavainsanasi sivun nimeen ja lisätä toissijaisia ​​avainsanoja, jos mahdollista.

Tällä verkkosivulla on esimerkiksi tämä URL-osoite:

 • /mikä-on-seo-strategy-plan/

Järjestämällä hakukoneoptimoijalle sopivan URL-osoitteen tällä tavalla Google voi havaita, että sisältö vastaa yllä olevassa vaiheessa 5 mainittuihin SEO-strategioita ja -suunnitelmia koskeviin kysymyksiin ilman, että sinun tarvitsee toistaa ilmausta “mikä on” useammin kuin kerran sivun nimessä.

7. Optimoi sivun hakukoneoptimointisi

Sivun hakukoneoptimointi on strategia, jonka avulla voit parantaa verkkosivustosi sijoitusta ja liikennettä sijoittamalla kohdeavainsanasi tietyille alueille jokaisella sivulla, jotta Googlen indeksointirobotti voi tarkistaa ja indeksoida.

🔥 Empfohlen:  Geofencingin merkitys: Mitä on geoaitausmarkkinointi? [+5 Benefits]

Tämän yksinkertaisen Internet-markkinointistrategian avulla voit maksimoida sisältösi sisäisen sijoituksen, jotta voit vähemmän murehtia sivuston ulkopuolisista tekijöistä, kuten linkkien rakentamisesta.

Sivulla olevat SEO-elementit, joita voit optimoida, ovat:

 • Sivun otsikko (yleensä koodattu H1-otsikoksi)
 • alaotsikot H2–H6
 • Kehon sisältö
 • Kuvat
 • Navigointivalikot
 • HTML määrittää sivun yksittäiset elementit

Voit lukea lisää sivun optimoinnista täältä.

8. Käytä sisäistä SEO-linkitysstrategiaa

Keskittymällä sisäiseen linkitysstrategiaan, jossa käytetään optimoitua ankkuritekstiä, joka osoittaa kohdesivulle, voit lähettää Googlelle suoran signaalin siitä, mistä sisällöstä on kyse ja millä avainsanoilla se tulisi sijoittua korkeimmalle.

Saat lisätietoja tästä käsitteestä artikkelissani sisäiset vs ulkoiset linkit; kultainen sääntö on kuitenkin tämä: älä koskaan toista tarkan haun linkin ankkuritekstiäsi yli 50 % ajasta koko verkkosivustolla, jotta voit välttää liiallisen optimoinnin.

Haluat muuttaa ankkuritekstiäsi, jotta se ei lähetä punaista lippua Googlelle ja mahdollisesti saisi verkkosivustosi rangaistuksen.

Jos esimerkiksi haluaisin sijoittaa tämän blogikirjoituksen avainsanalle “SEO-suunnitelma”, voisin käyttää seuraavaa sisäistä linkityssuunnitelmaa:

 • SEO-suunnitelma (3 sisäistä linkkiä)
 • SEO-suunnitelma täällä (1 sisäinen linkki)
 • SEO-suunnitelmani opas (1 sisäinen linkki)
 • hakukoneoptimointisuunnitelma (1 sisäinen linkki)

Käyttämällä tämäntyyppistä strategiaa pystyn optimoimaan ankkuritekstin tärkeimmälle kohdeavainsanailmaukselle ja lisäämään samalla tarpeeksi avainsanamuunnelmia, jotta sisäiset linkit eivät ole liian optimoituja tarkan haun ilmauksella. sivun pitäminen suojassa mahdollisilta linkkien manipuloimisen rankaisurangaistuksilta.

9. Korjaa tekniset SEO-virheet

Jokaiseen hyvään SEO-suunnitelmaan tulee sisältyä tekninen SEO-tarkastus. Tekninen hakukoneoptimointi on tärkeää ymmärtää ja ottaa käyttöön sivustossasi, koska jotkin sisältöön liittyvät ongelmat voivat estää sivujasi sijoittumasta niin korkealle kuin niiden pitäisi indeksointiongelmien vuoksi.

Hyvä tekninen SEO-strategia kattaa seuraavat tekijät verkkosivustollasi:

 • Indeksointi
 • Renderöinti
 • Indeksointi
 • Verkkosivuston arkkitehtuuri
 • Sivun nopeus
 • Rikkinäiset linkit
 • 301- ja 302-uudelleenohjaukset
 • 404 Virheet
 • Strukturoitu data
 • Mobiilioptimointi
 • HTTPS
 • Päällekkäinen sisältö
 • Hreflang
 • Robots.txt-tiedosto
 • XML-sivustokartta

Voit oppia lisää teknisestä SEO:sta täältä.

10. Luo linkin rakentamissuunnitelma

Linkkien rakentaminen on tärkeä osa sivun ulkopuolista SEO-suunnitelmaa, joka voi parantaa verkkosivuston suosiota, asiantuntemusta, auktoriteettia, luottamusta ja osuvuutta.

Hyvä sivun ulkopuolinen optimointi saavutetaan, kun saat muita hyvämaineisia verkkolähteitä, jotka linkittävät verkkosivustoosi tai mainostavat sitä ja takaavat sisältösi laadun.

Googlen How Search Works -dokumentaatiossa kerrotaan ulkopuolisten tekijöiden, kuten linkkien rakentamisen, tärkeydestä:

“Järjestelmämme on suunniteltu tunnistamaan signaaleja, jotka voivat auttaa määrittämään, mitkä sivut osoittavat asiantuntemusta, arvovaltaa ja luotettavuutta tietystä aiheesta. Etsimme sivustoja, joita monet käyttäjät näyttävät arvostavan samankaltaisille kyselyille. Esimerkiksi, jos muut näkyvät verkkosivustot linkittävät sivulle (niin kutsutaan PageRank), se on osoittautunut hyväksi merkiksi siitä, että tietoihin luotetaan.”

Voit saada lisää linkkejä verkkosivustollesi käyttämällä näitä yleisiä linkkien rakentamistekniikoita:

 • Vieraspostitus
 • Sisältömarkkinointi
 • Linkkien lisäykset aiemmin indeksoituun sisältöön
 • Yrityksesi lisääminen paikallisiin yritystietohakemistoihin
 • Tarkistaa sivustojen rikkinäisten linkkien varalta ja tarjota korvaavan URL-osoitteesi verkkosivuston omistajalle
 • Blogin kommentointi
 • Foorumin lähettäminen
 • Osallistuminen kysymys- ja vastaussivustoille
 • Linkkien julkaiseminen sosiaalisessa mediassa
 • Sosiaalinen kirjanmerkki

Lue lisää sivun ulkopuolisesta hakukoneoptimoinnista täältä tai lataa täydellinen sivun ulkopuolisen hakukoneoptimoinnin tarkistuslista ja malli, joka on saatavilla PDF-, Excel- ja Google Sheet -muodossa.

SEO-strategiamalliluettelo (toimintasuunnitelmat)

Tässä on luettelo suosituimmista SEO-strategiamalleista, joilla voit parantaa hakukoneoptimointiasi. Jokainen SEO-toimintasuunnitelma on ilmainen ladata ja käyttää omalla verkkosivustollasi.

1. Backlinko SEO -strategiamalli

Tämä on ilmainen korkean tason SEO-strategiamalli, jonka avulla voit määrittää kohdeyleisösi, löytää hyviä avainsanoja, laatia SEO-suunnitelman sisällölle, rakentaa käänteisiä linkkejä ja paljon muuta. Se on saatavana myös kolmessa muodossa: Word, PDF ja Google Doc.

🔥 Empfohlen:  Mikä on tulosprosentin optimointi (CRO)?

2. ClickMinded SEO -strategiamalli

Jos sinulla on vaikeuksia luoda hakukoneoptimointisuunnitelmaa verkkosivustollesi, tämä malli voi auttaa sinua kehittämään laserpainotteisen strategian liikenteen ohjaamiseksi sivuillesi.

3. Loganix SEO -strategiamalli

Tämä SEO-markkinointitoimisto jakaa ilmaisia ​​SEO-malleja jokaiseen olennaiseen tehtävään, mukaan lukien sisältötiedotteet, sisältöstrategia, avainsanatutkimukset, käänteisten linkkien laadun tarkistuslista, SEO-suunnitelma, verkkosivuston luonnos ja SEO-sopimus.

4. Bluewire Media SEO -strategiamalli

Tartu tähän ilmaiseen 3-vaiheiseen SEO-strategiaoppaaseen parantaaksesi hakukoneoptimointiasi ja verkkosivustosi näkyvyyttä Googlessa.

5. seoClarity SEO strategiamalli

Tämä yrityshakukoneoptimointiyritys tarjoaa ilmaisen hakukoneoptimointisuunnitelman, joka auttaa sinua pitämään kaikki hakukoneoptimointiin liittyvät toiminnot oikeilla jäljillä, poistamaan virheet ja virtaviivaistamaan päätöksentekoprosessia.

Mitkä ovat kolme parasta SEO-strategiaa?

1. Sivun hakukoneoptimointi

Sivulla oleva SEO on yksi parhaista SEO-strategioista, joita voit käyttää verkkosivustosi yksittäisten sivujen optimointiin.

Parannamalla sisältösi hakukoneoptimointia sivulla voit parantaa avainsanojesi sijoitusta Googlessa, koska hakukoneen indeksointirobotti ymmärtää, millä kyselyillä sivusi voidaan yhdistää.

2. Tekninen SEO

Tekninen SEO on toinen suosituin SEO-strategia, jonka avulla voit lisätä sivustosi näkyvyyttä Googlessa ja saada lisää liikennettä hakukoneilta.

Tekninen hakukoneoptimointi liittyy verkkosivustosi muihin kuin sisältöelementteihin, jotka vaikuttavat käyttökokemukseen ja indeksoitavuuteen, mukaan lukien:

 • Sivuston nopeus
 • Mobiiliystävällisyys
 • Indeksointi
 • Sivuston arkkitehtuuri
 • Strukturoitu data
 • Turvallisuus

3. Sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi

Sivun ulkopuolinen SEO on toinen hakukoneoptimoinnin huippustrategia, jonka avulla voit parantaa avainsanasi sijoituksia ja liikennettä.

Tämä hakukoneoptimointimenetelmä on SEO-markkinointistrategia, joka auttaa vahvistamaan verkkosivustosi mainetta ja arvovaltaa, jotka ovat tärkeitä tekijöitä Google-algoritmille, koska hakukone haluaa näyttää tuloksia, jotka ovat hyvämaineisia, luotettavia ja käyttäjilleen luotettavia.

Sivun ulkopuolinen optimointi sisältää strategioita, kuten linkkien rakentaminen, sisältömarkkinointi, vieraiden lähettäminen, paikalliset listaukset ja kirjanmerkit.

SEO-strategian ja suunnitelman yhteenveto

Toivottavasti pidit tästä oppaasta, joka vastaa kysymykseen SEO-strategiasta ja -suunnitelmasta.

Kuten huomasit, hakukoneoptimointistrategia on toimintasuunnitelma, joka parantaa verkkosivuston sijoitusta hakukoneissa orgaanisen liikenteen lisäämiseksi. Ja hyvä SEO-strategia koostuu sivun hakukoneoptimoinnista, sivun ulkopuolisesta hakukoneoptimoinnista, teknisestä hakukoneoptimoinnista, sisällön hakukoneoptimoinnista, paikallisesta hakukoneoptimoinnista ja mobiilihakukoneoptimoinnista. SEO-suunnitelma puolestaan ​​​​luettelo SEO-strategian toteuttamiseen vaadittavat vaiheet. Hakukoneoptimointisuunnitelmat sisältävät tarkistusluettelon kohteista ja mallin, jota on noudatettava verkkosivustojen sijoituksen ja orgaanisen näkyvyyden parantamiseksi hakukoneissa.

Käyttämällä näitä resursseja ja tällä sivulla olevia vinkkejä SEO-strategian rakentamiseen verkkosivustollesi voit luoda hyvän hakukoneoptimointisuunnitelman, joka tuottaa mitattavissa olevia tuloksia yrityksellesi.

Stephen Hockman on yrittäjä ja SEO Chatterin perustaja. Hän on erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaaliseen markkinointiin ja on kiehtonut hakukoneoptimointia vuodesta 2005 lähtien. Hänen tavoitteenaan on jakaa parhaat vinkit ja uutiset hakukonemarkkinoinnista, jotta saat lisää liikennettä verkkosivustolle.