Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on sisällöntuottaja ja miksi he ovat tärkeitä markkinointiosastoille

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on sisällöntuottaja ja miksi he ovat tärkeitä markkinointiosastoille

Nykyään sisältömarkkinointi on enemmän kuin vain loistava lisä laajempaan perinteiseen tapaan saada yleisösi tietoiseksi yrityksestäsi.

Verkkonäkyvyys on avain minkä tahansa yrityksen lopulliseen menestykseenjoten poikkeuksellinen sisältömarkkinointistrategia voisi hyvinkin olla se X-tekijä, joka nostaa sinut kartalle ja pitää sinut siellä.

Mutta et voi saavuttaa tällaista menestystä sellaisella tylsällä, yleisellä sisällöllä, jonka yleisösi on nähnyt (ja napsauttanut pois) miljoona kertaa tähän mennessä. Sen sijaan tarvitset dynaamista, omaperäistä sisältöä, joka todella pomppaa, ja oikea sisällöntuottaja voi varmistaa, että saat sitä runsaasti.

Tässä on lähempi katsaus siihen, mitä sinun pitäisi tietää ammattimaisista sisällöntuottajista, mukaan lukien kuinka yrityksesi voi hyötyä oikeiden freelancerien palkkaamisesta työhön.

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mikä on sisällöntuottaja?

Sisällöntuottaja on henkilö, joka on erikoistunut tuottamaan huippuluokan kulutustavaraa, erityisesti digitaaliseen jakeluun tarkoitettua sisältöä.

Monet ihmiset ajattelevat heti online-kirjoittajia ja -bloggaajia, kun he kuvittelevat tyypillisen digitaalisen aikakauden sisällöntuottajan. Vaikka nämä ovatkin sisällöntuottajia, he eivät kuitenkaan ole ainoita.

Sisällön tuottajat voivat olla (ja ovat usein) valokuvaajia, graafisia suunnittelijoita, videokuvaajia, podcast-tuottajia ja niin edelleen.

Monet sisällöntuottajat myös kehittävät, muokkaavat ja lopulta julkaisevat tuottamiaan sisältöä.

Sisällöntuottajan työnkuva

Ilmeisen lisäksi sisällöntuottajalla – varsinkin sellaisella, joka on myös freelancerina – on yleensä paljon hattuja.

Sen lisäksi, että he ovat taitavia ja kokeneita tuottamaan sisältöä erityisesti verkkoon, heidän on myös oltava päteviä:

 • Kommunikoi sekä asiakkaiden että mahdollisen yleisön kanssa
 • Hakukoneoptimointi, mukaan lukien kuinka hakukoneet, kuten Google, todella toimivat
 • Seuraa, ymmärtää ja joissain tapauksissa ennustaa sosiaalisia trendejä
 • Muokkaus ja oikoluku, sillä valmiin sisällön tulee olla julkaisuvalmis
 • Empatiaa ja yhteydenpitoa erilaisiin yleisöihin
 • Sisällöntuotantotyylinsä mukauttaminen eri merkkien ääniin sopivaksi
 • Työskentelet hyvin sekä itsenäisesti että mahdollisena osana suurempaa tiimiä

4 sisällöntuottajien tyypit

Kuten voit kuvitella, sisällöntuotannon maailma on laaja, ja siellä on monia, monia erilaisia ​​sisällöntuottajia.

Jotkut ovat erikoistuneet vain yhden tyyppiseen sisältöön, kun taas toisilla on useita kykyjä, ja he nauttivat kahden tai useamman heistä työskentelemisestä asiakkaidensa hyväksi. Tässä on tarkempi katsaus joihinkin yleisimpiin tyyppeihin.

1. Sisällön kirjoittajat

Kuten yleinen sisällöntuotanto, sisällön kirjoittaminen voi kattaa paljon. Tietty sisällöntuottaja voi erikoistua verkkosisältöön, verkkokopioon, iskulauseisiin, blogiartikkeleihin, e-kirjoihin, mainosmateriaaliin, tiedotteisiin tai jopa offline-mainontaan suunniteltuun sisältöön.

Monet freelance-sisällön kirjoittajat ovat kuitenkin taitavia useissa erityyppisissä sisällöissä, koska monet yritykset etsivät henkilöä, joka voi kattaa kaikki heidän kirjoitusperustansa.

2. Videontekijät

Videot ovat nykyään lähes yhtä suosittuja ja arvokkaita kuin kirjoittaminen, kun kyse on kysytystä sisällöstä, joten lahjakkaat videokuvaajat, jotka voivat tehdä mitä he tekevät asiakkaiden puolesta, ovat välttämättömiä.

🔥 Empfohlen:  Miksi verkkosivustoni menetti liikennettä ja kuinka korjaan sen?

Videoiden tekijöiden joukossa on varmasti sosiaaliseen mediaan keskittyviä kykyjä, kuten YouTubereita. Tähän kategoriaan kuuluvat kuitenkin myös lyhyt- ja pitkämuotoisten elokuvien tekijät, videoiden tuottajat, videoeditorit, animaatiovideoiden luojat, TikTok-sisältöasiantuntijat ja monet muut.

3. Valokuvaajat

Kirjoitettu sisältö on paljon tehokkaampaa, kun siihen liitetään oikeat kuvat, kuten arkistovalokuvauksen yhteydessä.

Esimerkiksi loistava pääkuva auttaa vetämään lukijan sisään ja valmistelemaan häntä lukemaansa, kun taas lisäkuvat voivat havainnollistaa tai selventää tekstiä.

Kuvat, videot, grafiikat ja muut visuaaliset materiaalit auttavat myös hajottamaan viestejäsi, mikä tekee niistä helpompia lukea ja selata.

Valokuvaustaito sisällöntuottaja voi halutessaan erikoistua tuottamaan arkistovalokuvia sekä räätälöityjä resursseja asiakkaille.

4. Graafiset suunnittelijat

Graafinen suunnittelu on lähes yhtä tärkeää kuin kirjoitettu sisältö, kun kyse on sisältösi mahdollisesta menestyksestä. Tyylikäs, sileä muotoilu, joka korostaa sisältöviestejä ja brändiarvoja, voi tehdä uskomattoman vaikutuksen yleisöön.

Samaan aikaan huonosti tehdyllä tai sopimattomalla grafiikalla voi olla päinvastainen vaikutus, joten on tärkeää varmistaa, että sinulla on oikea apu suunnittelutarpeihisi. Kokeneet, intohimoiset freelance-graafiset suunnittelijat voivat auttaa kaikessa sosiaalisen median grafiikasta ja infografiikasta logoihin ja web-suunnitteluun.

Tietenkin yllä olevat esimerkit edustavat vain kourallista monista nykypäivän sisällöntuottajien tyypeistä, joten älä pelkää tutkia vaihtoehtojasi tarkemmin. Monet freelancerit tarjoavat myös verkkokehitystä, editointia, ääntä, markkinointia ja jopa perinteisiä mediaan liittyviä palveluita.

Kuinka tulla sisällöntuottajaksi

Jos olet kiinnostunut ammattimaiseksi freelance-sisällöntuottajaksi vuonna 2023, olet varmasti loistavassa seurassa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 70 miljoonaa ihmistä teki freelance-työtä vuonna 2022 pelkästään Yhdysvalloissa. Tässä on pikakurssi alkuun pääsemisestä.

Hallitse taitosi

Ennen kuin harkitset vakavasti ammattilaiseksi ryhtymistä valitsemasi freelance-palvelun avulla, on tärkeää hallita se. Perinteinen koulutus tutkinnon tai todistuksen saavuttamiseksi on hyvä paikka aloittaa, mutta se ei välttämättä ole ainoa.

Keskiverto freelance-sisällöntuottaja oli hionut taitojaan vuosia rakkauden työnä, ennen kuin hän ehti veloittaa palveluistaan, joten tieto ja kokemus ovat usein jo olemassa.

Mutta myös erittäin taitavien tai koulutettujen sisällöntuottajien tulisi pyrkiä oppimaan mahdollisimman paljon ja vahvistamaan taitojaan entisestään.

Päätä, haluatko kaventaa

Freelance-sisällöntuottajana on viime kädessä sinun päätettävissäsi, käytätkö monia hattuja tarjoamiisi palveluihin vai keskitytkö vain yhteen tai kahteen markkinarakoon.

Molemmat vaihtoehdot ovat päteviä, joten sinulle sopiva valinta riippuu siitä, miten haluat työskennellä.

Jotkut freelancerit aloittavat alansa laajalti, koska se on loistava tapa selvittää, millaista työtä he todella haluavat tehdä, ennen kuin he jäävät myöhemmin alas.

🔥 Empfohlen:  Jälleenmyyjän opas PayPal-myyjien suojaamiseen

Toiset kuitenkin rakastavat aidosti monien eri asioiden tekemistä ja ottavat mieluummin kaikenlaisia ​​erilaisia ​​​​projekteja.

Päätä, miten tapaat asiakkaita

Jotkut uudet freelancerit lähtevät uudelle uralleen yhteyksien tai olemassa olevien verkostojen avulla, joita he voivat hyödyntää löytääkseen työtä. Monet kuitenkin rekisteröivät tilejä freelance-alustoille ja saavat jalkansa kastumaan sillä tavalla. Joitakin huippuvaihtoehtoja ovat:

Jotkut freelancerit tapaavat uusia asiakkaita yksinomaan tällaisten alustojen kautta, vaikka he ovat saaneet kokemusta. Monet kuitenkin löytävät työtä yhdistämällä freelance-sivustoja ja muita menetelmiä, kuten omia mukautettuja verkkosivustoja, suusta suuhun, sosiaalisen median verkostoja, kuten LinkedIn, ja paljon muuta.

Ota vastaan ​​uusia kokemuksia

Aidosti loistava freelance-sisällöntuottaja ei vain kulje urallaan, vaikka hän olisi vakiinnuttanut asemansa ja päässyt nautinnolliseen harrastukseen tekemisissään.

Digitaalinen markkinointi, hakukoneoptimointi, sosiaalinen media ja internet yleensä muuttuvat jatkuvasti, joten myös standardit ja parhaat käytännöt, jotka freelancerin on oltava tietoisia, kehittyvät jatkuvasti.

Siitä huolimatta, älä koskaan lakkaa vastaamasta haasteeseen, kun kyse on uusista kokemuksista. Jatka kouluttautumista alasi uusien trendien, tekniikoiden ja tekniikan suhteen.

Pysy ajan tasalla myös hakukoneoptimoinnista, Googlesta ja parhaista markkinointikäytännöistä.

Miksi sisällöntuottajat ovat tärkeitä markkinointiosastoille?

Oletko yrityksen omistaja tai markkinoija ja harkitsetko yhteistyötä freelance-sisällöntuottajan kanssa auttaaksesi sinua saavuttamaan jatkuvat ammatilliset tavoitteesi?

Tässä on joitain keskeisiä syitä, miksi niin tekeminen saattaa olla etsimäsi pelin vaihtaja.

Voit skaalata tuotantoa joustavasti ylös tai alas

Suurilla yrityksillä ja yrityksillä saattaa olla varaa tehdä kaikki sisäinen sisällöntuotanto, mutta pienyritykset ja startup-yritykset tarvitsevat todennäköisesti joustavamman ratkaisun.

Freelance-sisällöntuottajat tarjoavat tämän joustavuuden.

Koska useimmat freelancerit työskentelevät etänä ja heillä on omat työtilat ja laitteet, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että budjettiisi jää tilaa näille asioille.

Voit myös skaalata sisällöntuotantoa tarpeidesi mukaan ja maksaa vain siitä, mitä todella tarvitset.

Saat käyttöösi sekä asiantuntemusta että intohimoa

Ihmiset ryhtyvät freelance-sisällöntuotantoon kaikenlaisista syistä, mukaan lukien siksi, että heillä on markkinakelpoisia kykyjä ja kokemusta valitsemallaan ala-alalla.

Mutta intohimo ja halu hallita uraansa itsenäisesti ovat useimmille paljon suurempia motivaattoreita.

Ihmiset, jotka ovat aidosti intohimoisia työstään, panostavat paljon enemmän työhön, jota he tekevät asiakkaidensa hyväksi.

Heillä on usein myös ainutlaatuisia kokemuksia, asiantuntemusta ja näkökulmia, jotka he tuovat pöytään, mikä tekee heistä todellista omaisuutta heitä palkkaaville yrityksille.

Voit viedä yrityksesi aivan uudelle tasolle

Jos sinun ei yhtäkkiä tarvitsisi sitoutua kokopäiväiseen palkkaukseen jokaiseen työhön, jonka mahdollisesti joudut tekemään toisen henkilön toimesta, mihin voisit viedä yrityksesi?

Sisällöntuotantoon perustuvien tehtävien ulkoistaminen ammattitaitoisille freelancereille antaa digitaaliajan yritysten omistajille enemmän valinnanvaraa sen suhteen, miten he johtavat liiketoimintaansa.

🔥 Empfohlen:  Konga Black Friday -puhelintarjoukset 2023

Tässä on esimerkkejä siitä, miten:

 • Graafisten suunnittelijoiden tai digitaalisten taiteilijoiden palkkaaminen antaa brändille mahdollisuuden luoda alkuperäisiä visuaaleja, joissa on persoonallisuutta, sen sijaan, että he aina turvautuisivat varastoresursseihin.
 • Työskentely sisällöntuottajien kanssa antaa sinun hyödyntää muiden ammattilaisten ainutlaatuisia näkökulmia tuoreeseen, omaperäiseen ja jännittävään sisältöön.
 • Ammattivalokuvaajan palkkaaminen antaa brändeille mahdollisuuden maalata parhaat tuotteensa uudessa positiivisessa valossa.
 • Oikea freelance-verkkosuunnittelija tai verkkokehittäjä voi olla lippusi tyylikkäälle, toimivalle uudelle sivustolle, jota olet aina halunnut.
 • Yhteistyö sisällöntuottajan kanssa, joka on myös vaikuttaja, voi auttaa sinua hyödyntämään uusia arvokkaita demografisia tietoja ja mahdollisia kumppanuuksia.

Sinulla on varaa rakentaa joukkue

Sinun tarvitsee vain lopettaa yhden sisällöntuottajan palkkaaminen, jos se on kaikki mitä tarvitset työn suorittamiseen.

Muistaa, sisällöntuotanto on muutakin kuin tekstin kirjoittamista ja bloggaamistajoten kannattaa kysyä itseltäsi, voisiko strategiallesi hyötyä myös graafisen suunnittelijan, sosiaalisen median asiantuntijan tai muun ammattilaisen palkkaamisesta.

On myös syytä huomata, että useimmat freelancereille ulkoistavat markkinointiosastot näkevät yleensä hyödyn luotettavien sisällöntuottajien koko tiimin rakentamisessa.

Tämä auttaa kattamaan yksittäisen freelancerin saatavuuden puutteet ja antaa sinulle enemmän näkökulmia hyötyä kokonaisuudesta.

Lisäksi tiimit voivat työskennellä yhdessä saadakseen suuremmat projektit toteutumaan nopeammin ja tehokkaammin.

Kun varmistat, että sinulla on riittävästi käsiä kannella milloin tahansa, olet varma aina, kun tarvitset jotain.

Paketoida

Kuten näet, freelance-sisällöntuottaja tai kaksi takataskussa on enemmän kuin vain hyvä idea nykyään.

Mitä tärkeämmäksi sisällöntuotannosta tulee yrityksen näkyvyyden ja menestyksen kannalta, sitä järkevämpää on palkata kokeneita, intohimoisia ihmisiä, jotka todella tietävät mistä on kyse.

Mutta halusitpa palkata oikean sisällöntuottajan tai aiot ryhtyä sellaiseksi itse, olet oikea alusta, johon voit kääntyä, kun haluat luoda uusia, arvokkaita yhteyksiä.

WriterAccess on huipputason alusta, jolla on korkeat standardit, tekoälyn tehokkuus ja osaaminen, jonka haluat ja tarvitset.

Etsitkö uutta henkilöä? Rekisteröidy omaan ilmainen WriterAccess-kokeilu tänään ja ota selvää, mistä alustassa todella on kyse, ennen kuin laitat rahaa alas.