Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on tietojenkäsittelytieteilijä ja kuinka sellaiseksi voi tulla?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on tietojenkäsittelytieteilijä ja kuinka sellaiseksi voi tulla?

Jos olet innostunut oppimaan tietojenkäsittelytieteilijäksi, olet tullut oikeaan paikkaan. Tiedämme kaikki, että tekniikka on kokenut suuren muutoksen viime vuosikymmeninä. Uramahdollisuudet ja vapaus toimialueen valinnassa houkuttelevat yhä useampia opiskelijoita jatkamaan uraansa tietojenkäsittelytieteen parissa. Yhdysvaltain työtilastotoimiston (BLS) mukaan “tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen alojen odotetaan kasvavan 15 prosenttia vuodesta 2021 vuoteen 2031, mikä on nopeampaa kuin kaikkien ammattien keskimääräinen kasvuvauhti”.

Jos olet myös kiinnostunut tietojenkäsittelytieteen alasta ja haluat tulla tietojenkäsittelytieteilijäksi, tämä artikkeli opastaa sinua tietojenkäsittelytieteilijöiden tekemisissä ja siitä, miten sinä voit olla sellainen.

Mikä on tietojenkäsittelytieteilijä?

Tietojenkäsittelytieteilijät käsittelevät tietokoneen laitteiston ja ohjelmiston teoreettista tutkimusta. Tietojenkäsittelytieteilijänä et välttämättä työskentele sovellusten ja laitteistojen parissa tietokoneinsinöörinä; Sen sijaan käytät tekniikan näkökohtia, kuten ohjelmointiperiaatteita, datatieteitä ja robotiikkaa, tietokonejärjestelmien ja ohjelmistojen luomiseen tai parantamiseen. Tietojenkäsittelytieteilijät hallitsevat myös ohjelmointikieliä ja lukuisia laskentatyökaluja luodakseen algoritmeja, jotka ratkaisevat reaalimaailman ongelmia.

Mitä tietotekniikan tutkija tekee?

Tietojenkäsittelytieteilijät työskentelevät usein huipputeknologiayritysten kanssa luodakseen innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja, jotka mahdollistavat helpon pääsyn teknologiaan ja edistävät kehitystä kaikilla aloilla. Samaan aikaan he voivat myös työskennellä tutkijoina tutkiakseen enemmän tietyn tietojenkäsittelytieteen alan näkökohtia, kuten tietorakenteita, ohjelmistosuunnittelua, tietokonenäköä ja laskennallisen monimutkaisuuden teoriaa.

Koska tietojenkäsittelytieteilijät opiskelevat tietokoneiden ja laskennallisten järjestelmien teoriaa ja soveltamista, he työskentelevät uuden teknologian ja ohjelmistojen kehittämiseksi, algoritmien suunnittelun, tietokoneprosessien ja suorituskyvyn parantamisen sekä laskentamallien luomisen parissa. He voivat myös työskennellä eri aloilla, mukaan lukien teknologia, rahoitus, terveydenhuolto ja monet muut, ratkaistakseen monimutkaisia ​​ongelmia.

Tietojenkäsittelytieteilijän taidot

Tässä on muutamia keskeisiä taitoja tietojenkäsittelytieteilijällä.

  • Tekniset ja matemaattiset taidot: Ohjelmistokehitys on yksi tietojenkäsittelytieteen vaativimmista taidoista. Hän osaa ymmärtää erilaisia ​​toimialueita, kuten tietokantoja, tietorakenteita ja algoritmeja, integroituja kehitysympäristöjä (IDE) ja ohjelmointikieliä. Tietojenkäsittelytieteilijöillä on myös ymmärrys algebrasta, laskennasta, diskreetistä matematiikasta ja tilastoista.
  • Tekniset kirjoitustaidot: Tietojenkäsittelytieteilijät soveltavat työssään myös teknisiä kirjoitustaitoja, jotka sisältävät tuotedokumentaatiota, vianetsintäoppaita, teknisiä käsikirjoja jne.
  • Analyyttiset taidot: Kyky käyttää logiikkaa ja tieteellisiä menetelmiä ongelmien ratkaisemiseen on analyyttinen taito. Tietojenkäsittelytieteilijät keräävät, testaavat, arvioivat ja dokumentoivat asiaankuuluvaa dataa ratkaistakseen ongelmia ja suorittaakseen useita tietopohjaisia ​​tehtäviä.
  • Ongelmanratkaisu- ja kriittisen ajattelun taidot: Koska tietojenkäsittelytieteilijät työskentelevät monimutkaisen tekniikan parissa, heidän on kehitettävä vahvat kriittiset ajattelu- ja ongelmanratkaisutaidot työskennellessään eri projekteissa ja tunnistaessaan menetelmiä monimutkaisten ongelmien ratkaisemiseksi.
🔥 Empfohlen:  Observe.AI – Tämä tekoälyllä toimiva agentti vie toimintasi tehokkuuden seuraavalle tasolle

Tietojenkäsittelytieteilijän uravaihtoehdot

Tässä on luettelo muutamista uravaihtoehdoista, joita tietojenkäsittelytieteen pääaine voi valita.

Ohjelmistotuotanto

Ohjelmistoinsinöörit työskentelevät osana tiimiä ja kehittävät ohjelmia ja käyttöjärjestelmiä tietokoneille. He soveltavat ohjelmistosuunnittelun periaatteita tietokoneohjelmistojen suunnitteluun, kehittämiseen, ylläpitoon, testaamiseen ja arvioimiseen. Ohjelmistoinsinöörit käyttävät ohjelmointikieliä, alustoja ja arkkitehtuuria kehittääkseen erilaisia ​​ohjelmia, kuten tietokonepelejä ja verkon ohjausjärjestelmiä.

Kyberturvallisuus

Tietojenkäsittelytieteen pääaineella on monia uravaihtoehtoja kyberturvallisuuden alalla. Yksi tällainen rooli on tietoturva-analyytikko, joka työskentelee turvatoimien toteuttamiseksi, kuten palomuurien asentamiseksi ja salaustyökalujen avulla organisaation tietokoneverkkojen, järjestelmien ja tietokantojen suojaamiseksi. He ovat myös vastuussa vaatimustenmukaisuuden valvontatestien suorittamisesta ja pysymisestä ajan tasalla kehittyvistä kyberturvallisuusuhkista.

AI-insinööri

AI Engineer vastaa tietokonejärjestelmien, työkalujen ja prosessien luomisesta, testaamisesta ja kehittämisestä tekoälyn soveltamiseksi reaalimaailmassa. Ohjelmoinnissa vaaditaan myös tämän roolin perusedellytys, ohjelmistokehitys, lineaarialgebra, todennäköisyyslaskenta ja tilastot.

Järjestelmäarkkitehti

Järjestelmäarkkitehdit analysoivat tietokone- ja verkkoprosesseja ja niiden tuloksia suositellakseen parempaa IT-strategiaa ja IT-järjestelmien ja komponenttien yhdistelmää tiettyjen liiketoimintatavoitteiden saavuttamiseksi. Järjestelmäarkkitehtien on analysoitava kriittisesti liiketoimintaobjekteja menestyäkseen roolissa.

Kuinka tulla tietotekniikan tutkijaksi?

Tie tietojenkäsittelytieteilijäksi voi vaihdella instituutin tai maan mukaan. Tässä on kuitenkin yleisiä vaiheita, joita voit seurata tietojenkäsittelytieteilijän uralla.

  • Suorita tietojenkäsittelytieteen kandidaatin tutkinto

Voit aloittaa suorittamalla tietojenkäsittelytieteen kandidaatin tutkinnon tietojenkäsittelytieteilijäksi. Se auttaa sinua perehtymään ohjelmointiin, käyttöjärjestelmiin, algoritmeihin ja tietorakenteisiin, jotka ovat tietojenkäsittelytieteilijälle tärkeitä alkuvaiheita. Voit aloittaa tutkimalla online- ja kampuksella suoritettuja tutkintoja, joita tarjoavat hyvin tunnustetut oppilaitokset.

Koodauksen kaltaisten taitojen kehittäminen on olennainen osa tietotekniikan tutkijaksi tulemista. Vahvan koodaustaidon kehittämiseksi voit etsiä harjoittelupaikkoja tai todistuskursseja eri laskentakielistä ja koodauksesta, jotka auttavat sinua harjoittelemaan ja hallitsemaan taitoa.

Kun olet suorittanut tietojenkäsittelytieteen kandidaatin ja rakentanut vahvat ohjelmointitaidot, saatat joutua suorittamaan maisterin tutkinnon vahvistaaksesi osaamistasi ja hallitaksesi alan nopeasti kasvavia erikoisuuksia, kuten verkkoturvallisuuden dataanalytiikkaa, tekoälyä ja ohjelmistokehitystä.

  • Harkitse tohtorintutkinnon tai erikoistumisen suorittamista

Tiettyihin tehtäviin riittää maisterin tutkinto, mutta tietojenkäsittelytieteen edistyneet roolit vaativat usein erikoistumista, joka voidaan suorittaa suorittamalla tietojenkäsittelytieteen tohtorin tutkinto tai erikoistuminen tietyille markkinarakoille, kuten robotiikkaan, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutukseen, tietokonemallinnukseen, jne.

🔥 Empfohlen:  Kuinka tehdä blogisi sisällön tarkastus

Jos et harkitse tohtorin tutkintoa tai erikoistumista, voit aloittaa etsimällä tarjolla olevia lähtötason rooleja ja hankkimalla kokemusta alalta. Tämä auttaa sinua menestymään urallasi tarjoamalla kokemusta tietorakenteista, ohjelmointikielistä jne., jolloin voit hakea tietotekniikan tutkijan rooleja.

Lisätietoja tekniikasta ja uravaihtoehdoista saat osoitteesta unite.ai.