Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on toimintakehotus? Esimerkkejä ja syitä käyttää niitä markkinointistrategioissa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on toimintakehotus? Esimerkkejä ja syitä käyttää niitä markkinointistrategioissa

Yleisön huomion vangitseminen ja säilyttäminen voi olla melkoinen haaste nykypäivän täpötäydessä digitaalisessa ympäristössä. Koska käytettävissä on lukuisia taktiikoita, oikean lähestymistavan löytäminen voi olla hankalaa.

On kuitenkin olemassa yksi strategia, joka tehokkaasti toteutettuina voi tuottaa vaikuttavia tuloksia: houkuttelevan toimintakehotuksen strateginen käyttö.

Sisällyttämällä hyvin muotoillun yhden napsautuksen toimintakehotuksen voit virtaviivaistaa katsojien välitöntä toimintaa.

Tämä lähestymistapa voi parantaa merkittävästi sisältömarkkinointistrategiaasi, saada liidejä, lisää tuloksia ja muuttaa katsojista omistautuneita asiakkaita ja innostuneita brändin kannattajia.

Oletko innokas syventymään tähän tehokkaaseen tekniikkaan?

Lataa tämä viesti kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi alle

Mikä on toimintakehotus (CTA)?

Toimintakehotus (CTA) on ytimekäs kehote verkkosivustollasi, sähköpostissasi tai muussa sisällössäsi, joka kannustaa vierailijoita tekemään tiettyjä toimia ja lisäämään sitoutumista brändiisi.

Jotta toimintakehotus olisi vaikuttava, sen tulee kertoa selkeästi välittömien toimien edut tai tulokset.

Toimintakehotukset voidaan esittää napsautettavana tekstinä, painikkeina tai kuvina, jotka ohjaavat katsojia kohti seuraavaa haluttua vaihetta.

Pohjimmiltaan toimintakehotukset on suunniteltu houkuttelemaan ja motivoimaan katsojia toimimaan sisällön tavoitteen tai tarkoituksen mukaan.

Joitakin esimerkkejä toimintakehotuksista voivat olla:

 • “Aloita ilmainen kokeilujaksosi tänään”
 • “Lataa kattava opas nyt”
 • “Liity VIP-yhteisöömme”
 • “Saat 50% alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi”
 • “Tilaa eksklusiivisia päivityksiä varten”
 • “Varaa aikasi nyt”
 • “Avaa premium-sisältö”
 • “Lunasta rajoitetun ajan tarjouksesi”
 • “Hanki henkilökohtainen demo”
 • “Osta nyt ja säästä”

Haluatpa sitten lisätä uutiskirjeesi tilaajien määrää tai saada lukijasi tekemään ostoksia, tarvitset parhaan mahdollisen toimintakehotuksen saadaksesi ne sinne.

Miksi sinun pitäisi käyttää toimintakehotuksia?

On useita syitä käyttää toimintakehotuksia, olitpa sitten B2C-, B2B- tai verkkokauppayritys.

Yksi näistä syistä on se strategisen toimintakehotuksen käyttö ohjaa yleisöäsi pitkin ostajan matkavaroittaa heitä siitä, mitä tehdä seuraavaksi ja rakentaa luottamusta ja arvovaltaa brändiisi matkan varrella.

Ilman niitä potentiaalinen asiakkaasi saattaa olla epävarma, minne mennä seuraavaksi jatkaakseen vuorovaikutusta brändisi kanssa, ja tämän seurauksena he todennäköisemmin hylkäävät sivusi tai sivustosi suunnan puutteen vuoksi ja katsovat muualta, kuten kilpailijoiltasi.

Toimintakehotukset ovat tehokas tapa kannustaa yleisöäsi jatkamaan vuorovaikutusta brändisi, verkkosivustosi tai blogisi kanssa.

Sijoita ne eri paikkoihin, mukaan lukien:

 • kotisivusi
 • aloitussivut
 • sosiaalisen median julkaisut
 • sähköpostikampanjat
 • blogikirjoituksia

Käytä toimintakehotuksia osana digitaalisen markkinointistrategiaasi muuntaa kävijöitäsi päteviksi liideiksi tai vielä parempaa maksaviksi asiakkaiksi.

Mikä on hyvän (ja huonon) toimintakehotuksen vaikutus?

Kaikesta digitaalisen markkinointisuunnitelman luomiseen liittyvästä työstä huolimatta viimeinen asia, jonka haluat, on, että yleisösi pääsee muualle ryhtymättä mihinkään toimiin vietettyään aikaa sisältösi parissa.

Toimintakehotukset voivat motivoida yleisöäsi syvempään sitoutumiseen brändiisikuten seuraamalla sinua sosiaalisessa mediassa, jossa voit jakaa enemmän sisältöä auttaaksesi heitä siirtymään nopeammin ostajan matkalle.

Hyvän toimintakehotuksen vaikutus voi myös lisätä markkinointiresurssiasi kasvattamalla sähköpostiluetteloasi, jolloin sinulla on laajempi joukko viittauksia, joiden kanssa voit vaalia ja rakentaa suhteita.

🔥 Empfohlen:  Kuinka pysyä ajan tasalla hakukoneoptimoinnissa: suosituimmat blogit, podcastit, foorumit ja paljon muuta

Viime kädessä hyvä toimintakehotus voi vaikuttaa liidien luomiseen, parantaa tuloksiasi ja jopa lisätä myyntiäsi.

Huono toimintakehotus voi toisaalta ajaa potentiaaliset asiakkaat pois.

Esimerkki huonosta toimintakehotuksesta, joka johtaa katsojien negatiiviseen reaktioon, on tehdä siitä liian myyvä, kääntää heidät pois tuotteestasi tai palvelustasi ja menettää luottamuksensa.

Lisäksi, jos toimintakehotus on liian pitkä tai yleinen, katsojat voivat hypätä sen yli toimimatta.

Kuinka kirjoitat upean toimintakehotuksen?

Hyötyäkseen toimintakehotuksesta sen on oltava upea ja vastustamaton kohdeyleisölle.

Jos haluat kirjoittaa jonkin näistä, aloita määrittämällä tavoite tai tarkoitus jokaisen toimintakehotuksen takana. Onko tarkoitus lisätä tuloksia, lisätä tilauksia, vastaanottaa sähköposteja tai ohjata katsojia muuhun verkkosivustosi sisältöön?

Seuraavaksi ymmärrä omasi ostajapersoonat ja puhu heille missä he ovat ostajan matkalla. Käytä erilaisia ​​toimintakehotuksia eri vaiheissa, kuten:

 • “Lisätietoja”, jossa on tietoisuusvaiheeseen liittyvää sisältöä.
 • “Lataa e-kirja” tai “Tilaa” Harkinta-vaiheessa.
 • Tai “Osta nyt” päätösvaihetta varten.

Mutta tämän pitäisi olla vain lähtökohta, muista aina kontekstualisoida ne siten, että ne kertovat välittömien toimien eduista tai tuloksista. Kirjoita ja suunnittele toimintakehotus seuraamalla näitä vinkkejä:

1. Pidä se lyhyt

Vältä lauseiden käyttöä ja etsi sen sijaan lyhyt lause, joka menee suoraan asiaan.

Tarvitset vain 2-5 sanaa sanoa, mitä sinun tarvitsee sanoa tehokkaasti.

Joissakin tapauksissa voit jatkaa hieman pidempään käyttämällä jopa 5-7 sanaa. Näiden pidempien toimintakehotusten on lisättävä arvoa, kuten “Osta nyt ja saat 30 % alennusta”.

2. Käytä toimintasanoja ja lauseita

Käytä toimintakehotustasi pakottaa katsojat ryhtymään välittömiin toimiin käyttämällä toimintasanoja tai ilmauksia, kuten “lupa nyt”.

3. Lisää kiireellisyys tai välitön tunne

Koska verkossa ja jokapäiväisessä elämässä on niin paljon melua, katsojat voivat helposti hajaantua.

Sisällyttämällä toimintakehotuksiin kiireellisyyden tai välittömän tunteen, se voi saada katsojat ryhtymään toimiin välittömästi sen sijaan, että antaisit häiriötekijöitä siirtää heidät pois tarjouksestasi.

Esimerkki käytetyistä sanoista sisältää “rajoitetun ajan tarjouksen”, joka ilmaisee kiireellisen reagoinnin tunteen.

4. Korosta ei-sitoumusta, alhainen riski

Ohjaa toimintakehotus johonkin korkealaatuiseen, katsojallesi hyödylliseen mutta myös vähäriskiseen, kuten sitomattomaan tarjoukseen.

Vältä kaikkia painostustaktiikoita ja kerro katsojallesi, että napsauttamalla toimintakehotustasi hän ei vielä sitoudu mihinkään.

Voit esimerkiksi korostaa vähäistä riskiä käyttämällä “Hanki ilman velvoitetta ilmainen kokeiluversio”.

5. Luo suunnittelu, joka vangitsee huomion

Voit kiinnittää katsojasi huomion harkitsemalla myös toimintakehotuksen suunnittelua.

Käytä eri väriä CTA-tekstiin tai käytä kirkkaanväristä painiketta kiinnittääksesi silmän. Tämä strategia voi myös helpottaa toimintakehotuksen löytämistä.

Myös sijainti sivulla tai sähköpostissa on avainasemassa. Toimintakehotus voi olla blogikirjoituksen päätöslause, sivupaneelin painike verkkosivulla tai strategisesti sijoitettu sähköpostiin.

🔥 Empfohlen:  Ezoic Flickify: mikä se on & Kuinka Flickify toimii

Tärkeintä on luoda hyvä näkyvyys, esimerkiksi ympäröidä se tyhjällä tilalla, jotta se erottuu.

Niin kauan kuin ymmärrät selvästi ostajapersoonallisuutesi ja kuinka tuotteesi tai palvelusi voi hyödyttää heitä, voit kirjoittaa upeita CTA:ita, jotka tuottavat tuloksia.

Esimerkkejä toimintakehotuksista ja miksi ne toimivat

Saat inspiraatiota katsomalla, kuinka muut onnistuvat käyttämään toimintakehotusta edistääkseen markkinointi- ja liiketoimintatavoitteitaan. Tässä on esimerkkejä, joiden avulla pääset alkuun.

#1: Dropbox

Dropbox tarjoaa etusivullaan “Etsi suunnitelma sinulle” -toimintakehotuksen, joka ohjaa vierailijat joukon kysymyksiä läpi saadakseen käsityksen siitä, mitä he tarvitsevat, ja ohjaa sitten heidät oikeaan suuntaan.

Katsojille, jotka jatkavat sivua alaspäin napsauttamalla tätä toimintakehotusta, alareunassa on toinen, “Tutki suunnitelmia”, jonka avulla katsojat voivat nähdä kaikki todelliset suunnitelmat ilman, että heidän tarvitsee vastata kysymyksiin.

Dropbox uskoo vakaasti yksinkertaisuuden ja tyhjän tilan voimaan sisältönsä ja muotoilunsa sekaisin.

Kirkkaansinisten toimintakehotusten käyttö vangitsee vierailijan huomion välittömästi ja erottuu sivun muusta tekstistä ja kuvista.

Dropbox-logo on myös saman kirkkaan sininen kuin toimintakehotus, ja katsojat tekevät yhteyden tai assosioinnin tulkitsemalla CTA:n oikein Dropbox-suunnitelman löytämiseksi.

#2: Evernote

Evernote tekee selväksi, mikä sen viesti on ja miten se voi auttaa asiakkaita kotisivustaan ​​alkaen.

Yksinkertaisen rakenteen ansiosta kävijä voi tunnistaa sovelluksen arvon ja edut ja havaita nopeasti toimintakehotuksen “Rekisteröidy ilmaiseksi”.

CTA-painikkeen vihreä on sama kuin Evernote-logon vihreäjolloin molemmat erottuvat valkoisesta sivusta.

#3: Ommelkorjaus

Kun video kiertää etusivun taustalla, OmmelkorjausCTA kutsuu katsojat “Take Your Style Quiz” -kilpailuun.

Tietovisa itsessään on hyperpersonointistrategia, jonka avulla voit ottaa huomioon katsojan näkemän tyylin ja ulkonäön.

Sellainen interaktiivista sisältöä kiinnittää huomion ja houkuttelee yleisöämikä tekee siitä henkilökohtaisemman kokemuksen, jota kuluttajat usein suosivat nykyään.

Stitch Fix käyttää verkkosivustollaan myös erilaisia ​​toimintakehotuksia houkutellakseen katsojia välittömiin toimiin, kuten “Säästä 25%” ja “Ilmainen toimitus”.

#4: Patagonia

Ulkoiluvaatekauppa, Patagoniaei tuhlaa vierailijoiden aikaa pakottamalla heidät etsimään etsimänsä.

Sen sijaan sivusto opastaa heidät luokkiin, joihin he keskittyvät, mukaan lukien kauppa, aktivismi, urheilu ja tarinat, virtaviivaistaa ostajia suuntaan tai toiseen heidän toiveidensa perusteella.

Tämän seurauksena nämä neljä sivua sisältävät omat ainutlaatuiset toimintakehotteensa.

Esimerkiksi Aktivismi-sivulla Patagonia korostaa omia pyrkimyksiään suojella ympäristöä ja kehottaa kävijöitä “Toimi nyt” toimintakehotuksena, joka innostaa heitä osallistumaan.

#5: löysä

The löysä Web-sivusto on hyvin organisoitu, ja se esittelee taitoja, joita se haluaa asiakkaiden saavuttavan käyttämällä alustaansa.

Vierailijat voivat valita kahdesta toimintakehotuksesta, “Try for Free” ja “Talk to Sales”, jotka sijaitsevat etusivun alaosassa.

Nämä toimintakehotukset on suunnattu eri yleisöille. Talk to Sales -toimintakehotus on tarkoitettu vierailijoille, jotka jo tietävät mitä etsivät ja ovat nyt ostopäätöksen vaiheessa.

Slack ymmärtää yleisönsä, joten se tarjoaa myös sitomattoman “Try for Free” -toimintakehotuksen niille, jotka ovat tällä hetkellä tietoisuus- tai harkintavaiheessa ostajan matkalla.

🔥 Empfohlen:  Tästä syystä FBI sanoo, että sinun ei pitäisi koskaan käyttää julkisia puhelinlatureita

#6: EPIC-pelit

EPIC pelit esittelee sinulle heidän töitään ja animaatioitaan heti saavuttuasi verkkosivustolle.

Kun nämä animaatiot pyörivät, erilainen toimintakehotus erottuu, kiinnittää katsojien huomion ja kutsuu vuorovaikutukseen.

Toimintakehotuksiin kuuluvat “Lisätietoja”, “Ennakkoosto nyt”, “Tutki nyt” ja “Pelaa ilmaiseksi”, jotka kaikki on suunnattu heidän yleisölleen.

#7: hyväntekeväisyys: vesi

Päätavoitteena Hyväntekeväisyysvesi on kerätä lahjoituksia puhtaan veden tuomiseksi kaikille planeetalla.

He kuitenkin ymmärtävät, että kaikki eivät halua lahjoittaa samalla tavalla. Tämä näkyy tarjoamalla erilaisia ​​toimintakehotuksia “Donate Monthly” ja “Give Once”.

Lisäksi hyväntekeväisyys: vesi menee askeleen pidemmälle korostamalla tiettyä summaa (40 dollaria), mikä voi saada katsojat lahjoittamaan tämän tietyn summan pienempään verrattuna.

Kuitenkin näiden CTA-painikkeiden yhtenäiset koot osoittavat, että kaikki lahjoitukset ovat tärkeitä ja kaikki ovat hyväksyttäviä.

Muita tärkeitä toimintakehotuksia sivustolla ovat vaihtoehdot antaa luottokortilla tai PayPalin kautta, mikä tarjoaa lisää käyttömukavuutta lahjoittajille.

Syy, miksi tämä kaikki toimii, johtuu hyväntekeväisyydestä: vesi antaa ihmisille vaihtoehtoja ja ymmärtää myös, ketkä ovat heidän mahdollisia lahjoittajiaan ja mitä tarvitaan, jotta heidät saadaan liikkeelle (lahjoituksen tekeminen).

Päätös: Lisää toimintakehotus ja pidä vierailijat sitoutuneina brändiisi pidempään

Samalla kun digitaalisen markkinoinnin strategiat kehittyvät jatkuvasti, perimmäisenä tavoitteena on aina saada kohdeyleisösi ryhtymään haluttuun toimintaan ja olemaan vuorovaikutuksessa brändisi kanssa pidempään.

Jotta tämä tapahtuisi, sinun on luotava dynaamisia toimintakehotuksia ja aseta ne erottumaan joukosta ja katsojat huomaavat heidät.

Tehokkaat toimintakehotukset voivat vaikuttaa arvokkaasti kykyysi saada liidejä, tehostaa tuloksia ja lisätä myyntiä.

Käytä niitä ohjaamaan kohdeyleisösi ostajan matkalla ja vastaamaan heidän tarpeisiinsa jokaisessa vaiheessa.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että toimintakehotukset eivät yksinään voi tehdä ihmeitä, jos sisältösi ei ole korkealaatuista. Onneksi kanssa WriterAccess, voit luottaa poikkeukselliseen sisältöön, joka täydentää toimintakehotuksiasi tehokkaasti.

WriterAccess on ihanteellinen alusta, joka auttaa sinua virtaviivaistamaan sisällöntuotantoasi yhdistämällä tekoälykäyttöisten työkalujen tehokkuuden kirjoittajien luovuuteen.

Mikset kokeilisi sitä tänään? Nauti 14 päivän ilmaisesta pääsystä Asiantuntevien kirjoittajien verkostoomme ja löydä, mitä mahtava sisältö voi tehdä yrityksellesi!

Table of Contents