Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on verkkokauppa? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on verkkokauppa? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Verkkokauppa on ollut olemassa vuodesta 1994, jolloin Phil Brandenberger osti ensimmäisen tuotteen verkosta – ‘Ten Summoner’s Tales” kirjoittanut Sting. Vuoteen 2021 mennessä arviolta 27,2 prosenttia maailman väestöstä tekee ostoksia verkossa.

Tällaiset tilastot osoittavat vain, että alle 21 vuodessa verkkokaupasta on tullut olennainen osa ihmisten jokapäiväistä elämää kaikkialla maailmassa.

Tässä artikkelissa tarkastellaan tarkemmin, mitä verkkokauppa on. Käymme läpi verkkokaupan historian ja jaamme tärkeitä tilastoja. Lisäksi perehdymme sähköisen kaupankäynnin kehittämiseen, alustoihin ja liiketoimintamalleihin osoittaaksemme todella sen vaikutuksen maailmaan tähän mennessä.

Mikä on verkkokauppa?

Verkkokauppa — joka tunnetaan myös nimellä sähköinen kaupankäynti, Internet-kauppa ja verkkokauppa — on liiketoimintamalli, johon liittyy Internetissä tapahtuvia liiketoimia. Kaupat, jotka myyvät tuotteitaan verkossa, ovat verkkokauppoja tai yrityksiä.

Esimerkiksi Amazon.com on yksi suosituimmista verkkokaupoista verkkokaupan alalla.

→ Aloita verkkoliiketoimintasi Shopifyn avulla napsauttamalla tätä

Verkkokauppaa ei pidä sekoittaa sähköiseen liiketoimintaan. Vaikka termit joskus käytetään vaihtokelpoisesti, ne eivät ole synonyymejä. Verkkokauppa tarkoittaa erityisesti tavaroiden ja palveluiden kauppaa, kun taas sähköinen liiketoiminta viittaa kaikkiin Internet-liiketoiminnan harjoittamiseen.

Verkkokaupan historia

Verkkokaupan perustan loi vuonna 1979 Michael Aldrich. Hän liitti televisionsa tietokoneeseen puhelinlinjaansa käyttämällä. Vaikka se oli toisin kuin verkkokauppa sellaisena kuin me sen nykyään tunnemme, hänen ideansa herätti ajatuksen shoppailusta käymättä fyysisessä kaupassa. Siihen aikaan useimmat ihmiset eivät omistaneet tietokoneita. Bill Gates ja Steve Jobs suosittelivat tietokoneita tavallisille ihmisille. Bill Gates jopa sanoi, että hänen tavoitteenaan oli laittaa “tietokone joka pöydällä ja jokaisessa kodissa.” Ilman tietokoneita verkkokauppa olisi huomattavasti erilaista.

Vuonna 1994 Jeff Bezos perusti Amazonin verkkokauppana, joka myy yli miljoona erilaista kirjaa julkaisun yhteydessä. Amazonista tulee lopulta suosituin verkkokauppa, jossa kuluttajat voivat ostaa kaikenlaisia ​​tuotteita.

1990-luvun puoliväliin ja 2000-luvun alkuun mennessä ihmiset lisäsivät tietokoneita kotiinsa ja tasoittivat tietä verkkokaupan kasvulle. Yritykset hyväksyivät sekkejä 1990-luvun alussa ja puolivälissä, koska ei ollut online-maksuyhdyskäytävää siirtää varoja asiakkailta yrityksille. Kun PayPal perustettiin joulukuussa 1998 se yksinkertaisti asiakkaiden ostokokemusta, sillä luottokortit hyväksyttiin helposti.

Lisättynä Shopify, WordPress ja vastaavat alustat 2000-luvulla yritykset saattoivat rakentaa verkkokauppansa ilman, että kehitystaitoja tarvittiin juuri lainkaan. Siten markkinoille pääsyn este aleni. Nyt kuka tahansa, jolla oli Internetiin kytketty tietokone ja vähän pääomaa, pystyi perustamaan verkkokaupan ilman vaikeuksia.

Vuoteen 2008 mennessä verkkomyynnin osuus kaikesta myynnistä oli 3,4 prosenttia, mikä osoittaa alan kasvua. Vuonna 2014 arvioitiin, että niitä oli noin 12-24 miljoonaa verkkokaupoista ympäri maailmaa.

🔥 Empfohlen:  Kuinka blogiviestit hyötyvät tekoälyn kirjoitusohjelmistosta

Vuoteen 2021 siirtyminen, ja tietokuilu aloittelijoiden ja kokeneempien verkkokaupan ammattilaisten välillä umpeutuu nopeasti. Jatkuvasti lisääntyvien blogien ja verkkoresurssien ansiosta alan vinkit, temput ja strategiat ovat saatavilla napin painalluksella.

Nykyään kuka tahansa voi perustaa verkkokauppasivuston ja alkaa nähdä vankkoja tuloksia ponnisteluistaan ​​alle kuudessa kuukaudessa.

Verkkokauppatilastot

Verkkokauppatilastot

 • On arvioitu, että vuoteen 2021 mennessä maailmanlaajuinen verkkokauppamyynti saavuttaa 4,8 biljoonaa dollaria, mikä tekee verkkokaupasta kasvavan ja kannattavan alan.
 • Lähes 50 prosentin kuluttajista havaittiin tekevän ostoksia enemmän mobiililaitteella kuin myymälässä vuonna 2018. Tästä syystä kauppojen omistajien on varmistettava, että heidän verkkosivustonsa ja mainoksensa ovat mobiilioptimoituja kohdeyleisön tavoittamiseksi.
 • Naiset tekevät ostoksia verkossa useammin kuin miehet. Jokaiselle 10 dollaria käytetty verkossanaiset kuluttavat 6 dollaria ja miehet 4 dollaria.
 • Millenniaalit, 18–34-vuotiaat, ostavat yleensä enemmän verkossa kuin vanhemmat ihmiset. He ovat myös suurin digitaalisten ostajien ryhmä, edustaen 38,4 prosenttia verkkokuluttajista. .

Mikä on verkkokauppaliiketoiminta?

Verkkokaupan kirjanpito

Verkkokauppayritys on organisaatio tai yksittäinen yhteisö, joka hakee voittoa tarjoamalla tavaroita tai palveluita Internetin kautta. Sen avulla kuluttajat voivat ostaa nopeasti ja valita useista maksutavoista sähköisen kaupankäynnin suorittamiseksi. Verkkokauppayrityksiä on monia erilaisia ​​valitsemasi mallin mukaan.

Verkkokaupan kauneus on, että voit valita enemmän vaihtoehtoja. Sen sijaan perinteisessä kaupassa liiketoimintamallit olivat rajoittavampia. Laajalti tunnettuja liiketoimintamalleja on neljä, mutta on muitakin niche-malleja.

 • B2B: B2B-kaupankäyntimalli, business to business, tarkoittaa sitä, että yritys myy muille yrityksille. Alibaba on esimerkki B2B-liiketoiminnasta, koska sen toimittajat myyvät muille yrityksille. Alibaban hinnat ovat erittäin alhaiset tukkuhinnat jotta yritykset voivat saada voittoa tuotteistaan.
 • B2C: B2C-malli, yritys kuluttajille, sisältää yritykset myyvät kuluttajille. Jos päätät avata oman verkkokaupan, myyt todennäköisesti asiakkaillesi yritysten sijaan. Amazon, Walmart ja Apple ovat esimerkkejä B2C-yrityksistä.
 • C2C: C2C-malli, kuluttaja kuluttajalle, on silloin, kun kuluttajat myyvät muille kuluttajille. Kuluttajat tekevät tämän tyypillisesti online-myyntisivustojen, kuten eBayn, Craigslistin ja Etsyn, kautta. Monet näiden sivustojen myyjistä eivät ole yrityksiä, vaan keskivertokuluttajia, jotka myyvät omistamiaan tuotteita, joko käytettyjä tai uusia.
 • C2B: C2B-malli kuluttajalta yritykselle tarkoittaa sitä, että kuluttaja myy omia tuotteitaan tai palveluitaan yritykselle tai organisaatiolle. Tämä voi olla valokuvaaja, joka myy valokuvansa yritykselle.

Mikä on verkkokauppasivusto?

Verkkokauppasivusto on mikä tahansa verkkosivusto, jolla myydään tuotetta tai palvelua. Tämäntyyppiset verkkosivustot voivat liittyä mihin tahansa yllä olevista verkkokaupan liiketoimintamalleista. Alla esittelemme yleisiä verkkokauppasivustotyyppejä, joita saatat löytää verkosta, jotta voimme näyttää, kuinka laajoja verkkokaupan verkkokaupat voivat olla.

Yleisiä verkkokauppasivustotyyppejä

 • Fyysisten tuotteiden verkkokauppasivusto: Vähittäiskauppiaat, joilla on kivijalkakauppoja, voivat isännöidä kauppaansa verkossa myydäkseen laajemmalle yleisölle. Tämä vaihtoehto on loistava jälleenmyyjille, jotka haluavat lisätä myyntiä, mutta eivät fyysisiä myymälöitä.
 • Palvelupohjainen verkkokauppasivusto: Freelancerina ja puhtaasti verkkopalveluista on tullut valtava trendi viime aikoina, kun verkkosivustot toimivat linkkinä palveluntarjoajan ja heidän potentiaalisten asiakkaidensa välillä.
 • Digitaalisten tuotteiden verkkokauppasivusto: Yritykset, jotka myyvät digitaalisia tuotteita, kuten ohjelmistoja tai videopelejä, eivät tarvitse fyysisiä liikkeitä myydäkseen tuotteitaan, koska asiakas vain lataa tuotteensa.
 • Dropshipping-verkkokauppasivusto: Dropshipping on hieman erilainen kuin fyysisissä tavarakaupoissa. Kauppiaat myyvät tuotteita asiakkailleen verkkokaupassa, mutta heillä ei ole varastoa. Sen sijaan he löytävät toimittajan, jolta myydään tavaroita, odottavat asiakkaiden ostavan nämä tuotteet ja toimittaja täyttää tilauksen niiden puolesta.
🔥 Empfohlen:  Hei! Ruoat: älä tingi mausta terveydelle!

Mikä on verkkokauppaalusta?

Verkkokaupan alustat

Verkkokauppaalusta on ohjelmistoratkaisu, jonka avulla yritykset voivat luoda verkkokauppoja. Näissä verkkokaupoissa yritykset voivat myydä tuotteita tai palveluita ihmisille ympäri maailmaa hyödyntäen toimituspalveluita tuotteiden kuljettamiseen asiakkaille. Esimerkkejä verkkokauppaalustoista ovat Shopify, BigCommerce ja Magento.

Shopify perustettiin vuonna 2004 Tobias Lutke, Daniel Weinand ja Scott Lake. Vuonna 2019 Shopifyn alustaa käytti yli 1 000 000 yritystä tuotti 183 miljardia dollaria globaaliin talouteen. Heidän alustansa avulla kauppojen omistajat voivat asentaa sovelluksia, jotka vaihtelevat DSerin dropshipping-sovellus to Hurrifyn Countdown Timer -sovellus. Shopifyn alustaa harkitaan paras verkkokauppaalusta arvosanalla 10/10.

mitä on verkkokauppa

Amazon

Perustaja Jeff Bezos mukaan AlexaAmazon on tällä hetkellä 14. suosituin verkkosivusto maailmanlaajuisesti ja 3. Yhdysvalloissa.

Suositut verkkokauppasivustot - Amazon

Taobao

Taobaon perusti Jack Ma. Maailmanlaajuisesti se on sijalla 11. Kiinassa se on sijalla 6.

Suositut verkkokauppasivustot - Taobao

Tmall

Jack Ma perusti myös Tmallin. Sillä on maailmanlaajuinen sijoitus 15 ja sijalla 1 Kiinassa.

Suositut verkkokauppasivustot - Tmall

AliExpress

AliExpressin perusti Jack Ma. Se on tällä hetkellä rankingissa 40. maailmassa ja 23. Yhdysvalloissa Alexan mukaan.

Suositut verkkokauppasivustot - Aliexpress

eBay

eBayn perusti Pierre Omidyar. Alexassa verkkokauppasivusto on sijalla 33 maailmanlaajuisesti ja 9. Yhdysvalloissa.

Suositut verkkokauppasivustot - eBay

Flipkart

Flipkartin perustivat Binny Bansal ja Sachin Bansal. Alexa on laittanut sen paremmuusjärjestykseen 147 maailmanlaajuisesti ja 7. Intiassa.

Suositut verkkokauppasivustot - Flipkart

Mikä tekee verkkokaupasta menestyvän?

Verkkokaupan pyörittäminen ei ole helppoa. Pelkästään myymälän ja varastojen myyminen ei tarkoita, että ihmiset kerääntyvät ja ostavat tuotteitasi. Voit tehdä asioita varmistaaksesi, että myymäläsi menestyy.

Keskity käyttäjään

Verkkokaupan avulla voit myydä mitä tahansa kenelle tahansa, mutta sinun on oltava varovainen tietääksesi, mitä sinun on tehtävä, jotta verkkosivuston kävijät luottavat sinuun tarpeeksi ostaakseen tuotteen sinulta. Valitse oikea verkkosivuston teema, valitse kopiollesi oikea brändäys ja äänensävy ja keskity vain yhteen tai kahteen kohdeyleisöön, jotta et hukkuisi.

Testaa ystävien kanssa

Käytä ystäviäsi koekohteina ja pyydä heitä käymään läpi ostovaiheet varmistaaksesi, että kaikki sujuu täydellisesti. Et halua kassaprosessin olevan liian pitkä, jotta ihmiset lähtevät ennen tilauksen tekemistä.

Ole mobiilioptimoitu

Varmista, että käyttäjät voivat ostaa mobiili- ja tablet-laitteilla. Mobiilikaupan kasvun myötä myymäläsi optimointi pienelle näytölle on ensiarvoisen tärkeää menestyäksesi yrityksessäsi.

Älypuhelimen verkkokauppa

Investoi SEO:hen ja PPC:hen

SEO ja PPC ohjaavat liikennettä kauppaasi, joten niiden puuttuminen hidastaa menestystäsi. Etsi hyvä konsultti tai toimisto, jos sinulla on budjetti, tai aloita oppimalla verkkokaupan hakukoneoptimoinnista ja soveltamalla asiaankuuluvia strategioita myymälässäsi.

Tutki ja kehitä

Älä koskaan ole tyytyväinen siihen, mitä teet; tutkia uusia tuotteita ja tapoja myydä niitä. Sinun ei tarvitse täyttää verkkokauppaasi joka kuukausi. Yritä herättää huomiota innovatiivisilla tavoilla kasvattaa kauppaasi enemmän.

Mitä on verkkokauppamarkkinointi?

Verkkokauppamarkkinointi on prosessi, joka auttaa lisäämään verkkokauppojen myyntiä käyttämällä alustoja, jotka ovat enimmäkseen verkossa. Tämä voi sisältää bränditietoisuuskampanjoita, näyttömainontaa, alennus QR-koodeja jne. Useimmat markkinointitaktiikat tulevat perinteisistä markkinointistrategioista, mutta niitä sovelletaan verkossa.

Verkkokaupan markkinoinnin kauneus on, että voit oppia melkein mitä tahansa verkossa webinaarien, blogien ja e-kirjojen kautta. Tämä tarkoittaa, että jokaisella on kyky menestyä tämäntyyppisen markkinoinnin avulla budjetistasi riippumatta.

Voit esimerkiksi mainostaa tuotteitasi Google Adsin ja sosiaalisen median verkkosivustojen kautta. Voit myös asettaa mainossähköposteja, jotta saat tuotteesi lisäyleisön eteen. Muita esimerkkejä verkkokaupan markkinoinnista ovat affiliate-markkinointi, sosiaalisen median markkinointi, videomarkkinointi ja vaikuttajamarkkinointi.

Verkkokaupan tulevaisuus

Verkkokauppaala jatkaa kasvuaan. Vuonna 2021 verkkokaupan myynnin odotetaan muodostavan 18,1 prosenttia vähittäismyynnistä maailmanlaajuisesti. Ajan myötä verkkokauppa vie edelleen markkinaosuutta kivijalkakauppiailta, kuten se on tehnyt viime vuosina. Tämä on hyvä uutinen verkkokaupan perustamista suunnitteleville, sillä myynti jatkaa vain kasvuaan, vaikka kilpailu myös markkinoilla lisääntyy.

Mitä verkkokauppa on?

Myös verkkokauppa todennäköisesti kehittyy vuosien mittaan luoden ostajille virtuaalisemman tai lisätyn todellisuuden kokemuksen. Kaupat voivat lopulta sisältää ominaisuuksia, jotka auttavat asiakkaita “virtuaalisesti” kokeilemaan vaatteita. Näin varmistetaan, että vaatteet sopivat asiakkaan muotoon, samalla kun he voivat nähdä, miltä ne näyttävät ennen ostamista. Ostajat voivat “kokeilla” meikkiä kannettavan tietokoneensa tai puhelimensa kameran avulla. Verkkokauppa muuttuu ja on jännittävää aikaa olla osa sitä.

Haluatko oppia lisää?

Mistä haluaisit tietää lisää? Kerro meille alla olevissa kommenteissa!

Table of Contents