Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä on verkkotunnus ja miten ne toimivat?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on verkkotunnus ja miten ne toimivat?

Harkitsetko oman verkkosivustosi perustamista tai blogin perustamista, mutta oletko hieman peloissasi tulevasta mahdollisuudesta? Verkkosuunnittelun vasta-alkajille on paljon opittavaa ja ajateltavaa – mutta älä huoli! Tässä artikkelissa käsittelen minkä tahansa verkkoprojektin ensimmäistä vaihetta – verkkotunnuksen nimeä.

Lue eteenpäin saadaksesi selville tarkalleen, mikä verkkotunnus on, ja saada perusteellinen katsaus niiden toimintaan. Selitän tekniset termit, kuten IP-osoitteet, Domain Name System (DNS) ja huipputason verkkotunnukset (TLD). Sitten jaan joitakin parhaita vinkkejä verkkotunnuksen valitsemiseen, mistä ostaa, mitä voit odottaa maksavan ja paljon muuta. Oletko valmis aloittamaan?

Mikä on Domain Name?

Yksinkertaisesti sanottuna verkkotunnus on verkkosivustosi osoite. Se on nimi, jonka ihmiset kirjoittavat selaimensa URL-palkkiin löytääkseen verkkosivustosi.

Tämän verkkosivuston verkkotunnus on esimerkiksi https://makeawebsitehub.com/

Verkkotunnuksia voi ostaa verkkotunnusten rekisteröijän tai isännöintipalveluntarjoajan kautta. Ne tarjoavat myös usein ilmaiseksi hosting-yritykset tai verkkosivustojen rakentajat.

Miten verkkotunnukset toimivat?

Verkkotunnusten nimet ovat tärkeitä, koska niiden avulla tietokoneet voivat löytää palvelimen, jolla verkkosivustosi isännöi. Sivuston tiedostot voidaan sitten noutaa kyseiseltä palvelimelta, jolloin käyttäjät voivat käyttää sivustoasi selaimessaan.

Mutta ymmärtääksesi tämän prosessin täysin, sinun on ensin ymmärrettävä, mikä IP-osoite on ja kuinka Domain Name System mahdollistaa tietokoneiden kääntämisen verkkotunnusten nimiksi IP-osoitteiksi. Katsotaanpa lisää…

Mikä on IP-osoite?

Jokaisella tietokoneella ja palvelimella on oma IP-osoite – merkkijono yksilöllisiä numeroita, jotka on erotettu pisteillä. Tietokoneet käyttävät näitä IP-osoitteita yhteydenpitoon ja viestimiseen keskenään ja mikä tärkeintä, verkkotietojen löytämiseen ja hakemiseen.

IP-osoite näyttää vähän tältä 66.220.144.0.

Pitkien numerojonojen muistaminen ei kuitenkaan ole helppoa useimmille ihmisille, jolloin verkkotunnukset tulevat esiin. IP-osoitteen kirjoittamisen sijaan, kun joku haluaa avata verkkosivuston, hän yksinkertaisesti kirjoittaa verkkotunnuksen selaimeen.

Domain Name System siirtää sitten tämän verkkotunnuksen IP-osoitteeseen, joka on verkkosivustoa isännöivän palvelimen osoite. Tämän jälkeen palvelimeen voidaan ottaa nopeasti yhteyttä ja verkkosivusto palvellaan käyttäjälle.

Ymmärtääksemme tätä tarkemmin, katsotaanpa tarkemmin, kuinka Domain Name System toimii…

Mikä on DNS?

Verkkotunnukset ovat osa paljon suurempaa verkkoa, nimeltään Domain Name System (DNS). DNS:ää hallinnoi Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Tämä voittoa tavoittelematon organisaatio on vastuussa DNS:n jatkuvasta ylläpidosta ja hallinnasta, käytäntöjen luomisesta ja verkkotunnusten rekisteröijien säätelystä.

DNS on suuri palvelinverkko, joka sijaitsee ympäri maailmaa. Nämä palvelimet sisältävät hajautetun tietokannan IP-osoitteista ja toimivat kuin osoitekirja, joka siirtää verkkotunnuksia IP-osoitteiksi. Tämän jälkeen voidaan paikantaa palvelimia, pyytää ja palvella verkkosivuja selaimille.

Kuinka DNS toimii?

Kun verkkotunnuksen nimi kirjoitetaan selaimeesi, tietokone tarkistaa ensin välimuististaan, onko se aiemmin pyytänyt kyseistä verkkotunnusta. Jos ei, se ottaa sitten yhteyttä paikalliseen DNS-palvelimeen (joka yleensä tarjoaa Internet-palveluntarjoaja (ISP)). Jos jälleen kerran tästä toimialueen nimestä ei ole tietueita Internet-palveluntarjoajan välimuistissa, tietokoneen on seuraavaksi löydettävä kyseiseen toimialueeseen liittyvät nimipalvelimet.

Tätä varten paikallinen DNS-palvelin jakaa toimialueen nimen osiin. Esimerkiksi www.makeawebistehub.com jaotettaisiin osiin .com, makeawebsite ja www. .com-osio, joka tunnetaan nimellä huipputason verkkotunnus (TLD), tutkitaan ensin – paikallinen DNS-palvelin muodostaa yhteyden juurinimipalvelimeen selvittääkseen, mikä palvelin sisältää tämän TLD:n verkkotunnuksen tiedot. Kun se on tiedossa, se ottaa yhteyttä tähän seuraavaan palvelimeen selvittääkseen, mikä nimipalvelin sisältää tiedot verkkotunnuksen toisesta osasta (makeawebsitehub).

Nimipalvelimia hallinnoi verkkosivustosi isännöintipalveluntarjoaja. Ne sisältävät annettujen verkkotunnusten DNS-tietueet ja yhdistävät verkkotunnusten nimet IP-osoitteisiin. Kun tietokone on löytänyt verkkosivustosi nimipalvelimet, isännöintiyrityksesi välittää pyynnön tietokoneelle, jossa verkkosivustosi isännöi. Verkkosivu lähetetään sitten selaimelle, joka alun perin esitti pyynnön.

Vaikka yllä oleva on yksinkertaistettu, sen pitäisi antaa sinulle käsitys siitä, kuinka DNS toimii. Otetaan seuraavaksi selvää saatavilla olevista erityyppisistä verkkotunnuksen laajennuksista…

Erityyppiset verkkotunnuslaajennukset

Kaikki verkkotunnuksen nimet koostuvat verkkosivuston nimestä (eli – makeawebsitehub) ja ylätason verkkotunnuksesta (eli – .com). Verkkotunnusten laajennukset vaihtelevat suuresti, ja on hyödyllistä ymmärtää saatavilla olevat erityyppiset ylätason verkkotunnukset, jotta voit ostaa oikeanlaisen projektiisi.

Ylätason verkkotunnusvaihtoehtoja ovat…

 • Yleiset ylätason verkkotunnukset (gTLD:t)
 • Sponsoroidut huipputason verkkotunnukset (sTLD)
 • Maakoodin ylätason verkkotunnukset (ccTLD:t)

DNS on hierarkkinen järjestelmä, ja siellä on myös muita verkkotunnuksen laajennustasoja, mukaan lukien toisen ja kolmannen tason verkkotunnukset, jotka voit sisällyttää verkkotunnukseesi (jota käsitellään tarkemmin tässä artikkelissa).

Yleiset ylätason verkkotunnukset (gTLD:t)

Paras käytäntö on käyttää verkkotunnuksessasi hyvämaineista aluetunnusta, kuten .com, .org tai .net. Tähän mennessä rekisteröityjen verkkotunnusten suuren määrän vuoksi voi kuitenkin olla vaikea löytää sopivaa nimeä jollakin näistä laajennuksista. Jos näin on, voit käyttää toista, vähemmän tunnettua TLD:tä. Esimerkkejä yleisistä TLD:istä ovat…

 • .com (kaupallinen)
 • .org (organisaatio)
 • .net (verkko)
 • .biz (liiketoiminta)
 • .info (tiedot)
🔥 Empfohlen:  Google AI Open-Sources Flan-T5: Transformer-pohjainen kielimalli, joka käyttää tekstistä tekstiksi -lähestymistapaa NLP-tehtäviin

TLD-luettelo on laaja, ja se löytyy IANA:n (Internet Assigned Numbers Authority) -verkkosivustolta. (IANA hallitsee kaikkia TLD:itä).

Sponsoroidut huipputason verkkotunnukset (rTLD:t)

On olemassa valikoima huipputason verkkotunnuksia, joita virastot tai organisaatiot sponsoroivat tiettyyn käyttöön. Nämä sisältävät…

 • .gov (Yhdysvaltojen viranomaisten käyttämä)
 • .int (kansainvälisten järjestöjen käyttämä)
 • .mil (vain Yhdysvaltain sotilasyksiköihin)
 • .edu (oppilaitosten käyttöön)

Jos organisaatiosi kuuluu johonkin sponsoroiduista TLD-luokista, sinun on ehkä haettava sopivaa verkkotunnuksen laajennusta.

Maakoodin ylätason verkkotunnukset

Maakoodien aluetunnukset on varattu yksittäisille maille, ja ne päättyvät maiden kaksikirjaimiseen ISO-koodiin. Tässä muutamia esimerkkejä…

 • .us (Yhdysvallat)
 • .uk (Iso-Britannia)
 • .ca (Kanada)
 • .de (Saksa)
 • . fr (Ranska)
 • .cn (Kiina)
 • .br (Brasilia)

Jos yrityksesi ja kohdeyleisösi sijaitsevat tietyssä maassa, on suositeltavaa käyttää asianmukaista maakoodia.

Muut verkkotunnuksen nimityypit

On pari muuta verkkotunnustyyppiä, jotka ovat mainitsemisen arvoisia…

 • Toisen tason verkkotunnukset – Toisen tason toimialue sijaitsee DNS-hierarkkisessa järjestelmässä suoraan TLD:n alapuolella. Näitä käytetään usein yhdessä maakoodien TLD:ien kanssa, esimerkiksi – .co.uk, gov.uk tai ac.uk.
 • Aliverkkotunnukset – Aliverkkotunnus (tunnetaan myös kolmannen tason verkkotunnuksena) on verkkotunnuksen ylimääräinen osa. Hakukoneet näkevät aliverkkotunnuksia erillisinä verkkosivustoina, joten muun muassa aliverkkotunnusten luominen voi auttaa parantamaan sivustojesi hakukoneoptimointia. Hyvä esimerkki aliverkkotunnuksen käytöstä on, jos haluat pitää blogisi erillään verkkosivustostasi. Siinä tapauksessa verkkosivustosi aliverkkotunnus (https://mysite.com) saattaa näyttää tältä https://blog.mysite.com.

Joten nyt tiedät saatavilla olevista verkkotunnuslaajennuksista. Katsotaan seuraavaksi kuinka valita verkkotunnus verkkosivustollesi…

Kuinka valita verkkotunnus

Täydellisen verkkotunnuksen valitseminen, joka kuvastaa liiketoimintaasi, kohdeyleisön on helppo muistaa ja joka on edelleen ostettavissa, ei ole helppo prosessi.

Tässä on muutamia vinkkejä oikean verkkotunnuksen valitsemiseen verkkosivustollesi…

 • Käytä avainsanoja – Suosittelemme käyttämään verkkotunnuksessasi yrityksesi nimeä tai muita avainsanoja, joilla haluat sivustosi sijoittuvan, koska tämä voi auttaa merkittävästi parantamaan sivustosi hakukoneoptimointia.
 • Pidä se lyhyenä ja ikimuistoisena – Verkkotunnuksesi on oltava ainutlaatuinen ja erotuttava joukosta. Lyhyen ja näppärän verkkotunnuksen nimi on yleisön helppo muistaa – yritä käyttää enintään kolmea sanaa.
 • Varmista, että se on helppo kirjoittaa – Suosittelen, että vältät sanoja, joissa on useita kirjoitusasuja tai muita pidempiä sanoja, joita yleisösi voi olla vaikea kirjoittaa. Muuten vierailijasi eivät ehkä löydä verkkosivustoasi, koska he eivät osaa kirjoittaa verkkotunnuksesi nimeä.
 • Vältä numeroita ja yhdysmerkkejä – Jälleen, haluat tehdä verkkotunnuksestasi mahdollisimman helposti muistettavan ja kirjoitettavan. Numeroiden ja yhdysviivojen lisääminen voi lisätä hämmennystä (esim. – kirjoitetaanko numero kaksi 2 vai kaksi? Ja mihin se viiva taas menee?!)
 • Tee tutkimusta – Tutustu muihin verkkosivustoihin, joilla on sama verkkotunnus, mutta eri pääte. Jos runclub.net-sivustolla on erittäin suosittu verkkosivusto ja rekisteröit runclub.org-sivuston, sinun voi olla vaikeaa asettaa sisältösi paremmuusjärjestykseen hakukoneissa ja menettää vierailijoita tälle kilpailevalle sivustolle.
 • Ajattele Pitkällä aikavälillä – Vaikka tietysti voit muuttaa sivustosi verkkotunnusta milloin tahansa, se voi vaikuttaa dramaattisesti hakukoneoptimointiisi ja kävijämääriin. Siksi sinun kannattaa yrittää valita verkkotunnus, joka toimii pitkällä aikavälillä.
 • Käytä oikeaa verkkotunnuksen laajennusta – Kuten aiemmin mainittiin, oikean verkkotunnuksen laajennuksen valinta on tärkeää. Useimmille verkkosivustoille ihanteellinen TLD on aina .com. Jos olet kuitenkin luonut maa- tai yhteisö-/organisaatiokohtaisen verkkosivuston, sinun kannattaa katsoa sponsoroitua tai maakoodin aluetunnusta.

Oikean verkkotunnuksen nimen saaminen on tärkeää. Se ei ainoastaan ​​auta määrittämään brändiäsi, vaan se on myös ensimmäinen ja todennäköisesti myös pysyvä vaikutelma, jonka yleisösi saa sivustostasi. Siksi sen on vaikutettava ja autettava hienovaraisesti mainostamaan yritystäsi.

Mutta älä huoli, jos sinulla on todella vaikeuksia keksiä verkkotunnusideoita. On olemassa useita hyödyllisiä työkaluja, jotka auttavat tässä…

Käytä Domain Name Generatoria

Jo rekisteröityjen verkkotunnusten suuresta määrästä johtuen on usein niin, että ihannenimesi on kestänyt kauan. Sen sijaan, että viettäisit päiviä uusien nimien aivoriihiin, sinun kannattaa harkita verkkotunnusgeneraattorin käyttöä.

Saatavilla on lukuisia verkkotunnusgeneraattoreita. He toimivat ottamalla sinulta avainsanan ja muuttamalla sen sitten tuhansiksi osuviksi ehdotuksiksi. Katsotaanpa muutama verkkotunnusgeneraattori, joiden avulla pääset alkuun…

 • Lean Domain Search – Automaattinen Lean Domain Search auttaa sinua löytämään verkkotunnuksia yhdistämällä hakulauseesi muihin yleisiin ja asiaankuuluviin avainsanoihin. Se näyttää myös, mitkä ovat rekisteröitävissä.
 • Domain Hole – Tämän verkkotunnusgeneraattorin avulla voit etsiä, löytää ja ostaa uusia ja vanhentuneita verkkotunnuksia. Se on täynnä erilaisia ​​verkkotunnustyökaluja, mukaan lukien nimikehikko, aivoriihi ja täydellinen saatavuustarkistus.
 • Name Mesh – Name Mesh -kirjastossa on yli kuusi miljoonaa sanaa, joten tämä nimigeneraattori pystyy löytämään sinulle oikean verkkotunnuksen. Kirjoita vain avainsanasi, ja Name Mesh tarjoaa joukon ehdotuksia sekä tarkistaa yleisimpien aluetunnusten saatavuuden.
🔥 Empfohlen:  Samsung Galaxy Watch 6: uutisia, huhuja ja mitä haluamme nähdä

Lisätietoja verkkotunnusten generaattoreista on artikkelissamme 9 parasta blogi- ja verkkotunnusgeneraattoria.

Kun olet valinnut verkkosivustollesi sopivan verkkotunnuksen, sinun on nyt ostettava se. Mutta paljonko se maksaa ja mistä se kannattaa ostaa? Katsotaanpa lisää…

Kuinka paljon verkkotunnus maksaa?

Verkkotunnusten hinnat vaihtelevat dramaattisesti. Jotkut verkkotunnukset maksavat kirjaimellisesti miljoonia, mutta jotkut voit saada ilmaiseksi. Kuitenkin keskimäärin tavallinen verkkotunnus maksaa sinulle noin 10-15 dollaria vuodessa.

Million Dollar Plus -verkkotunnuksia

Julkaisin äskettäin luettelon kalleimmista julkisesti raportoiduista verkkotunnuksista. Tässä vain muutama…

 • CarInsurance.com – 49,7 miljoonaa dollaria
 • Insurance.com – 35,6 miljoonaa dollaria
 • VacationRentals.com – 35 miljoonaa dollaria
 • PrivateJet.com – 30,18 miljoonaa dollaria
 • Voice.com – 30 miljoonaa dollaria
 • Internet.com – 18 miljoonaa dollaria
 • 360.com – 17 miljoonaa dollaria
 • Insure.com – 16 miljoonaa dollaria

Olen myös julkaissut täällä luettelon vanhimmista .com-verkkotunnuksista.

Kuten näet, nämä suositut verkkotunnukset myydään suurella rahalla. Mutta katsotaanpa myös spektrin toista päätä – miten saat ilmaisen verkkotunnuksen?

Ilmaiset verkkotunnukset

Useat isännöintiyritykset tarjoavat ilmaisia ​​verkkotunnuksia, jos kirjaudut johonkin heidän hosting-paketistaan. Tämä ilmaispaketti kestää yleensä ensimmäisen vuoden tai isännöintipaketin alkukauden (eli jos allekirjoitat kolmen vuoden hosting-sopimuksen, verkkotunnus on ilmainen näiden kolmen ensimmäisen vuoden ajan). Kun määräaika on kulunut, sinun on ostettava verkkotunnus uudelleen hosting-palveluntarjoajien hinnoilla.

Tässä on joukko hosting-yrityksiä, jotka tällä hetkellä tarjoavat ilmaisen verkkotunnuksen suunnitelmissaan…

 • Bluehost – Tämä suosittu isännöintipalveluntarjoaja tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen ensimmäisen vuoden ajan, jos kirjaudut 36 kuukauden alkukaudeksi.
 • Hostinger – Budjettiisäntä, Hostinger tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen jokaiselle, joka kirjautuu johonkin Premium- tai Business-isännöintisuunnitelmaansa.
 • DreamHost – Hanki DreamHostilla ilmainen yhden vuoden verkkotunnus rekisteröitymällä johonkin heidän vuotuisista isännöintipaketteistaan ​​(aloituspaketti ei sisälly hintaan).
 • GoDaddy – Toinen suosittu hosting-yritys, GoDaddy tarjoaa ilmaisen verkkotunnuksen kaikkien suunnitelmiensa kanssa. Kirjaudu vain 12, 24 tai 36 kuukauden sopimukseen – verkkotunnus pysyy vapaana valitun paketin koko ajan.

Jos päätät luoda verkkosivustosi all-in-one-verkkosivustojen rakennusratkaisulla, kuten Wixillä tai Squarespacella, huomaat, että kaikki nämä alustat antavat käyttäjilleen mahdollisuuden luoda niin monta ilmaista aliverkkotunnusta kuin haluavat. Aliverkkotunnus, esimerkiksi Wix, näyttää tältä ‘omasivusto’.wix.com. Vaikka tämä on hyvä vaihtoehto, kun olet vasta aloittamassa, jos haluat yrityksesi näyttävän ammattimaiselta, sinun on ostettava todellinen verkkotunnus.

Normaali verkkotunnuksen hinnoittelu

Jos hosting-suunnitelmasi ei sisällä ilmaista verkkotunnusta, sinun on ostettava verkkotunnus. Kuten mainittiin, verkkotunnuksen keskimääräinen hinta on 10-15 dollaria vuodessa. Verkkotunnusten hinta vaihtelee kuitenkin useiden tekijöiden mukaan. Nämä sisältävät…

 • Suosio – Jos olet valinnut suositun verkkotunnuslausekkeen, se saattaa olla jo ostettu aikomuksena myydä se jälleen korkeaan hintaan. Sinun on päätettävä, onko tämä verkkotunnus rahan arvoinen.
 • Verkkotunnuksen laajennus – Yleensä hyvämaineisemmat verkkotunnuksen laajennukset (.com, .net, .org) maksavat enemmän kuin jotkut uudemmat aluetunnukset (.me, .be, .club).
 • Verkkotunnuksen rekisteröijä – Löydät verkkotunnusten hinnat vaihtelevat verkkotunnusten rekisteröijän mukaan. Usein, jos ostat verkkotunnuksesi suoraan verkkosivustosi rakentajan tai isännöintipalveluntarjoajan kautta, joudut usein maksamaan enemmän kuin ostaessasi kolmannen osapuolen rekisterinpitäjältä.
 • Toimikauden pituus – Jotkut verkkotunnusten rekisteröintipalvelut veloittaa vähemmän, jos rekisteröit verkkotunnuksen pidemmäksi ajaksi (esim. – 24 tai 36 kuukautta).

Joten nyt tiedät suunnilleen, mitä voit odottaa maksavasi verkkotunnuksesta. Joten mistä sellaisen voi ostaa?

Mistä kannattaa ostaa verkkotunnus?

Verkkotunnuksia voi ostaa useilta kolmannen osapuolen verkkotunnusten rekisteröijiltä sekä monilta hosting-palveluntarjoajilta. Kaikki verkkotunnuksen tarjoajat on rekisteröity ICANNin kautta, mikä auttaa varmistamaan maineen. Tärkeimmät erot rekisterinpitäjien välillä ovat niiden tarjoamat palvelut verkkotunnusten rinnalla, kuten sähköposti ja WhoIs-suojaus.

Tässä on muutamia verkkotunnusten rekisteröintipalveluita, joita suosittelemme…

 • Domain.com – Valitse suosituimmista TLD:istä tai yli 25 maakoodin TLD:stä. Kaikissa ostetuissa verkkotunnuksissa on ilmainen SSL-sertifikaatti, verkkotunnuksen siirtolukkosuoja ja DNS-hallinnan hallinta. Käytä alennuskuponkikoodia SiteHub saadaksesi 25% alennuksen ostoksestasi.
 • Namecheap – Tämä suosittu verkkotunnusten rekisteröijä hallinnoi jo yli 10 miljoonaa verkkotunnusta maailmanlaajuisesti. Kaikki ostetut verkkotunnukset sisältävät ilmaisen WHOIS-suojan, kahden kuukauden sähköpostin, 24/7-tuen ja paljon muuta. Ja niille, joilla on budjetti, on myös valikoima erittäin halpoja TLD:itä, joista valita.
 • GoDaddy – Tunnetun isännöintipalveluntarjoajan lisäksi GoDaddy on myös maailman suurin verkkotunnusten rekisteröijä, joka hallinnoi yli 78 miljoonaa verkkotunnusta eri puolilla maailmaa. Osta .co.uk-verkkotunnus jo 0,99 dollarista tai .com- tai .net-verkkotunnus alkaen vain 12,17 dollarista.
 • Google Domains – Et löydä alennushintoja Google Domainsista, mutta jos haluat rekisteröidä uuden verkkotunnuksen nopeasti ja helposti, tämä voi olla sinulle rekisteröijä.
 • Hover.com – Tarjoaa satoja verkkotunnuslaajennuksia ja nopeita integraatioita sekä laajan valikoiman palveluita ja sovelluksia, vaikuttava Hover.com-käyttökokemus mahdollistaa verkkotunnuksen rekisteröinnin ja uuden verkkosivustosi käytön aloittamisen.
🔥 Empfohlen:  Miten sähköisen kaupankäynnin sähköpostin sisältö vaikuttaa toimitusasteeseen

Suosittelemme Domain.com-sivustoa – Käytä alennuskoodia “Sitehub” saadaksesi 25 % alennuksen verkkotunnuksen ostostasi.

Nappaa yrityksesi/tuotemerkkisi nopeasti, ennen kuin joku lyö sinut siihen. Käytä Domain.com-sivustoa ja saat 25 %:n ylimääräisen alennuksen ostoksestasi ainutlaatuisella Domain.com-kuponkikoodillamme. Voit hankkia .com-osoitteen vain 7,49 dollarilla käyttämällä kuponkikoodiamme Sitehub.

Käy osoitteessa DOMAIN.COM

Useimmat hosting-yritykset, kuten Hostgator ja muut EIG-brändit, kannustavat sinua ostamaan verkkotunnuksen suoraan heidän kanssaan. Vaikka sinun ei tarvitse, tämä on ehdottomasti yksinkertaisin tapa määrittää sivustosi verkkotunnus.

Saatat löytää halvemman verkkotunnuksen kolmannen osapuolen verkkotunnusten rekisteröijältä. Jos näin on, voit ostaa verkkotunnuksen heidän kauttaan. Sinun on kuitenkin osoitettava verkkotunnus isännöintipalvelimellesi, mikä voi olla hieman tekninen prosessi.

Mitä muuta sinun tulee ottaa huomioon verkkotunnusta ostettaessa?

Kun olet löytänyt projektiisi sopivan verkkotunnuksen rekisteröijän ja verkkotunnuksen nimen, olet melkein valmis tekemään ostoksen. Ennen kuin teet niin, tässä on muutamia muita huomioitavia seikkoja…

 • Aseta verkkotunnuksesi automaattiseen uusimiseen – Kun ostat verkkotunnuksen, voit yleensä valita sen pituuden (yleensä 12 tai 24 kuukautta). Kun käyttökausi päättyy, verkkotunnuksesi rekisteröijä lähettää sinulle yleensä useita sähköpostiviestejä, joissa muistutetaan verkkotunnuksen uusimisesta. Jos et kuitenkaan tee niin, et vain menetä verkkotunnustasi, vaan koska kuka tahansa voi ostaa sen, joku muu voi napata sen. Siksi verkkotunnuksen automaattisen uusimisen valitseminen antaa sinulle mielenrauhan, että verkkotunnuksesi pysyy rekisteröidynä sinulle toistaiseksi.
 • Verkkotunnuksen tietosuoja – Kun rekisteröit verkkotunnuksen, henkilötietosi säilytetään WHOIS-rekisterissä ja ne ovat kaikkien nähtävissä. On siis suositeltavaa maksaa ylimääräistä verkkotunnuksen yksityisyydestä, jotta tietosi eivät pääse yleisön käsiksi. (Jotkut verkkotunnusten rekisteröintipalvelut sisällyttävät tämän palvelun verkkotunnuksen ostohintaan).
 • Osta muita verkkotunnuslaajennuksia – Budjettistasi riippuen saatat haluta ostaa myös muut tärkeimmät aluetunnukset. Jos esimerkiksi uusi verkkotunnuksesi on getblogging.com, sinun tulee myös harkita esimerkiksi getblogging.org, getblogging.net, getblogging.co.uk jne. ostamista. Tämä estää sinua menettämästä kävijöitä, jotka kirjoittavat väärin sivustosi TLD:n sekä estää kilpailijoita perustamasta samanlaisia ​​sivustoja ja kaappaamasta liikennettäsi.
 • Osta verkkotunnuksesi kirjoitusvirheet – Jos verkkotunnuksessasi on ilmeisiä kirjoitusvirheitä, kannattaa ehkä ostaa nämä. Väärin kirjoitetut verkkotunnukset voidaan ohjata verkkosivustollesi, jotta et menetä liikennettä vierailijoiden kirjoitusvirheiden vuoksi!

Viimeisiä ajatuksia verkkotunnuksista

Kuten näet, uuden verkkotunnuksen määrittäminen on itse asiassa suhteellisen nopea ja helppo prosessi. Vaikein osa on päättää todellisesta nimestä, varsinkin kun niin monta verkkotunnusta on jo varattu. Ensimmäinen askel on siis aivoriihi – kirjoita avainsanoja verkkotunnusgeneraattoriin, jaa ideasi ystävien ja perheen kanssa ja tee vakaa päätös uudesta verkkotunnuksesta.

Kun olet rekisteröinyt verkkotunnuksesi, olet valmis aloittamaan verkkosivustosi luomisen. Lisätietoja tämän tekemisestä on ensimmäisen blogisi perustamisoppaassamme. Onnea!

Seuraavat kaksi välilehteä muuttavat sisältöä alla.

Megan on freelance-kirjoittaja, joka rakastaa kaikkea WordPressiä. Hän asuu tällä hetkellä Brightonissa kumppaninsa ja kahden pienen lapsensa kanssa. Kun hän ei ole verkossa, hän tykkää kävellä meren rannalla, kahvilla ja matkustaa minne tahansa.

Table of Contents