Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikä Widevine DRM on ja kuinka voit tarkistaa, mitä versiota käytät?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä Widevine DRM on ja kuinka voit tarkistaa, mitä versiota käytät?

Oletko koskaan ladannut videota laitteeseen, jolla olet varma, että sen tekniset tiedot ovat oikeat teräväpiirto- tai 4K-suoratoistoa varten, mutta vaikka yrität mitä tahansa, se ei käytä HD:tä?Et tule hulluksi. Widevine-niminen digitaalinen oikeuksien hallintajärjestelmä (DRM) saattaa olla ongelmasi takana. Mutta mikä Widevine on ja kuinka se voi estää sinua suoratoistamasta HD-videota Netflixissä, Amazon Prime Videossa, Disney+:ssa ja muissa palveluissa?

Mikä Widevine on?

Widevine on digitaalisten oikeuksien hallintajärjestelmä (DRM), jota tällä hetkellä hallinnoi ja kehittää Googlen videosisällön salaamiseen ja suojaamiseen. Se on suunniteltu estämään yksityisyyttä ja suojelemaan digitaalista sisältöä, ja sitä käyttävät useat suoratoistoalustat, kuten Netflix, Disney+ ja Amazon Prime Video.

Lyhyesti sanottuna Widevine on suojakerros, joka vaikeuttaa suoratoistovideosisällön piraattia, kopioimista ja varastamista.

Widevine ei ole suinkaan ainoa DRM-työkalu, joka on suunniteltu suojaamaan videon suoratoistopalveluita. Sitä käyttävät kuitenkin eräät suurimmista suoratoistopalveluista, ja se on myös sisäänrakennettu Android-laitteisiin ja Chromium-pohjaisiin selaimiin.

Miten Widevine toimii?

Widevine seuraa salaus-, lisenssipyyntö- ja salauksenpurkuprosessia tarjotakseen suojattua sisältöä.

 • Salaus: Alkuperäinen sisältö salataan Common Encryption Scheme (CENC) -salauksella, joka käyttää Advanced Encryption Standardia (AES) laskuritilassa (CTR). AES-CTR on symmetrinen avaimen salaus, mikä tarkoittaa, että samaa avainta käytetään salaukseen ja salauksen purkamiseen. Jokainen videotiedosto on salattu ainutlaatuisella avaimella korkeimman suojaustason varmistamiseksi.
 • Lisenssipyyntö: Kun käyttäjä yrittää toistaa salattua sisältöä, laite lähettää lisenssipyynnön Widevine-lisenssipalvelimelle. Tämä pyyntö sisältää tietoja asiakkaasta ja tietystä sisällöstä, jota se yrittää käyttää.
 • Lisenssivastaus: Jos lisenssipalvelin varmistaa käyttäjän oikeuden tarkastella sisältöä, se vastaa salauksenpurkuavaimen sisältävällä lisenssillä.
 • Salauksen purku ja toisto: Asiakas vastaanottaa lisenssin, purkaa salauksen purkuavaimen ja käyttää sitä sisällön salauksen purkamiseen. Salaus purettu sisältö renderöidään ja toistetaan laitteella.
🔥 Empfohlen:  Kuinka tekniset innovaatiot muuttavat verkkoyritysten maisemaa

Tämä prosessi suoritetaan saumattomasti ja pysyy loppukäyttäjälle näkymätön, mikä varmistaa sujuvan katselukokemuksen.

Mutta siinä ei ole kaikki. Widevine toimii kolmella eri suojaustasolla, jotka liittyvät suoraan järjestelmälaitteistoosi. Widevine-taso määrittää streamin laadun, jonka laitteesi pystyy käsittelemään, ja rajoittaa resoluutiota, jota laitteesi voi käyttää.

Widevine-tasot selitetty

Widevinen suojaustasot L1:stä L3:een määräytyvät sen mukaan, kuinka turvallisesti laite pystyy käsittelemään sisällön salauksen purkamista ja kuinka se muodostaa suojatun mediapolun sisällön toistolle.

Widevine taso 1

Jotta laite voidaan hyväksyä Widevine L1:een, sen on suoritettava kaikki sisällön salauksen purku ja salaustoiminnot laitteiston tukemassa luotettavassa suoritusympäristössä (TEE). TEE on suojattu alue laitteen pääprosessorin sisällä, joka varmistaa arkaluontoisten tietojen tallentamisen, käsittelyn ja suojauksen suojatussa ympäristössä. Se on eristetty muista laitteen toiminnoista peukaloinnin ja luvattoman käytön estämiseksi.

Yksinkertaisesti sanottuna tämä tarkoittaa, että salauksen purkuprosessi käsitellään laitteen laitteiston eristetyssä, suojatussa osassa, mikä varmistaa, että salattua sisältöä ei voida siepata ja kopioida laittomasti. Widevine L1 mahdollistaa laitteiden toistaa teräväpiirto- (HD), Full HD- ja jopa 4K-suoratoistosisältöä, jos laitteen näyttö tukee tällaisia ​​resoluutioita.

Widevine taso 2

Tällä tasolla median prosessointia (dekoodaus, renderöinti jne.) ei suoriteta TEE:n sisällä, mutta salaustoiminnot hoidetaan silti sen sisällä. Tämä taso on vähemmän turvallinen, koska salattu sisältö voidaan kaapata sen jälkeen, kun se on lähtenyt TEE:stä ennen kuin se näytetään näytöllä. Widevine L2 rajoittaa usein toiston standarditarkkuuteen (SD), tyypillisesti jopa 480p tai 540p, riippuen sisällöntarjoajan käytännöistä.

Widevine taso 3

Widevine Level 3 on vähiten turvallinen. L3:ssa mediankäsittely ja salaustoiminnot tapahtuvat TEE:n ulkopuolella. L3:a käytetään yleensä, kun laitteistotuettu DRM ei ole käytettävissä. Ohjelmistojen on helpompi siepata ja kopioida tällä tasolla suoratoistettua sisältöä. Tämän seurauksena sisällöntuottajat toimittavat yleensä vain heikkolaatuisia streameja (yleensä alle SD:n) L3-laitteisiin.

🔥 Empfohlen:  Magento 2 API – Luo lähetys

Widevine-tason laitteistovaatimukset ja huomiot

Widevinen suojaustasot määrittävät laitteistokomponentit sisältävät laitteen pääprosessorin, grafiikkasuoritusyksikön (GPU) ja laiteohjelmiston, joka auttaa TEE:n muodostamisessa.

Lisäksi laitteen on läpäistävä “laitetodennus”-prosessi sen varmistamiseksi, että se täyttää tietyn Widevine-suojaustason vaatimukset. Tämä prosessi sisältää laitteen laitteisto- ja ohjelmistokokoonpanon tarkistamisen sen varmistamiseksi, että se täyttää tarvittavat suojausstandardit.

Siksi Widevine-tason, jolle laite kelpuutetaan, määrittää ensisijaisesti sen laitteistoominaisuudet, erityisesti sen pääprosessorin suojatut prosessointiominaisuudet, mutta myös laiteohjelmistolla ja laitteen yleisellä kokoonpanolla on tärkeä rooli.

On tärkeää muistaa, että Widevinen suojaustaso ei ole helppo päivittää tai muuttaa käyttäjän toimesta, koska se on integroitu laitteeseen valmistushetkellä ja riippuu laitteen peruslaitteiston ja laiteohjelmiston suunnittelusta.

Mutta vain siksi, että laitteesi on lukittu Widevine-tasolle 2 tai 3, se ei tarkoita, että laitteella kaapatut videot tai laitteeseen siirtämäsi videosisältö lukittaisiin pienemmällä resoluutiolla. Jos kopioit 1080p-elokuvan Widevine L3 -tablet-laitteeseen, se toistetaan silti 1080p-tarkkuudella. Widevine käsittelee erityisesti suoratoistovideosisältöä.

Widevinen DRM-ongelmat

Kuten kaikissa DRM-järjestelmissä, Widevine ei ole ongelmaton.

 • Laitteistoriippuvainen: Widevinen suojaustaso ja kyky tarjota korkealaatuista suoratoistoa riippuvat suurelta osin laitteen laitteiston ominaisuuksista. Tämä tarkoittaa, että jos laitteessa ei ole tarvittavaa laitteistoa L1-suojauksen tukemiseen, se ei pysty suoratoistamaan HD-sisältöä, mikä voi olla rajoittava tekijä joillekin käyttäjille.
 • Omistusjärjestelmä: Widevine on patentoitu ohjelmisto, mikä tarkoittaa, että sen sisäinen toiminta ei ole avoimesti yhteisön tarkastettavissa tai muokattavissa. Tämä voi mahdollisesti johtaa rajoituksiin avoimuuden ja mukautuvuuden suhteen.
 • Suorituskykyongelmat: Kaikissa DRM-järjestelmissä turvallisuuden ja käyttökokemuksen välillä on aina kompromissi. Korkeammat turvatoimenpiteet voivat joskus johtaa hitaampiin suorituskyky- tai yhteensopivuusongelmiin, mikä saattaa vaikuttaa käyttäjän katselukokemukseen.
 • Sisällöntarjoajan käytännöt: Vaikka Widevine tarjoaa useita suojausvaihtoehtoja, tiettyyn sisältöön sovellettava suojaustaso riippuu usein sisällöntarjoajan asettamista käytännöistä. Joissakin tapauksissa palveluntarjoajan käytännöt voivat rajoittaa tietyillä laitteilla saatavilla olevan sisällön laatua, mikä voi aiheuttaa turhautumista käyttäjille.
 • Rikkinäiset päivitysongelmat: Valitettavasti korruptoituneita päivityksiä tapahtuu ajoittain. Kun näin tapahtuu, on mahdollista, että se vaikuttaa Widevine-tasoosi ja joskus pakottaa laitteesi palaamaan L2- tai L3-tasolle, kunnes toinen päivitys korjaa ongelman.
🔥 Empfohlen:  Kuinka kandidaatti voi opettaa sinut havaitsemaan punaisia ​​lippuja suhteissasi

Näistä ongelmista huolimatta Widevine on edelleen yksi maailman yleisimmin käytetyistä DRM-järjestelmistä.

Widevine-tuen tarkistaminen Androidissa

Laitteen Widevine Level -tason tarkistaminen Androidissa on helpointa DRM Info -sovelluksella, joka on ilmainen lataus Play Kaupasta.

ladata: DRM-tiedot for Android (Vapaa)

 1. Siirry Play Kauppaan ja lataa DRM-tiedot
 2. Avaa sovellus ja vieritä sitten kohtaan Widevine CDM osio
 3. Etsi Turvallisuustaso

Widevine-tason lisäksi voit saada kaikenlaista hyödyllistä tietoa laitteestasi DRM-tietojen avulla.

Widevine suojaa sisältöä, mutta rajoittaa toiston resoluutiota

Vaikka Widevine on erinomainen sisällön suojaamiseen, jos ostat laitteen ilman Widevine L1 -tukea, videosisällön suoratoisto tärkeimmiltä alustoilta on turhauttavaa. Voit silti aina siirtää videosisältöä laitteellesi katsoaksesi sitä suuremmalla resoluutiolla. se ei vain ole yhtä kätevää kuin videon suoratoisto kotona tai tien päällä.