Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Mikrovihreiden kasvattaminen: Lopullinen opas

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikrovihreiden kasvattaminen: Lopullinen opas

Kuinka kasvattaa mikrovihreitä

Haluatko aloittaa mikrovihreän kasvattamisen, mutta et tiedä mistä aloittaa?

Ehkä sinulla ei ole vihreää peukaloa. Siementen kylväminen, kasvien kasvattaminen ja sadonkorjuu saattavat olla sinulle tuntemattomia termejä.

Älä huoli. Mikrovihreiden kasvattaminen on vaivatonta, edullista ja terveellistä. Olen koonnut tämän kattavan oppaan opettaakseni sinulle, kuinka se tehdään.

Riippumatta budjetistasi, kuinka paljon tilaa sinulla on tai taitotasostasi, jokainen tämän lukeva voi aloittaa suussa sulavien mikrovihreiden kasvattamisen heti!

Miksi sinun pitäisi kasvattaa mikrovihreitä

Mikrovihreät ovat täynnä asioita, jotka ovat hyödyllistä ihmisravinnoksi sisältää mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Tämä tarkoittaa, että mikrovihreitä kutsutaan usein a superruokaa.

Nykyaikainen elämä on kiireistä, mikä tekee mikrovihreistä ihanteellisen valinnan kaupunkiviljelyyn niiden kasvavan nopeuden ansiosta. Jotkut ovat valmiita sadonkorjuuseen jo 8 päivää kylvöstä!

Tilan löytäminen kaiken kasvattamiseen voi olla hankalaa. Hyvä syy mikrovihreiden kasvattamiseen on, että se ei vie paljon tilaa! Voit helposti täyttää jokaisen ikkunalaudan ja se antaisi sinulle enemmän kuin tarpeeksi mikrovihreitä tarpeisiisi.

Useimmat kasvit tarvitsevat auringonvaloa ja maaperää kasvaakseen. On kuitenkin mahdollista kasvattaa mikrovihreitä mahdollisimman vähän suoraa auringonvaloa tai jopa ei ollenkaan. Myöskään mikrovihreiden maaperää ei tarvita, jos haluat käyttää muita vaihtoehtoja. Tämän joustavuuden ansiosta kuka tahansa voi aloittaa mikrovihreän kasvattamisen. On ei esteitä!

Mikrovihreät siemenet vs tavalliset siemenet

Microgreen-siemenet ja tavalliset siemenet ovat samantyyppisiä siemeniä. Microgreens-siementen ostaminen takaa, että saat siemeniä, jotka on suunniteltu ja testattu erityisesti laadukkaiden mikrovihreiden kasvattamiseen.

Kuinka kauan mikrovihreiden kasvattaminen siemenistä kestää?

Suosittu syy mikrovihreiden kasvattamiseen on kuinka nopeasti ne kasvavat! Itämisvaihe voi kestää keskimäärin 3 päivää.

Mikrovihreäsatosi voi olla valmis korjattavaksi noin 8-21 päivässä.

On täysin mahdollista kasvattaa mikrovihreitä siemenistä jopa 8 päivässä! Nämä aikataulut vaihtelevat kasvatettavien mikrovihreiden lajikkeiden ja ympäristötekijöiden mukaan.

Voidaanko mikrovihreitä kasvattaa tavallisista siemenistä?

Joo! Tavallisia siemeniä voidaan käyttää mikrovihreiden lajikkeiden kasvattamiseen. Koska tavalliset siemenet on kuitenkin tarkoitettu ulkokäyttöön, niihin voi olla lisätty kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia. Tarkista pakkaus huolellisesti, onko siihen lisätty kemikaaleja.

Mikrovihreiden itämisprosessi on nopea. Jotkin mikrovihreät ovat valmiita korjattavaksi n. 8 päivää! Kun ostat kaikenlaisia ​​siemeniä, tarkista itävyys.

Pitäisikö mikrovihreitä siemeniä liottaa ennen istutusta?
Mikrovihreiden siementen liottaminen ennen istutusta ei ole välttämätöntä. Vedessä liotamisesta ennen istutusta on kuitenkin joitain etuja.
Jos liotat siemenet veteen ennen istutusta, itämisvaihe on nopeampi. Myös lehdet ja varret kasvavat paremmin.

Ovatko Microgreens vain vauvakasveja?

Mikrovihreät ovat pohjimmiltaan vauvakasveja. Tärkein ero on niiden ikä, sillä mikrovihreät korjataan nuorempana kuin poikaset.

Mitä tarvitset mikrovihreiden kasvattamiseen

Mikrovihreiden viljely on suhteellisen helppo aloittaa. Jos sinulla on tilaa laittaa esiin joitakin mikrovihreitä tarjottimia, joihin pääsee joko luonnonvaloa tai kasvuvaloa, voit aloittaa!

Kasvatusalustat

Mikroviherneille tarkoitettujen kasvatusalusten ei tarvitse olla mitään hienoja tai kalliita. Aluksi voit käyttää mitä tahansa muovialustaa, mukaan lukien niitä, joita saatat käyttää noutoruokaa hankittaessa!

Voit ostaa mikrovihreitä tarjottimia, joissa on kirkkaat kannet. Nämä on suunniteltu auttamaan kosteustasolla. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä tyhjennysrei’illä varustettuja tarjottimia. Matalat tarjottimet sopivat hyvin, sillä mikrovihreät kasvavat iloisesti 1 tuuman syvässä tarjottimessa.

Kasvualusta

Käytettävän kasvualustan valinta on tärkeä valinta useista syistä. Se varastoi kaikki ravinteet ja kosteuden, joita juuret tarvitsevat menestyäkseen.

Oikea kasvualusta varmistaa, että juurilla on tilaa hengittää ja antaa juurille niiden tarvitseman tuen kasvaakseen kunnolla.

Voit valita ruukkumultasta, kookospähkinästä tai tehdä oman seoksen!

Mikä kasvualusta on paras mikrovihreille?
Ruukkumulta on eniten käytetty, mutta muutkin voivat toimia yhtä hyvin. Muista, että haluat käyttää jotain, joka säilyttää kosteuden ja ravinteet, koska tämä auttaa juuria kasvamaan. Sen tulisi myös valua vapaasti, jotta juuret eivät mätäne, olla kevyitä ja jättää tilaa hapelle ja vedelle. Mikä tahansa kasvualusta, joka täyttää nämä vaatimukset, on mahtava mikrovihreiden kasvattamiseen!

Sertifioidut luomu siemenet

Sertifioitujen luomusiementen käyttö tuottaa parhaat kasvatustulokset. Irtotavaraostot voivat auttaa pitämään kustannukset kurissa, kun olet kokeillut muutamia lajikkeita ja tiedät, mikä toimii sinulle.

Mistä ostaa mikrovihreitä siemeniä?
Siemeniä voi ostaa monesta paikasta. Suuremmat siementoimittajat, kuten Todelliset lehtimarkkinat, on verkkokauppoja, joiden avulla voit toimittaa ne kotiovellesi. Paikallisia puutarhakeskuksia, online-jälleenmyyjiä tai riippumattomia siemenkauppiaita voidaan käyttää ostamaan mikrovihreitä siemeniä.

Kasvata valoa

Jos luonnonvalo ei ole sinulle kasvava vaihtoehto, keinovalo on täysin hyvä käyttää. Valittavana on paljon edullisia valaisimia.

Tutkimukset ovat osoittaneet sen mikrovihreät kasvavat hyvin jopa vähäisellä lisävalolla.

Parhaat valot mikrovihreiden kasvattamiseen ovat loistelamput tai LED-valot. Nämä valaistusvaihtoehdot tarjoavat molemmat tuhansia tunteja valoa. Kasvisi saavat sellaisen valon, jota ne tarvitsevat kasvaakseen, ja ne ovat edullisia vaihtoehtoja.

Mitä voit kasvattaa mikrovihreänä?

Vaikka tietyntyyppiset mikrovihreät kasvavat paremmin kuin toiset, käytännössä kaikkia vihannesten tai yrttien siemeniä voidaan kasvattaa mikrovihreinä. Myös maku voi poiketa täysikokoisesta kasviversiosta.

🔥 Empfohlen:  Bluehost vs JustHost: Lopullinen puolueeton Web Hosting -vertailu [2023 Edition]

Tässä on valikoima mikrovihreitä, joiden kasvattamista voit aluksi harkita.

Kuinka kasvattaa auringonkukan mikrovihreitä

Auringonkukat sisältävät paljon ihmisille hyödyllisiä yhdisteitä. Tämä sisältää sinkin, folaatin ja E-vitamiinin.

Liotus vedessä ennen istutusta tuottaa parempia tuloksia. Aseta siemenet veteen jopa 24 tunniksi. Siemenet imevät itseensä vettä, joten lisää tarvittaessa.

Jätä siemenet kulhoon muutamaksi päiväksi ja ruiskuta niitä säännöllisesti. Kun näet siemenet alkavan itää, ne ovat valmiita kylvettäviksi.

Levitä itävät siemenet tasaisesti koko tarjottimen ympärille. Ne on säilytettävä pimeässä ympäristössä enintään 5 päivää. Sumuta taimet kahdesti päivässä pitääksesi maaperän kosteana. Älä ruiskuta liikaa, koska liian paljon vettä aiheuttaa mätää.

Auringonkukan mikrovihreät ovat valmiita 8-12 päivässä!

Kuinka kasvattaa parsakaalin mikrovihreitä

Parsakaalia pidetään a superruokaa. Se on täynnä meille hyödyllisiä ravintoaineita, kuten A- ja C-vitamiinia. Microgreen-parsakaali sisältää kaikki samat ravintoaineet kuin täysikokoinen parsakaali. Se sisältää myös sulforafaani jotka voivat auttaa syöpää, sydänsairauksia, ikääntymistä ja paljon muuta vastaan.

Noudata näitä yksinkertaisia ​​​​ohjeita aloittaaksesi oman parsakaalin mikrovihreän kasvattamisen.

Aloita valitsemalla, mitä siemeniä haluat käyttää. Luomusiemenet ovat parhaita, mutta tavalliset siemenet kasvavat yhtä hyvin. Microgreensin siemenet ovat hyvä valinta, koska niiden pitäisi itää nopeammin kuin tavallisten siementen.

Matalat alustat sopivat ihanteellisesti mikrovihreiden kasvattamiseen. Joko osta siemenalustat, joissa on tyhjennysaukot, tai käytä mitä tahansa muoviastiaa, kuten nostoalustaa. Varmista vain, että pohjassa on tyhjennysreiät.

Kun mikrovihreät ovat itäneet, ne on kasteltava pohjasta. Varmista, että koko mikrovihreitä sisältävän alustan alla on hieman suurempi lokero.

Orgaaninen ruukkumulta on paras kasvualusta parsakaalin mikrovihreille. Tarvitset myös ruiskupullon kastellaksesi niitä ensimmäisen istutuksen yhteydessä.

Jos kasvat sisätiloissa, varmista, että kasveille on sopiva kasvuvalo. Ihannetapauksessa on tilaa ikkunalaudalle, jotta he saavat paljon luonnonvaloa.

Nyt sinulla on kaikki valmiina, on aika kylvää mikrovihreät siemenet! Täytä alustat mullalla ja taputtele niitä varovasti alas, jotta maaperä on tasainen. Suihkuta pintaa vedellä pari kertaa ja levitä sitten siemenet maaperään.

Kostuta siemenet ruiskuttamalla ne varovasti vedellä. Älä anna siementen levitä! Nyt on itämisen aika.

Peitä taimien itämisalustat kokonaan. Voit tehdä tämän asettamalla toisen lokeron ensimmäisen lokeron päälle. Tavoitteena on varmistaa, ettei valoa tai kosteutta pääse sisään. Siemenet tarvitsevat jopa neljä päivää täydessä pimeydessä itämisprosessin loppuunsaattamiseksi.

Kun vauvan lehdet alkavat näkyä, voit poistaa kannen ja antaa valoa mikrovihreille. Älä panikoi, jos huomaat valkoisen kasvun – se ei ole homehtumista! Valkoinen kasvu, jonka saatat nähdä, ovat kasvin juurikarvoja.

Nyt parsakaalimikrovihreät kasvavat, laita ne vesikaukaloon ja vedestä pohjasta koko kasvun ajaksi.

Muutaman päivän kuluttua parsakaalisi alkaa muuttua vihreäksi ja pian on sadonkorjuun aika! Kun näet, että ne ovat väriltään runsaan vihreitä, noin 7 cm korkeita ja niissä on hyvän kokoiset lehdet, ne ovat valmiita korjattavaksi.

Sadonkorjuun jälkeen säilytä ilmatiiviissä astiassa, ja ne ovat hyviä syötäväksi noin 10 päivää.

Kuinka kasvattaa gourmet-sieniä

Sienet eivät vain maistu hyvältä, vaan ne ovatkin täynnä terveyshyötyjä. Sienistä löytyy tärkeitä vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita.

Voit aloittaa omien gourmetsienien kasvattamisen muutamalla helpolla vaiheella. Aloita valitsemalla sopiva tarjotin niiden kasvattamiseen. Osta sellainen tai käytä jotain omasta kodistasi. Varmista, että olet steriloinut alustan perusteellisesti ennen käyttöä.

Seuraava askel on ostaa sieniä ruokakaupasta. Vie ne kotiin, leikkaa varret irti ja aseta ne vahapaperille 24 tunniksi. Kun 24 tuntia on kulunut, kidukset ovat vapauttaneet itiöt, joita tarvitset kasvattaaksesi omiasi.

Laita kasvualusta tarjottimellesi ja lisää sieni-itiöt. Käytä läpinäkyvää kelmua peittämään alusta. Tämä mahdollistaa ilman virtauksen.

Sinun tarvitsee vain pitää maa kosteana ja sienesi ovat valmiita noin 10-15 päivässä!

Kuinka kasvattaa sokeriruokoa

Voit kasvattaa itse sokeriruokoasi ja saada kotitekoista sokeria koko ajan!

Oman sokeriruo’on kasvattamiseksi sinun on käytettävä suurempia astioita. Ihannetapauksessa niiden tulisi olla noin 12-14 tuumaa syviä.

Voit ostaa sokeriruo’on siemeniä mistä tahansa verkkokaupasta tai puutarhakaupasta. Kylvä siemenet säiliöön maaperän mukana ja kastele säännöllisesti. Muista olla kastelematta liikaa!

Sokeriruo’on siemenet tarvitsevat noin 2-3 viikkoa itämisaikaa ja sitten ne alkavat kasvaa! Varo lehtien muuttumista vaaleiksi tai keltaisiksi, sillä tämä on merkki siitä, että sokeriruoko on valmis korjattavaksi.

Ovatko Microgreens parempia kuin vihannekset?

Erilaisten mikrovihanneksien tai -vihanneksien syöminen on tärkeää pysyäksesi terveenä. Monet mikrovihreät sisältävät enemmän ravinteita kuin heidän aikuisversionsa.

Jos pystyt kasvattamaan tarpeeksi mikrovihreitä ravintotarpeesi täyttämiseksi, saat enemmän välttämättömiä ravintoaineita kuin syömällä vihanneksia.

Tärkeintä on syödä tasapainoisesti. Älä lopeta vihannesten syömistä, ellet pysty kasvattamaan tarpeeksi mikrovihreitä niiden korvaamiseksi! Yleensä ruokien yhdistelmä on paras tapa.

🔥 Empfohlen:  5 suosituinta blogiviestiä, jotka saavat enemmän sosiaalisia jakoja

Mitä eroa on mikrovihreillä ja versoilla?

Mikrovihreät ja versot eivät ole sama asia. Ensinnäkin mikrovihreät on kasvatettava maaperässä, mutta versot itävät vedessä.

Voit syödä mikrovihreiden lehtiä ja varsia tai itujen varsia ja siemeniä.

Itujen kasvu kestää noin viikon. Microgreen-lajikkeet vaihtelevat, ja joidenkin kasvu voi kestää jopa 3 viikkoa.

Lopuksi itut ovat loistava lisä mihin tahansa ateriaan, koska ne lisäävät hieman rapeita. Mikrovihreitä käytetään yleensä koristeina, mutta ne ovat täynnä makua!

Voidaanko mikrovihreitä kasvattaa maaperässä?

Joo! Mikroviherneitä voidaan kasvattaa maaperässä. Maaperän käyttäminen mikrovihreiden kasvattamiseen tuottaa usein parhaat tulokset, maaperän kanssa on helpompi työskennellä ja maaperä sisältää normaalisti kaikki ravinteet, joita kasvit tarvitsevat kasvaakseen. Lisää vain vettä ja luonto hoitaa loput!

Mikä on paras maaperä mikrovihreiden kasvattamiseen?

Orgaaninen ruukkumulta on parasta käyttää mikrovihreiden kasvattamiseen. Syy, miksi orgaanista maaperää suositellaan, on se, että se sisältää runsaasti ravinteita ja kivennäisaineita. Tämä auttaa kasveja kasvamaan vahvempina, nopeammin ja pienemmällä sairausriskillä.

Näiden etujen ansiosta sinun ei tarvitse käyttää kemikaaleja tai torjunta-aineita kasveillesi. Tämä tekee niistä terveellisempiä ja maistuvampia sinulle syötäväksi!

Tarvitsetko erityistä multaa mikrovihreille?

Vaikka orgaaninen istutusmaa on suositeltavaa. Voit kasvattaa mikrovihreitä menestyksekkäästi käyttämällä tavallista maaperää. Jos kastelet oikein ja pidät kasvit oikeissa olosuhteissa, ne kasvavat.

Kuinka valmistat maaperän mikrovihreille?

Aloita lisäämällä maakerros, joka sopii kasvatettaville mikrovihreille. Monet tarvitsevat vain sentin maata. Muut saattavat tarvita enemmän.

Tarkista maaperän kosteus, sillä mikrovihreät kasvavat paremmin kosteassa maaperässä. Lisää vettä tarpeen mukaan, mutta älä liikaa!

Onko parempi kasvattaa mikrovihreitä maaperässä vai vedessä?

Mikrovihreät tarvitsevat vettä kasvaakseen, mutta niitä ei voida kasvattaa vedessä! Sinun on istutettava mikrovihreät maaperään tai maaperän korvikkeisiin saadaksesi ne kasvamaan.

Voitko käyttää maaperää uudelleen mikrovihreille?

Maaperää voidaan käyttää uudelleen mikrovihreiden kasvattamiseen. Kun olet korjannut mikrovihreät, käännä maaperä, kylvä lisää siemeniä ja lisää toinen kerros maata. Edellisen sadon juuret muuttuvat kompostiksi, joka on loistava seuraavalle mikrovihreälle satolle!

Mikrovihreiden kasvattaminen kookoskookospuussa

Kookoskookos on valmistettu kookospähkinän kuorista ja sitä voidaan käyttää maaperättömänä kasvualustana. Mikrovihreät voidaan istuttaa yksinomaan kookospähkinäpuuhun, tai ne voidaan sekoittaa muiden kasvualustojen kanssa.

Kookoskuoren käytöllä on monia erinomaisia ​​etuja. Ensinnäkin se on 100 % luomua, mikä tekee siitä parhaan vaihtoehdon ympäristöystävällisyyteen.

Kasvit tarvitsevat vettä kasvaakseen. Kookoskookos ei vain pidä enemmän vettä, vaan myös valuu erittäin hyvin. Juureilla on runsaasti ilmaa ja tilaa, jotta ne kasvavat vahvoiksi. Kookos ei haise, mikä sopii erinomaisesti sisätiloihin!

Koska kookoskookos on bakteeriton, se ei tarkoita homeen kasvua tai muita homeongelmia.

Voit joko hankkia kookosmaton, tiilen tai sekoittaa sen maaperään. Matot ovat mahtavia, koska ne on vain leikattava tarjottimen kokoon ja voit aloittaa.

Kookoskookostiilet on valmistettava ennen käyttöä. Liota tiiliä veteen ja kun vesi on imeytynyt, voit käyttää käsiäsi kuitujen erottamiseen hellästi. Levitä kasvualustaa tarjottimen päälle ja jäljelle jäänyt kookospuu voidaan säilyttää tulevaa käyttöä varten.

Kookospuun lisääminen maaperään parantaa vedenpidätyskykyä. Voit sekoittaa kookospuuta mihin tahansa maaperään, jota haluat käyttää. Jos sekoitat, käytä 1 osaa kookoskuitua ja 2 osaa multaa saadaksesi parhaat tulokset.

Mikrovihreiden kasvattaminen ilman maaperää

Mikrovihreitä on mahdollista kasvattaa ilman multaa. Voit käyttää maaperän korvikkeita, kuten kookoskookoskuitua, vermikuliittia tai savikiviä.

Kasvuprosessi on sama. Jokainen kasvi tarvitsee vettä, valoa ja tilaa kasvaakseen. Noudata ohjeita oikein ja voit nauttia syötävästä sadosta ilman maaperää.

Kuinka kasvattaa mikrovihreitä purkissa

Ensinnäkin tarvitset leveäsuisen muurauspurkin. Leikkaa seulamateriaalista pala, joka ei päästä siemeniä kulkemaan sen läpi. Ikkunan suojamateriaali, juustokangas tai verkkovuori ovat kaikki hyviä valintoja. Materiaalin leikkaaminen kannen kokoiseksi tai hieman isommaksi on parasta.

Kaada veden ja ravinteiden seos purkkiin. Asenna seulamateriaali purkin renkaaseen ja varmista, että rengas on tiukasti kiinni.

Siemenet voidaan nyt levittää seulamateriaalin päälle. Siemenväli on tärkeä tässä. Varmista, että siemenet leviävät tasaisesti eivätkä päällekkäin.

Suihkuta siemenet vedellä ja laita purkin kansi päälle. Pidä mikrovihreäpurkki pimeässä noin 5 päivää ja suihkuta siemenet vedellä kerran tai kahdesti päivässä.

Noin 5 päivän kuluttua siementen pitäisi itää ja alkaa nostaa purkin kantta! Nyt voit irrottaa kannen ja asettaa purkin suoraan auringonpaisteeseen. Jos luonnollinen auringonvalo ei ole vaihtoehto, keinovalo on hyvä.

Kun juuret kasvavat, vedenpinta laskee. Lisää vettä purkkiin tarpeen mukaan. Odota noin 10 päivää ja mikrovihreä satosi on valmis sadonkorjuuseen!

Mikrovihreiden kasvattaminen kasvihuoneessa

Mikroviherneitä voidaan kasvattaa kasvihuoneessa. Tärkeintä on muistaa, että mikrovihreät tarvitsevat valoa, vettä ja oikean lämpötilan kasvaakseen. Jos sinulla on tilaa kasvihuoneelle, joka täyttää ihanteelliset kasvuolosuhteet, tämä on loistava valinta.

Jos olet aloittamassa mikrovihreitä yritystä käyttämällä kasvihuonetta, voit kasvattaa paljon muutakin kuin vain ikkunalaudalla!

🔥 Empfohlen:  Lopullinen opas oikean mentorin löytämiseen

Microgreensistä huolehtiminen

Mikrovihreät kasvavat nopeasti eivätkä vaadi paljon hoitoa ennen kuin ne ovat valmiita sadonkorjuuseen. Tämä tekee mikrovihreistä hyvän valinnan kaikille, joilla ei ole paljon vapaa-aikaa.

On olemassa muutamia yksinkertaisia ​​asioita, jotka voit tehdä varmistaaksesi, että sinulla on puskurin mikrovihreä sato.

Itämisvaiheen aikana mikrovihreät säilytetään pimeässä itämiskuvun tai muun kannen alla. Tänä aikana sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin sumuttaa kasveja kerran tai kahdesti päivässä.

Kun mikrovihreät ovat alkaneet kasvaa ja ovat valossa, sinun on vain tarkistettava ne päivittäin homeongelmien tai sienitautien varalta. Sumuttele niitä useita kertoja päivässä, jotta niillä on tarpeeksi vettä ja se on siinä!

Napauta kahdesti ladataksesi ja avaa sitten Video…

Mikrovihreiden kastelu

Kuten kaikki kasvit, mikrovihreät tarvitsevat vettä menestyäkseen. Varmista, että kastelet niitä heidän tarpeidensa mukaan. Jotkut voidaan ruiskuttaa pullolla useita kertoja päivässä. Toiset on kasteltava pohjasta. Aseta tätä varten mikrovihreät alustat toiseen lokeroon. Laita vesi pohjakaukaloon ja juuret hoitavat loput.

Milloin ja kuinka paljon mikrovihreitä kastella

Vesi on välttämätöntä mikrovihreän kasvulle, mutta kastele liikaa ja he kärsivät!

Kuinka usein sinun tulee kastella, riippuu siitä, mitä kasvatat ja miten. Yleensä ne on kasteltava kerran päivässä tai jos ne tuntuvat kuivilta.

Onko turve sammal hyvä mikrovihreille?

Turve sammal on tehokas, koska se imee ja pidättää vettä. Voit myös sekoittaa turvetta muiden kasvualustojen kanssa saadaksesi parempia tuloksia.

Kuinka suuriksi Microgreens kasvaa?

Mikrovihreät eivät kasva kovin suuriksi ja ovat keskimäärin noin 3-8 cm korkeita (1-3 tuumaa). Tämä on yksi syy, miksi ne ovat suosittu valinta kotiviljelyyn. Tila ei ole ongelma, jopa ikkunalaudalla voi olla tarpeeksi tilaa upealle satolle!

Mikroviherneiden sadonkorjuu

Kerää mikrovihreät, kun ne ovat valmiita. Käytä saksia ja leikkaa ne pois läheltä pohjaa.

Voit syödä ne heti tai säilyttää ne jääkaapissa, jolloin saat valmiiksi herkullisia salaattivihanneksia

Mitä tapahtuu, jos et kerää mikrovihreitä?

Korjaamattomat mikrovihreät kuolevat lopulta pois. Tämä johtuu siitä, että heillä ei ole tilaa jatkaa kasvamista täysikokoisiksi kasveiksi.

Vinkkejä mikrovihreiden keräämiseen

Mikrovihreäsatosi voidaan korjata pitämällä säiliötä kulhon päällä ja leikkaamalla varret. Pohjalta kasteltuja mikrovihreitä ei tarvitse pestä. Jos huomaat likaa, huuhtele vedellä.

Sinun ei tarvitse korjata kaikkia mikrovihreitä kerralla. Leikkaa sato riveihin tai tiloihin, koska tämä jättää jäljellä oleville mikrovihreille tilaa kasvaa.

Käytä aina saksia varren leikkaamiseen. Älä koskaan vedä mikrovihreitä ulos, koska se voi häiritä maaperää ja vahingoittaa juuria.

Kuinka kauan tuoreet mikrovihreät säilyvät sadonkorjuun jälkeen?

Keskimäärin useimmat mikrovihreät pysyvät tuoreina noin kaksi viikkoa sadonkorjuun jälkeen. Varmista, että säilytät niitä oikein pussissa tai ilmatiiviissä astiassa, jota säilytetään jääkaapissa. Säilytä ne heti sadonkorjuun jälkeen, jotta ne pysyvät tuoreina mahdollisimman pitkään.

Kasvaako Microgreens uudelleen leikkaamisen jälkeen?

Mikrovihreät eivät kasva uudelleen leikkaamisen jälkeen. Hyvä uutinen on, että mikrovihreät kasvavat nopeasti ja säilyvät jääkaapissa 10-14 päivää. Tämä tarkoittaa, että sadonkorjuun jälkeen voit aloittaa toisen erän kasvattamisen ennen kuin ensimmäinen on syömäkelvoton!

Mikrovihreiden kasvattaminen on yksinkertaista ja sen voi aloittaa halvalla. Jos pystyt antamaan kasveille valon, veden ja kasvutilan, voit aloittaa!

Hyvä uutinen on, että ne eivät tarvitse paljon tilaa. Ikkunalauta antaa tarpeeksi tilaa upealle sadolle!

Aloitaksesi tarvitset vain siemeniä, kasvualustaa, kuten maaperän, ja alustan, jossa on tyhjennysaukot. Siinä se ja parin viikon kuluttua voit syödä juuri korjattuja herkullisia salaattivihreitä!

Kuinka kasvattaa mikrovihreitä

Table of Contents