Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi avainsanojen tutkimus on edelleen tärkeä osa SEO-menestystäsi?
Siellä on paljon artikkeleita, joissa korostetaan sisällön luomisen merkitystä käyttäjille, ei hakukoneille.
Tämä neuvo ei ole väärä, mutta se kertoo vain puolet tarinasta.
Tässä syy:
Jos sisältösi ei vastaa todellisten ihmisten käyttämiä hakutermejä, et saa liikennettä hakukoneilta.
Ja vaikka avainsanoilla täytetyn artikkelin julkaiseminen ei ole hyvä idea, käyttäjien hakukäyttäytymisen huomiotta jättäminen ei myöskään ole hyvä suunnitelma.
Joten miksi avainsanoilla on todella väliä?
Relevanssi käyttäjän hakutarkoituksen kannalta tarkoittaa sijoittumista parhaisiin tuloksiin
Kun Google asettaa sivustot paremmuusjärjestykseen hakutuloksissa, se käyttää yksinkertaista logiikkaa: .
Tämän seurauksena se sijoittaa verkkosivustot, joiden sisältö on tietyn hakukyselyn kannalta oleellisin, SERP-sivujen (Search Engine Results Pages) kärkeen. Se on syy miksi Google on alkanut työstää Knowledge-kaavioita.
Lyhyesti sanottuna Google haluaa rakentamalla massiivisen tietokannan ymmärtää paremmin, miten eri hakutermit liittyvät toisiinsa, jotta käyttäjille voidaan näyttää osuvimmat sivustot.
Esimerkiksi avainsana saattaa liittyä aurinkokunnan planeetan lisäksi myös roomalaiseen rakkauden jumalattareen. Tällä hetkellä Google näyttää kuitenkin ensin planeettaan liittyvät verkkosivustot, mikä perustuu todennäköisesti vastaavien hakukyselyiden tiheyteen.
Suurin osa sanan “Venus” sisältävistä hakukyselyistä näyttää liittyvän planeettaan, ei mytologiaan. Näin ollen planeettaan liittyvien termien tuottama liikenne ylittää dramaattisesti mytologiaan liittyvien termien liikenteen.
Tämä esimerkki osoittaa, miksi sinun on tehtävä avainsanatutkimus ennen sisällön luomista: Googlessa tällä hetkellä näkyvien verkkosivustojen analysointi kohdistetuilla hakutermeilläsi auttaa sinua ymmärtämään paremmin käyttäjäsi hakutarkoituksia.
100 %:n vastaavuudesta laajempiin aiheisiin siirtyminen tekee sisällöstäsi osuvampaa käyttäjän hakutarkoituksen kannalta
Hakukoneoptimoinnin vanhanaikainen lähestymistapa vaati tarkan avainsanahaun käyttöä vastaavan hakukyselyn sisällön sijoittumiseen.
Mutta Googlen jälkeen Kolibri päivitys vuonna 2013 ja julkaisu RankBrain koneoppimisjärjestelmässä vuonna 2015, hakukyselyn konteksti ja semanttinen merkitys nousivat parrasvaloihin (toisin kuin avainsanailmauksen tietty sana).
Uusi luokitusjärjestelmä synnytti uuden lähestymistavan SEO:ssa: tiettyjen avainsanojen sijaan sisällön oletetaan keskittyvän aiheisiin ja hakukontekstiin, kuvaten sitä tyhjentävästi ja yksityiskohtaisesti.
Tietysti myös hakutarkoitus on otettava huomioon, koska jotkin kyselyt eivät yksinkertaisesti vaadi tyhjentävää artikkelia – ne vaativat lyhyitä vastauksia.
Näet eron näiden kahden lähestymistavan välillä katsomalla seuraavaa avainsanaluetteloa.
Oletetaan, että on verkkosivusto, joka haluaa sijoittua:
- Vanhat valokuvakamerat
- Vintage kamerat
- Antiikkinen kamera
- Mistä ostaa vintage-kameran
- Osta vanhoja kameran osia
- Kuinka korjata vanha kamera
- Vintage kameran osat
- Kuinka valita vanha kamera
- Myydään vintage valokuvakamera
- Suosituin vanha kamera
Vanhan koulun lähestymistavalla luot useita sisällön osia, jotka sisältävät kunkin kohdistetun avainsanan.
Tämän lähestymistavan ongelmana on, että Google ei todennäköisesti pidä tällaista sisältöä kattavana.
Uuden lähestymistavan avulla sinun on katsottava “sanojen taakse” analysoidaksesi tiettyä avainsanaa googlaavan käyttäjän hakutarkoituksia.
Esimerkiksi “vanhat valokuvakamerat”, “vanhat kamerat” ja “vanha kamera” voi etsiä henkilö, joka on yleisesti kiinnostunut vanhan koulun valokuvausvälineistä. Tässä tapauksessa saatat tarvita wikin kaltaisen sivun, jossa luetellaan suosituimmat vintage-valokuvakamerat ja niiden kuvaukset.
Vastaavasti “osta vanhoja kameran osia”, “miten korjataan vanha kamera” ja “vanhoja kameran osia” etsii todennäköisesti henkilö, jolla on hallussaan vanha kamera, joka vaatii korjausta.
Tässä kattava opas vintage-kameroiden osista ja neuvoja niiden korjaamiseen sopisi kaikkiin kolmeen hakukyselyyn.
Tämän osion yhteenvetona voidaan todeta, että käyttäjän hakutarkoituksen tyydyttäminen ei välttämättä tarkoita tarkan avainsanan sisällyttämistä sisältöösi. Pikemminkin kannattaa keskittyä semanttiseen kenttään tai yleiseen aiheeseen, johon tämä avainsana kuuluu, koska se on se, mistä käyttäjät todella ovat kiinnostuneita.
Löytääksesi aiheet, jotka tuottavat eniten liikennettä verkkosivustollesi, luo semanttisia ryhmiä suosituimmista avainsanoistasi ja luo niiden ympärille perusteellista sisältöä.
Avainsanatutkimuksen ohittaminen johtaa nollaan orgaaniseen liikenteeseen
Nyt kun olemme puhuneet siirtymisestä laajempiin aiheisiin ja semanttisiin ryhmiin, on tärkeää mainita riskit, jotka liittyvät avainsanatutkimusprosessin ohittamiseen.
Ensinnäkin ilman avainsanatutkimusta voit kohdistaa avainsanoihin ja hakuaiheisiin, jotka eivät kiinnosta käyttäjiä juuri lainkaan.
Avainsanat, joilla ei ole hakumäärää, eivät yleensä tuota orgaanista liikennettä riippumatta siitä, kuinka kattava ja arvokas sisältösi on.
Toinen riski on sijoittaminen sisällön luomiseen avainsanoilla ja aiheilla, jotka ovat yksinkertaisesti liian kilpailukykyisiä.
Tämä voi sisältää otsikkotermejä, kuten “SEO” tai “Kalastus”. hieman enemmän pitkähäntäisiä avainsanoja joka on yhtä kilpailukykyinen tuottopotentiaalin vuoksi (ajattele ostoavainsanoja), kuten “osta digitaalinen järjestelmä.”
Näiden avainsanojen SERP:t ovat yleensä äärimmäisen arvovaltaisten verkkotunnusten käytössä, joten uudelle tulokkaalle jää vähän tilaa.
Tämän riskin välttämiseksi sinun on tarkistettava, mitä hakukyselyitä haetaan tällä hetkellä eniten, ja saatava käsitys siitä, kuinka vaikeaa niiden sijoitus on. Google-avainsanojen suunnittelija on loistava ilmainen työkalu avainsanatutkimukseen, sillä sen avulla voit nähdä tietyn sanan suosion lisäksi myös osoitus siitä, kuinka vaikeaa sen sijoitus voi olla.
Sarakkeesta näet kilpailun tason tietystä avainsanasta maksullisessa haussa, mutta itse asiassa se edustaa myös mainostamisen monimutkaisuutta maksuttomassa haussa. Jos avainsanalla on esimerkiksi korkea napsautuskohtainen hinta, se luonnollisesti tuottaa tuloja, mikä osoittaa, että se voi olla kilpailukykyisempi.
On syytä huomata, että Googlen avainsanojen suunnittelija on osa heidän mainosalustaa, ja siksi niiden toiminnallisuus on suunnattu mainostajille. Myös heidän keskim. kuukausittaiset haut” -mittari on vain arvio.
Onneksi on olemassa hienoja vaihtoehtoja, jotka lisäävät ylimääräisiä toimintoja, jotta voit saada merkityksellisempää tietoa.
Muista tarkistaa David Hartshornen viesti avainsanatutkimustyökaluista saadaksesi kattavamman luettelon. Nämä työkalut sopivat paremmin perinteiseen ja kilpailijoihin perustuvaan avainsanatutkimukseen.
On myös tärkeää tarkistaa, mitkä sivut ovat tällä hetkellä näkyvissä kohdeavainsanojesi SERP:issä.
Kyllä, tämä on melko epämääräinen neuvo, mutta kun tarkastelet, mitkä sivut Google sijoittuu, voit alkaa saada käsityksen siitä, mitä niiden edelle tekemiseen tarvitaan.
Nyt voit yksinkertaisesti etsiä Googlesta tätä, mutta ne mukauttavat tuloksia useiden tekijöiden perusteella. Tämä sisältää sijaintisi.
Parempi tapa on käyttää kolmannen osapuolen työkalua, kuten ilmainen AccuRanker rank tracker työkalu (ilmoitus – työskentelen AccuRankerilla).
Tämän työkalun avulla voit valita maan, kaupungin ja sen, haluatko työpöytä- vai mobiilituloksia.
Tämä on erityisen hyödyllistä, jos yrität sijoittua Googlen yhdysvaltalaisiin tuloksiin, mutta olet esimerkiksi Isosta-Britanniasta.
Tässä on pikaesimerkkinä kuvakaappaus, josta näet verkkotunnukset, jotka näkyvät Google USA:ssa kohdeavainsanalla .
Täällä Mozin tai Backlinkon kaltaisia verkkosivustoja on vaikea saavuttaa, ja siksi on tärkeää tutustua kilpailijoihin.
Vaikka avainsanatutkimustyökalu sanoisi, että kilpailutaso on , sinun on tiedettävä tarkalleen, ketä vastaan vastustat, jotta voit arvioida mahdollisuutesi.
Huomautus: Kun olet vasta aloittamassa, sinun on helpompi sijoittua pitkän pyrstön avainsanat.
Pitkähäntäiset avainsanat ovat yksinkertaisesti pidempiä avainsanoja. Esimerkiksi 1 tai 2 sanasta koostuvan avainsanan (tai hakulausekkeen) sijasta saatat haluta käyttää termejä, jotka sisältävät 3–5 sanaa.
Jos haluat tarkempia tietoja, katso David Hartshornen viesti avainsanatutkimuksesta aloittelijoille.
Google sijoittaa sivut edelleen paremmuusjärjestykseen perustuen kohdistetun avainsanan ulkoasuun sivusi URL-osoitteessa, otsikossa, metakuvauksessa jne.
Tutkimuksia on useita, mm tämän on tehnyt Backlinkojotka osoittavat yhteyden sivun elementtien avainsanan käytön ja sivun sijainnin välillä SERP:ssä.
Vaikka Google ei ole virallisesti vahvistanut useimpia sivutason sijoitussignaaleja, monet hakukoneoptimoijat spekuloivat niiden tärkeydellä ja haluavat pelata turvallisesti soveltamalla niitä kaikkia.
Esimerkiksi avainsanan tarkka vastaavuus sivun otsikkotunnisteessa oli ennen kriittinen sijoitussignaali ennen semantiikan nousua Googlen rankingalgoritmissa, joten sitä oli käytetty kaikkialla.
Nykyään Google ei kuitenkaan julkista sitä vaatimuksena on vahva yhteys otsikossa olevan avainsanan käytön ja sivun sijoituksen välillä.
Ainoa tapaus, jossa avainsanan tarkka vastaavuus on välttämätön, on silloin, kun avainsanojen kilpailutaso on poissa taulukoista. Päästäksesi siihen, katsotaanpa Google US SERP for .
Wordstream sisältää tarkan avainsanan URL-osoitteeseen, otsikkotunnisteeseen ja osittain metakuvaukseen. Toisen tuloksen kuva on samanlainen: tarkka avainsana URL-osoitteessa, otsikossa ja metassa.
Jopa Google Avainsanojen suunnittelijan sivun otsikossa on “avainsanatutkimus”, ja suurella todennäköisyydellä se ohittaisi Wordstreamin, jonka URL-osoitteessa olisi sama avainsana.
Tutkimukset osoittavat että sivut, joiden otsikko-, h1- ja metakuvaustunnisteet alkavat tietyllä avainsanalla, toimivat paremmin kuin sivut, jotka sisältävät avainsanan tunnisteen lopussa.
On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon, että korrelaatio ei ole sama kuin syy-yhteys. Se, että jotkut tutkimukset osoittavat, että sijoitussignaalien ja tulosten välinen korrelaatio, ei tarkoita, että ne olisivat syynä.
Mutta ainakin se auttaa käyttäjiä määrittämään sisältösi osuvuuden, mikä auttaa täyttämään hakutarkoituksensa. Mitä Google pyrkii.
Tässä lopputulos:
Vaikka hakukoneet käyttävät huomattavaa määrää mahdollisia sijoitustekijöitä, avainsanatutkimuksen käyttäminen sivun optimointipyrkimyksissäsi auttaa käyttäjiä ymmärtämään, että sisältösi on heille merkityksellistä. Ja tämä on hyvä asia.
Kuinka avainsanatutkimuksen avulla voit ymmärtää markkinoiden kysyntää
Onnistuneessa markkinointistrategiassa on paljon liikkuvia osia. Sellaisenaan monet digitaaliset markkinoijat eivät kiinnitä tarpeeksi huomiota avainsanatutkimukseen.
Monet ihmiset eivät ymmärrä, että avainsanatutkimus voi opettaa meille paljon yleisestä markkinoiden kysynnästä.
Hakukyselyt kertovat tarinan, ja meidän markkinoijien on ymmärrettävä tämä tarina. Se voi tarjota loputtoman lähteen laadukkaita liikenneideoita ja jopa auttaa meitä kehittämään uusia tuotteita ja palveluita palvelemaan käyttäjiämme paremmin.
Kun etsit jotain Internetistä, ihmisillä on aina tarve, vaikka se olisi vain tiedonhaku.
Melko usein tiedon tarve kääntyy lopulta tapahtumahakuun. Jos tarjous näyttää sopivalta käyttäjien tarpeisiin, se voi johtaa myyntiin tai ainakin pitää brändisi mielessä, kun ne ovat valmiita.
Joten yleinen suuntaus on, että ihmiset heijastavat todellista markkinoiden kysyntää etsimällä tietyllä avainsanalla Googlessa.
Kuvittele, että sinulla on digitaalinen markkinointitoimisto.
Yrityksen pyörittäminen näin vilkkaalla markkinapaikalla edellyttää, että analysoit säännöllisesti markkinoiden kysyntää pysyäksesi trendien kärjessä.
Tällöin avainsanatutkimuksen avulla voit kerätä ideoita tietyistä paikoista, joissa voisit tarjota palveluita, ja uusista palveluista, joita voisit tarjota.
Digitaalisessa markkinoinnissa se voi olla sisältömarkkinointia, sosiaalisen median hallintaa tai laserkohdistuspalveluita, kuten Facebookin tai LinkedInin mainosten hallintaa.
Kun olet kerännyt avainsanat, jotka liittyvät yrityksesi mahdollisesti tarjoamiin palveluihin, sinun on arvioitava niiden orgaanisen liikenteen potentiaali.
Esimerkiksi Googlen US SERP:issä aiheeseen liittyvien hakukyselyiden kuukausittainen kokonaisliikenne on lähes 14 000, kun taas aiheeseen liittyvien kyselyiden kuukausittainen kokonaisliikenne ylittää 340 000.
Nyt on tärkeää huomauttaa, että nämä luvut ovat tyypillisesti arvioita, mutta ne ovat hyvä yleisindikaattori.
Ilmeisesti Facebook-haut ovat suositumpia, koska LinkedIn on merkityksellinen vain B2B-yrityksille, kun taas Facebook vastaa lähes kaikentyyppisten yritysten etuja.
Seuraava tärkeä askel on tarkastella verkkosivustoja, jotka näkyvät tällä hetkellä tietyllä avainsanaryhmällä. Toisin kuin yhden avainsanan SERP-arvojen tutkiminen, avainsanaryhmän orgaanisten hakutulosten tarkistaminen antaa sinun suorittaa joukkoanalyysin ja nähdä kokonaiskuvan orgaanisesta kilpailustasi.
Tämä prosessi voidaan automatisoida minkä tahansa sijainninseurantatyökalun avulla, jonka avulla voit ryhmitellä näkyvimmät verkkotunnukset automaattisesti.
Tässä on esimerkiksi kuvakaappaus AccuRanker-sijaintiseurannan Kilpailijoiden yleiskatsaus -raportista, jonka avulla voit nähdä, mitkä sivustot ovat 10 parhaan orgaanisen paikan kaikilla avainsanoillasi:
Sinun luoksesi
Kuten olen osoittanut sinulle tässä viestissä, avainsanoilla on edelleen merkitystä ja avainsanatutkimuksella on tärkeä rooli SEO-prosessissa.
Tässä on viisi tärkeintä poimintaa, jotka parhaiten tiivistävät sen, mitä käsiteltiin:
- Pysy keskittyneenä hakutarkoituksen tyydyttämiseen – Analysoi, mitä käyttäjäsi etsivät, ja sen sijaan, että keskittyisit yksittäisiin avainsanoihin, tutki hakujen tarkoitusta.
- Luo sisältöä läheisesti toisiinsa liittyvien avainsanaryhmien ympärille tarkan haun avainsanojen sijaan ja tarjoa syvällinen näkemys aiheista, jotka kiinnostavat yleisöäsi enemmän.
- Älä ohita avainsanatutkimusta, koska vaarana on kohdistaminen avainsanoihin, joilla ei ole hakutuloksia tai joiden kilpailutaso on saavuttamaton.
- Avainsanoihin liittyviä sijoitussignaaleja ei ole virallisesti vahvistettu vaikutussijoituksiin, mutta useat tutkimukset osoittavat, että korrelaatio on olemassa – onko tämä yhtäläinen syy-yhteys tai ei, se on tärkeä osuvuuden indikaattori.
- Avainsanatutkimuksen avulla voit ymmärtää paremmin yleistä markkinakysyntää, joka muuttuu jatkuvasti ja vaatii jatkuvaa seurantaa.
Aiheeseen liittyvää luettavaa: SEO-aloittelijan opas.