Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miksi Google Project Ara peruutettiin? [Case Study]

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi Google Project Ara peruutettiin? [Case Study]

Rikoitko juuri kännykkäsi kameran? Mitä jos vaihtaisit sen uuteen itse? Se ei ole mahdollista, eihän? Entä jos sanon, että oli aika, jolloin matkapuhelimien tulevaisuus oli tällä tiellä? Kyllä se on totta! 10. syyskuuta 2013 Dave Hakkens, Design Academy Eindhovenista valmistunut, latasi videonsa YouTubeen. “Phonebloks”-niminen video pyöritti ajatusta vanhojen ja rikkinäisten puhelimen osien korvaamisesta. Tämä oli Ara-projekti.

Mistä Project Ara oli?
Miksi Ara-projekti vaikutti hienolta suunnitelmalta?
Mitä Ara-projektille tapahtui?
Syyt, miksi Ara-projekti epäonnistui
FAQ

Mistä Project Ara oli?

Aluksi Motorola Mobility LLC:n Advanced Technology and Projects (ATAP) -tiimin johtama Project Ara keskittyi luomaan modulaarisen älypuhelinlaitteen, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa matkapuhelimen vanhentuneet ja vaurioituneet laitteistokomponentit uusiin. .

Alkuperäinen suunnitelma koostui erilaisista laitteistomoduuleista, jotka voitaisiin yhdistää metalliseen luurankoon käyttökelpoisen älypuhelimen luomiseksi. Prosessi aloitettiin viimeistelemällä endoskeleton ja sitten lisäämällä siihen eri osat. Eri osia olivat akku, prosessori, näytöt, kamerat, tallennuskomponentit, kaiuttimet ja kaikki muu.

Miksi Ara-projekti vaikutti hienolta suunnitelmalta?

Project Ara kehitettiin mullistamaan matkapuhelinteollisuuden toiminta. Se poisti tarpeen seistä uuden matkapuhelimen jonossa, kun asiakkaat voivat vaivattomasti päivittää käyttämiään matkapuhelimia. Tämän lisäksi sillä oli myös monia muita etuja. Katsotaanpa joitain niistä:

  1. Se olisi johtanut elektroniikkajätteen huomattavaan vähenemiseen.
  2. Se oli yhtä helppoa kuin GSM-puhelimen sim-kortin vaihtaminen toiseen puhelimeen.
  3. Kaikki Project Aran moduulit toimivat saumattomasti kaikissa maantieteellisissä paikoissa, koska se perustui puhelimen runkoon.
  4. Sen avulla käyttäjät voivat kokeilla erikoiskomponentteja, kuten laserosoittimia, pimeänäköantureita, Pico-projektoreita, peliohjaimia, lääketieteellisiä laitteita ja paljon muuta.
  5. Siinä piti olla erikoistunut Wi-Fi-moduuli, joka takaa vahvemman signaalin riippumatta siitä, mitä Internet-palveluntarjoajaa käytetään.
  6. Se oli tarkoitus myydä hyvin nimellishintaan verrattuna nykyisiin matkapuhelimiin. Esimerkiksi aloitussarja, jossa on luuranko, CPU, akku, näyttö ja Wi-Fi, mainittiin myydään vain 50 dollarilla.
  7. Käyttäjät voisivat myös valita kahdesta kehyskokovaihtoehdosta – mini- ja keskikokoisesta kehyksestä. Myös suuresta kehyksestä puhuttiin jossain linjan alapuolella.
🔥 Empfohlen:  Google on hakukoneoptimoinnin vaikutus sivujen otsikoiden päivittämiseen

Näiden monien etujen jälkeen Project Ara ei kuitenkaan ole missään markkinoilla viimeisen 7 vuoden aikana. Joten mitä sille tapahtui? Onko se onnistunut vai epäonnistunut? Mitä tälle vallankumoukselliselle suunnitelmalle oikein tapahtui? Otetaan selvää.Mitä Ara-projektille tapahtui?

Motorola Mobility LLC ilmoitti 29. lokakuuta 2013, että he työskentelevät yhteistyössä Phonebloksin kanssa kehittääkseen prototyypin projektista. Ensimmäinen prototyyppi, nimeltään, esiteltiin kesäkuussa 2014. Se vaikutti kuitenkin hyvin erilaiselta kuin alkuperäinen Phonebloksin suunnitelma, jossa oli paljon ongelmia.

Toinen prototyyppi, jossa oli paremmat mukautukset ja suunnittelumoduulit, julkaistiin vuonna 2015. Suunnitelmana oli julkaista moduuli Puerto Ricossa, koska Yhdysvaltojen alueella oli suuret matkapuhelinmarkkinat, mutta Google ilmoitti elokuussa 2015. että julkaisu viivästyi määräämättömäksi ajaksi ja se olisi saatavilla muutamissa muissa Yhdysvaltojen kaupungeissa vuonna 2016.

Kun vuosi 2016 tuli, tiimi julkisti , joka oli hieman erilainen kuin . Suunnittelussa oli antenni, näyttö, integroitu piirijärjestelmä ja anturi, joka oli kiinnitetty endoskeletoniin, sen sijaan, että käyttäjät voisivat yhdistää osia, kuten akkua, prosessoria tai kameraa. Ne voivat kuitenkin edelleen muuttaa ominaisuuksia, kuten mikrofoneja, kaiuttimia, akkuja ja kameroita.

Tähän mennessä Project Ara oli kulkenut pitkän matkan vuodesta 2014 lähtien, kun Googlessa työskentelevät ihmiset käyttivät näitä puhelimia päälaitteenaan. Mutta 2. syyskuuta 2016 yritys ilmoitti hyllyttävänsä tämän projektin keskittyäkseen muihin. Muita yksityiskohtia ei kerrottu, eikä myöskään uudelleenkäynnistämisestä ole puhuttu.

Joten mikä olisi voinut mennä pieleen? Vaikka se vaikutti loistavalta harppaukselta kohti parempaa älypuhelinten tulevaisuutta, monet asiat eivät aivan sujuneet projektin hyväksi.Syyt, miksi Ara-projekti epäonnistui

Oikean tuen puute

Kuten useimmat valmiit ideat, jotka voivat muuttaa alaa, projekti kohtasi paljon vastustusta. Useimmat suuret matkapuhelinyritykset eivät tukeneet ideaa ja tekivät kaikkensa rajoittaakseen Project Ara -projektin julkaisemista.

🔥 Empfohlen:  On aika antaa Google Checkout levätä

Relevanttitekniikan puute

Vaikka hankkeen idea oli vallankumouksellinen, näyttää siltä, ​​että se oli liian aikaansa edellä. Tekniikka ei ollut tuolloin tarpeeksi kehittynyt helpottamaan tämän jalomielisen ja kunnianhimoisen suunnitelman kehittämistä.

Ei helppokäyttöinen

Vaikka tekniikan nörtit rakastavat ajatusta vaihtaa puhelimensa käyttämättömät osat uusiin, tavalliset asiakkaat ostavat yleensä matkapuhelimia, joiden avulla he voivat pysyä yhteydessä puheluiden, tekstiviestien ja sosiaalisen median avulla. He eivät halua käyttää aikaa miettien, mikä prosessori, RAM-muisti tai tallennustila tarvitaan näiden tehtävien suorittamiseen.

Jatkuvan päivityksen tarve

Ajan myötä useimmat laitteistokomponentit, kuten näytönohjaimet, CPU, RAM ja tallennuskortit, kehittyvät. Tästä syystä ohjelmistoja on jatkuvasti päivitettävä, jotta ne voivat tukea kaikkia uusia ja nopeita laitteistotekniikoita. Siten puhelimen kaikki moduulit olisi päivitettävä lopulta, mikä tekisi puhelimesta hyödyttömän pitkäaikaisessa käytössä.

FAQ

Milloin Ara-projekti alkoi?

Project Ara -konsepti alkoi vuonna 2012 ja työ alkoi 1. huhtikuuta 2013. Motorola ilmoitti julkisesti Project Arasta 29. lokakuuta 2013.

Miksi Ara-projekti peruttiin?

Yksi syy Project Aran perumiseen saattoi olla se, että oli liian aikaista tuoda tällaisia ​​modulaarisia puhelimia massamarkkinoille.

Miksi modulaariset puhelimet epäonnistuivat?

Modulaariset puhelimet epäonnistuivat älypuhelinmarkkinoiden kysynnän puutteen vuoksi.

Johtopäätös

Tämä ei tarkoita, että Ara-projekti olisi ohi. Projektin valtava potentiaali on liian hyvä hukattavaksi, joten eihän sitä koskaan tiedä, jatkossa voisi olla tarkempi versio tutkittavaksi.

Table of Contents