Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miksi ja miten personointi tapahtuu B2B-verkkokaupassa

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi ja miten personointi tapahtuu B2B-verkkokaupassa

Business-to-business (B2B) -verkkokauppa ei ehkä ole yhtä suosittua kuin business-to-customer (B2C) -tila, mutta se kukoistaa.

Itse asiassa B2B-maailmanlaajuinen verkkokauppatulo ylittää B2C-tulot suurella marginaalilla. Ja sen mukaan Frost & SullivanB2B-verkkokaupan alan odotetaan olevan kaksi kertaa suurempi kuin B2C-verkkokaupan markkinoiden, 3,2 biljoonaa dollaria vuoteen 2020 mennessä.

Tämä on johtanut suureen toimijoiden virtaan B2B-markkinoille.

Yksi syy sen nopeaan kasvuun on personoinnin lisääntyvä käyttö B2B-verkkokauppasivustoissa. Nämä verkkoyritykset yrittävät hyödyntää monia B2C-käytäntöjä samalla, kun ne ottavat huomioon B2B-tapahtumien ainutlaatuiset näkökohdat.

Personoiminen on melkoinen trendi sähköisessä kaupankäynnissä nykyään, eikä se näytä katoavan lähiaikoina. Datalähtöiset käytännöt helpottavat korkealuokkaisten kokemusten tarjoamista asiakkaille niin tuotteiden kuin palvelujenkin osalta.

Tehokas verkkokauppaohjelmisto auttaa sinua mukauttamisessa, joka voi antaa sinulle kilpailuetua. Puhutaanpa siis siitä, miltä personointi todellisuudessa näyttää B2B-verkkokaupan tilassa. Katsotaanpa myös joitain sen parhaista ominaisuuksista ja strategiasta, jota voit ottaa käyttöön.

Personoinnin tarkoitus B2B-tilassa

Riippumatta toimialasta, jolla myyt tai minkä tyyppisille asiakkaille myyt, ei ole kahta täysin samanlaista asiakasta.

Valmistus- ja jakeluliiketoiminta on pitkään yrittänyt segmentoida asiakkaitaan hinnoittelutasojen mukaan kullan, hopean ja pronssin tyypeiksi. Nämä tasot antavat asiakkaille pääsyn tiettyihin hintoihin ja kampanjoihin tilausmäärän perusteella.

Sitä käytetään kannustamaan ostajia tekemään lisää tilauksia. Kuitenkin, vaikka personoinnin merkitys B2B-verkkokaupan alueella kasvaa, asiakaskohtaisesta myynnistä on tullut hieman kömpelöä.

Ensin myyntiedustajan on tehtävä viitetarkastus tietääkseen, mitä kyseinen asiakas on oikeutettu ostamaan ja millä kannustimilla. Toiseksi toistuva asiakas saattaa katsoa samaa vanhaa luetteloa tilauksen aikana, vaikka hinta olisi voinut muuttua.

Tämä tarkoittaa, että heidän on soitettava tai lähetettävä sinulle viestiä saadakseen päivitetyt hinnat.

Tuoreessa kyselyssä Forrester, havaittiin, että 74 % ostajista etsii mieluummin tietoa verkosta ja ostaa verkosta “itsepalvelusivuston” kautta. He mieluummin välttelivät myyntiedustajan kanssa tekemisistä kokonaan.

Toinen samanlainen tutkimus paljastaa sama; 500 kansainvälisestä B2B-ostajasta enemmistö tekee tilauksia mieluummin verkkosivustojen kautta, minkä jälkeen lähetetään sähköpostit ja matkapuhelimet.

🔥 Empfohlen:  Rakenna Instagram yrityksellesi

Lisäksi B2B-verkkokaupan personoinnissa ei ole kyse impulssiostosta, kuten B2C-personoinnissa. Sen sijaan tavoitteena on saada asiakas ostamaan kätevämmin ja tehokkaammin kannustaakseen sitoutumaan yritykseesi.

Miksi sinun pitäisi välittää B2B-verkkokaupan personoinnista?

MarketingProfs toteaa, että henkilökohtaista markkinointia käyttävät yritykset näkevät mahtavan Myynti kasvoi 19 % keskimäärin.

Jälleen kerran B2B-liiketoiminnassa on mukana monenlaisia ​​ostajia.

  • Insinöörit ovat vastuussa tuoteluettelon päivittämisestä tekemällä muutoksia tuotteiden yksityiskohtiin ja malleihin.
  • Sisäiset myyntiedustajat ottaa vastaan ​​tilauksia asiakkailta puhelimitse.
  • Kenttämyyjät ovat maassa ja yrittävät vakuuttaa potentiaalisia ostajia. He tarvitsevat vankan sävelkorkeuden ilmaistakseen kantansa.
  • Yritysostajat ovat niitä, jotka odottavat sujuvaa ja ainutlaatuista kokemusta tehdessään tilauksen.
  • Myyjäpäälliköt tai hankinta hallitsee kokemuksen tarjontapuolta. He ovat vastuussa luettelon, hinnoittelurakenteen ja muiden muutosten päivittämisestä ja tiedottamisesta hallinnoimilleen tavarantoimittajien luettelolle.
  • Kuluttajat heidän pitäisi pystyä löytämään tietosi verkosta ja tekemään omaa tutkimusta ennen kuin he suunnittelevat ryhtyvänsä asiakkaaksi.

Personoiminen auttaa B2B-yrityksiä helposti segmentoimaan jokaisen ostajatyypin ja suunnittelemaan heille ainutlaatuisen kokemuksen ilman, että sinun tarvitsee luoda erilaisia ​​sovelluksia tai verkkosivustoja kaikenlaisille.

Ymmärrämme, että niin monien roolejen ja vastuiden myötä personoinnista tulee paljon monimutkaisempaa. Mutta hyvä uutinen on, että ne voidaan määrittää uudelleen sähköisen kaupankäynnin alustat jotta personointi olisi oikea.

Oikeanlaisen verkkokaupan ohjelmiston avulla voit luoda verkkosivuston, jota voivat käyttää kaikenlaiset ostajat ja jotka kirjautuessaan näkevät täysin ainutlaatuisen kokemuksen.

Tämän personoinnin ansiosta kaikentyyppiset ostajat voivat käyttää all-in-one-verkkokauppasivustoa tekemättä asioista monimutkaisia.

Parhaat käyttöönotettavat B2B-personointistrategiat

Jos haluat ansaita uskollisia asiakkaita, sinun on tarjottava heille kokemus, josta he löytävät helposti etsimänsä. Kun suunnittelet verkkokauppasivustoasi, sinun on ymmärrettävä ja kiinnitettävä huomiota siihen, miten asiakkaasi työskentelevät, ajattelevat ja tekevät yhteistyötä.

Tässä on muutamia asioita, jotka sinun tulee ottaa huomioon, kun suunnittelet personointistrategiaasi.

Yhtiön rakenteeseen mukautuva

Yksi personoinnin ensisijaisista tavoitteista on tehostaa B2B-verkkokaupan sykliä.

Jokaisella yrityksellä on erilainen organisaatiorakenne. Henkilökohtaistamista voidaan kuitenkin ohjata suunnittelemalla mukautettuja luetteloita, sopimuksia ja työnkulkua organisaatiohierarkian mukaisesti. Näin varmistetaan, että asiakkaat käyvät läpi helpon ja sujuvan ostoprosessin.

🔥 Empfohlen:  Auttaako SEO yritystäni kasvamaan? (Jos on, niin miten)

Henkilökohtainen viestintä

Toinen tärkeä huomioitava tekijä on oikean viestin välittäminen oikealle asiakkaalle oikeaan aikaan – aivan kuten B2C-liiketoiminnassa.

Kuten aiemmin mainittiin, B2B-liiketoiminnassa ei ole kahta täysin samanlaista asiakasta. Jokaisella asiakastyypillä on erilaiset tarpeet, jotka voivat jopa muuttua ajan myötä.

Siksi sinun on ensin segmentoitava asiakkaasi ja annettava sitten asiaankuuluvat viestit tietyille asiakkaille. Tämä personointi saa heidät uskomaan, että ymmärrät heitä, ja rohkaisee heitä siten tekemään kauppaa kanssasi.

Ohjattu myynti

Ohjattu myynti on välttämätöntä, koska jokaisella asiakkaalla ei välttämättä ole asiantuntemusta tuotteista, joita he suunnittelevat ostamaan.

Sinun on määritettävä alustasi uudelleen automatisoimalla hinnoittelu ja tarjous asiakkaan erityistarpeen mukaan. Lyhyesti sanottuna sinun tulee ohjata asiakas ostoprosessin läpi, jotta hän voi tehdä hyvän ostopäätöksen.

Mukautettu haku ja optimoidut tuotteen etsintäominaisuudet

Yksi tärkeä näkökohta pyrittäessä tekemään koko ostoprosessista sujuvaa ja tehokasta asiakkaillesi on varmistaa, että he voivat helposti selata sivustoasi ja löytää tarvitsemansa.

Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska se ei vain helpota heidän työtään, vaan auttaa myös lisäämään sitoutumista. Kukaan ei pysty paremmin kuin Amazon, kun on kyse käyttäjien haun personoinnista ja tuotteiden etsintäominaisuuksien optimoinnista.

Voit tehdä hakuja asiakkaasi roolin ja myymäläsi varastossa olevien tuotteiden perusteella.

Asianmukaisen sisällön tarjoaminen

Asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset kehittyvät jatkuvasti. Jos haluat pysyä kilpailukykyisenä, sinun on oltava tarpeeksi joustava mukautuaksesi muuttuviin vaatimuksiin.

Parhaita käytäntöjä osuvan sisällön tarjoamiseen ovat:

  • Räätälöityjen mallien suunnittelu eri segmenteille
  • Uusien sivujen luominen
  • Hyödynnä A/B-testausta jatkuvan muutoksen omaksumiseksi

Siksi sinun tulee pyrkiä tarjoamaan asiallista ja oikea-aikaista sisältöä asiakkaillesi, jos haluat kiinnittää heidän huomionsa.

B2B:n eri osat, jotka on muokattava

On olemassa erilaisia ​​​​komponentteja, jotka sinun on mukautettava B2B-verkkokaupassasi.

1. Hinnoittelu

Hinnoittelu on monimutkainen tekijä etenkin B2B-liiketoiminnassa, jossa on erilaisia ​​rooleja.

🔥 Empfohlen:  Miten työskennellä kotona hakukonearvioijana

Yleensä B2B-ostajat haluavat verrata hyödykkeiden hintoja eri myyjien välillä saadakseen parhaan tarjouksen. Samaan aikaan B2B-yritykset tarjoavat henkilökohtaista hinnoittelua, joka perustuu neuvoteltuihin sopimuksiin, joista sovitaan myyntiprosessin aikana.

Tunnin tarve varmistaa, että verkkokauppasivustosi automatisoi hinnoittelumekanismit ja tarjoaa läpinäkyvän näkymän hinnoittelusta kullekin roolityypille räätälöitynä. Voit kerätä markkinatietoja ja sopimustietoja ja syöttää ne takaosaan ja näyttää saman asianmukaiselle asiakkaalle käyttöliittymässä.

2. Tuoteluettelo

B2B-tuoteluettelot ovat suuria ja monimutkaisia. Useat tunnisteet, kuten SKU:t, UPC-koodit ja muut, voivat estää ostajien itsepalveluprosessin.

Tarvitset yksilöllisen ratkaisun, jonka avulla ostajat voivat löytää intuitiivisesti vain tarvitsemansa tuotteet. Voit luoda mukautettuja miniluetteloita eri roolityyppivaatimusten perusteella.

Personointi voi auttaa sinua luomaan ainutlaatuisen näkymän kaikentyyppisistä asiakkaista. Itse asiassa voit myös määrittää verkkokaupparatkaisusi uudelleen siten, että ostajat tai kenttämyyjät voivat käyttää luetteloita sijainnin tai hyväksyntätason perusteella.

3. Tilaus

Tilausten personoinnin tarkoituksena on virtaviivaistaa ja yksinkertaistaa koko tilausprosessia B2B-asiakkaille.

Toinen tärkeä huomioitava asia on, että B2B-verkkokauppa on hybridikokemus. Siihen liittyy harvoin ostoskenaario, joka on joko myyntiedustajan täyden palvelun tai 100-prosenttisesti itsepalvelua tarjoava.

Sinulla voi esimerkiksi olla järjestelmä, jossa alueesijohtajan on hyväksyttävä se, vaikka toimittaja olisi tehnyt tilauksen verkkosivustollesi.

Jos haluat lisätä uudelleentilauksia ja alentaa myyntikustannuksia, sinun on esitettävä asianmukaiset tilaustiedot ostajillesi järjestelmässä. Voit myös integroida järjestelmäsi a projektinhallintaohjelmisto jotta uudelleentilausprosessi olisi tehokkaampi. Se synkronoi edellisen tilauksen tiedot ja ehdottaa samaa uudelleentilauksille, mikä helpottaa toistuvia ostajia.

Johtopäätös

B2B-verkkokaupan liiketoiminta muuttuu nopeasti. Ennen kaikkea keskeinen ratkaisu on omaksua personointistrategia B2B-verkkokauppaohjelmiston avulla. Tämän ratkaisun avulla voit seurata kaikkien personointitoimien tehokkuutta ja auttaa sinua parantamaan toimintaasi.