Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miksi käyttäjälähtöinen lähestymistapa hakukoneoptimointiin on tärkeää?

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi käyttäjälähtöinen lähestymistapa hakukoneoptimointiin on tärkeää?

Hakukoneoptimoinnin alalla käytämme niin paljon aikaa Googlen algoritmien, sivustokarttojen ja käänteisten linkkien miettimiseen, että joskus unohdamme ensisijaisen tavoitteen: hyödyllisten tietojen tarjoamisen ihmisvierailijoille.

Aiemmin oli helppo ymmärtää miksi. Voit täyttää sivusi avainsanoja, lyödä muutaman sisällönkuvauskentän ja voila! Sivusi oli hakukoneen tulosten ensimmäisellä sivulla.

Google ymmärsi perustellusti, että tämä ei ollut paras tapa tarjota laadukkaita vastauksia hakukyselyihin, joten se mukautti algoritmiaan. Todisteita Googlen kiinnostuksesta parantaa käyttökokemusta (UX) löytyy päivityksistä, kuten Panda helmikuussa 2011, Core Web Vitals ja muut säännöllisesti tapahtuvat ydinpäivitykset.

Tämä ei tarkoita, että voit kokonaan luopua perinteisen hakukoneoptimoinnin näkökohdista ja että avainsanoilla ei ole enää merkitystä. Hakukoneet ottavat edelleen SEO:n perusattribuutit huomioon.

Mutta orgaaninen haku riippuu nyt myös käyttäjälähtöisen lähestymistavan toteuttamisesta.

Joten miten teet sen? Tässä on luettelo viidestä vaiheesta, joiden avulla voit tehdä sivustostasi käyttäjäystävällisemmän ja toivottavasti nousta ylöspäin hakukoneen tulossivuilla.

1. Opi suunnittelun perusteet

Sinun ei tarvitse hallita graafisen suunnittelijan taitoja parantaaksesi käyttökokemusta, mutta hyvän suunnittelun periaatteiden parempi ymmärtäminen on tärkeä työkalu työkaluvyössäsi.

Näiden periaatteiden ymmärtäminen antaa sinun tehdä päätöksiä, jotka antavat sivustosi käyttäjille paremman käyttökokemuksen, sujuvat luonnollisemmin ja yleensä nauttivat sivustosi käytöstä enemmän.

Kun tarkastelet suunnittelukursseja, varmista, että työskentelet professorin/ohjaajan kanssa, joka voi selittää sinulle opetettavan psykologian.

Muotoilun psykologisen vaikutuksen ymmärtäminen on keskeisin elementti siinä, mitä sinun pitäisi oppia – “miksi” sen takana, mitä olet tekemässä – joten päätöksilläsi on haluttu vaikutus käyttäjiisi.

2. Osoita olemassa olevat käyttäjän kipukohdat

Jos työskentelet sivuston parissa, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa, ja olet huolissasi käyttäjäongelmista, älä pelkää käyttää tietoja hyödyksesi.

🔥 Empfohlen:  5 parasta sovellusta käytettyjen tuotteiden myyntiin verkossa vuonna 2023

Ensimmäinen paikka, josta sinun pitäisi aloittaa, on Google Analytics. Olettaen, että olet määrittänyt tämän oikein sivustollesi, voit määrittää tarkalleen, mihin käyttäjät jättävät sivustosi.

Saatat olla hyödyllistä määrittää lämpökartoitus ja -tallennus.

Lämpökartoitusohjelmisto antaa sinulle mahdollisuuden nähdä tarkasti, kuinka ihmiset ovat vuorovaikutuksessa sivujesi kanssa.

Jotkut järjestelmät sallivat jopa näytön tallentamisen, jotta sinulla on ensikäden näkemys siitä, kuinka käyttäjät liikkuvat sivustollasi – ja mikä estää heitä konvertoimasta.

Kun sinulla on nämä tiedot, voit tehdä parempia päätöksiä tavoista, joilla voit parantaa sivujasi ja tarjota käyttäjillesi heidän tarvitsemansa kokemuksen.

Näiden tietojen avulla voit jopa arvioida uudelleen tarkalleen, mitä käyttäjäsi toivovat pääsevänsä ulos verkkosivustostasi.

3. Testaa kaikki asiat

Kun olet kerännyt tietosi, sinun ei pitäisi vain hypätä suoraan sivustoosi muutosten tekemiseen. Vaikka nämä tiedot auttoivat sinua tunnistamaan mahdolliset ongelmat, niiden ei ollut tarkoitus antaa sinulle kaikkia vastauksia.

Kun havaitsen ongelman tai haluan tehdä merkittävän muutoksen sivun asetteluun, määritän aina A/B-testin varmistaakseni, että tämä muutos on oikea käyttäjilleni.

Jos et ole perehtynyt A/B-testaukseen, otat sivun kaksi muunnelmaa ja jaat liikenteen näiden välillä.

Tämän jälkeen analysoit tietyn ajanjakson ja käyttäjien määrän aikana, mikä sivun versio toimi paremmin tavoitteessa, jota yrität parantaa (tämä liittyy yleensä tuloksiin).

Jos tämä lausunto herätti kiinnostuksesi, sinun on ehkä aika oppia lisää tulosprosentin optimoinnista (CRO).

A/B-testauksestasi keräämäsi tiedot kertovat sinulle, onko hypoteesi korjattavissa olevista kipupisteistä oikea, ja kertovat samalla, oletko menossa oikeaan suuntaan ongelman ratkaisemiseksi.

Jos uusi sivumuunnelmasi ei läpäise testiä, sinun on ehkä palattava piirustuspöydälle ja kokeiltava jotain muuta.

Vaikka et aio voittaa jokaista kokeilemaasi testiä, ryhdyt ainakin parantamaan sivustoasi tietojen avulla, jotka tukevat toimintaasi.

🔥 Empfohlen:  11 ILMAISTA avainsanaa kaikkialla vaihtoehtoisia työkaluja (kesäkuu 2023)

Siksi testaus on niin tärkeää; haluat varmistaa, että tekemäsi muutokset auttavat – eivät vahingoita.

4. Anna ihmisille mitä he haluavat

Pitkällä aikavälillä kyse on tasapainosta. Jos keskityt vain houkuttelemaan hakukoneita, saatat jäädä huomiotta yleisösi kannalta.

Jos työskentelet sivustollasi vain käyttäjän näkökulmasta, et todennäköisesti kaipaat muita hakukoneiden arvostettuja elementtejä.

Kun löydät sen onnellisen keskitien, jonka avulla voit pitää mielessäsi sekä käyttäjät että hakukoneet, uskon, että näet ponnisteluistasi myönteistä tuottoa molemmin puolin.

5. Älä koskaan lopeta oppimista

Kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa on tärkeää säilyttää nälkä jatkaa oppimista ja kehittymistä.

Aivan kuten Google ei koskaan lakkaa säätelemästä hakualgoritmiaan, sinun ei pitäisi koskaan lakata tutkimasta uusia tapoja houkutella verkkosivustosi kävijöitä ja löytää tapoja parantaa hakusi sijoitusta.

Tietämyksen laajentaminen ei vain omalla alalla, vaan myös muilla työhösi vaikuttavilla aloilla on yksi tärkeimmistä ammattilaisen taidoista.

Kokemukset ovat kaikki kaikessa

UX ei ole kaikkien teekuppi – siksi sille on omistettu koko verkkosuunnittelun ala. Sinulla voi jopa olla UX-asiantuntija tai kaksi töissä yrityksessäsi.

Mutta se on tärkeää SEO:lle, joten sinulla ei ole varaa sivuuttaa sitä tai edes minimoida sitä.

Sinun on asetuttava verkkosivustollasi vierailevan henkilön asemaan.

Onko heillä hyviä kokemuksia? Vai ovatko he turhautuneita? Vastaako sivustosi mobiilikäyttäjien tarpeita vai yrittävätkö he lähentää työpöytäversiota?

Älä koskaan unohda, että käyttökokemusten ja hakunäkyvyyden välinen yhteys ei vain ole olemassa, vaan sen merkitys näyttää kasvavan. Ja vaikka sivustosi ei toivottavasti vaadi massiivisia kunnostuksia, muutaman askeleen ottaminen käytettävyyden parantamiseksi voi tuoda suuria palkintoja.

Lisää resursseja: