Gekissimo.net - Opi ansaitsemaan rahaa webilläsi Internetissä!

Miksi Kiinan äskettäisen teknologia-algoritmien murskauksen pitäisi häiritä meitä

Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi Kiinan äskettäisen teknologia-algoritmien murskauksen pitäisi häiritä meitä

Viime aikoina kiinalaiset teknologiajätit ovat jakaneet yksityiskohtia “arvostetuista algoritmeistaan” Kiinan kyberavaruushallinnolle (CAC). Tämä Kiinan askel sisältää takaiskujen luettelonsa ja laajentaa edelleen keskustelua, joka on käynnissä yksityisyyden suojaa koskevista huolenaiheista ja algoritmipolitiikasta maailmanlaajuisesti. Toistaiseksi lännen yritykset ovat pitäneet sääntelijät loitolla väittäen, että niiden algoritmit ovat liikesalaisuuksia. Mutta kuinka kauan?

CAC julkaisi luettelon 30 algoritmista sekä lyhyen kuvauksen niiden tarkoituksesta yhtiöiltä, ​​kuten Alibaba ja Tencent. Aiemmin vuonna 2022 Kiina otti käyttöön lain, joka säätelee tapaa, jolla teknologiayritykset käyttävät suositusalgoritmeja.

Data on houkuttelevaa. Se voidaan myydä, käyttää jatkuvan trendin tarkkailuun ja jopa päättää, kenet ostaa seuraavaksi. Se on elintärkeä työkalu yrityksille. Valitettavasti IT-yritysten ja hallituksen välisessä taistelussa mahdollisimman paljon dataa hyödynnettävistä tiedoista käyttäjien yksityisyys joutuu ristituleen.

Teknologiayritysten salainen ainesosa: Algoritmit

ByteDancen algoritmia Douyinille, TikTokin kiinalaiselle versiolle, käytetään suosittelemaan grafiikkaa, videoita, tuotteita ja palveluita, jotka saattavat kiinnostaa käyttäjiä käyttäytymistietojen, kuten napsautusten ja tykkäysten, kautta. Alibaban kiinalaisen kauppapaikan Taobao-algoritmi suosittelee sisältöä sovelluksessaan käyttäjän hakutietohistorian perusteella.

Nämä tekoälyyn perustuvat suositusalgoritmit ovat erittäin arvokkaita liikesalaisuuksia, jotka ovat tulleet hallitsemaan jokapäiväistä elämää Kiinassa ja muualla, ja ne määrittävät, mitä ihmiset katsovat ja ostavat sekä reitit, joita kautta toimitustyöntekijät toimivat.

The yksityisyyteen liittyviä huolenaiheita Tietoa hallituksille jakavat IT-yritykset ulottuvat paljon Alibaban tai Kiinan ulkopuolelle. Kun hallitukset pääsevät käsiksi yritysten omistamiin tietoihin, ne voivat hyödyntää niitä useilla tavoilla. He voisivat yhdistää useista lähteistä peräisin olevia tietoja ymmärtääkseen ja kohdentaakseen yksilöitä paremmin ja tulkitakseen paremmin ihmisten välistä ja intrapersonaalista dynamiikkaa.

Entä Intia?

Helmikuussa 2022 hallitus julkaisi luonnoksen tietojen saatavuutta ja käyttöä koskevista säännöistä. Säännöissä ehdotettiin muun muassa, että kaikki valtion ja valtion elimet velvoitetaan jakamaan kansalaisten tietoja ja luomaan haettavissa oleva tietokanta. Useat alan elimet ja aktivistit ilmaisivat huolensa politiikkaluonnoksesta väittäen, että se vaarantaisi ihmisten yksityiset tiedot.

🔥 Empfohlen:  4 syytä, miksi jokaisen yrityksen tulisi käyttää videota sähköpostimarkkinoinnissa

Mutta tämä ei ollut alkuperäinen suunnitelma. Hallitus halusi vuonna 2019 pakottaa IT-yritykset myymään keräämiään tietoja kenelle tahansa maassa, mukaan lukien valtiolle ja yksityisille tahoille.

26/11-hyökkäysten jälkeen perustettu ja vuodesta 2020 lähtien toiminut National Intelligence Grid (NATGRID) – sisäministeriön liitteenä oleva toimisto – helpottaa hallitusten järjestelmällistä pääsyä tarjoamalla valtuutetuille virastoille mahdollisuuden yhdistää 21 tietokantaa hallinnolta ja yksityiseltä sektorilta. järjestöt.

NATGRID monimutkaistaa valtion tietojen saatavuutta, koska se ei toimi lainsäädännön mukaisesti ja väittää vain yhdistävänsä tietokannat mahdollistaakseen seurannan. Koska määräyksiä ja menettelyjä ei ole vielä julkistettu, tiedustelu-/lainvalvontaviranomaiset voivat mahdollisesti päästä käsiksi yksityisen sektorin yrityksen hallussa oleviin tietoihin ilman lupaa tai ilmoitusta.

Vuonna 2010 Intian hallitus uhkasi kieltää RIM:n BlackBerry-palvelut, ellei niille tarjota reaaliaikaista ja suoraa pääsyä BlackBerryn viestintäliikenteeseen. Pitkään jatkunut kiista päättyi vuonna 2013, kun Blackberry suostui tarjoamaan viranomaisille tavan siepata sen alustalla vaihdetut kuluttajien viestit.

Järjestelmällinen pääsy mobiili- ja IT-sektorilla kasvaa Intiassa. Se on perusteltua kansallisen turvallisuuden ja rikosten paljastamisen logiikalla, mutta käytännössä politiikan ja sen toimeenpanon välillä on laimentumista ja irtoamista.

Hallituksen kasvava kysyntä yksityisen sektorin tietojen julkistamiselle ja saataville on havaittavissa edellä mainituissa tapauksissa.

Länsi

Yhdysvallat ja Euroopan unioni eivät ole vielä ottaneet käyttöön mitään samanlaista kuin Kiinassa käyttöön otettu laki, vaikka useat lakiehdotukset, mukaan lukien Kalifornian ja New Yorkin lakiehdotukset, ehdottavat “ratkaisua”: pakottaa teknologiayritykset jakamaan osan keräämistään tiedoista.

New York Timesin “Privacy Project” tarkasteli kaikkia tapoja, joilla ihmiset menettävät yksityisyytensä. Se on perusteellinen, usein hämmentävä tutkimus.

On huomionarvoista, että valtion elimet ympäri maailmaa ovat katselleet IT-alan suuria tietojaan tietoturvan alla. Aihetta koskeva perusteellinen tutkimus paljastaa kuitenkin, kuinka syvät huolenaiheet käyttäjien yksityisyyteen, valvontaan ja algoritmipolitiikkaan ovat, vaikka käytännöt ja määräykset ovat jatkuvassa muutoksessa.